Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ersin.clk

şefik abi , rega için acele etmesen ...hop. Kararını verdikten sonra ...karar vermen daha doğru olur gibi nacizane fikrim :)

Evet Ersin'cim aslında Sevgili @kdundar'da aynı telkinde bulundu.Benim kararım Rega brio-r ile Dali zensor 7 birlikteliğinden memnun kalan arkaşımın memnuniyeti üzerine oldu.Regada brio-r giriş seviyesi iken Elicit üst seviye amfi.Hoparlör olarak MA GX,Kef R,Dali Mentor secenekleri aklımda olduğu icin iyi uyum sağlar diye düşündüm.

Neyse artık olanı paylaşmak adına bu konuya ara verelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

şefik abi , rega için acele etmesen ...hop. Kararını verdikten sonra ...karar vermen daha doğru olur gibi nacizane fikrim :)

Evet Ersin'cim aslında Sevgili @kdundar'da aynı telkinde bulundu.Benim kararım Rega brio-r ile Dali zensor 7 birlikteliğinden memnun kalan arkaşımın memnuniyeti üzerine oldu.Regada brio-r giriş seviyesi iken Elicit üst seviye amfi.Hoparlör olarak MA GX,Kef R,Dali Mentor secenekleri aklımda olduğu icin iyi uyum sağlar diye düşündüm.

bencede ama son bir şey daha yazmadan geçemiyeceğim...dali yi eleyip ma ve kef ile hatta x markalarada bakmakta fayda var ...tabiki acele etmeden tadını çıkararak karar vermek daha doğru olur gibi...

• quote:

the_gunner,RX ile stereoda mutsuzlar dünyasına hoş geldin

yaa henuz bir haftalik bir kullanici olarak rx stereoda kotu diyemem tabi ki henuz o kadar tecrubem yok.

bunun yaninda 15 dk gurultulu bir ortamda dali zensor ile stereo dinledim diye onlar da cok iyi diyemem ama gercekten cok iyiydi

stereo duygusu diye bahsedilen sey ne bilmiyorum ama orada dinledigim muzik cok hosuma gitti. detay, frekanslar vs'den ziyade muzik o alani dolduruyordu ve kafamin icinde yankilaniyordu. bu benim asil hosuma giden oldu.

o yuzden bir stereo amfi denemek ve olayin oradan mi kaynaklandigini gormek istiyorum.

pioneer a-30 veya 20, bu is icin yeterli olur mu? yani asil amacim stereo cihazlarin avr'lerden nasil farklara sahip oldugunu denemek. yani tamamen stereo vs avr uzerine deneysel bir alisveris yapacagim. ancak cok ucuza da kacarsam aradaki farkin ne oldugunu goremeyebilirim diye cekiniyorum.

bir fikir verebilirseniz ve a-20'de stereonun ne oldugunu gorebilmek icin is gorur derseniz alacagim onu.

• quote:

quote:

quote:

bencede ama son bir şey daha yazmadan geçemiyeceğim...dali yi eleyip ma ve kef ile hatta x markalarada bakmakta fayda var ...tabiki acele etmeden tadını çıkararak karar vermek daha doğru olur gibi...

Evet,zaten aklımda MA GX300 ile KEF R700 var,bakalım hayırlısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

yaa henuz bir haftalik bir kullanici olarak rx stereoda kotu diyemem tabi ki henuz o kadar tecrubem yok.

bunun yaninda 15 dk gurultulu bir ortamda dali zensor ile stereo dinledim diye onlar da cok iyi diyemem ama gercekten cok iyiydi

stereo duygusu diye bahsedilen sey ne bilmiyorum ama orada dinledigim muzik cok hosuma gitti. detay, frekanslar vs'den ziyade muzik o alani dolduruyordu ve kafamin icinde yankilaniyordu. bu benim asil hosuma giden oldu.

o yuzden bir stereo amfi denemek ve olayin oradan mi kaynaklandigini gormek istiyorum.

pioneer a-30 veya 20, bu is icin yeterli olur mu? yani asil amacim stereo cihazlarin avr'lerden nasil farklara sahip oldugunu denemek. yani tamamen stereo vs avr uzerine deneysel bir alisveris yapacagim. ancak cok ucuza da kacarsam aradaki farkin ne oldugunu goremeyebilirim diye cekiniyorum.

bir fikir verebilirseniz ve a-20'de stereonun ne oldugunu gorebilmek icin is gorur derseniz alacagim onu.

iyi düşünmüşsünüz.Ben olsam minimum A30 dan başlardım,hem daha güclü hemde A20 de olmayan powerdirect özelliği var.Bu şu anlama geliyor sinema sistemindeki AVR ile entegre kullanılabilir yani htbypass yada avbypass özelliği var diyelim.

