Şimdi Ara

JoJo's Bizarre Adventure (Anime)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
4
Favori
60.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diğer İsmi: JoJo no Kimyou na Bouken (2012)
    Bölüm Sayısı: 26
    Özellikler: Aksiyon, Shounen, Macera, Doğaüstü Güçler
    Yayın Tarihi: 6 Ekim 2012 - 6 Nisan 2013
    Genel Tanıtım: Her bir macerasında Joestar ailesinin fertlerinden birine odaklanan hikayede, farklı bir JoJo'nun doğaüstü güçlere ve daha nice tuhaf olaylara karşı ayrı bir savaşı anlatılır.

Notlar:
    JoJo, bir isim değildir. Tüm Joestar ailesi üyelerinin isim ve soyadlarından ikişer harf bir şekilde "Jo" olarak okunabilir ve bunların birleşimidir.

Hikâyeler sırasıyla aşağıdaki gibidir:
    1. Phantom Blood (Jonathan Joestar) (1986-1987)
    2. Battle Tendency (Joseph Joestar) (1987-1989)
    3. Stardust Crusaders (Jotaro Kujo) (1989-1992)
    4. Diamond is Unbreakable (Josuke Higashikata) (1992-1995)
    5. Vento Aureo (Giorno Giovanna) (1995-1999)
    6. Stone Ocean (Jolyne Kujo) (1999-2003)
    7. Steel Ball Run (Johnny Joestar) (2004-2011)
    8. Jojolion (Josuke) (2011-2021)
    (anime.gen.tr)

Hirohiko Araki'nin aynı isimli mangasından uyarlamadır. Animenin ilk 9 bölümü Phantom Blood'ı geri kalan bölümleri ise Battle Tendency'i anlatmaktadır.

Tanıtım Kısım 1 (Phantom Blood): Jonathan Joestar zengin, asil, herkesin arzu edeceği hayata sahip bir çocuktur. Dio Brando ise babasının ölmesiyle Joestar ailesine evlatlık gelmiş hırslı ve yetenekli bir çocuktur. Hikaye Dio ve JoJo arasındaki doğaüstü mücadeleyi anlatacaktır.

Tanıtım Kısım 2 (Battle Tendency):
    Jonathan'ın torunu Joseph Joestar'ın maceralarını anlatan Battle Tendency'de Joseph diğer vampirlerle ve sonunda da "Sütundaki Adamlar" ile savaşmaya devam eder. Ancak bu kişilerin, taş maskelerin yapımcıları oldukları ve şimdi de en üstün yaşam formu olabilmek için Aja'nın Kırmızı Taşı'nın peşine düştükleri ortaya çıkar.
    Joseph ise şansına Ripple(Hamon, Dalga)'ı kullanma yeteneğine sahiptir ve Lisa Lisa'nın liderliğinde eğitime başlar. Diğer öğrencilerle ve beklenmeyen yandaşlarla birlikte oluşturdukları takım, Sütundaki Adamlar'a karşı mücadeleye hazırdır. (anime.gen.tr)

Yorumum: Son derece sağlam bir seri olduğunu söyleyebilirim. Seri Bizarre(tuhaf) kelimesinin hakkını vermiş. Karakter gelişimleri, teknikler ve dövüşler oldukça iyi. Animenin çizimleri çok iyi. Renklendirme olarak gördüğüm en orjinal serilerden biri. Tam anlamı ile bir renk cümbüşü var. Seslendirmeler gayet iyi. Müzikler muhteşem. Konu ve senaryo da gayet iyi. Karakterleri de beğeneceğinizi umuyorum. Şahsen iki Jojo'yu da çok sevdim. Olumsu diyebileceğim tek nokta bazen açıklamaların fazla gereksiz olmasıdır. Seriyi kesinlikle izlemenizi öneririm.

JoJo’s Bizarre Adventure: Stardust Crusaders (2014)

Diğer İsmi: Dai San Bu Kujo Jotaro: Mirai e no Isan, JoJo's Bizarre Adventure Part 3, JoJo no Kimyou na Bouken: Stardust Crusaders
    Bölüm Sayısı: 24+24 (İki sezon toplamda 48 bölüm olarak seri tamamlandı)
    Yayın Tarihi: 5 Nisan 2014 - 13 Eylül 2014 (1. Sezon), 10 Ocak 2015 - 20 Temmuz 2015 (2. Sezon)
    Özellikler: Aksiyon, Shounen, Macera, Doğaüstü Güçler
    Tanıtım Kısım 3 (Stardust Crusaders): Bir Japon hapishanesinde 17 yaşında bir çocuk bulunmaktadır. Jotaro Kujo adındaki bu çocuk asi, serseri, dövüşçü ve kendi kontrolünün dışında bir güç tarafından ele geçirilmiştir. Bu sırada, tüm dünyada “Stands” adı verilen görünmez yaratıklar uyanmaktadır. Bu yaratıklar, kendilerini taşıyan insanlara inanılmaz güçler sağlamaktadırlar. JoJo’nun, annesini kurtarmak için karanlık güçlerini kontrol etmesi ve ailesinin kanına susamış 100 yaşındaki bir vampiri yenmek için Mısır’a kadar gitmesi gerekmektedir. Jojo’yu ve arkadaşlarını öldürmek için gelen şeytani “Stands” kullanıcılarını da katınca, bu yol hiç bitmeyecekmiş gibi gözüküyor. (Peacefansub.com)

