sertac dediğin linke bakmıştım ayrıca fiyatlarda doğru.demek istediğim şu idi.focal 826 2000 euro oda 4200 tl yapıyor.Rx-8 ise 1000 pound oda 2500 tl yapıyo.arada ciddi fiyat farkı var bence.ve o parayı focal haketmez diye düşünüyorum(f/p açısından).Daha sonra ki mantığım bana şunu diyo 826v bütçesine çıkarsam kesinlikle 826v almam ya 836(30.yıl yada elektra serisi alırım o kadar vermişken).kısaca bunu demek istedim.
anfi konusunda 808 bütçesi beni yormaz açıkcası.ama alacağım anfide 3d olsun diyorum.906 da 3d desteği yok sanırım.ayrıca anfi 8 ohm a çıkıyormu? rx-8 de 8 ohm diye geçiyor.
arkadaşlar gerçekten çok sağolun
onkyo , btl modu ile otomatik olarak 8 ohm cıkıyor....ama kesınlıkle 8 ohm da kolon ıle surmen gerekır.....
ben de onkyo alacağım,708 ve yukarısının şubat 15 gibi geleceği söylenmişti,başka onkyo alacak varsa toplu alım gibi birşey olabilir daha uygun fiyat için
oabilir feelulive,
beraber alabiliriz.sen hangi firmaya sordun?
ersin.clk btl modu 'da nedir bilmiyorum açıkcası yeni yeni inceliyorum onkyo'yu.rx-8 'e bir sakıncası olurmu bu anfinin.btl modu dışında çalışsa problem mi yaratır.
atikus bakamadın foruma sanırım.
btl modu, köprülemeye verilen ad veya secenek, front rx8 + avr + ve front rx8 - avr s.back + , kısmını bağlanıyor, avr den bi-amp ve btl seceneklerı var , siz bu işlemi yaptıktan sonra btl modunu seciyorsunuz,,,, onkyo avr lerde sanırım 4-6 ohm seceneklerı var , bu işlemi yaptıktan sonra 4-6 ohm seceneği iptal olup , avr kendını 8 ohm ayarlıyor, ben def.bp10 larda uyguladım, başka bir arkadaş focal836 da uygulamış.... yalnız kullanma klavuzunda not düşülmüş, bağlantı yapmadan önce kolonunuzun 8 ohm ve ekstra gücü kaldıracagından emin olunuz, benım avr kanal basına 6-ohm 200 w -8 ohm da 160w verdıgıni ve bp10 larında 8 ohm 300w guc ile calıştıgını düşündüğümüzda btl modu gerekir ....
btl moduna uygun olmadıgı belli, sizin yapacagınız onkyo avr nizi , 4 ohm da kullanmanız....
Frequency Response: Frekans Tepkisi: 32Hz - 35kHz 32Hz - 35kHz Sensitivity (1W@1M): Duyarlılık (1W @ 1M): 90dB 90dB Nominal Impedance: Nominal Empedans: 4 Ohms 4 Ohm Maximum SPL (dBA): Maksimum SPL (dBA): 116.2 116.2 Power Handling (RMS): Güç (RMS): 175W 175 W Recommended Amplifier Requirements (RMS): Önerilen Amplifikatör İhtiyaçlar (RMS): 50 - 175W 50 - 175 W Bass Alignment: Bas Hizalama: Bass reflex. Bas refleks. Twin HiVe®II port System Ikiz Hive ® II portu Sistemi Tweeter Crossover Frequency: Tweeter Crossover Frekansı: LF/MF: 300Hz LF / MF: 300Hz MF/HF: 2.2 kHz MF / HF: 2.2 kHz Drive Unit Complement: Sürücü Ünitesi Kompleman: 2 x 6" RST® Bass drivers. 2 x 6 "RST ® Bass sürücüleri. 1 x 6" RST® Bass/Mid driver. 1 x 6 "RST ® Bas / Orta sürücüsü. 1 x 1" (25mm) C-CAM® gold dome tweeter 1 x 1 "(25mm) C-CAM ® altın tweeter Product External Dimensions: Ürün Dış Ölçüler: (H x W x D) (Y x G x D) inc. inc. plinth & feet baza ve ayaklar 960 x 275 x 388 mm 960 x 275 x 388 mm (37 13/16 x 10 13/16 x 15 1/4 inch) (37 13 / 16 x 10 x 13 / 16 15 1 / 4 inç) Individual Weight: Bireysel Ağırlık:
quote:
Orijinalden alıntı: home34
gunaydın arkadaşlar,
sertac dediğin linke bakmıştım ayrıca fiyatlarda doğru.demek istediğim şu idi.focal 826 2000 euro oda 4200 tl yapıyor.Rx-8 ise 1000 pound oda 2500 tl yapıyo.arada ciddi fiyat farkı var bence.ve o parayı focal haketmez diye düşünüyorum(f/p açısından).Daha sonra ki mantığım bana şunu diyo 826v bütçesine çıkarsam kesinlikle 826v almam ya 836(30.yıl yada elektra serisi alırım o kadar vermişken).kısaca bunu demek istedim.
anfi konusunda 808 bütçesi beni yormaz açıkcası.ama alacağım anfide 3d olsun diyorum.906 da 3d desteği yok sanırım.ayrıca anfi 8 ohm a çıkıyormu? rx-8 de 8 ohm diye geçiyor.
