Şimdi Ara

Mononoke (モノノ怪)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Mononoke (モノノ怪)


    Tür: Doğa-Üstü, Dedektif, Şeytanlar, Cinler, Gizem, Tarihi
    Yönetmen: Kenji Nakamura
    Yazar: Kenji Nakamura, Ueda Hidehito
    Şirket: Toei Animation
    Bölüm Sayısı: 12

    Mononoke, Ayakashi'nin Bakeneko isimli hikayesinin bir yan ürünüdür - Klasik Japon Korku Hikayesi. Konu, feodal Japonya'da çeşitli ruhlarla ya da bilinen adı "Mononoke"lerle ilgilenen İlaç Satıcısı'nın etrafında gelişir. Bakeneko hikâyesinde olduğu gibi, bir dizi araç kullanarak dövüşür ve doğaüstü güçlerle ilgili engin bilgileri onun lehinedir. Ancak Mononokeleri yalnızca onun Form'unu (Katachi), ortaya çıkışındaki Hakikat'i (Makoto) ve normal olmayan davranışının ardındaki Gerekçe'yi (Kotowari) ortaya çıkardıktan sonra öldürebilmektedir.

    Kendi Yorumum: (Spoiler İçermez)
    Çizim bakımından çok fazla beklentiniz olan bir kişiyseniz bu anime tam sizlik olmayabilir çünkü çizim tarzı eski ve ilk bölümleri böyle sanki sayfa atlayan manga gibi ama ileride bu çizim tarzının ne kadar güzel olduğunun farkına varacaksınız. Her 2-3 bölümlerde bir olay yaşanıyor, ben son bölümü çok beğendim tam dedektiflik tarzında olmuş spoiler vermek istemediğim için bu kadar yazabildim, türkiyede fazla bilinen bir anime değildir ve puanı bu yüzden düşüktür yabancı sitelerde puanının ne kadar yüksek olduğuna bakabilirsiniz.

    İyi seyirler.





  • bölüm sayısı azmış. izlenebilir. bir günde biter. tanıtım için saol. yapım yılı kaç acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigbooss

    bölüm sayısı azmış. izlenebilir. bir günde biter. tanıtım için saol. yapım yılı kaç acaba ?

    Yapım yılı 2007 olarak geçiyor, ancak ilk bölüm biraz sıkıcı ondan sonra bu tarz şeylere ilgisi olanlar için gerçekten vakit varsa tam izlenmelik.
  • Seriye puanınız kaç?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

    Seriye puanınız kaç?

    10 üzerinden 8 veriyorum.
  • MAL daki puanı 8.5 gibi izlenmeye deyer gibi en kısa sürede izlemek lzm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenpachii

    MAL daki puanı 8.5 gibi izlenmeye deyer gibi en kısa sürede izlemek lzm

    Dediğim gibi türk sitelerinde puanı düşük ama yabancılar animenin değerini anlamışlar, 2. bölümden sonra bende bir hevesle hemen bitirdim zaten bölümleri kısa mutlaka bakın derim.
  • Bugün bitirdim bu seriyi. Mononoke diye arama yapılınca direkt Mononoke Hime çıkıyor ki başkaları tarafından farkedilmiyor. Zaten rastgele bulmuştum ama iyi ki de bulmuşum. Çizimleri, opening ve endingleri, ost'ler, konu işleyişleri hepsini beğendim. Kesinlikle tavsiye ederim adam gibi anime 9/10
  • başka bir animeyi daha hortlattık uzun zaman olmuş ve sadece 8 cevap yazılmış. Animeye bugün başladım şuan 3.bölümdeyim. Anime diyince genelde akla iri gözler standart cicili bicili seslendirmeler ve tatlı karakterler gelir ama bu animede güzel tatlı bişey yok arkadaşlar :D Her kare adeta salvador dali eseri gibi çok fazla renk ve imge var, akıcılık yok bazen tek kare ile 5 saniye falan geçiyor, resim galerisi gibi. Hele ilk bölümden yana bi gerginlik varki bunu size hissettiriyor. Yazdıklarımı kesinlikle animeyi gömüyo olarak algılamayın bu kadar farklılığa ve garipliğe rağmen anime kendini izlettiriyor. Şu an değerlendirme yapmam doğru olmaz garip ilginç ve farklı bir anime :) bu yanıtımı animeyi bitirince editlicem vakti bol olana tavsiye ederim.

  • 2023 yılında filmi geliyor.


     Mononoke (モノノ怪)AniTVyoutube
    Mononoke, mononoke movie, mononoke trailer, mononoke anime trailer, mononoke anime, mononoke movie trailer, mononoke movie release date,
    https://www.youtube.com/watch?v=mhTrg0c1Q5k



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 18 Haziran 2022; 23:6:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.