Şimdi Ara

>>MOTO ROKR E2 İNCELEMESİ VE ROKR E2 PLATFORMU<< (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.814
Cevap
1
Favori
352.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • @multimatom, çok objektif bir yorum olmuş, ne yazık ki ben de sadece menü geçiş hızındaki yavaşlıktan dolayı soğudum bu telden, anladığım kadarı ile fw ile de halledilebilecek bir olay değil, yazık etmiş motorola güzelim işlemciye!...

Orjinalden alıntı: multimatom

falan gibi şeyler yazıp forumu kirletmeyin.Kullanan varsa pda larla karşılaştırsın

yakın zamanlarda asus mypal 716 ve palm treo 650 kullandım.

asus wm03 ile çalışan bir cihazdı.zamanında çıkan pdalere bayağı fark atmıştı her konuda.

basitçe anlatacak olursam ses kalitesi inanılmazdı.
    ekranı yeterince parlak ve netti.gayet hızlı çalışıyordu yalnız kocaman bir ama!!!

eğer parlaklık ve işlemci hızı sonda olursa wi fi açık halde yarım saatte şarjı bitiyordu.divxleri büyük ekranı sayesinde güzel bir şekilde gösteriyordu.öyle çok yüksek bit ratelerde olmasa da daha düşük ayarlarda takılmadan yeterli kalitede seyrebiliyordum, sadece yarım saat süreyle tabi.

özetlersek batarya problemi vardı bu nedenle cihazı tam performasnıyla kullanamıyordum.işlemci hızı düşünce kağnı gibi oluyordu.internte girmek falan hikaye.bir sayfayı render edene kadar 5 dakika geçiyordu vs...

taşıma problemi de cabası.

palm de özellikle ekran büyüleyici.bir mobil cihazda olabilecek en iyi ekranlardan.kulaklık dönüştürücü problemi nedeniyle sesini dinleyemedim.video konusnda çok başarılıydı o da, tek problem aspect ratio problemi yüzünden videoların bir tuhaf gözükmesi.

video çok hayati bir önem taşısıyorsa bu konuda en başarılı bulduğum cihaz sony psp.

bir karşılaştırma değil elbet fazla uzun yapmak istemiyorum.java telefonlar içinde en iyi video gösterebilen telefon e2.diğer telefonlarda mp4 dışında alternatif yok.en büyük artısı alt yazıları videoya entegre etmeden gösterebilmesi.şarjı da bir kaç film seyrettirecek kadar dayanıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 27 Ekim 2007; 19:23:08 >

• ewt sorun yok..
    quote:

Orjinalden alıntı: subuti

quote:

Orjinalden alıntı: ugur67

katze4 yeni fw...
    http://w-w-w.4shared.com/file/26695311/f0c27ee2/E2-ROKR_K4RE_BETA.html

Denediniz mi acaba performansı nasıl ? Ben normalde hemen kurmayı düşünüyordum ama telefonda sorun var arama yapamıyorum o yüzden eski versiyona döndüm servisten alınca kurabilirim. Bu arada umarım sorun çıkmaz serviste

• @xqw1 söylediklerine katılıyorum karşılaştırma yaptıgın için teşekkürler
    Video için en iyisi psp demişsin süper ekranı yüzünden dogrudur.
    Ancak pdalarında video izlemede bir artısı var.TCPMP programı bir çok dosyayı açabiliyor.Bu sayede hiç videoları encode etmeden izleyebiliyorsun.Mesela ben internet cafeden basket videoları inirip sd kartıma atardım sonra sd kartı pdaya takıp hemen izlerdim bilgisayarım yokken bile bu çok önemli bir özelllik.Ayrıca cevirmek gerekmediğnden 3-4 sezon işkence çekmeden dizi izleyebiliyorsun

Ayrıca e2 in hakkını verelim -pocket divx encoder programıyla 200 kbs yaparak - e2 ile de çok güzel video izlenebiliyor.

Pdalarda özellikle wifili aletlerde pil evet çabuk bitiyor ama benim e2 ye alternatif önerdiğim wifisiz ucuz pdalarda pil uzun gidiyor.İmate jam ve e400 de yaklaşık 3 saat video izlenebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 27 Ekim 2007; 20:22:30 >
  • Arkadaslar bu telefonun fotograflarında aldıgımdan berı dıkkatımı ceken olay su oldu KAMERA!kamera fotografı cektıkten sonra sankı cekerken tıtretmıs gıbı gorunuo bunun bı cozumu war mııdr ayarlardan mı kaynaklanıo?Yoksa harbıden bnm eller titrek mi yauww???

birde bu telefonda en güzel hangi oyun gidiyor ;)
    şimdiden teşekürler..

• quote:

Orjinalden alıntı: multimatom

E2 almayı düşünen daha önce pocket pc kullanmış olanların dikkatine
    E2 150mhzlik pda gibi çalışıyor

Birkaç sendir pocket pc kullanıyorum e400,imate jam falan bu ekranlar dokunmatik oldugundan cepte rahat taşınmıyor ,bende e2 alayım hem cebimde taşırım hem de ötobüste falan gibi film izler mp3 dinler yazılar okurum dedim.Fakat sonu hüsran; pocket pden aldığım performansın özellikle videoda çeyreğini bile alamadım

300 mhzlih toshiba e400 de hiç encode etmeden lost heroes -veya internetten indirdiğim 512 ye 384 filmleri-falan izlerken bunda 380 kbsde bile takılmalar hissediliyo.Wmv mpg açınca önce sesi oynatıyo sonra görüntü geliyo falan.512 ye 384 falan denerseniz sadece ortadaki 320 ye 240 lık kısmı gösteriyor.

Artık sadece pocket divx encoder programıyla 200 kbs yaptıgım videoları izliyorum çok güzel ama her videoyu rahatça oynatıyo falan diye bişey okumuştum bu yanlış-en azından benim deneyimlerime göre-

Menüler aşırı yavaş -özellikle uygulamalarda-bazen bi tuşa bastıktan sonra 5-6 saniye beklemeniz gerekiyo.Mp 3 lerde de oyle tıkladıktan 5-6 saniye sonra açılıyo.Ve tabi en önemlisi program eksikliği pdadaki XNPOCKET veya TCPMP gibi süper programlar-bildiğim kadarıyla yok-Fotoğraflara zoom yapamadım orj programıyla falan.Ayrıca kullanım zorluğu -mesela aleti aldıktan sonra ilk avi dosyasını açabilmem 2-3 saatimi aldı ki bu işlerden biraz anlarım-

Belki çıkan programlarla firmwarelerle daha iyi şeyler olabilir işlemcinin hakkını verebilir diyebiliriz ama pekte umutlu değilim bu konuda çünkü pek progam çıkmıyo.

Evet ses çıkışı güzel creative muvo tx kullanmıştım bi aralar ondan daha iyi ama şimdi kullandığım iriver t10 dan tabii ki daha kötü

Açıkçası pdalar motosikletse e2 bisiklet gibi kaldı bana

Benim e2 almayanlara tavsiyem gittigidiyordan falan 150-200 ytlye telefon özelliği olmayan pda+herhangi telefon
    veya imate jam gibi 300-350 ytlye satılan süper aletlerden almalarıdır

NOT:Bu söylediklerim sadece benim kendi e2mi kurcalamam(45 katze3 volmodder zmplayer falan) ve daha oncaki pdalardaki tecrübelerim sayesinde yazdığım objektif yorumlardır.

NOT2:Belkide benim e2 bozuktur firmware yanlış kurmuşumdur veya programları yanlış kurmuşumdur bunlarda olabilir.
    Daha önce uzun zaman pda kullanmış başka biride beni teyit edene kadar yazdıklarımı kaale almayın

NOT3:Bu yazdıklarım daha önce yazılmış olabilir forumun hepsini okuyamadım ancak ilk yarısını okuyabildim.Bazı şeyleri gereksiz tekrar etmiş olabilirim.Amacım sadece benim gibi e2 yi küçük pda zannedenleri uyarmaktı.

Bursada olan varsa e2mde satılık toshiba e400 ümde sadece imate jam kullanıyorum

Sonuç e2 fiyat performans olarak güzel ama
    imate jam gibi pda lar fiyat performans açısından süper

Lütfen

"Olurmu lan öyle şey EN SÜPERİ E2 sen yapamamışındır ehueheehhehu "

falan gibi şeyler yazıp forumu kirletmeyin.Kullanan varsa pda larla karşılaştırsın

Biraz yavaşlık var ama o kadar da değil be hocam.. Ben mp 3 açarken öyle 5-6 saniye beklemiyorum. Gayet normal açıyor. Menüler de aynı şekilde, ama menüdeki bazı içerikler gerçekten yavaş. Mesela profil ve temaları düzenlerken bayağı yavaş. ama gerisinde sorun yok.

Video konusunda E2 nin bir Pda ile karşılaştırılması zaten yanlış.. E2 müzik için tasarlanmış bir cihaz. Symbianlı Nokialara bak, program yüklesen bile onlarda da değişik formattaki videoları düzgün izleyemezsin.

Dünyanın parasına satılan bazı telefonların kilitlenme donma gibi sıkıntıları var. E2 de bunlar yok mesela. bilgisayar senkronizasyonu sorunsuz. E2 nin sadece 3,5 kulaklık girişi özelliği bütün mp3 telefonları katlamaya yeter..
    E2 ye çok olumlu bakmak lazım.

