Şimdi Ara

Monster Abra A7 V3.1 Değerlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
4
Favori
7.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihaz bu sabah geldi. W8 kurup Archeage'i denemeye koyuldum. Full ayarlarda minimum 45 fps gördüm. Onun dışında 55-60 civarlarındaydı. fps ile ilgili bi test yapmaya gerek duymadım. 860m'in performansı zaten biliniyor.

Forumdan bir arkadaşımızın isteği üzerine furmark testini yaptım. %100 yük altında maksimum ekran kartı 87 dereceyi gördü. Turbo fan kullanmadım.

Fazla zamanım olmadığı için detaylı bir değerlendirme yazamayacağım. Kasanın ısınması ile ilgili merak edilen soruları cevaplamak için girdim. Kasada söylendiği gibi inanılmaz bir ısınma söz konusu değil. Normal kullanımda ısınma yok. Cihaz %100 yük altındayken fan çıkışının üstü ısınıyor ancak orası da elimizin dokunduğu bir yer değil. sol bileğin koyulduğu yer ılıklaşıyor ancak rahatsız edici seviyeye gelmiyor. Klavyenin ısısından dokunamıyoruz diyenler olmuş sanırım, tereddüt etmiştim bu yüzden ancak tamamiyle hurafe. Gayet canavar gibi çalışan bir canavar var şu an önümde. üstelik çok şık bir dizayna sahip. metalik msi ge70 gövdesi üst düzey ürün kullandığınızı hissettiriyor ve sağlam görünüyor. klavye de gayet hoş. oldukça sessiz bir cihaz, turbo fanı da fazla ses yapmıyor. ayrıca bu modeldeki ses sistemi gayet yeterli.

Eksi yönlerine gelince.

-daha iyi bir webcam koyulabilirmiş ama kötü değil.
    -mikrofonun ses kalitesini ts'deki arkadaşlar pek beğenmedi. eski pc'nin mikrofonu daha iyiydi diyorlar.
    -daha ince bir cihaz bekliyordum.

ara ara soruları cevaplamaya çalışırım topicten.

• kasa rengini değiştirebiliyormuyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abdullahercan23

kasa rengini değiştirebiliyormuyuz ?

zannetmiyorum.
  • Novy N kullanıcısına yanıt
    Hocam degerlendirmeler cok guzel olmus,tesekkurler. Ancak yeni bir cihazda sol bilege hafif bir iliklik gelmesi,sizce de zaman gectikce ve uzun sureli yogun kullanimda rahatsiz edecegi anlamima gelmez mi? Gamebook lar isinacak bunda sikinti yok,onemli olan isiyi govdeye verip vermemesi.. Acikcasi tulpar ve bu model arasinda kaldim karar veremiyorum,isinin rahatsiz etmedigine ikna olabilsem kesinlikle bunu alirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djbaha135

Hocam degerlendirmeler cok guzel olmus,tesekkurler. Ancak yeni bir cihazda sol bilege hafif bir iliklik gelmesi,sizce de zaman gectikce ve uzun sureli yogun kullanimda rahatsiz edecegi anlamima gelmez mi? Gamebook lar isinacak bunda sikinti yok,onemli olan isiyi govdeye verip vermemesi.. Acikcasi tulpar ve bu model arasinda kaldim karar veremiyorum,isinin rahatsiz etmedigine ikna olabilsem kesinlikle bunu alirdim.

gayet tabii bakımını yapmadığınız zaman bu anlama geliyor. bu kadar masraf yaptığım bi ürünü 4-5 ayda bi temizleyip termal macunlarını yenilerim diye düşünüyorum o yüzden sorun yok. ılıklıktan kastım %100 yük altındayken. diğer modelde nasıldır bilmiyorum ama ben kasa dizaynı ve sağlamlığını tercih ettim. gövde ısınıyor olsaydı bile kabulümdü allahtan öyle bi durum çıkmadı. yandan fanın çıktığı yer ısınıyor belki sizi rahatsız eder ancak elin hiç dokunmadığı bi nokta. oranın ısınmasının nedeni de fanın tam altında olması. işlemci ve ekran kartının olduğu kısımlarda ısınma hissedilmiyor. bu yüzden kullanırken yük altındayken bile herhangi bi tereddüt hissetmiyorsunuz çünkü işlemci ve gpu'nun rahat çalıştığını biliyorsunuz. tulpar'ın donanım olarak performansı daha iyi tabii. kasa kalitesi iyiyse tulpar'ı tercih ederdim sanırım. 3 bin liradan fazla verdiğim cihazın görüntüsünün kötü, kasasının dökülüyor olması hayal kırıklığı olur benim için. tabi bu benim tercihim.

