Şimdi Ara

Pompa fazla doldurdu ne yapabilirim?[VW Cevabı Geldi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aracım 2014 Polo 1.4 Tdi yakıt deposu 45LT(katalog verisi). Depomun yaklaşık 1/3'ü doluyken Ankara Şaşmaz Shell istasyonuna girdim ve pompacıya doldurmasını söyledim. Genelde aracın başında beklerim ve tamamlıyım mı diye soran pompacıya tamamlamamasını söylerim fakat bu sefer tuvalete gittim, geldiğimde arkadaş 1/3'ü dolu olan(ibrenin yalancısıyım) depoya 44,04LT mazot koymuş. Pompacıya biraz itiraz ettim bu araç bu kadar mazot almaz vs... fakat adam bana bu araçların deposu 60LT dedi bende ısrarla 45LT olduğunu söyledim en sonunda ben bilmem bu kadar aldı dedi, peki dedim. Çok da fazla tartışmaya girmek istemedim. İçeriye ödemeyi yaptım fişimi aldım, istasyonu terkettim. Eve gelince istasyonu aradım şikayetimi söyledim bana pompacı arkadaş hortumu doldurmuştur dedi bende 10LT hortum mu olur dedim bana saçma sapan bir örnek verdi yarın istasyona davet etti. En kötü ihtimal depoda 10LT mazot olsa 35LT alması lazımdı. Hareket edince aracımın altına baktım yerde mazot falan yoktu. Öğrenci adamız sonuçta 40-50 liralık bir sapma var. Yarın istasyona gidince ne yapmalıyım? Bu tür olaylarda süreç nasıl işler? Cevaplayan herkese teşekkür ederim. Fişimi atmadım.

VW Cevabı:
    VW Diyalog 24'ü aradım öncelikle konuştuğum kişinin muamelesi gayet iyiydi kibar ve bilgili bir beyefendiydi. Durumu kendisine izah ettim ilk başta rakam vermeden konuştum. Kendisi bu gibi bir durumun olabileceğini ama kesinlikle bunu önermediklerini araca ciddi zarar verdiğini söyledi. Daha sonra şuan da tahminen aracımda 60LT civarı mazot var dediğimde ise bir yanlışlık olabileceğini deponun taş çatlasa 6-7L fazla alacağını söyledi. Unutmadan, yedek depo olayını da sordum. Arkadaşlar araçlarda yedek depo diye bir olay yok. Sizin yedek depo dediğiniz şey şu araç tamamen yakıtın bittiğini söylediği ve yol bilgisayarında menzil 0km olduğu zaman aslında deponuzda hala biraz yakıt var ama bu yakıt üreticiler tarafından aracın kullanmasını istemedikleri yakıt(daha doğrusu pislik, yakıtın çözünmüş yada çökelmiş bileşenleri) yani yedek depo adında başka bir yakıt haznesi yok. Sonuç olarak hala bir gariplik var yarın istasyona gittiğimde durum netleşecek.

Not: Bazı arkadaşlar yok işte pompacıya suç bulmayın vs diye bana çıkışmışlar. Tekrar söylüyorum bütün konu boyunca kesin konuşmaktan kaçındım. Emin olamadığım için pompacıyla bile çok tartışmadım. Bu tür olaylarda süreç nasıl işler diye bilgi alma amaçlı bir konu açtım ama bazı arkadaşlar hemen bana suç buldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duellist -- 25 Mart 2015; 20:11:00 >

• deponun 45 litre olduguna eminseniz hakkınızı arayın eğer 60 litreyse özür dileyin
  • 10 litre pompacının bidonuna gitmiş olabilir. Kamera kayıtlarına baktırın.
  • Depo 45 litre eminim autodata ve vw.com.tr'den baktım. Ben de önce pompanın doğru ölçtüğüne dair 2LT'lik bir bidonu doldurtacağım olmazsa kamera kayıtlarına baktıracağım ama istasyondan pek bir şey çıkacağını sanmıyorum. Bunların genel şikayet hatları falan var mı? Mahkeme falan uğraşmak istemem ama hakkımıda yedirecek değilim. İstasyondan bir şey çıkmazsa ne yapmalıyım?
  • 2009 yılında shell'den aldığım mazottan sonra arabanın çekişten düşüp %30 fazla yakmasından sonra shell'e internet siteleri üzerinden şikayette bulunmuştum. Çok geçmeden dönüş yaptılar, istasyondan numune alıp incelemişler yakıt standartlara uygunmuş bişey çıkmadı. eğer sorunu yaşar yaşamaz bizi arayıp deponuzdaki yakıttan numune almamızı sağlasaydınız onu da incelerdik dediler.

fakat sizin durum farklı, pompanın hatalı olduğunu sanmıyorum yine de bidon testini yaptıktan sonra kamera kayıtlarına bakın. Bu sırada aracınızı 200-300 km kullanın, Normalde full depodan sonraki ilk 60-70km ibre hiç oynamaz. fulldeki ibre olması gerekenden 200km falan sonra düşmeye başlarsa o zaman sizin depo ağzı epey bi genişmiş adam da taşırana kadar doldurmuştur.
  • 44 litre alması bence imkansız. Işık yanınca kaç km gittiniz ?
    Kameradan bakın.
  • Haram

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Polo deposu tam 45 litre değil, genleşme kabı ile birlikte 55 litreden fazla yakıt alabiliyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_30752732/tm.htm
  • Bir keresinde depoyu fullettim, ödemeyi yaptım eve doğru yola koyuldum bir de ne göreyim deponun yarısı boş. Gerisin geriye döndüm müdürle görüşcem falan. Adam "sakin olun,yine yakıt basalım." dedi. Tamam dedim yakıtı basar basmaz tık attı. Depo doluymuş, o an rezil oldum ama istasyon müdürü babacan adammış "Şamandıra takılmıştır. Biraz gidersen düzelir." dedi. Eve gidene kadar düzelmedi, ertesi gün işe giderken yolda düzeldi. Bu da göstergeye güvenmemekle alakalı böyle bir anımdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 25 Mart 2015; 16:30:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Polo deposu tam 45 litre değil, genleşme kabı ile birlikte 55 litreden fazla yakıt alabiliyor.

Polonun deposu 45 litre diğer kab da 7 veya 8 litre ama göstergede sadece 45 litrelik kısmı görürsün, sarı mazot ışığı yandıktan sonra o 7 veya 8 litre ile gidersin

• quote:

Orijinalden alıntı: FerrOfficial

quote:

Polo deposu tam 45 litre değil, genleşme kabı ile birlikte 55 litreden fazla yakıt alabiliyor.

Polonun deposu 45 litre diğer kab da 7 veya 8 litre ama göstergede sadece 45 litrelik kısmı görürsün, sarı mazot ışığı yandıktan sonra o 7 veya 8 litre ile gidersin

Tamam işte bende onu diyorum arkadaş, deponun 3'te biri doluyken nasıl 44 litre mazot aldı diye soruyor. 45 litrelik deponun 10 litresi dolu olsa geriye 43-44 litre kalıyor. Verdiğim linkte birçok kişi aynı durumu yaşamış.

• Pet şişe ile ölçümünüzü yapıp ona göre hareket edersiniz.

Konu açılmışken ben de birşey sormak istiyorum. Araçların depo kapasitesinden ayrı olarak yedek gibi bir kısmı var mı? Mesela ben geçenlerde hep yakıt aldığım istasyonandal almak için başka yerden almadan devam ettim amam 5 km kala kalan mesafe 0 km gösterdi yol bilgisayarı, o mesafeyi endişeyle tamamladım sıkıntı olmadı, bir pay bırakılmıştır diye düşündüm. Bilgisi olan açıklayabilir mi?
  • Işığın yanmasını falan beklemedim tamamen doldurmasını söylediğimde deponun 1/3'ü doluydu ibreye göre.
    @legendboxer

Haram olan ne ben onu anlamadım? Benim çıkışmam mı, istasyonun yaptığı mı?
    @turkeytv

Dediğiniz konuya girdim. O konuda vw ışık yanında 7LT yakıt kalır demiş. Eğer bu doğruysa benim depomda rahat 15-16LT hatta daha fazla yakıt var demektir. Bu da hiç değilse 60LT yapar ki; ben aracımı Doğuş otodan çıkarırken pompa atınca bir ekleme yaptırmayın demişti aracı tanıtan eleman üzerine basarak, ben de bunun üzerine kendisine yedek depo olup olmadığını sordum, kendisi de bana depomun armut şeklinde olduğunu ve yedek depo diye bir şey olmadığı söyledi. Ama haklı olabilirsiniz yarın belli olur.
    @madmax50

Hocam daha 4000km olmamış araba da şamandıra takılmamalı diye düşünüyorum zaten genelde 700km civarı yol yaptıktan sonra ışık yanıyordu ama o depoyla istasyona gitmeden 2-3km önce yol bilgisayarında 400'lü bir km görmüştüm ayrıca depo doldu, yarım kontak yapar yapmaz ibre tam dolu gösterdi sizin dediğiniz gibi orada takılı kalmadı. Sanmıyorum şamandıranın takıldığını ama sonuçta mekanik bir şey olur olur.
    @otosarrafı

Doğuş Oto'da ki aracımı teslim eden ve tanıtan elemana yedek depo var mı diye sordum. Israrla öyle bir şeyin olmadığını söyledi ve gayet bilgili birisiydi.
    @vedat.ersin

• Kamera kaydı en güvenilir yöntem bence şu an.
    Bir an önce gitmelisiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FerrOfficial

quote:

Tamam işte bende onu diyorum arkadaş, deponun 3'te biri doluyken nasıl 44 litre mazot aldı diye soruyor. 45 litrelik deponun 10 litresi dolu olsa geriye 43-44 litre kalıyor. Verdiğim linkte birçok kişi aynı durumu yaşamış.