• quote:

quote:

quote:

iyi düşünmüşsünüz.Ben olsam minimum A30 dan başlardım,hem daha güclü hemde A20 de olmayan powerdirect özelliği var.Bu şu anlama geliyor sinema sistemindeki AVR ile entegre kullanılabilir yani htbypass yada avbypass özelliği var diyelim.

iste bir kac saattir aklimi kurcalayan soru buydu. ben stereo alinca rx6'lara nasil bir baglanti yapacagim?

hem stereo hem avr kullanicilaari nasil yapiyor bunu? ayrica ht by-pass dediginiz sey icin stereoyu da devreye sokmamiz gerekiyor mu? ses ve ses gucu (watt) uzerinde sinirlandirici bir etkisi var mi?

yani lx-85 150 watt
    a 30 50watt

bu by-pass bunu etkiler mi mesela? by-pass harici bir kullanim var mi?

• Bence sırf denemek için para vermeyin derim ... Alacaksanız ikinci el Power amfi alın. Mesela Marantz MA500 'ler bulunuyor Mono Mono 'dur. 800-900 tl ya alınabiliyorlar temizse alınır işte fark o zaman belli olacaktır...

Monitor Audio (MA) Başlığı
  • quote:

quote:

RX8 den önceki hoparlörüm RX6 idi,RX6 dengeli kolay sürülen boyutuna göre büyük işler başaran bir hoparlördür.
    RX8 elimde var iken ikon 7 ve ikon 6 aldım ve evimde denedim evet kesinlikle RX lerden strereo anlamında daha başarılar.klasik,jazz,R&B müzik tarzında bu başarı dahada kolay belli oluyor.Ama elimdeki Pioneer AVR nin karekteristiğindemi bilmiyorum tizler zamanla öne çıkmaya hoparlör parlamaya başladı o yüzden elimden çıkardım ikon 6 benden sonra Turushan arkadaşıma ordanda başka değerli bir arkadaşımıza nasip oldu.Turushan arkadaşımızda Lektor 8 vardı ikon 6 ayı daha başarılı bulmamıştı kendi açısından.

Arkadaşım için Dali Zensor 7 serisini GSA Orhan'dan sipariş geçtik pazartesi elimizde olur, önce tabiki ben deneyecem bakalım bende sizin gibi MA RX ve Pioneer LX serisi sahibi biri olarak bende şaşıracakmıyım.

Özetle RX serisinden stereo anlamında performans almak istiyorsanız stereo amfi bence şart,ama bu stereo amfi sert yapıda olmamalı.Ama hatırlatmak isterimki MA RX ler Dali ikonlardan sinema başarısı açısından 1-2 basamak üstünler.

• quote:

iste bir kac saattir aklimi kurcalayan soru buydu. ben stereo alinca rx6'lara nasil bir baglanti yapacagim?

hem stereo hem avr kullanicilaari nasil yapiyor bunu? ayrica ht by-pass dediginiz sey icin stereoyu da devreye sokmamiz gerekiyor mu? ses ve ses gucu (watt) uzerinde sinirlandirici bir etkisi var mi?

yani lx-85 150 watt
    a 30 50watt

bu by-pass bunu etkiler mi mesela? by-pass harici bir kullanim var mi?

Şöyleki,öncelikle AVR de kesinlikle preout çıkış olmalı.Bu preout çıkışlardan front L-R çıkışından stereo amfinin htbypass girişine interconnect kabloyla giriş yapılır.Bu işlemle iki amfi sinemada birliktelik kazanmış olur.

Ne faydası var denirse,bu giriş sayesinde stereo amfinin sadece power katı görev yapar ve ses kontrolüde avrye geçer yani AVRnin kumandası sese müdahale edince bu stereo amfiye bağlı front hoplarada yansır senkronize çalışırlar.

Sadece stereo amaçlı dinleti yapılacaksa istenirse stereo amfinin diğer cd,phone vs girişlerinden faydalınarak AVRyi çalıştırmadan sadece stereo amfiyi kullanarakta müzik dinlenilir.Tabi bu sefer stereo amfinin kumandası kullanılacaktır.

Bu işlem elinde Pioneer lx85 gibi bir AVR sahibine A30 birlikteliğinde,frontlar A30 a bırakıldığı için sinemada kayıp yaşanacaktır diye düşünüyorum.RX6 lar kolay sürülen hoparlör olduğu için bu sizde az hissedilebilir.

• en iyisi ben sizi bir bekleyeyim. siz su zensor 7'yi stereo ile bir deneyin ve bakalim begenecek misiniz :) yoksa ben tamamen tecrubesizligimden ve o anki ruh halimden dolayi mi bu kadar begendim o sesi. bende bose ve beats by dr dre marka kulak ustu kulakliklar vardi bir aralar. iste dinledigim o muzigi sanki bu kulakliklarla dinliyormusum gibi kulaklarimi sariyordu. kafaamin icinden caliyordu muzik. umarim anlatabilmisimdir demek istedigimi. yani detaydan ziyade verdigi his beni cezbetti.

neyse sizin de izlenimlerinizi okuduktan sonra duruma gore kendime bir a-30 alayim. zaten 700-750 liraya falan gelecek. yoksa oyle buyuk bir fark olmayacaksa hem stereo hem de avr bir arada kullanmak cok fazla angarya is gibi gorunuyor. getirisi goturusunden ve ugrasindan fazla mi az mi diye bakmam lazim su anda :)

• Pioneer amfileri yurt dışından getirtmeye gerek yok,ülkemizde Pioneer Digicom çok iyi fiyatlandırma yapıyor.

http://gsaelektronik.com/kategori/stereo-amfi/pioneer.aspx

http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-a-30-stereo-amfi_130.aspx?CatId=133

liste fiyatı 960 tl olan ürün çok daha uyguna alınacaktır.

Haydaa şimdi fark ettim ProAV sitesinde A70 yok gözüküyor,burda A70 fiyatlanmış dur yarın bende arayayım.A70 gelmişse hemen alayım 1 tane

• Almanyada kuzenim gelicek 1 haftaya kadar yeni anfi sipariş etmeyi düşünüyorum gelirken, imzamdaki monitor audio larla Denon 1912 kullanıyorum, ileriye dönük ne alsam acaba yaza doğru RX serisine geçicem, max 700 euroya kadar birşey getirtsem ne tavsiye edersiniz? Denonlamı devam etsem performansından çok memnunum şu anki sistemin?
    En iyi uyum hangi marka ile?

Not: Onkyo NR-616 yı 399€ gibi bir fiyata buldum bir alman sitesinde, bu fiyat çok uygun gibi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thermaltake -- 21 Ocak 2013; 2:22:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thermaltake

Almanyada kuzenim gelicek 1 haftaya kadar yeni anfi sipariş etmeyi düşünüyorum gelirken, imzamdaki monitor audio larla Denon 1912 kullanıyorum, ileriye dönük ne alsam acaba yaza doğru RX serisine geçicem, max 700 euroya kadar birşey getirtsem ne tavsiye edersiniz? Denonlamı devam etsem performansından çok memnunum şu anki sistemin?

Not: Onkyo NR-616 yı 399€ gibi bir fiyata buldum bir alman sitesinde, bu fiyat çok uygun gibi sizce ?

hic tereddutsuz media markt'tan pioneer sc 2022 aldirin. inanilmaz bir sekilde 499 euroya dusmus. bundan daha ucuz bir cihaz bulamazsiniz.normalde liste fiyati 900 euroydu. pioneer once 599'a simdi de 499'a cekti bunun fiyatini. vsx 1022'den bile daha ucuza satiliyor su anda nedense.

butun yil boyunca satamadilar, simdi elinde artanlari cikariyorlar.

normalde kendi sinifinda onkyo 818, denon 3313 vs var. onlarin golgesinde kaldigi icin iyi bir satis grafigi yakalayamamis. o fiyat araliginda (900-1000 euro) diger cihazlardan daha az ilgi gorunce fiyati bir anda 499'a indi.

getirtin. kullanin. daha sonra belki 600 euroya bile satarsiniz. en azindan begenmezseniz zararsiz elden cikar.

• quote:

Almanyada kuzenim gelicek 1 haftaya kadar yeni anfi sipariş etmeyi düşünüyorum gelirken, imzamdaki monitor audio larla Denon 1912 kullanıyorum, ileriye dönük ne alsam acaba yaza doğru RX serisine geçicem, max 700 euroya kadar birşey getirtsem ne tavsiye edersiniz? Denonlamı devam etsem performansından çok memnunum şu anki sistemin?

onkyo 818 almanız daha mantıklı olacaktır...