Evet E2 de kısmen yavaşlık var ama hiç mesele değil. Piyasada herşeyiyle 4 4 lük bir telefon yokki zaten.. E2 nin son kalmış olanları 230 ytl civarı satılıyor.. Bu fiyat bu özellikteki bir telefonunun fiyatı değil.. Ben Bimeksten aldım, başka yerlerde bulamamıştım. Sen 700 ytl ye bir N73 al, bak telefona esas yavaşlığı görürsün))

Bu telefonu almak isteyen çok kişi var.. Telefoncularda ikinci eli yok..Çabuk müşteri bulursun telefonuna. Ama satma bence sonradan çok pişman olursun.

Cep telefonunda uzman bir takım kişiler tarafından geliştirilip internette paylaşıma sunulmuş bir takım uygulamalar, modlanmış yazılımlar var E2 için. Modlanmış yazılımlar, uygulamalar verimli olmuş ama video oynatmak için sağlam bir yazılım daha geliştirememiş bu uzman arkadaşlar. Ama zannediyorum E2 de çok verimli çalışabilecek bir video uygulamasını yakında geliştirirler. Öyle ki, E2 yle uğraşan çok kişi var. Bu telefon ilk çıktığında yüklenecek hiç bir şey yoktu, şimdi bir dünya yazılım var bu telefon için.

Yavaşlığından çok şikayetçiysen modlanmış bir firmware yüklersin telefona. Benim telefondan bir şikayetim yoktu, sırf meraktan bir sürü firmware(sonuncu da dahil) denedim ve en son 46P Katze2 sürümünde karar kıldım. Bu sürümü yüklediğinde şikayetinden vazgeçersin zannederim. Ben bu mesajı yazarken, internette yeni bir sürümünün çıktığını gördüm şimdi. Bak gördün mü))

Kolay gelsin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 28 Ekim 2007; 2:49:18 >

• @tahsin053
    Diğer telefonlar konusunda haklısın e2 iki katı fiyatındaki symbian telefonlarla yarışıyor ama pda telefonlarla yarışamıyor,bunu söyledim.

Asıl amacı sezon sezon dizi izlemek isteyen veya internetten indirdiği her videoyu oldugu gibi izlemek isteyen birinin cebinde taşıyabileceği tek alet pocket pc miş bunu anladım.

Ayrıca e2 den nefret etmiyorum.Normal kulaklık girişi, normal mini usb, çok güzel ekran ,normal sd kart kullanma gibi süper özellikleri var.

Bende nokia 2300 ve imate jam var -benim için süper ikili- herkese tavsiye ederim
    siyah beyaz eski telefon+Pda=250-300ytl Süper performans :)

o yüzden çok zarar etmeden satabilirsem satmak isterim.Ama 1-2 hafta daha dursun senin kullandığın fw yi falani deneyeyim sonra satarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 28 Ekim 2007; 2:42:54 >

• bu arada saati telefon otomatik geri almış .belkide bi çok telefonda vardır bu özellik ama güzel bişey.
    artık katze 4 ude deneriz. zaten denemediğim hiç bir fw kalmadı ..
    ama artık kuramıyorum
    benim gibi temalarla sorunu oolup çözmüş arkadaşlar var mı acaba
    teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakanlevent

ARKADAŞLAR ŞİMDİK750 SATIP ALMAYA DEGERMİ BU CİHAZ

Telefonun kutu içeriği çok iyi.Şekli çok hoşuma gitti.Ben beyazını aldım.Çok şık bir görünümü var.Fiyatı da bayağı düştü. Bence bu fiyata alınır.
  • elindeki telefonun kıymetini bil bu telefon çok sorunlu şarj kötü yavaş kamera zaten berbat ses bazı arkadaşların hoşuna gidiyor ama ben hiç beğenmedim baslarda derinlik yok şahsen ben ben kulaklığa bahane buluyodum kendi kulaklığını sony walkmanda deneyince kulaklığının çok kaliteli olduğunu anladım yinede sen bilirsin ama şahsen ben bu telofonu deneme şansım olsaydı 100ytl.de olsa almazdım birtek beğendiğim yönü konuşma sesi ço güzel gerisi bana artık masal gibi geliyor ben daha önce w800i kullandım bilgin olsun bunları ona istinaden yazıyorum benim sonyde beğenmediğim yön malzeme kalitesiydi mama e2 malzeme kalitesi olarak bu telefonun ensevmediğim yönü şarj hiç elimi sürmesem bile 3 günü bulmuyor daha 2.5 günü geçemedim eski sx1 min şarjıda az giderdi ama kardeşim dokunmazsan 4 gün giderdi neyse yinede telefonun fiyatı uygun dersn bir dene.
    quote:

Orjinalden alıntı: kadirt

quote:

ARKADAŞLAR ŞİMDİK750 SATIP ALMAYA DEGERMİ BU CİHAZ

Telefonun kutu içeriği çok iyi.Şekli çok hoşuma gitti.Ben beyazını aldım.Çok şık bir görünümü var.Fiyatı da bayağı düştü. Bence bu fiyata alınır.

