Şimdi Ara

MOSSO ( Ümit bisiklet ve servisleri ) SIKINTISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14 ay kadar önce MOSSO shimano 105 setine aldanarak 735 TCA bisiklet aldım.
    12 ay kadar bir sıkınrı duymadım ama arka artırıcı sıkıntı yaptığında sözde yetkili servisi olan DADAŞ BİSİKLET FATİH e gittim,
    Telin değişmesi lazım olduğunu yaptığı kontrolde kanaat etti.
    Sözde iyisi baradini teflonlu tel taktı 20 tl verdim ama bir gün sonra sıkıntı devam ediyordu,
    Yine gittim bu sefer arka artırıcı korumaya yarayan kapsüliçinden geçen plastik parça kopmuş, ucundan 1,5 cm kesti ama sonradan öğrendim ki bu parça çok önemliymiş, telin artırıcıya zarar vermesini önlüyormuş ve aslına bu işlem garanti kapsamında olması lazımken bana garantili mi diye sorulmadı bile zaten nasıl garantisiz olur ki ürün 2016 yılı bisiklet:)

BU YAPILAN İŞLEM AYIPLI HİZMETTİR ve yasal değildir, zaten bisiklet esnafı bunu sürekli yapıyor, her parça için garanti dışı yalanını söylemekten geri kalmıyor,
    Bunun sebebide garantiden değiştiğinde hem firmalardan fırça yemek olabilir, hemde garantiden değiştiğinde 3-5 kuruş almaktansa müşteriden ciddi para istemekte söz konudur.,

Bu arada shimano özel polimer kaplamalı telide çöp etti yanlış teşhisi.

Asıl sıkıntı bundan sonra başladı

Mosso yani ümit bisikleti aradım, firma sahibi Yavuz bey ile de görüştüm ama asıl sıkıntılı durum bu firmada çalışan 2 kişi bu işlere yakıyor biri Ramazan diye genç bir kardeşimiz ama asıl oyuncu olan ve piyasa ağızını çok tan aşmış ve müşteriyi karalamak adına her türlü laf canbazlığıyla geçimini sağlayan mehmet adlı sözde müşteri hizmetleri MÜDÜRÜ.
    Bu kişiyle muhatap olmama adına bile bu firmanın ümit,mosso ve ktm bisiklet alınmaz, alınırsa ne olur DERT SAHİBİ OLUNUR.

Bu arada hemen belirteyim ki MOSSO güzel bisiklet yapmış, sağlam bisiklet yapmış ama prpglem çıktığında İĞRENÇ MUHATAPLIKLARLA KARŞILAŞILACAĞININ BEN GARANTİSİNİ VEREYİM.

FABRİKA ORTAMLARINDA JANT ÖRDÜRDÜM BİR JANT ÖREMEDİLER, HEM DİKEY, HEM YATAY AKORT KAÇIK, İNGİLİZCEM OLMADIĞINDAN MOSSO GLOBALE TAM DERDİMİ ANLATAMADIM AMA BEN BİR DAHA ASLA BUNLARDAN BİSİKLET ALMIYACAĞIM VE FACEBOOK VE KENDİ GRUBUMDA BU ÜMİT BİSİKLET BİSİKLETLERİNİ KESİNLİKLE ALDIRMIYACAĞIM.

• Bu Türkiye'nin acı gerçeği. İlim olmayan toplumda büyük firmalar bilimden para kazanamayacağı için çakallıktan para kazanıyor.
    Bende mosso bisiklet kullanıyorum ve bisiklet aldığımda garanti - servis v.s. bundan faydalanamayacağı bilerek satın aldım. Burada bir çok arkadaş yazdı firmanın bisikletlerine sahip çıkmadığını. Bir arkadaş katlanır bisikletinin katlanan menteşesinde ki arıza için servise bisikleti bırakmış. Serviste parça olmadığı için fabrikasına yollamışlar bisikleti. Kırık olan parçayı değiştirmek yerine kaynaklayıp geri göndermişler. Resimlerini de gösterdi. Bildiğiniz demirci kaynağıyla bisikletin boyasına v.s. içine etmişlerdi affedersiniz yani.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi bir firma distributorlugunu yapiyor olsaydi bu paralara millet biraz zor Mosso alirdi. Umit bisikletin kalitesi, servis agi ne ki Mosso'ya garanti agi saglasin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

