Şimdi Ara

Monster Abra A7 V3.1 Değerlendirme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
7.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım. Teşekkürler. Peki şarj süreniz ne kadar. Benım şuan 1.5 saat falan gidiyor. Normal mı bu durum.
  • HITCHER kullanıcısına yanıt
    Optiğin ses yapması bilgisayarın durduğu zemin ile çok alakalı... Bazen çok ses yapıyor, bazen normal...
  • merhaba arkadaşlar. bende bir tane bu modelden almayı düşünüyorum. ssd ile birlikte sipariş vereceğim. bazı arkadaşlar ısınma oluyor demiş. ama ben tekrar sormak istiyorum. çünkü ben bilgisayarda 1- 2 saat oyun oynayıp kapatmayacağım. ansys kullanıyorum. bazen bilgisayarın günlerce açık kalması gerekiyor. işlemci bu süre zarfında tam yük altında çalışacaktır büyük ihtimalle. böyle bir kullanım için bu modeli önerir misiniz?

cok fazla para vermek istemiyorum. zira tulpar modellerinde de aynı işlemci var.

ek olarak gpu gücünde ansys de kullanabilir miyiz Monster bilgisayarlarda?

teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nutrega kullanıcısına yanıt
    İşlemci testlerinde turbo fanı çalıştırmadan 90'lı dereceleri gördüm. Turbo fan bu düzeyde 5 ile 10 derece arasında soğuma sağlayabiliyor. Oyunlarda turbo fanı çalıştırmadan 90 derecenin üzerine pek çıkmadım; hatta şu ana kadar 90 derecenin üzerini gördüğüm tek oyun Euro Truck Simulator 2... Bu kasa ısıyı genel olarak güzel dağıtıyor; daha pahalı bilgisayarlarda, daha kaliteli olduğu iddia edilen kasalarda daha fenasını gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MBerkO

İşlemci testlerinde turbo fanı çalıştırmadan 90'lı dereceleri gördüm. Turbo fan bu düzeyde 5 ile 10 derece arasında soğuma sağlayabiliyor. Oyunlarda turbo fanı çalıştırmadan 90 derecenin üzerine pek çıkmadım; hatta şu ana kadar 90 derecenin üzerini gördüğüm tek oyun Euro Truck Simulator 2... Bu kasa ısıyı genel olarak güzel dağıtıyor; daha pahalı bilgisayarlarda, daha kaliteli olduğu iddia edilen kasalarda daha fenasını gördüm.

Cevabın için teşekkürler.

Yinede şunu söyleme gereği duyuyorum. Oyunlarda cpu ve gpu oyunun bulunduğu sahneye göre (örneğin çatışmalarda) anlık olarak yükselebilir. ama sakin sakin çevreye bakınırken cpu ve gpu çok fazla enerji tüketmez (oynadığın oyuna da bağlı bu tabi). Diğer bir deyişle bu durumlarda fazla ısınmaz. Ama ansys (bir sonlu eleman analiz programıdır.) için bu durum söz konusu değildir. Harddisk ram ve işlemci yoğun bir şekilde kullanılır.

Bu durumda bile atıyorum kasa sıcaklığı 95 derecede kalsa, ve bu durum 48 saat boyunca sürse yine de bilgisayarın stabil bir şekilde çalışacağını düşünüyor musun? Merak ettiğim nokta bu. Kişisel olarak görüşün nedir?

• Selamlar.

Laptobun orta klavye kısmı şişikti içime sinmemişti. Bilmiyorum aynı durum diğer alanlarda da varmı? Varsa yazalarsa kronik oldugunu anlarız zaten. Klavyenın üstüne elimle bastırınc acayip bir esneme vardı. Şişik oldugu için. Birden klavyede bugun aniden tamamen gitti. Çalışmadı. Bugun tekrar göndermek zorunda kaldım. Hiç olmadı. 3 bin tl para veriyoruz. 5 gün anca kullanabildim. Şuan için klavyeden dolayı monster benden eksi puan aldı. Yani nasıl kontrol etmezler adam akıllı. Sonuçta simetri hastalıgım yok ama ortası resmen şiş. Böyle bir pcyi neden gönderirler anlamadım. O parayı veriyorsak adam akıllı göndermeleri lazım. Orta kısım resmen hafif bombeli. Dümdüz değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 23 Ağustos 2014; 22:40:04 >

