Turksat taahhüt bitmesine yakın artan aramalar
Taahhütüm gelecek ayın ortalarında bitiyor ve son zamanlarda değişik değişik cep telefonu, 850'li numaralardan aranıp duruyorum. Herkes güya genel merkezden en yetkili kişi. Onlar aradıkça engelliyorum.
Bunlar taahhüt başına prim mi alıyor? Bu kadar neden darlıyorlar? Daha 1 ay var neredeyse.
Tahhüt yapmasam ne kadar öderim nerden görürüm? Online işlemlerle bayi arasında fiyat farkı var mı?
Sigorta tutarı SBM'den fazla çıkıyor
Acenteler, sigortam.net gibi siteler SBM'den %30 fazla çıkarıyor. Geçen yıl SBM ile tutarlı bir rakama sigorta yaptırmıştım. Neden böyle oluyor?
Her yerde en uygun rakam veren sigortanın kendi sitesinde bile SBM'deki rakam çıkmıyor.
Kat irtifaki ve bina ortak giderleri
Sorunlu bir binadayız, 8-10 yıl önnce asansör takılırken para ödedik. Geçen yıl revizyon parası verdik. Asansör kırmızı etiket aldı. En üst katlar asansör çalışmıyor diye şikayet etmeye başladı.
Ben asansör kullanmıyorum, hiç kullanmadım. Zaten 1 kat çıkıyor asansör en dipten değil. Yıllardır da kapalıydı bizim kata.
Mevcut yöneticiyle çözülmedi durum.
Şimdi mevcut yönetim asansör revizyonu için en katlardan hizmet gitmiyor diye para almayıp diğer dairelerden almak istiyorlar.
Ben daha önce bina giderlerini sorgusuzca veriyordum.
Bu sefer kat mülkiyeti kanununa göre arsa payı oranında ödeme yapacağım dedim. Kabul edilmiyor.
Altta 3 tane işyeri var onlardan da yasa gereği para alınması lazım ama kimse uğraşmıyor bu durumla. Alttaki işyeri yıllardır ortak alan çitle çevirdi işgal ediyor, kira alalım bari diyorum kimsenin sesi çıkmıyor. Çatıdan su geliyor kimse ilgilenmiyor vs vs.
Bu durumda beni haksız kılan birşey var mı?
Operatörler mevcut müşterileri neden sevmiyor?
Operatörler bildiğiniz üzere yeni hat veya numara taşıma yapanlara cazip teklifler sunuyor.
Fakat mevcut müşterilere bunu yapmıyor.
Annemin şuanda taahhütü bitti ve Telekom'da 130 TL'Lik bir paket kullanıyor.
Bayiler paket öneremediler müşteri hizmetlerini arayın dediler.. Müşteri temsilcisi de aynı paketten başka uygun tarife öneremedi.
Aynı paket taahhütlü kullanılırsa 195TL imiş çok saçma.
Türkcell'de 130 liraya daha fazla internetli paket var. Yani geçiş yamak mantıklı.
Fakat geçiş yapmayacak veya yeni hat almayacak olanlar bu paketi alamıyor.
EE sen hem mevcut müşteriye uygun paket verme başka operatöre kaçsın, hem de müşteri çekmeye çalış bu garip iş. Bu işin mantığı nedir?
En uygun/en yüksek/sınırsız mobil internet paketi
Şehrin göbeğinde olmama rağmen bina içerisinde Turkcell hat kullanmayan telefon doğru düzgün çekmiyor.
Aylık 50Gb veya aylık 20-25Gb + Youtube paketi gibi bir şey arıyorum.
Yeni data hattı veya normal hat düşünüyorum. Wifi cihaz ile kullanacağım.
İşyeri şehrin göbeğinde olmasına rağmen Turkcell dışı hatlar bina içerisinde doğru düzgün çekmiyor. Benim masam ile pencere kenarı arası 5-6 metre gibi neden çekmiyor anlamıyorum.
Hattım TurkTelekom, pencere kenarına gidilirse ancak öyle çekiyor. Daha önce TurkTelekom Bölge müdürlüklerinden gelmişlerdi. Söyledik, ancak hemen yakınımızda Turkcell Baz istasyonu olduğu için buraya yeni bir baz istasyonu kuramayacaklarını söylediler.
Türkcell paketleri de çok kazık.
Bunun için 3G tekrarlayıcı düşünüyorum. Hangi marka ve nereden almalıyım? Türkiyede güvenilir satıcı var mı?
Daha önce alıp deneyen oldu mu? Başka çözüm önerisi olan var mı?
Youtube yıllık üyelik fazla ücret alınması?
Yıllık abonelik 299.99 TL yazıyordu, 310.15 geçmiş karttan.
Google satın alma geçmişinde de 299.99TL yazıyor. Banka dekontunda herhangi bir açıklama yok.
Normalde vergiler dahil fiyattı, ekstra vergi mi alınıyor? Banka komisyonu falan mı?
Savcılık Zamanaşımı Bürosu
Ptt muhtarlığa evrak bırakmış. Muhtara sordum zamanaşımı bürosundan gelmiş dedi. Mesai saatlerinde gidip alamadım.
Ne evrakı olabilir ki? Karıştığım bir olay vs yok.
E devlette görünmüyor, takip koduda yok.
Bedelsiz araç devri
Üzerime kayıtlı olan aracı anneme bedelsiz olarak vermek istiyorum.
Detayları nerden öğrenebilirim?
Devir yapılırsa trafik sigortası iptal olur mu?
Ford fiesta 2008 sorularım
Aracı daha yeni aldık, aynı zamanda ilk aracımız öğreniyoruz.
Kullanan adam çipsiz anahtarıyla kullanıyormuş. Yedek anahtarı sorunca var dedi. Araç eve geldikten sonra baktım elektronik anahtarmış. İçinde çipi duruyor. Biraz hırpalanmış, pili bitik çalışmıyor galiba.
Bu durumda imobilizer iptal edilmiş mi oluyor? Eski haline çevrilmez mi?
Bagaj açma butonu çalışmıyor, imobilizer ile alakası olabilir mi?
Araçta şanzımanın üstünden tam göremedğim bir noktadan temiz bir yağ geliyor. (motor yağı değil) Ne olabilir?
Birde bunlara düz far (çıkıntısız far) olmuyor mu? (Çıkıntılı farları pek sevmiyorum) Üzerindekiler kararmış biraz değiştirecek olursam diye soruyorum.
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 602
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 30.395 (Bu ay: 2.609)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 53 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware