Şimdi Ara

MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ? (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
16
Favori
34.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1440P - 165HZ - 27' - AHVA IPS 8 BIT - GSYNC. Monitörüm var. Yanına 2. Monitör almayı düşünüyorum.

Kullanım amacım: kesinlikle 2 monitörün ikisine de oyunun görüntüsünü vermek değil. Asıl monitörüm de oyun açık iken diğer monitör de video, chrome vs açık olacak şekilde kullanmayı düşünüyorum.

Fikrini almak istediğim konular

1- bir monitör 1440 bir monitör 1080p olursa nasıl bir sıkıntı oluşturur bana beni rahatsız eder mi kurulum da sıkıntı yaşatır mı?

2- 165hz monitörün yanına 75hz monitör almak gözümü rahatsız eder mi kurulum da sıkıntı yaşatır mı?

3- 8 bit Ahva IPS panelin yanına VA panel alsam renkler sırıtır mı? Gözümü yorar mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şimdi öncelikle merhabalar
    kısa tutacağım. kendi adıma ve kendi ihtiyacıma göre konuşacağım,şuan sistemim de asus rog strix gtx 1660 ti ile intel i5 9400F ikilisi var.
    şimdi; freesync ve gsync teknolojisi ekran kartının verdiği fps değerinin monitör yenileme hızından yüksek olması durumunda devreye giriyor değil mi ? yanlış anlamadıysam.
    örnek 75 hz monitöre sahibiz x bir oyun açtık ekran kartı 130 fps veriyor diyelim,monitörümüz 75 hz olduğu için (G-free)sync devreye girip yırtılmaları önlüyor
    örnek 2. 144 hz monitörümüz var x oyunu için oyunu ekran kartımız 130 fps veriyor bu durumda ekran kartımızın verdiği fps değeri monitörümüzün yenileme hızını geçmediği için (G-FREE)sync doğal olarak devreye girmeyecek çünkü gerek kalmayacak doğrumudur.
    şimdi bu 2 örenekte de gördüğümüz gibi bu sync teknolojileri düşük bütçeli(alt seviye ekran kartları) İÇİN YAPILDIĞINI VARSAYARSAK, sync destekli monitör almak yerine o bütçeyi mevcut ekran kartı bütçemize ekleyip orta veya üst(gtx 1660 tİ,rtx2060-70-80-80ti) seviye ekran kartı ve 1ms 144hz sync desteği önemsemeden(genelde sync destekli monitörler bildiğiniz üzere pahalı) almak daha mantıklı olduğunu düşünüyorum..

KISACA BU DURUMLA İLGİLİ KAFASI KARIŞIK ÇOK İNSAN VAR BENİM DÜŞÜNCEM İYİ BİR EKRAN KARTI VE SYNC ÖNEMSENMEKSİZİN EKRAN KARTINIZA GÖRE YÜKSEK HZ MONİTÖR ALINMASI YÖNÜNDE, PEKİ YA
    SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?

ALLAHTAN KISA TUTACAĞIM DEDİM

EDİT:GÜNCEL EKRAN KARTLARININ CS GO,LOL VB GİBİ EKRAN KARTINI YORMAYAN(TABİRİ CAİZ İSE HAFİF) OYUNLARDA YENİLEME HIZININ ÜSTÜNE ÇIKACAĞINI BİLİYORUM AMA BİLDİĞİM KADARI İLE HEM CS GO DA HEM LOL DE FPS SABİTLEME VAR, DOLAYISIYLA GÜNCEL İYİ BİR EKRAN KARTI VE EN AZ 144 HZ(1 MS) SYNC DESTEĞİ OLMAYAN MONİTÖRLER ALINABİLİR, KULLANILABİLİR BENCE...
    HATTA BAZI SYNC DESTEKLİ MONİTÖRLER DE SYNC VE 1 MS AYNI ANDA KULLANILAMADIĞINI DUYDUM, BU SEBEPLE BİLE BENCE 1 MS 144 HZ VE ÜSTÜ SYNC ARANMAKSIZIN MONİTÖR ALINMASI F/P AÇISINDAN DAHA UYGUN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonegobükücü -- 23 Nisan 2019; 15:8:2 >

• İ7 9700K, 16 GB 3000 Mhz RAM ve Asus Rog Strix RTX 2070'li bir sistem oluşturdum.

