Şimdi Ara

IGBT kullanarak Tam sinüs İnverter Yapmak İçeri Buyrun !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
8.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm beyler elimde ınform 3 kv online ups ten çıkma toplam 5 adet IGBT bulunmaktadır. ben bunları kullanarak inverter yapmak istiyorum bu mümkün olurmu elimdeki IGBT ler bayağı değerli malzeme şu ana kadfar bu forumda IGBT kullanark inverter yapan arkadaşlar var ise bana yardımcı olabilirlermi ??

işte elimdeki IGBT ler

IGBT kullanarak Tam sinüs İnverter Yapmak İçeri Buyrun !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: elektronikyazilim

bu linke bir bak

http://320volt.com/google-ara/?domains=320volt.com&q=IGBT+invertor&x=-485&y=-297&sitesearch=&sitesearch=320volt.com&client=pub-0182120847846351&forid=1&ie=UTF-8&oe=UTF-8&safe=active&cof=GALT%3A%23008000%3BGL%3A1%3BDIV%3A%23336699%3BVLC%3A663399%3BAH%3Acenter%3BBGC%3AFFFFFF%3BLBGC%3A336699%3BALC%3A0000FF%3BLC%3A0000FF%3BT%3A000000%3BGFNT%3A0000FF%3BGIMP%3A0000FF%3BFORID%3A11&hl=tr

En azından soyle ufaktan baslamak gereklı ne bılıyım ıste 200 wattlık 500 wattlık IGBT lı ınverter yapmak ıstıyorum ama devre seması yok pıyasada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben igbt kullanmıştım. cok güzeller.
  • ömer şöyle yardımcı olayım...

igbt ler de mosfet gibi anahtarlamada kullanılan elemanlardır.

ups ne işe yarar ?

ups akü gerilimini bize sinüs cıkış verecek şekilde şebek e gerilimine ceviren devrelerdir.

püf nokta şu sinüs ve şebeke gerilimi ..

biz bunu elimizdeki 12 voltluk akü ile nasıl yaparız.

12 voltu sinüs egrisi yaratacak şekilde kıyarak.

ben bi inverter yapsam önce 12 voltu 220 ye kıyabilecegim bi degere yükseltmekle başlardım. mesela + - 300 volt.

peki bunu nasıl yaparım.

biz transformatörleri gerilimleri dönüştürmede kullanıldıgını biliyoruz. ee igbtler de anahtarlamada kullanılıyor. yani öyle bi transformatör sarmalıyım ki igbt ile anahtarladıgımda trafoda gerilim oluşsun cıkışında da kıymak istedigim gerilimi versin.

transformatörler ac gerilimde calışır .

bu bilgiyle +12 - 12 anahtarlayacagım.

böyle böyle mantık yürüterek istedcigin devreye ulaşırsın.

• certy mikro işlemci ile program yazmakta sorun yok. sorun digitalin analog elektronik karşısındaki performans degeri , digitalin güvensizliği gibi konular amatör çalışmalarda hazır entegrelerin kullanımına yönlendiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

ömer şöyle yardımcı olayım...

igbt ler de mosfet gibi anahtarlamada kullanılan elemanlardır.

ups ne işe yarar ?

ups akü gerilimini bize sinüs cıkış verecek şekilde şebek e gerilimine ceviren devrelerdir.

püf nokta şu sinüs ve şebeke gerilimi ..

biz bunu elimizdeki 12 voltluk akü ile nasıl yaparız.

12 voltu sinüs egrisi yaratacak şekilde kıyarak.

ben bi inverter yapsam önce 12 voltu 220 ye kıyabilecegim bi degere yükseltmekle başlardım. mesela + - 300 volt.

peki bunu nasıl yaparım.

biz transformatörleri gerilimleri dönüştürmede kullanıldıgını biliyoruz. ee igbtler de anahtarlamada kullanılıyor. yani öyle bi transformatör sarmalıyım ki igbt ile anahtarladıgımda trafoda gerilim oluşsun cıkışında da kıymak istedigim gerilimi versin.

transformatörler ac gerilimde calışır .

bu bilgiyle +12 - 12 anahtarlayacagım.

böyle böyle mantık yürüterek istedcigin devreye ulaşırsın.

Aynen whıng lıvıng kardesım trafodan yana sıkıntım yok ha sımdı dıyeceksınkı 3000 kw lık IGBT lı Tam sınus ınverter yap calıstır dıye haklısınız ama ac akımı dogrultmak kadar dogru akımı tam sınuse ac sınyale cevırmek kolay olsaydı bu kadar mıs gıbı ınverterler yapardık ama nerede. Aslında malısert hocam bu tam sınus konusunda su son zamanlar bayagı ılerleme kaydettı sagolsun kendısı cok azımlı ve meraklı bır elektronıkcı abımız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istesen kolay. mızlanmayı bırak dersine çalış
  • Nasıl yanı hocam mızmızlanmayı bırak falan ben anlayamadım...

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Nasıl yanı hocam mızmızlanmayı bırak falan ben anlayamadım...

hazır 2 kart ile yapılmış bir devre var aşağıda,

http://forum.donanimhaber.com/m_38135564/mpage_32/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.