Bu Türkiye'nin acı gerçeği. İlim olmayan toplumda büyük firmalar bilimden para kazanamayacağı için çakallıktan para kazanıyor.
    Bende mosso bisiklet kullanıyorum ve bisiklet aldığımda garanti - servis v.s. bundan faydalanamayacağı bilerek satın aldım. Burada bir çok arkadaş yazdı firmanın bisikletlerine sahip çıkmadığını. Bir arkadaş katlanır bisikletinin katlanan menteşesinde ki arıza için servise bisikleti bırakmış. Serviste parça olmadığı için fabrikasına yollamışlar bisikleti. Kırık olan parçayı değiştirmek yerine kaynaklayıp geri göndermişler. Resimlerini de gösterdi. Bildiğiniz demirci kaynağıyla bisikletin boyasına v.s. içine etmişlerdi affedersiniz yani.

Adı geçen firmaya ısrarla mailler attım ve durumu bildirdim
    mehmet diye bir müş.hiz. müdürü varki adam tam şenlik,
    Allah belanı versin diyorum bana dediği şey "zaten bu firmada çalışmakla vermiş"
    iyide senin Allah belanı vermiş ama senin gibiler yüzünden yüşterilere olan oluyor, sen yine maaşını alıyorsun ama olan müşteriye oluruyor, parasıyla sizin gibilerle muhatap olmak ne iğrenç bir şey.

Birde bayisini şikayet ettiğim mailleri çıktısını alıp servise geliyor beni rezil eecek ama mahrem olan mailleri bile ulu orta dağıtan bir adam.

Kısaca arsızlık almış başını gitmiş.Sonrada niye ilerlemiyoruz? Bu kafayla nasıl ilerlenir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Adam gibi bir firma distributorlugunu yapiyor olsaydi bu paralara millet biraz zor Mosso alirdi. Umit bisikletin kalitesi, servis agi ne ki Mosso'ya garanti agi saglasin...

Hepsini bilinçli yapıyorlar,
    Servisleride aynı, tıpkı kendileri gibi
    Garanti hak getire,
    Ayıp diz boyu
    Utanma duygusu bedeni terk etmiş,
    Şarlatanlık almış başını gitmiş.

Aslında MOSSO da yaygın marka değil, 7.000 takipçisi olan bir facebook sayfasından ibaret, adamlara yazıyorum, uyduruktan bir şeyler soruyorlar.

BU SON OLDUN, BİR DAHA NE MOSSO, NE KTM zaten ÜMİT asla!!!
  • iyiki burdaki salcano servisi çok iyi valla ya. her türlü hizmete bakıyolar ve ücret almıyorlar. sadece parça değişimi esnasında alıyorlar ve 14 gün süreli garanti veriyorlar. örneğin sele aldın ve ilk hafta içerisinde memnun kalmadın yada en ufak şeyde yırtıldı geri iade edip paranı alıyorsun yada yeni sele alıyorsun. hem salcano hem umit bisiklet hemde bianchi servisi. karışık
  • SALCANO Türkiyenin en büyük bisiklet imalatçısı, yedek parça depoları full dolu ve işleri gerçekten BİSİKLETÇİLİK,
    ACCELL grubuda yani carraro, bianchi markalarının ama firmasıda ciddi üretici. ama ümit bisiklet yani mosso, ktm ve ümit markalarını satışını yapan firma benim için çok kötü, servisleride öyle.

Çoğu zaman hep demişimdir keşke Carraro 052 yada Salcano 030 alsaydım.:(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daytone1 kullanıcısına yanıt
    bu yuzden benden bisiklet tavsiyesi istediklerinde mossoyu tercih ettirmem. ucuz fp urunu diye aldiklari zaman servisle ugrasiyolrlar. zaten komponentleri kalitesiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: netd forum

bu yuzden benden bisiklet tavsiyesi istediklerinde mossoyu tercih ettirmem. ucuz fp urunu diye aldiklari zaman servisle ugrasiyolrlar. zaten komponentleri kalitesiz.

hangi komponenti kalitesiz? yolda dökülen ucuz salçano mtb'leri tavsiye edipte Mosso'yu mu tavsiye etmeyeceksiniz?
    Bianchi'lerin arka aktarıcıları yerinden çıkıp jantın arasına sıkıştığını, zincirinde aynı şekilde sıkıştığını çok gördüm. Salcano kullanan bir arkadaşım zaten ikide bir bisikletçiye gidiyordu sorununu çözdüremediği için.
    Geçen seneki bisikletim Mosso Legarda 1621 bana hiç bir sıkıntı çıkarmadı lastiği bile patlamadı 1500km ye geldi sattım. Şuan kullandığım Mosso 735 TCA modeli de 1200km oldu belki bakıma vermemekle yanlış yaptım ama akordu bile bozulmadı.
    Demek istediğim Mosso'nun komponentlerinin kötü olduğunu düşünmüyorum. Servis her şehirde farklı farklı dükkanlarda bende burdaki servise güvenmediğimden oraya vermedim sıkıntı çıkarsa tanıdık bisikletçiye hallettiricem.

Ayrıca ekleyeyim geçen ay arka dış lastiğimde sıkıntı vardı bisikleti aldığım yer lastiğin fotosunu çekip servise yolladı ücretsiz değişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myst3ry! -- 23 Ağustos 2017; 16:56:2 >

• Myst3ry! M kullanıcısına yanıt
    bisikletin arızası bisikletten değil kullanıcıdan yanadır. salcano ile 2000 e yakın km yol yaptım daha 1 kere servise gittim o da sele kırıldı onu değişmeye gittim. o yüzden mosso direk kalitesiz değildir ama diğer markalara oranla daha kalitesiz komponent satmakta. özellikle maşalaları çok vasat oluyor. +2k ürünler için bişey diyemem ama zaten bütçesi +2k olan kişi mossoya yaklaşmaz zaten. benim salcano da bile maşa hiç girmiyo diye götürdüm halbuki sertlik ayarı varmıs ben boyna yağlıyodum :D . o yüzden ucuz salcano mtb yi hiç kimseye tavsiye etmem. en ucuz ettiğim mtb ng750 dir. heralde ng750 de döküntüye benzemez.
  • 1000tl civarındaki bisikletler ve altına genelde zoom maşa takılıyor doğru diyorsunuz benim eski mossonunda maşası da pek iyi değildi ama salcano ng 650-750 vb. modellerde de zoom maşa kullanılıyor. Dediğiniz gibi parasına göre bisiklet.
  • Myst3ry! M kullanıcısına yanıt
    evet bendede zoom maşa var. halbuki zoom maşalar arasında en iyisi bu ama genede zoom değilmi bu aynı vasat. gelecek ay bulabilirsem bi rockshox ile değişcem zaten.
  • Hocam yüzde yüz hata sende bende mosso 730tca 105 setli bisiklet kullanıyorum yemişim garantisini yemişim servisini ümitmiş cartmış salcano muş geçeceksin bisikletçiyemi ihtiyacın var soracaksın arkadaş bi akort yaptırmak için 50kişiye soruyorum neden bunun ustası bir elin parmaklarını geçmez adam 50tl istiyor abicim sen 75tl al adam gibi yap diyorum tel değişecek şirinevlerden kalkıp Beşiktaş'a gidiyorum öle mahalle başındaki bisikletçiye gidersen o kullandığın bisikletin lastiğini bile şişiremezsin harbiden dalga geçmiyorum 30km gidiyorum lastiği şişirmek için 100psı basan hiçbir bisikletçi yok etrafta diyorum abi bu kompresör basmaz diyorum nasıl basmaz ya diyor ben bunla araba lastiği şişiriyorım diyor nasıl anlatacaksın pv=nrt formülünü adama