95 derecede kaldığı takdirde sorun yaşayacağını zannetmiyorum; 8 saat civarında test ettim. ANSYS için bir şey diyemem; stabil çalıştığını düşündüğüm ve bu durumu testlerle doğruladığım bilgisayarlarda bile bana sorun yaşatan bir programdı.
  • Opinion kullanıcısına yanıt
    Haklısın kardeşim.. Klavyenin altındaki sokette bir temassızlık olmuş olabilir ama yine de daha sağlam göndermeleri gerekirdi.. Umarım eline en kısa zamanda istediğin şekilde geçer.. Benim şarj normal kullanımda 2,5 saat falan gidiyor. Şarjda değilken oyun oynamak çok mantıklı değilmiş. Bir de bataryayı sonuna kadar bitirmeyin diyorlar..haftada 1 kez falan %40 veya %30 lara kadar boşaltıp tekrar şarj etmek daha faydalıymış..
    Kardeşim ben msatayı hızlıaldan aldım. Daha uyguna geldi;) Ben de birkaç oyun sonrası(Grid2,Crysis3) turbo fansız işlemcinin 96 dereceye kadar çıktığını gördüm; fakat bu ısıyı işlemci ayarını %95 e alarak kontrol altına alabildim. Diyeceksin şimdi işlemciyi %100 kullanamadıktan sonra ne işe yarayacak diye ama %95 e aldığımda da oyunlarda herhangi bir takılma vs. olmamıştı.. Dediğin program da işlemci baktın çok ısınıyor turbo fanı sürekli açık tutacaksın ya da işlemci yüzdesini 95-100 arasında bir değere alacaksın, eğer performans düşüşü yaşarsan da en son çözüm olarak sağlam bir soğutucu alıp işlemciyi sürekli %100 de tutmak olacaktır :) Ama turbo fan bence yeterli gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradox67

Haklısın kardeşim.. Klavyenin altındaki sokette bir temassızlık olmuş olabilir ama yine de daha sağlam göndermeleri gerekirdi.. Umarım eline en kısa zamanda istediğin şekilde geçer.. Benim şarj normal kullanımda 2,5 saat falan gidiyor. Şarjda değilken oyun oynamak çok mantıklı değilmiş. Bir de bataryayı sonuna kadar bitirmeyin diyorlar..haftada 1 kez falan %40 veya %30 lara kadar boşaltıp tekrar şarj etmek daha faydalıymış..

Bende öyle düşünüyorum dostum ya soketi çıktı yada gevşedi. Ama şu konuda çunu bilmek istiyorum acaba gönderilen tüm abralarda mı bu klavye durumu böylemi. Mesela sizde düzmü.. Benım şuan şarj kullanıma göre 2 saati buluyor. Arayıp sordum Onlarda 1.30 saat dediler. Diğer bilgileri öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler.

bende ekrandaki ölü piksel dolayısıyla göndermiştim bilgisayarı ama benim klavyede rahatsız edici bir şişlik yoktu çok azdı o muhtemelen size gelen bilgisayardan kaynaklıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robotinsan

bende ekrandaki ölü piksel dolayısıyla göndermiştim bilgisayarı ama benim klavyede rahatsız edici bir şişlik yoktu çok azdı o muhtemelen size gelen bilgisayardan kaynaklıdır

Anladım. Döndümü sizin pc. Aldınız mı geri. Kaçgüne gelir acaba.

burdan istanbula 2 güne gidiyor kargo bana 2 güne yolluyacaklarını söylediler ya yarın yada salı günü gönderirler
    Rica ederim. Benim klavye de öyle bir şişkinlik yok.

Bu arada Driver Cdsinde "Ap" klasöründe bulunan Sound Blaster Cinema programını kurunca hoparlör sesinde ve kulaklık ses çıkışında bariz bir değişim oldu..Fakat aynı klasördeki "Speaker EQ" setup dosyasına tıkladığımda tepki alamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradox67

Rica ederim. Benim klavye de öyle bir şişkinlik yok.

Bu arada Driver Cdsinde "Ap" klasöründe bulunan Sound Blaster Cinema programını kurunca hoparlör sesinde ve kulaklık ses çıkışında bariz bir değişim oldu..Fakat aynı klasördeki "Speaker EQ" setup dosyasına tıkladığımda tepki alamadım..