JoJo's Bizarre Adventure Part 4: Diamond Is Unbreakable (2016)
    Diğer İsmi: JoJo no Kimyou na Bouken Part 4: Diamond wa Kudakenai,Diamond is not Crash
    Bölüm Sayısı: 39
    Özellikler: Aksiyon, Macera, Doğaüstü Güçler, Shounen
    Yayın Tarihi: 1 Nisan 2016 - 24 Aralık 2016
    Tanıtım Kısım 4 (Diamond Is Unbreakable):
    Yıl: 1999. Jotaro "JoJo" Kujo'nun Dio'yu tepelemesinden 11 yıl sonra bizim Joseph'in (dedesinin yani) kaçamağından olan gayrimeşru çocuğu Josuke "JoJo" Higashikata ile yolları kesişir. JoJo kanı taşıyan bu liseli gencin de doğal olarak Stand Sahibi olduğunu öğrenir. Onları Morioh kentinde karşılarına çıkabilecek en sapkın tehdit beklemektedir. (divxplanet, thiefpliskin)

JoJo's Bizarre Adventure Part 5: Golden Wind (2018)
    Diğer İsmi: JoJo no Kimyou na Bouken Part 5: Ougon no Kaze, Vento Aureo
    Bölüm Sayısı: 39
    Yayın Tarihi: 6 Ekim 2018 - 28 Temmuz 2019
    Tanıtım Kısım 5 (Vento Aureo):
    Yıl 2001, İtalya. Jonathan Joestar'ın bedenine sahip olan Dio Brando'nun bir erkek çocuğu vardır. Giorno Giovanna isimli bu çocuk Joestar kanına sahip diğer bireyler gibi stand sahibidir. Bir Gang-star olmak isteyen Giorno mafyanın zararlı yapısını yok etmek ve dünyayı daha iyi bir hale getirmek için mafyaya katılır. Ama katıldığı mafyanın stand kullanıcıları ile dolu olduğunu öğrenmesi uzun sürmeyecektir.

JoJo's Bizarre Adventure Part 6: Stone Ocean (2021)
    Diğer İsmi: JoJo no Kimyou na Bouken Part 6: Stone Ocean
    Bölüm Sayısı: 38
    Yayın Tarihi: 1 Aralık 2021 - 1 Aralık 2022
    Tanıtım Kısım 6 (Stone Ocean):
    Yıl 2011, Florida, ABD. Jolyne Kujo bir zamanlar babası Jotaro gibi bir hapishane hücresindedir fakat babasının aksine bu durum kendi seçimi değildir. İşlemediği bir suç sebebiyle hapse atılan Jolyne, Green Dolphin Street Hapishanesi mahkumu olarak korkunç bir kadere maruz kalır. Tüm umutlar kaybolmuş gibi görünse de babası Jotaro'dan gelen bir hediye sonunda gizli yeteneklerini uyandırır ve Stand'ı Stone Free ortaya çıkar. Şimdi kaderini değiştirecek güçle donanmış olan Jolyne, kendisini tutan taş okyanustan (Stone Ocean) bir kaçış yolu bulmaya koyulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 1 Aralık 2022; 19:47:37 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

JoJo's Bizarre Adventure: Anime ve Manga Dünyasında Bir Yolculuk

"JoJo's Bizarre Adventure", ikonik bir anime ve manga serisidir. Hirohiko Araki tarafından yaratılmış olan seri, nesiller boyu kahramanca JoJo ailesinin hikayesini anlatmaktadır.

JoJo İzleme Sırası

• Phantom Blood (Bölüm 1-9)
    • Battle Tendency (Bölüm 10-26)
    • Stardust Crusaders (Bölüm 27-148)
    • Diamond is Unbreakable (Bölüm 149-195)
    • Golden Wind (Bölüm 196-222)
    • Stone Ocean (Bölüm 223-248)
    • Steel Ball Run (Bölüm 249-318)
    • JoJolion (Bölüm 319-devam ediyor)

JoJo Manga Okuma Sırası

• Phantom Blood (1-5 cilt)
    • Battle Tendency (6-12 cilt)
    • Stardust Crusaders (13-47 cilt)
    • Diamond is Unbreakable (48-64 cilt)
    • Golden Wind (65-74 cilt)
    • Stone Ocean (75-80 cilt)
    • Steel Ball Run (81-104 cilt)
    • JoJolion (105-devam ediyor)

JoJo Kaç Bölüm?

Anime serisi şu anda 152 bölümdür.

JoJo Karakterleri

Seriye, JoJo L??ıyla bilinen kahramanların nesiller boyu damgasını vurmaktadır. Bazı öne çıkan karakterler şunlardır:

• Jonathan Joestar (JoJo Bölüm 1)
    • Joseph Joestar (JoJo Bölüm 2)
    • Jotaro Kujo (JoJo Bölüm 3)
    • Josuke Higashikata (JoJo Bölüm 4)
    • Giorno Giovanna (JoJo Bölüm 5)

Sonuç

"JoJo's Bizarre Adventure", benzersiz konusu, unutulmaz karakterleri ve göz alıcı sanat tarzıyla popüler bir anime ve manga serisidir. İster animeyi izliyor ister mangayı okuyor olun, kendinizi benzersiz ve ilgi çekici bir yolculuğa hazırlayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ocak ayında başlayacak olan yeni sezonun fragmanı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 23 Temmuz 2016; 1:00:43 >
  • zaten MALda ilk 60da olan kendini kanıtlamış bir anime üzerine çok yorum yapmaya gerek yok
  • İkinci fragman:

Mısır Arcı yarın başlıyor. ORA!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 5 Ekim 2016; 16:27:38 >

• Yeni sezonun ilk bölümü geldi.
    Açılış:

Kapanış:

Yorum:

Seriye geri dönmek güzel oldu. Köpek epey güldürdü. Dövüşler de her zamanki gibi güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 12 Ocak 2015; 12:15:46 >

• Seri doruk noktasına ulaştı izlerken tırnaklarımı yiyorum. Yok mu izleyen?
  • xLordRealx kullanıcısına yanıt
    Maalesef. :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu açıp kaçtın mı yani? İzlemeyen çok şey kaçırır söyleyeyim. Vakti olan varsa hemen 2012'de çıkan seriden başlamalı. Tadı damağımda kaldı desem yeridir. Ne şanslıyım ki mangası uzun yıllar devam ediyormuş. Yeni yeni sezonlarla daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Konuyu açıp kaçtın mı yani? İzlemeyen çok şey kaçırır söyleyeyim. Vakti olan varsa hemen 2012'de çıkan seriden başlamalı. Tadı damağımda kaldı desem yeridir. Ne şanslıyım ki mangası uzun yıllar devam ediyormuş. Yeni yeni sezonlarla daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor.

Flood yapmak istemedim.

Epey uzun bir seri cidden ve mangaka yakın zamanda bitireceğe benzemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 20 Mayıs 2015; 22:12:28 >
  • Stardust 2. sezonu 24 bölüm olarak belirlenmiş. Son dört bölüme girdik yani.
  • ZA WARUDO!
    Haftaya son bölüm. :(

• Güzel bir serinin daha sonuna geldik. Umarım 4. hikaye ile devam edebiliriz.
  • 4. hikaye Diamond is Unbreakable'ı anlatacak olan anime serisi duyruldu.

Anime Fantastica
    JoJo no Kimyou na Bouken: Diamond wa Kudakenai Animesi Duyuruldu
    http://www.animefantastica.com/jojo-no-kimyou-na-bouken-diamond-wa-kudakenai-animesi-duyuruldu

• Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başlayacağım. Ama mangaya Daha önce okuyan var mı?
  • Kobayakawa kullanıcısına yanıt
    Manganın Türkçe çevirisi yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 10 Kasım 2015; 14:00:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRTFR kullanıcısına yanıt
    Ben türkçe okumuyorum zaten. Ama evet, çeviri olmadığı için çoğu kişi okuyamamış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobayakawa

Ben türkçe okumuyorum zaten. Ama evet, çeviri olmadığı için çoğu kişi okuyamamış olabilir.

İngilizce olarak bulabilirsin. Hatta 7. hikayenin sonuna kadar renklendirilmiş olması lazım. Ben de mangayı okuyamadım maalesef.
  • MRTFR kullanıcısına yanıt
    Evet, bu akşam başlıyorum. Bir kaç ay idare edicek beni gibi görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobayakawa

Evet, bu akşam başlıyorum. Bir kaç ay idare edicek beni gibi görünüyor

Animesi de güzeldir öneririm. Mangayı okuyanlar animeyi epey beğeniyorlar.
  • Bir kaç ay demiştim ama bir kaç haftaya bitecek gibi

Phantom Blood bitti. Baya sevdim. Çizimler çok iyi. Karakterler, hikaye, dövüşler çok güzel.

Sırada Battle Tendency

Phantom Blood hakkında bir soru

Gece hızlıca okuyup geçtimde şimdi aklıma takıldı. Joseph nasıl torunu oluyor? Gemide yerdeki bebeği bulup büyütmedi mi Erina? Sonra o bebek kiminle evlendi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kobayakawa -- 17 Kasım 2015; 15:00:16 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.