Eğer sarı ışık yandıktan sonra 7LT ek depo devreye giriyorsa ve depo kapasitesi 52LT ise toplamda benim depomda tahmini sarı ışık yanınca kullanılacak 7LT+8-10LT mazot ile doluydu. Şöyle söyliyeyim arabayı Doğuş Oto'dan çıkardım 25km menzil vardı benzin ibresi en aşağıdaydı ve sarı ışık yanıyordu o şekilde Ankara Shell Or-An şubesine girdim fulleyin dedim araba çok iyi hatırlıyorum 147TL mazot almıştı. Bu dediğim olay 2014 Aralık sonu oluyor. Böyle bir durum olsa o zaman araç 200 liralık falan mazot alırdı. İnternetten ufak bir araştırma yaptım. Bu şekilde hortuma doldurulan mazotu araba giderken ince ince tahliye ediyormuş. Bu da akaryakıt istasyonlarının işine geldiği için çoğu akaryakıt istasyonu bu hortum doldurma işini yapıyorlarmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Kamera kaydı en güvenilir yöntem bence şu an.
    Bir an önce gitmelisiniz.

Yarın gitmeyi düşünüyorum ne olduğu o zaman belli olur.
  • O arkadaşta 52 litre almış 7 litrenin üzerine. Toplamda 59 litre gibi yakıt alıyor demekki depo. Bu durum her araçta böyle ışık yandıktan sonra 7-8 litre daha yakıt kalıyor sistemin güvenliği için. Yakıt tamamen bitince özellikle dizel araçlar hava yapma problemi sıkıntılı olurdu.

Durumunuz normal endişelenmenize gerek yok.
  • Bana cok anormal bir durum gelmedi. Olamaz mı hile hurda olabilir. Fakat emin olmadan istasyon firma adı vermeniz doğru değil. Suç atmak çok kolay. İspatlayın tamam diyelim ama şu anda dedikodu ve karalamadan öteye geçmiyor. En azından istasyon adı verilmeyebilirdi. Empati yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Geçen yıl uzun yola çıkmadan depoyu fullettik. Biraz yol gittim baktım depo 3/4 bile değil. Dedim şamandıra mı bozuldu acaba derken aç kapat kontağı düzelmiyor. Neyse yapacak bişey yok yola devam derken baya yol gittikten sonra depo tam doludan bile biraz fazla gösterdi. Demem o ki sanılandan daha fazla alıyor depolar. Fabrika verisine aldanmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: farks

Bana cok anormal bir durum gelmedi. Olamaz mı hile hurda olabilir. Fakat emin olmadan istasyon firma adı vermeniz doğru değil. Suç atmak çok kolay. İspatlayın tamam diyelim ama şu anda dedikodu ve karalamadan öteye geçmiyor. En azından istasyon adı verilmeyebilirdi. Empati yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Geçen yıl uzun yola çıkmadan depoyu fullettik. Biraz yol gittim baktım depo 3/4 bile değil. Dedim şamandıra mı bozuldu acaba derken aç kapat kontağı düzelmiyor. Neyse yapacak bişey yok yola devam derken baya yol gittikten sonra depo tam doludan bile biraz fazla gösterdi. Demem o ki sanılandan daha fazla alıyor depolar. Fabrika verisine aldanmamak lazım.

Amacım haybeye karalama değil, zaten yarın istasyonla görüştükten sonra ki sonucu buraya yazıcam tekrar. Bir yanlışlık benim göstergemde de olabilir bunu yukarıda da belirttim sonuçta mekanik bir parça. Biraz deponun 45LT olduğundan emin olamadım bir anda, biraz da şamandıra da bir sorun olabilir diye pompacının çok üzerine gitmedim. Ama yakıt almadan önce yaptığım yol, yakıt ibrem, daha önce yakıt alırken aracın bu kadar fazla almaması ve fabrika verisi pompa ya da pompacı kaynaklı bir şey olduğunu gösteriyor.

• Yedek deponun dolumu farklı
    Yaygara yapma yarin gidip bakarsın kameradan milleti zan altında bırakma

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.