Pc gelince dediğiniz ses olayını deniyeceğim.
  • Bilgisayarı 4 gündür kullanıyorum ve şöyle yorum yapıyım. Aşırı yük altında bariz ısınma oluyor. Kaç dereceyi gördü orasını bilemem ama klavyenin sol üst kısmı ve sol bileği koyduğumuz yerde çok ısınma var. Birde elimizi koyduğumuz yerler ter izi tutuyor. benim gibi çok terliyenler varsa sıkıntılı. sürekli iz kalıyor ve silmek zorunda kalıyorum. kasada henüz bir deformasyon görmedim. league of legens ve euro truck smilatorü full hd ve ultrada 4-5 saat rahat oynadım. tabiki her saat başı bi 10 dakika turbo fanı açık tuttum. arkadaş klavye olayından şikayet etmiş. benim klavyede de hafif şişkinlik var ama öyle ahım şahım değil zor farkediliyor. hoparlörler gayet verimli. şarj güç tasarrufu modunda 1.5 saat kadar gitti benim. sadece internette dolaşarak. şimdilik diyeceklerim bu kadar.

• Tekrar Selamlar

Monster ile görüştük. PC ellerine ulaşmış. Hafif şişkin olmasının sebebini gayet güzel açıkladılar. Klavyenın altına konulan pet büyük oldugu için oluyormuş. Onun haricinde klavyenın çalışmaması yazılamla alakalı imiş. Sorunu çözdük. Olaylara Biraz fevri yaklaştım. Sağolsunlar ilgilendiler hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 25 Ağustos 2014; 11:27:29 >
  • Bende alalı bi hafta olmak üzere ilk defa laptop kullanıyorum tedirgindim ısınma yavaşlık gibi konularda çok şükür korktuklarım başıma gelmedi. Ancak dvd romda bi sorun yaşadım ilk formattan sonra içime sinmedi 3-4 gün sonra yeniden format attım ardından driverları kurmak için driver dvd sini taktım çalıştırdıktan sonra dvd rom aşırı titreme ve buna bağlı yüksek bi sesle çalışmaya başladı korkup çıkarttım hemen başka bi dvd ve cd denedim sorun yok ama driver cd sini takınca patlayacak gibi titreşim ve ses çıkartıyor. Buna benzer bi olayla karşılaşan var mı sorun dvd diskten kaynaklı diye düşünüyorum çünkü başka disklerde problem çıkartmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bidad43

Bende alalı bi hafta olmak üzere ilk defa laptop kullanıyorum tedirgindim ısınma yavaşlık gibi konularda çok şükür korktuklarım başıma gelmedi. Ancak dvd romda bi sorun yaşadım ilk formattan sonra içime sinmedi 3-4 gün sonra yeniden format attım ardından driverları kurmak için driver dvd sini taktım çalıştırdıktan sonra dvd rom aşırı titreme ve buna bağlı yüksek bi sesle çalışmaya başladı korkup çıkarttım hemen başka bi dvd ve cd denedim sorun yok ama driver cd sini takınca patlayacak gibi titreşim ve ses çıkartıyor. Buna benzer bi olayla karşılaşan var mı sorun dvd diskten kaynaklı diye düşünüyorum çünkü başka disklerde problem çıkartmadı.

Bende de Cd yi okurken titreme ve ses normalden fazla..Dvd sürücüsü MATSHITA diye bir marka ondan olsa gerek :) Ama üreticisi Panasonic imiş..

Aygıt Özellikleri
    Sürücü Tanımı MATSHITA DVD-RAM

Optik Sürücü Özellikleri
    Üretici Panasonic
    Aygıt Türü DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM
    Arabirim SATA

Yazma Hızları
    DVD+R9 Dual Layer 4x
    DVD+R 8x
    DVD+RW 8x
    DVD-R9 Dual Layer 4x
    DVD-R 8x
    DVD-RW 6x
    DVD-RAM 5x
    CD-R 24x
    CD-RW 16x

Okuma Hızları
    DVD-ROM 8x
    CD-ROM 24x

Aygıt Üreticisi
    Firma Adı Matsushita Electric Industrial Co., Ltd.
    Ürün Bilgisihttp://www.panasonic.com/industrial/optical-drives
    Firmware İndirmehttp://www.panasonic.com/industrial/optical-drives

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradox67 -- 26 Ağustos 2014; 2:09:23 >

• Arkadaşlar önemli bir konuda yardımınız lazım. Ben bu öğrencilere verilen windows 8,1 pro embedded kullanıyorum. Onu yükledşkrwn sonra bu gelen driver cdsini kurdugumda klavye ucuyor çalısmıyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir. Yardım edin.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.