Şimdi rx8 ler 8 ohm diye yazınca tereddüt ettim sitesine baktım ben 6 ohm diye biliyordum. En azından benim RS8 ler 6 ohm ama 4 ohm diye bilgi verilmiş: System Format: 3 Way Frequency Response: 32Hz - 35kHz Sensitivity (1W@1M): 90dB Nominal Impedance: 4 Ohms Maximum SPL (dBA): 116.2 Power Handling (RMS): 175W Recommended Amplifier Requirements (RMS): 50 - 175W Bass Alignment: Bass reflex. Twin HiVe®II port System Tweeter Crossover Frequency: LF/MF: 300Hz MF/HF: 2.2 kHz Drive Unit Complement: 2 x 6" RST® Bass drivers. 1 x 6" RST® Bass/Mid driver. 1 x 1" (25mm) C-CAM® gold dome tweeter Product External Dimensions: (H x W x D) inc. plinth & feet 960 x 275 x 388 mm (37 13/16 x 10 13/16 x 15 1/4 inch) Individual Weight: 21.76 Kg (47.88 lb)
quote:
gunaydın arkadaşlar,
Yazdığınız rx8 fiyatından emin misiniz? Benim Focal listesini verdiğim sitenin Monitor Audio listesinde fiyatı 1330 sterlin (3400 TL) gözüküyor. Hatta rs8 bile 1135 sterlin (2900 TL).
Bir de, Focal sadece 826V için 30. yıl modelini çıkardı diye biliyorum (826W olarak), 3 bas sürücülü 836V için böyle bir seçenek yok sanırım.
Haklısınız, 906'da 3D seçeneği olmadığı için, bu durumda sizin için uygun olmaz.
merhaba arkadaşlar,
atikus pm için canın sağolsun napalım.
toppop ve forum audio ile görüştüm.
ersin bilgilerin için çok teşekkür ediyorum.standart modda çalıştıracağız.
buarada tx-nr808 modeli ellerinde yok.şubat sonuna belki dediler.
1008 kullanan arkadaş varmı?1008 var ellerinde
rx-8 cash 1000 sterlin
iyi akşamlar
quote:
rx-8 cash 1000 sterlin
iyi akşamlar
Teşekkürler şimdi anladım. Focal'in 1980 euro'luk liste fiyatıyla karşılaştırarak f/p yorumu yaptığınız için, 1000 sterlin fiyatını da Monitor Audio'nun "liste fiyatı" için yazdığınızı düşünmüştüm. "Cash" olunca olay anlaşıldı.
RX-8 İngiltere fiyatı'da 999 sterlindir.
Ülkemizde de 1000 sterline bulunabiliyorsa ne ala. İşte bu yüzden bende tercihimi MA'dan yana kullanmıştım. Tüm setup'ı İngiltere fiyatlarına almıştım. Ah keşke bu uygulamayı tüm distribütörler ve markalara uygulayabilseler.
carebean aynen katılıyorum yazdığına,
ben surround hoparlörleri daha almadım.surround olarak rx-6 düşünüyorum.bir sakıncası olurmu.hiç bir inceleme yapmadım olurmu olmazmı diye.teşekkürler
feelulive
şubat sonunna doğru gelicek dedi tx 808 için.ama kesin değilmiş.büyük ihtimalle dedi.1008 var ellerinde ama cihaz bana pahalı geldi.sen hangi modeli düşünüyosun feelulive?
quote:
carebean aynen katılıyorum yazdığına,
ben surround hoparlörleri daha almadım.surround olarak rx-6 düşünüyorum.bir sakıncası olurmu.hiç bir inceleme yapmadım olurmu olmazmı diye.teşekkürler
surround olarak raf tipi ya da duvara monte edilebilen bipolar deniyor galiba o tarz hoparlör alman daha iyi olur, kule tipi alarak daha fazla para ödememiş olursun hem
....onkyo 708 düşünüyorum
Evet bence de RX8 surround için çok fazla 1000 sterlin çok iyi fiyat vermişler. 2.500 tl civarı mı yapıyor TL de? 808 iki ay önce zibil gibi vardı ne zaman bitmiş yahuu!!! 1008 ile 808 çok farklı değil sanki RX6 yerine 1 al amfiyi de 3008 e çıkartsan süper olur kanımca.
kendi ayağıyla birlikte rx-2 fiyatı rahat rx 6 yı buluyor.
RX-2 tek başına front olarak kullanılabilen 100w değerine çıkan güçlü bir speaker, RX-6 zaten floorstander. Rear hoparlörler size kayıttaki çevresel sesleri verecek. Yani rear olarak çok güçlü, RX-6, RX-2 gibi hoparlöre ihtiyacınız yok. RXFX veya RX-1 gayet yeterli olur. Orijinal ayak için bütçe ayırmanıza da gerek yok. Yerli üretim sonorus gibi bir marka vardı uygun fiyatlı ve şık. Böyle bir ayak bulunabilir. Kolay gelsin...
Ayrıca, RX1 leri duvarada asabilme imkanı da olması lazım. ama ben bipolar yapıda surroundu tercih ederdim. fx tarzı olanlar bence sinemada daha etkili olurlar
Merhaba,
Dün Surround için Radius R90HD modelini aldım. Bence 30 metrekare yer için gayet yeterli görüntüsü güzel. Whathifide ödül almış.
Hayırlı olsun. Surround deyince benim aklıma hep fx ler geliyor, sürücülerde çift ve iki yana bakıyor ya daha etkili olur sanki.. Bir de şı rx lerin sub ı ucuzlasada alsak
Hayırlı olsun, gayet güzel bir kombinasyon oldu sizinki de bin tl civarı mıdır bunlar? ben de bipolar yapıdakiler sanki daha iyi olur gibi bir düşünce var hep. ama iyi hoporlör her zaman iyifdir yahuuu dimi ama
Arkadaşlar sorum özellikle rx8 kullanıcılarına, Rx8 ile Pio lx73 kullanıyorum. Pioneer amfiler 6-16 ohm uyumludur ve 4 ohm speaker lar ile kullanmak amfiye zarar verebilir şekinde bir bilgi aldım. Fikri olan vamı ?