İyi Akşamlar Sayın Arkadaşlar. Mosfet tam iletime geçmiyor. Direncin uçlarına 5v veriyorum ve orta ucununuda mosfetin (4800) gate ucuna bagliyorum direnci donduruyorum 5v gerilimi bir türlü vermiyor. Mak. Gerilim 3.80v ölçüyorum. Bunu transistorlardada denedim bir türlü tam iletime geçmiyorlar. Lütfen rica edersem bana anlatırmısınız. Mosfetin gerilimi tamamını iletmesi için nasıl sürülmesi gerekiyor?
quote:
Orijinalden alıntı: Okan-1234
İyi Akşamlar Sayın Arkadaşlar. Mosfet tam iletime geçmiyor. Direncin uçlarına 5v veriyorum ve orta ucununuda mosfetin (4800) gate ucuna bagliyorum direnci donduruyorum 5v gerilimi bir türlü vermiyor. Mak. Gerilim 3.80v ölçüyorum. Bunu transistorlardada denedim bir türlü tam iletime geçmiyorlar. Lütfen rica edersem bana anlatırmısınız. Mosfetin gerilimi tamamını iletmesi için nasıl sürülmesi gerekiyor?
MOSFET'inizi muhtemelen lineer bölgede çalıştırıyorsunuz. Aşağıdaki gibi bir devre ile saturasyonda çalıştırırsanız gerilimin neredeyse hepsi yük üzerinde harcanacaktır.
Transistörlerin lineer ya da saturasyon bölgesinde nasıl sürüleceği kapsamlı bir konu. "Transistörlerin DC analizi" konu başlığı altında araştırabilirsiniz.
5 V GS voltajı ile normal mosfetler tamamen iletime geçmez