• Sen neyin kafasını yaşıyorsun kardeş adam mosso 735tca 105 diyor nediyorsun hocaaaa ng750 falan yazmışsın terket burayı hemen

• quote:

Orijinalden alıntı: xVeXoRx

Hocam yüzde yüz hata sende bende mosso 730tca 105 setli bisiklet kullanıyorum yemişim garantisini yemişim servisini ümitmiş cartmış salcano muş geçeceksin bisikletçiyemi ihtiyacın var soracaksın arkadaş bi akort yaptırmak için 50kişiye soruyorum neden bunun ustası bir elin parmaklarını geçmez adam 50tl istiyor abicim sen 75tl al adam gibi yap diyorum tel değişecek şirinevlerden kalkıp Beşiktaş'a gidiyorum öle mahalle başındaki bisikletçiye gidersen o kullandığın bisikletin lastiğini bile şişiremezsin harbiden dalga geçmiyorum 30km gidiyorum lastiği şişirmek için 100psı basan hiçbir bisikletçi yok etrafta diyorum abi bu kompresör basmaz diyorum nasıl basmaz ya diyor ben bunla araba lastiği şişiriyorım diyor nasıl anlatacaksın pv=nrt formülünü adama

Sen ne anlatıyorsun dosttum, Beşiktaş demişsin, kime gittin beşiktaşta..

Benden özenip adını vermiyeyim ama herkesin bildiği beşiktaş fulya da olan mağazadan 2017 tca 735 105 setli aldı 2 ay sonra ön vites geçmiyor, Sakarya sapanca gölü turu yapıyoruz, mabi dedi bu vites geçmiyor, aldığım yere gittim yapamadı, daha sonra gel tellere bakalım demiş.
    Dur dedim yol üstünde 30 saniyede hallettim.

Sen ne hikaye anlatıyorsun.

Bu ürünler 2 yıl garantili....garanti hizmeti ve her türlü hizmet fiytatını peşinen alıyorlar.

Senim gibiler yüzünden 2 vida sıkanlar bile amerikaya tatile gidiyorlar.
    Sen ne hatasından bahsediyorsun, Bak bugünde facebook tan yasaklamışlar, bunlar için müşteri velinimet değil enayiye müşteri diyorlar ama bugün mahkemeyi açayım, neticeyi de buraya yazacağım.

• quote:

bisikletin arızası bisikletten değil kullanıcıdan yanadır. salcano ile 2000 e yakın km yol yaptım daha 1 kere servise gittim o da sele kırıldı onu değişmeye gittim. o yüzden mosso direk kalitesiz değildir ama diğer markalara oranla daha kalitesiz komponent satmakta. özellikle maşalaları çok vasat oluyor. +2k ürünler için bişey diyemem ama zaten bütçesi +2k olan kişi mossoya yaklaşmaz zaten. benim salcano da bile maşa hiç girmiyo diye götürdüm halbuki sertlik ayarı varmıs ben boyna yağlıyodum :D . o yüzden ucuz salcano mtb yi hiç kimseye tavsiye etmem. en ucuz ettiğim mtb ng750 dir. heralde ng750 de döküntüye benzemez.

mosso değil, dünyanın hiçbir markası adi değildir, adi üretemezler, dünya standartları var, satış yapamazlari

AMA ASIL SIKINTI ADİLİK DEĞİL HİZMET AYIBIDIR.
    ÜMİT BİSİKLET YANİ KTM VE MOSSO İTHALATÇISIDIR BU AYIPLI HİZMETİ VEREN
    YOKSA BENDE BİLİYORUM GARANTİSİZ 2. EL BİSİKLET ALMAYI, UCUZA GETİRMEYİ AMA GARANTİLİ OLUNCA İŞİN ŞEKLİ DEĞİŞİYOR.

VİTES TELİ GARANTİ KAPSAMINDADIR. misalen. yinede siz bildiğinizi yapın, benim için mosso bitti, ktm yi severdim o da bitti,

2. el beleşe bulsamda bitti.

2016 mosso tca 735 105 setli bisikletimin kaplama ile siyaha çevirdim artık mosso benim için öldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Myst3ry!

quote:

hangi komponenti kalitesiz? yolda dökülen ucuz salçano mtb'leri tavsiye edipte Mosso'yu mu tavsiye etmeyeceksiniz?
    Bianchi'lerin arka aktarıcıları yerinden çıkıp jantın arasına sıkıştığını, zincirinde aynı şekilde sıkıştığını çok gördüm. Salcano kullanan bir arkadaşım zaten ikide bir bisikletçiye gidiyordu sorununu çözdüremediği için.
    Geçen seneki bisikletim Mosso Legarda 1621 bana hiç bir sıkıntı çıkarmadı lastiği bile patlamadı 1500km ye geldi sattım. Şuan kullandığım Mosso 735 TCA modeli de 1200km oldu belki bakıma vermemekle yanlış yaptım ama akordu bile bozulmadı.
    Demek istediğim Mosso'nun komponentlerinin kötü olduğunu düşünmüyorum. Servis her şehirde farklı farklı dükkanlarda bende burdaki servise güvenmediğimden oraya vermedim sıkıntı çıkarsa tanıdık bisikletçiye hallettiricem.

Ayrıca ekleyeyim geçen ay arka dış lastiğimde sıkıntı vardı bisikleti aldığım yer lastiğin fotosunu çekip servise yolladı ücretsiz değişti

Aslında aynı şeyleri söylüyoruz,
    Ben şu an km bakıp yazayım 8096 km yol yapmışım ( sekizbindoksanaltı km. ) yapmışım, sırf sakarya turunda 230 km günlük rekorum var.
    Yani iyi bisiklet binerim, boş konuşmam, işin ilminden de anlarım, elinden çok şey gelir.
    ama sıkıntı mosso değil, mosso ya hizmet veren firmanın AYIPLI HİZMETİ....

• quote:

Düne kadar 750 seri karbonlarından kimse memnun olmadı, ucuz aldılar, ucuz sattılar, çoğu çöpe gitti..
    Şimdi ise benim gibi reklamını yapanlar yüzünden fiyatı uçurdular.

Açıkça yazıyorum...Mosso aldırmam arkadaşlara decathlondan 540 mavic cantlı bisiklet aldırmaya başladım, KURUMSAL GARANTİ VAR, ÖMÜR BOYU KADRO MAŞA GARANTİ VAR VE EN ÖNEMLİSİ SEVİMLİ İNSANLARLA MUHATAP OLUNUYOR, ŞARK KURNAZLIĞI YOK,İNSANLIK VAR.

Mosso şöföre demişki MÜDÜRSÜN...!!!
  • Mosso hakkında edindiğim bilgileri de buraya aktarayım,

Bu markanın Tayvan sitesine giriildiğinde Dünya da satıldığı ülkeler yazmakta ama tek tek ülke linklerine tıklandığında %80 link ölüdür.Bu da yanıltıcı durumdur,
    Türkiye ( ümit bisiklet, ar-ge si mühteşemmmiş, müdür öyle der :) ), Rusya, İspanya gibi ülkelerde satılıyor ama hacimsiz...yani bana göre balon ve marka değeri yok.
  • Selamlar. Mosso MARiNE 20 V almak üzereydim de bu konu biraz tadımı kaçırdı. Sizce kararımı değiştirip Decathlon Btwin'e dönmeli miyim yoksa almalı mıyım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.