O zaman RX8 al derim. Sinema ağırlıklı ise kurmak istediğin sistem sub şart yahuu ben Denonu alma aşamasında baştan eleyip HK 360, Marant 6004/6005 ve Onkyo 608/808 arasında bir tercih sıralaması yapıp, dinleyip ve bütçemi de hesaba katıp Onkyoyu tarcih etmiştim. Sizde alternatifli bir seçenek listesi yapıp amfileri RX lerin karakterine uygun (birebir aynı hoparlörlerle dinleme şansınız olmuyor her zaman malesef) hoparlörlerle dinleyip içinize sineni almanız en iyisi.
teşşekürler tavsiyeleriniz için küçük yollu bi sub ta eklemek şart sanırım
Selamlar;
Monitor Audio için Extreme Audio'ya bağlı kalmamanızı öneririm. İstanbul-Sirkeci'de Doğubank İş Hanı'nda Aktif Elektronik var. Bir arkadaşıma BR2 aldık, diğer modellerini de ithal ediyorlar ve fiyatlar Extreme'den epeyce farklı(ucuz)
quote:
Orijinalden alıntı: fixxxxxer
Selamlar;
Monitor Audio için Extreme Audio'ya bağlı kalmamanızı öneririm. İstanbul-Sirkeci'de Doğubank İş Hanı'nda Aktif Elektronik var. Bir arkadaşıma BR2 aldık, diğer modellerini de ithal ediyorlar ve fiyatlar Extreme'den epeyce farklı(ucuz)
Sağolun. Sadece sinema için düşünürsek BX-RX serilerinden hangisi daha uygun olur? Yani söyle sorayım RX serisine ödenecek fark sinema için değer mi, yoksa BX yeterli gelir mi?
Dinlemeniz en iyi çözüm olacaktır, zira bu işte yeterli diye birşey yok. Öte yandan daha üst düzey ve pahalı ürün her halükârda daha iyi sonuç verecektir, bunun için kaynağın film veya müzik olması birşey değiştirmez. BX serisini (BX5) dinlemişliğim var ancak RX serisini dinlemedim ve şahsi yorum yapamam. BX nasıldı derseniz stereo olarak alelade bir yamaha ampli (ax496 ya da 497 idi sanırım) ve ucuz seri bir marantz dvd çalar ile hiç de fena olmadığını söyleyebilirim. Bir defa hoparlörlerin sahnesi inanılmaz derecede geniş, mid-tiz dağılımı dengeli. Kapalı çalıyprmuş gibi gelebilir ilk etapta ancak dikkatle dinlediğinizde duyulmayan bir detay yok. Daha iyi bir ampli ve oynatıcıyla sonuç farklı olacaktır muhakkak.
Doğubankta ben MA ürünü hiç gördüğümü hatırlamıyorum. Dinleme şansı olacak ürün gamı var mı bu mağazada? Yoksa sipariş ile yut dışından getirtiyorlar mı?
quote:
Orijinalden alıntı: aticus3
Doğubankta ben MA ürünü hiç gördüğümü hatırlamıyorum. Dinleme şansı olacak ürün gamı var mı bu mağazada? Yoksa sipariş ile yut dışından getirtiyorlar mı?
showroom'da nadiren de olsa denk gelebiliyorsunuz. ancak çoğunlukla sipariş üzerine getiriyorlar.
Bu gün tel açtım ürünler extreem den gelen ürünler, yani daha uygun alma şansı yok gibi tabi eski modellerde indirim olabilir.
e biz dedik yahuuu dikmen de focal ve marantzları extremden alıyor sanırsam... ben orda MA hiç görmedim hatırlamıyorum mesela...
merhaba arkadaşlar,
uzun süredir araştırmadayım.focal 826 v almayı düşünüyordum sonra kararımı rx-8 den yana değiştirdim.çok büyük fiyat farkı var.performans farkıda çok az derecede focal üstün.bununla birlikte rx-8 ile hangi amfiyi almalıyım.sonrasında stereo anfi almayı düşünmüyorum.herhangi bir bütçe belirlemedim.(tabi hesaplı olması işime gelir)marantzın 6005 modeli var denon 1911-2311-3311 modeli onkyo'nun 808 i var.ben rx-8 i marantzla sürdüm hoşuma gitti.ama denon ve onkyo ile süremedim.siz ne dersiniz.denon 2311 ve 3311 marantz'a göre teknolojik açıdan hdmi output vb gibi üstün.onkyoda ise thx desteği var ama anfinin çıkışı 6 ohm.ne diyorsunuz arkadaşlar?yorumlarınız bekliyorum(aticus sendende cvp bekliyorum)
Benim yorumum tamamen kulak tecrübelerime göre olabilir. Zira teknik ve bilgi olarak tecrübe sahibi değilim. Forum da konunun üstadları var bu aralar pek foruma katılmasalarda eski yazılar takip edilebilir diye düşünüyorum. Fiyat aralığını genişse ve Marantz-Denon-Onkyo markalarının orta ve orta/üst serilerine bakabileceğinizi düşünüyorsanız HK yı da tercihlerinize ekleyin derim. Hem de forumda Sertaç HK yı RX8 lerle tecrübe etmiş biri olarak size fikir verebilir. RX8 leriniz öncelikle hayırlı olsun. Güzel bir seçim kanımca. Evet Focal 826 larda iyi ama RX8 ler daha iyi bence hem de fiyat olarak daha uygunlar. Ama 836 olsa ve imkan olsa 836 tercihim olurdu. Neyse şimdi RX8 lerin müzikalitesi ve bas gücünü de hesaba katar ve yumuşak çalabilme ve 90 mıydı 91 db gibi bir değere sahip olmasınıda düşünürsek saydığın tüm amfilerle uyum sorunu yaşamayacaktır. 6005 yerine 7005 daha iyi olur sanki. 7005 konu başlığını okumanı tavsiye ederim hidefman kullandı kısa bir dönem. Denonları ben çok baştan elemiş HK ve Onkyolara ve de Marantz lara yoğunlaşmıştım. Son tahlil de ileride stereo sistem de kurmak istemem dolayısıyla da Onkyonun giriş/orta seviye amfisinde karar kılmıştım. Ama imkan olsa 808 i tercih ederdim. 808 alınası bir amfi kanımca. Ve RS8 lerine yetecektir. İmkanın varsa tabii 3008 e çıkabilmen süper olur kanımca. Onkyo beni çok tatmin etti. İmkan bulduğumda 808 ama gümüş rengini (Türkiyeye getirirlerse) almak istiyorum. Dün slumdog milyoneri izledim iki yıl aradan sonra. Yahuu o yağmur sahnesi, Bombayın keşmekeşini yansıtan şehir sesleri (insan sesleri, araç ve bolca tren sesleri vs..) ne kadar farklılaştırıyormuş seyrettiğimiz filimleri, filimlerden aldığımız lezzeti.
bir de olaya görüntü yönünden bakarsak monitor audio daha şık duruyor
Sağol aticus3
çok teşekkür ediyorum hemen cvp yazmışssın.açık açık gerçekten çok mutlu oldum.
focal 826v-836(30.yıl) tabi güzelde fiyat çok çıkıyo.fiyat performans oranı ise tırtt.çünkü o fiyatlar artık iyice electra serisine yaklaşmış oluyo(berilyum tweeter felan).ondan almamaya karar verdim.
marantz 7500 2500euro bence çok pahalı daha doğrusu bence o parayı haketmez diye düşünüyorum.hk ile hiç ilgelenmedim doğrusu.biraz incelicem.onkyonun sinema performansının iyi olduğunu duydum.ayrıca onkyo'yu en hesaplı nerde bulurum.atikus ben istanbuldayım.telefon numaramı verebilirim sana.konuşabilirmiyiz?
Onkyo yu kadıköy top pop a bir sor fiyatları uygundur. 808 vardı 2400 tl civarı güzel fiyat ve güzel bir cihaz. Rx 8 ler ise bence mükemmel aletler tek eksisi nispeten güçlü bir amfi istiyorlar, dış kasa ve tasarım, işçilik çok iyi, ses konusunda stereo da dahil ben çok memnunum komşular değil ama
tekrar merhaba arkadaşlar,
aticus pm için teşekkür ederim.sana cvp yazdım ama cebimi onaylamadan pm atamıyormuşum.senden rica etsem pmden bana cebini yollarmısın.arayıp konuşmak istiyorum.tabi senin için bir sakıncası yoksa.
toppop ve forumaudio ile görüşücem.arkadaşlar ayrıca pioneer için bir fikriniz varmı.sertaç sanırım sen pioneer kullanıyosun.
ayrıca satürnde onkyonun üst modellerini bulmak mümkün mü.ben hiç gitmedim.internet adresindende birşey anlamadım.iyi akşamlar arkadaşlar.monitor audio 'cuların burda olması güzel
quote:
Orijinalden alıntı: home34
Sağol aticus3
çok teşekkür ediyorum hemen cvp yazmışssın.açık açık gerçekten çok mutlu oldum.
focal 826v-836(30.yıl) tabi güzelde fiyat çok çıkıyo.fiyat performans oranı ise tırtt.çünkü o fiyatlar artık iyice electra serisine yaklaşmış oluyo(berilyum tweeter felan).ondan almamaya karar verdim.
marantz 7500 2500euro bence çok pahalı daha doğrusu bence o parayı haketmez diye düşünüyorum.hk ile hiç ilgelenmedim doğrusu.biraz incelicem.onkyonun sinema performansının iyi olduğunu duydum.ayrıca onkyo'yu en hesaplı nerde bulurum.atikus ben istanbuldayım.telefon numaramı verebilirim sana.konuşabilirmiyiz?
Size 826V için normalin çok üzerinde bir fiyat söylenmiş olabilir mi? 826V'nin normalde liste fiyatı 1980 euro. Fiyatın Electra serisine iyice yaklaştığını söylüyorsunuz ki, bırakın berilyum tweeter'lı Electra 1000 Be2 serisini, Al/Mg tweeter'lı Electra 1000 S serisinin bile en ucuz floorstander'ı olan Electra 1027 S 4550 euro. Yani normalde, arada ciddi bir fiyat farkı olması gerekiyor. Hatta Electra serisinin mid ve bas sürücülerinin kullanıldığı 826W (30th limited ed.) bile 2735 euro'luk fiyatıyla 1027 S'ten oldukça ucuz.
Size söylenen fiyatları değerlendirebilmeniz açısından Focal'e ait fiyat listesinin linkini yazıyorum. Ayrıca bu fiyatlar üzerinden nakit indirimi uygulayacaklarını da hesaba katın.
AVR konusuna gelecek olursak. Eğer Onkyo markasında karar kılacak olursanız ve ayırdığınız bütçe 808 civarlarındaysa, benim tavsiyem, son serinin orta sınıfı yerine 1-2 yıl öncenin en üst modeli olan 906'yı tercih edin. Kendim de 906 kullandığım ve 808'de olmayan BTL özelliği ile 2 kanalı köprüleyerek 836'ları beslediğimde oluşan farkı kulaklarımla duyduğum için rahatlıkla 906'yı tavsiye edebiliyorum. Kaldı ki 906'daki devasa toroidal trafo, Onkyo'da şu an sadece 5008'de var.
gunaydın arkadaşlar,
sertac dediğin linke bakmıştım ayrıca fiyatlarda doğru.demek istediğim şu idi.focal 826 2000 euro oda 4200 tl yapıyor.Rx-8 ise 1000 pound oda 2500 tl yapıyo.arada ciddi fiyat farkı var bence.ve o parayı focal haketmez diye düşünüyorum(f/p açısından).Daha sonra ki mantığım bana şunu diyo 826v bütçesine çıkarsam kesinlikle 826v almam ya 836(30.yıl yada elektra serisi alırım o kadar vermişken).kısaca bunu demek istedim.
anfi konusunda 808 bütçesi beni yormaz açıkcası.ama alacağım anfide 3d olsun diyorum.906 da 3d desteği yok sanırım.ayrıca anfi 8 ohm a çıkıyormu? rx-8 de 8 ohm diye geçiyor.