• internette uzun suredir aramaktayım bir inceleme görsel video bisey bulamadım bununla alakalı genelde aynı resimler var farklı markalarda. mosternotebook.com bir inceleme foto bisey yayınlarmısınız. iki hdd takılabiliyormu ramlar hangi marka birde yanında verilen sırt çantası nasıl iyi mi?
  • Gelir gelmez deli gibi ısınmıyorlar zaten, benim emektar W170ER tam yükte 82 dereceyi geçmezmedi(şimdi Termal macun eskidi, 97 dereceyi görüyor). Clevo kasa olanları biraz daha kolay toz topluyor gibi geliyor bana o kadar, öteki türlü temizliğini yaptığınız Termal macununu yenilediğiniz sürece sıkıntı yaratacak ısılara ulaşmıyorlar.

Laptobunuz hayırlı olsun, güle güle kullanın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakesan -- 10 Ağustos 2014; 19:46:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki clevo kasasımı yoksa msi ge70 apache kasasımı daha kaliteli
  • teşekkür ederim. sıfır ısı bekleyen gaming notebook cihazlarda aradığını bulamaz diye tahmin ediyorum. bundan önceki notebookumu 4 yıl kullandım. son yıla kadar ısınmasızdı. 6 ayda bir fanını temizleyerek kullandım ağır yükte kapanmaya başlayınca şu ana kadar sıkıntı yaratmadan getirdi. grafik özellikleri çok yetersiz kalınca abra a7 v3.1'e terfi ettim. şu ana kadar gayet memnunum mikrofonu dışında. mikrofonu gerçekten çok başarısız ve düzeltmek mümkün değil. harici mikrofon kullanmak zorunda kaldım.

bu arada monsterın sitesindeki metalik gri v3.1 fotoğrafları cihazın kendi fotoğrafları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novy -- 11 Ağustos 2014; 14:08:53 >
    Hocam 3 4 gun gecti yorumlarin nasil?

• quote:

Orijinalden alıntı: djbaha135

Hocam 3 4 gun gecti yorumlarin nasil?

hocam win8 kurup driverları tamamladığım dakikadan itibaren hiç kapanmadı. archeage açık 7/24. hiçbir sıkıntısı yok.
  • Laptobu mSatalı mı aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradox67

Laptobu mSatalı mı aldınız acaba?

hiçbir özelleştirme yapmadım. ssd de eklemedim.
  • Up
  • Ben de sipariş veriyorum. Bakalım...
    Ben de sipariş vermeyi düşünüyorum da monsterda msatalar pahalı..Kingston 120 Gb piyasada 250 civarı, monsterda 350 tl..Mushkin 120 gb msata da 280 e falan geliyor..ileri de raid yapmaya çalışsan mushkin Türkiye piyasasına pek rastlamadım..Dışarıdan 120 Gb Kingston msata alıp ileri de raid yapmak için daha mantıklı geldi..
  • Hocam sipariş verdim Samsunda oturuyorum 3 güne gelirmi ? Monster teslimat konusunda nasıl hiçbir bilgim yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeschyli -- 13 Ağustos 2014; 0:20:09 >
  • Şu an hemen teslimata geçtiler.
  • quote:

Şu an hemen teslimata geçtiler.

Nasıl yani iş saatlerinde değiler diye en erken yarın sabah olur diye sanıyordum. Müşteri hizmetlerinede ulaşamadım bu saatte
  • quote:

Ben de sipariş vermeyi düşünüyorum da monsterda msatalar pahalı..Kingston 120 Gb piyasada 250 civarı, monsterda 350 tl..Mushkin 120 gb msata da 280 e falan geliyor..ileri de raid yapmaya çalışsan mushkin Türkiye piyasasına pek rastlamadım..Dışarıdan 120 Gb Kingston msata alıp ileri de raid yapmak için daha mantıklı geldi..

kingston 299 tl
    mushkin 230 tl gözüküyor bende.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.