Başta Monitör olmak üzere, İşlemci Soğutucusu ve SSD'ler henüz alınmış değiller ... Geri kalan parçalar ise hazır ...

Konu GSync ... İki Monitör arasındayım, AOC AGON AG241QX ve yine aynı görünüme sahip GSync'li olan modeli AG241QG ...

FreeSync destekli Monitör 2,500 TL civarlarındayken GSync destekli monitör 4000 TL civarlarında ... Bunun dışında çok bir farkları da yok, birinin 144 Hz, diğerinin (Pahalı olanın) 165 Hz olması dışında ... Ve FreeSync teknolojisine sahip monitör aynı zamanda GSync desteğini de Yazılım üzerinden sunabiliyor ... ( Nvidia'nın listesindeki uyumlu FreeSync monitörler arasında ) ...

Bu durumda, elimdeki ekran kartını diğerinden yaklaşık 1,500 TL daha uygun fiyatlı olan FreeSync monitör üzerinde GSync'i aktif ederek kullanmam daha mı mantıklı ? Gerek var mı sizce GSync modülüne sahip olan versiyonunu almaya ?
    Fikirlerinizi merak ediyorum ... Ona göre karar vereceğim ... Teşekkürler

• Xbox one X için BenQ el2870u 4K Monitorünü aldım. Bu monitörü kullanan varmı aranızda arkadaşlar?

Bana gerekli ekran ayarları yapmamda yardımcı olursanız sevinirim. Birde monitörde hdr destekli bir oyun açınca açınca kendi yaptığım costum ayarlar yani renk, kontrast vs vs tüm bunlar gidiyor direk hdr moduna geçip renk kontrast vs tüm ayarlarım kapanıyor.

Oyundan çıktıktan sonra tekrar costum ayarlarına dönüyor otomatikman..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi artık konusuyla ilgilenmiyor sanırım. 12 gün önce yazmıştım cevap yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde sorum şu:
    1-) 4K monitor düşünüyorum. Sizce hoparlör dahil olmalı mı yoksa olmamalı mı?
    2-) 4K monitoru Web, Film ve kodlama için düşünüyorum. Sizce 4k çözünürlükte sıkıntı yaşar mıyım?
    3-) 4k monitor için donanımsal etkili midir? eski bir desktop var. içinde amd rx280x ekran kartı var. Performans yönünden sıkıntı yaşar mıyım?
    4-) 4K monitor ile full hd monitor beraber kullansam olur mu?
  • https://forum.donanimhaber.com/hp-25x-sorunu--138177543
    konudada belirttim kendi monitörümü iade edecem sebebi konuda

rtx 2060-ryzen 5 2600-b450 gaming plus msi-16 gb ram

oynadıgım oyun genel anlamda cs go o yüzden 2. el bi 240 hz monitör olur yada 0 144 hz monitör

G-sync monitör olursa süper olur. Bütçem 1800 civarları
  • LG 29" monitör almayı düşünüyorum bu monitörleri nasıl duvara asabiliriz? Ya da bunlara uygun bir aparat var mı?
  • UltrAslan_06 kullanıcısına yanıt
    Selamlar yakın zamanda yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. monitörümün display port u yok. Acaba 144hz çevirici kablo bulmak mümkün mü? Önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir çevirici varmı?
    Edit: dvi bağlantı var. Monitör benq xl2411

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidayet güneşi -- 15 Mayıs 2019; 0:20:3 >
  • 100/120Hz ve 144Hz arasında ciddi performans farkı varmıdır?
  • Bütçe 500-800 arası, boyut 23-24 inç arası. Kullanım amacı gündelik genel kullanım. Tavsiyeniz nedir?
  • https://forum.donanimhaber.com/laptopa-bagladigim-monitorde-problem-philips-248e9--138266393#138266393

şu konuda da bahsettiğim ve çözemediğim bir durum var. laptopa taktığım monitörü kullanırken, sadece ikinci ekran desem veya laptopun kapağı kapatsam monitörde görüntü donmaları oluyor ve bir pencereyi vs sürüklerken donma oluyor. ne yapabilirim?

ayrıca birkaç sorum ve bazı noktalarda ayarlayamadığım şeyler var.

- HDMİ ile bağladım ve monitördeki hoparlörleri kullanamıyorum. Driver programları dahil güncellemeleri yaptım ama olmadı.

- Display Fusion kullanıyorum lisanslı olarak, bu program birkaç noktada yardımcı olsa da, mesela monitöre gönderdiğim programlarda (whatsapp vs ) gelen bildirimler laptopta açılıyor. Gelen bildirimleri de monitörde görebilir miyim?

-Win tuşuna basıp program açayım dediğimde yine laptopta açılıyor. Kullandığım monitörde açmıyor.

- Rocketdock Rainmeter gibi programlar kullanıyorum ve bunlar direk laptopta, bir kopyaları da monitör de olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahbârî -- 13 Mayıs 2019; 15:52:28 >

• Samsung 24 inc cf396 monitör rx580 8gb e.karti ryzen 1600 islemci 16gb 3000mhz cl15 ram var freesync açık yirtilmalar ve takilmalar oluyor. Freesync kapali olduğu kadar değil. Monitör cd si kırıldı aldığım gün. Hiç yukleyemedim. Sitesinden 10mb asmayan bi driver yukledim. Sebebi nedir normal midir. Fps sabitleme ile 70 e ayarladım.

• Piyasada OLED mönitör var mı? OLED hastasıyım ve back lit'den nefret ediyorum. OLED mönitör varsa yenileme hızı falan gibi şeylerde dezavantajı var mı?
  • bayraak B kullanıcısına yanıt
    oled monitör 27 inc çıksa diyom çıkacağı yok ama bekliyo insan
  • daquied kullanıcısına yanıt
    oyun da mı takılıyor 72Hz yaptın mı
  • enginsen10 E kullanıcısına yanıt
    Freesync açık
    Hdmi ile bağlı
    72hz
    Max fps 70

Genelde pubg oynuyorum.

Ufak takilmalar var koşarak etrafı gozlemliyorum.
    Ufak yirtilmalat da var

Belki beklentim çok yüksektir onu bilemem ama sanki film havasında olacağı beklentisindeydim ve o yuzden dikkatli bakıyor olabilirim.

• Selamlar, daha çok film izlemek ders çalışmak için bir monitör almayı düşünüyorum bütçem max 1100 tl bu modeli düşünüyorum.

Başka tavsiyesi olan lütfen yardımcı olabilir mi ?
    (Bu arada 3.5mm jack girişli olursa çok iyi olur .)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpkunt -- 16 Mayıs 2019; 12:39:6 >

• Merhabalar öncelikle sistemim / amd 8320 / gtx 770 / M5A97 R2.0 / 8 Gb ram/ elimde mevcut sistem bu max 1000tl ye kadar monitor almayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden amaç çoğunlukla online oyunlar ve film

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi receppn -- 4 Haziran 2019; 11:25:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daquied

Samsung 24 inc cf396 monitör rx580 8gb e.karti ryzen 1600 islemci 16gb 3000mhz cl15 ram var freesync açık yirtilmalar ve takilmalar oluyor. Freesync kapali olduğu kadar değil. Monitör cd si kırıldı aldığım gün. Hiç yukleyemedim. Sitesinden 10mb asmayan bi driver yukledim. Sebebi nedir normal midir. Fps sabitleme ile 70 e ayarladım.
    Dediğim sorun devam ediyor. Freesync açık, hdmi ile bağlı oyunda fpa limit var 70 e sabit. 120fps alabiliyorum ayarlarımla. Şuanda golgelenme de görüyorum

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.