• alla alla yani bilgisayara bağlanamıyoruz ha?garip bi olay ya.bende katze3 var memnunum ama 4ü de merak ettim,bu olay çözülmüyor mu gerçekten??şimdi de telefona onca ajanda notu vs.attım onları kaybetmek istemiyorum.sorunsuzsa yükleyeyim yani.ne diosunuz???

bir de özel bi isteğim var ya ben mühendislik okuyorum ve bilimsel hesap makinesi çok lazım oluyo,bazı nokia telefonlarında standart bu.netten bulamadım java olarak falan.telefona yükleyip derse hesap mak.götürmeyi unuttugum zaman falan kullanmak güzel olurdu.var mı bilgisi olan falan link atabilir mi??Teşekkürler..
    KEşke herkes faydalı programları burda duyursa.Bu arada ing-türkçe sözlüğü beğendim türkçe-ing de olsaymış güzel olurdu.

quote:

Orjinalden alıntı: sersiler

Katze 4 ü kurdum gerçekten çok güzel olmuş ama ne bluetoothla nede kabloyla senkronize etmeyi başaramadım,bu nedenle eski fw me geri döndüm.Katze 4 final sürümü çok güzel olacak eminim...

• SUAT BUHUR KARDEŞİME......!!!

ben bu telefonu eleştirenlerin bu telefonu kullandıklarından şüphe etmeye başladım. yahu suat arkadaşım senin bu beğenmediğin e2, zamanımızın 3310u sayılan samsung e250 den daha ucuz. üstelik bu telefon 1,3mp kamera, 4gb sd desteği, divx film oynatma, ve daha burda sayarsam sayfayı dolduracak birsürü özelliği var. hatta ve hatta dün bir arkadaşımın n70iyle karşılaştırma imkanım oldu ve sadece e2imde divx film oynatmam n70in havasını söndürmeye yetti. ve sen bu telefona burda atıp tutuyorsun elini vicdanına koy öyle konuş. bu fiyata divx film oynatan böyle kulaklık sesi veren telefon bulursan ben o telefona 235 değil 535ytl veririm.

@suat buhur

arkadaşım çok teşekkür ederim tarafsız yorumun için

almaktan vazgeçtim diyebilirim

zaten sıfır fiyatlara bakalım 320 k750 220 e2

ben k750 yi 150 ye anca satıcam +para verip e2 alıcam satmak istedigimde 100 e bile zor gidicek

vermişşin zaten de cmert niye sattı o zamanadam sx1 den sonra haz alamadı bi türlü

@suat buhur

arkadaşım çok teşekkür ederim tarafsız yorumun için

almaktan vazgeçtim diyebilirim

zaten sıfır fiyatlara bakalım 320 k750 220 e2

ben k750 yi 150 ye anca satıcam +para verip e2 alıcam satmak istedigimde 100 e bile zor gidicek

ya ben bu telefon alemde tektir beğenmeyen olamaz demiyorum. tabi ki eksileri de var ama bu fiyata böyle özellikleri başka yerde bulamayacağımızı anlatmaya çalışıyorum. ve o yüzden aynı fiyat aralığındaki e250 ile ve 2katı fiyata satılan n70 ile karşılaştırdım diyorum. beğenmeyen tabi ki beğenmez. ama daha insaflı yorumlar yaparsak daha da objektif bir ortam olur ve insanlar daha iyi bilgilenir diye düşünüyorum. k750 ile film izleyebilirsen satma yani...

• allah allah divx yokken 3gp videolara şahane diyoodunuz ne çabuk unuttunuz

hem bende mp4 atıyoorum ayarları yaptınmı tam ekran hariç görüntü gayet iyi

hem divx i artık 6600 bile rahat oynatıyoodu cevirdigin zaman

o zaman bende sana şöyle bi yorum geçeyim

sen 350 ytl lik telini 150 ye sat sonra adam gibi foto çekemeyen bi tel al sırf müzik dinleyecegim diye ama orj fw oda yokki görünümü olan boş bi kasa

nasıl ben mac kullanmayı bilmiyorum ama tipi çok hoşuma gidiyor dünyanın en iyisi bile olsa bence boş
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.