Şimdi Ara

Mosfet tam iletime geçmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mosfet tam iletime geçmiyor. Direncin uçlarına 5v veriyorum ve orta ucununuda mosfetin (4800) gate ucuna bagliyorum direnci donduruyorum 5v gerilimi bir türlü vermiyor. Mak. Gerilim 3.80v ölçüyorum. Bunu transistorlardada denedim bir türlü tam iletime geçmiyorlar. Lütfen rica edersem bana anlatırmısınız. Mosfetin gerilimi tamamını iletmesi için nasıl sürülmesi gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Okan-1234

İyi Akşamlar Sayın Arkadaşlar.
    Mosfet tam iletime geçmiyor. Direncin uçlarına 5v veriyorum ve orta ucununuda mosfetin (4800) gate ucuna bagliyorum direnci donduruyorum 5v gerilimi bir türlü vermiyor. Mak. Gerilim 3.80v ölçüyorum. Bunu transistorlardada denedim bir türlü tam iletime geçmiyorlar. Lütfen rica edersem bana anlatırmısınız. Mosfetin gerilimi tamamını iletmesi için nasıl sürülmesi gerekiyor?

kullandığınız devre şemasını yükleyebilir misiniz ?

ne devresi yapmaya çalışıyorsunuz?
  • MOSFET'inizi muhtemelen lineer bölgede çalıştırıyorsunuz. Aşağıdaki gibi bir devre ile saturasyonda çalıştırırsanız gerilimin neredeyse hepsi yük üzerinde harcanacaktır.

Mosfet tam iletime geçmiyor

Transistörlerin lineer ya da saturasyon bölgesinde nasıl sürüleceği kapsamlı bir konu. "Transistörlerin DC analizi" konu başlığı altında araştırabilirsiniz.

• 5 V GS voltajı ile normal mosfetler tamamen iletime geçmez

12 veya 15 V gate voltajı lazım

logic level mosfetler var onları deneyin
  • Anlaşıldı çok teşekkür ederim sağ olun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ac Voltajda Ters Bağlı Diyot
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.