• asefik, tesekkurler ben bir arastirayim o halde. biraz para sikintim var bir iki haftaya duzelecektir. daha sonra bir stereo ve bir de surround alacagim (rx2 veya rxfx hangisini bulursam)

• quote:

arkadaslar avr'yi ve bdp'yi turkiye'den aldigim icin simdi yurtdisindan gelecek olan arkadasima bir stereo amfi getirtmek istiyorum. dinlemeden getirtecegim. zira cok az vaktim var. ikinci elde de kaybetmek istemiyorum.

seceneklerim

pioneer a-20 : 230 euro
    pioneer a-30 : 260 euro
    pioneer a6 mk2: 400 euro
    yamaha rs300 veya as300: 250 euro
    yamaha rs500 veya as300: 350 euro

burada asil amacim aslinda stereo bir amfiyi denemis olmak olacak. ardindan getirttigim fiyattan veya belki biraz altinda bir fiyattan satmak istiyorum.

cunku forum istanbuldaki saturn magazasinda 10-15 dakika falan yamaha as500 ile dali zensor 7 dinledim ve gercekten cok hosuma gitti. daha sonra lx 85 ve ma rx6 satin aldim. ancak o kadar iyi bir performans alamadim. bu yuzden acaba kablo neydi orada diye dusunerek dun geri gittim oraya ve metresi orada 3 liradan satilan hama kablo oldugunu gorunce bunun stereodan oldugunu dusunerek simdi bir stereo amfi almaya karar verdim.

her turlu fikir ve oneriye acigim. tesekkurler.

öncelikle cihazlarınız hayırlı olsun,bir dönem ikisine de sahip olmuş biri olarak (avr,bdp) ,LX 85 AVR ile giriş seviyesi bir stereo amfi eşleştirmesi beklentinizi karşılamayacaktır.
    HI-DEF-MAN 'e katılıyorum,deneme yapacaksanız ikinci elde uygun modellerle fazla para harcamadan ,hemde imkan olursa deneyerek karar verin bence yada daha üst modellere bakın.

• herseyden once tesekkur ederim. aslinda ilk dusuncem sizden ikon vokal ve ikon 2'leri almakti fakat fiyati biraz yuksek gelmisti. vokal de satildi daha sonra zaten. ben de bu yuzden onume cikan diger uygun fiyatli urun olan monitor audio'yu aldim.

daha sonra lx55 ve 85'i yine ayirdigim butceyi mantik cercevesinde biraz asarak aldim.

simdi yalnizca surround eksigim kaldi. onu da birazcik maddi eksiklik sebebiyle onumuzdeki haftaya erteledim. bundan sonra da bir stereo amfi alarak, dun de belirttigim uzere stereo'nun nasil bir sey oldugunu gormek istiyorum. bunun icin de cok az butcem var. 100-150 liralik farklar bile onemli.

bu sebeple giris seviyesinde ancak stereo'nun ne oldugunu ve avr'den farkini gorup kavrayabilecegim en uygun fiyatli cihazi almak istiyorum. dedigim gibi amacim mukemmel muzigi dinlemekten ziyade temel olarak avr ile (2 ayda vsx 520 ile 30 film izledim) stereo cihazlarin farkini gormek. (karsilastirmayi lx85 ile degil vsx 520 ile yapacagim)

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

öncelikle cihazlarınız hayırlı olsun,bir dönem ikisine de sahip olmuş biri olarak (avr,bdp) ,LX 85 AVR ile giriş seviyesi bir stereo amfi eşleştirmesi beklentinizi karşılamayacaktır.
    HI-DEF-MAN 'e katılıyorum,deneme yapacaksanız ikinci elde uygun modellerle fazla para harcamadan ,hemde imkan olursa deneyerek karar verin bence yada daha üst modellere bakın.

Sizde Dali ikon set vardı LX85 ile uyumunun aynısını MA RX de beklemek formüler bir yaklaşım olur.Ben RX6 ve RX8 i LX73,LX75 ve LX76 ile denedim sinemada çok başarılı bulsamda, LX75 ve LX76 ile stereoda sert kalıyordu.LX73 daha flat çaldığı için bu sertlik bu kadar göze batmıyordu.

Pioneer Stereo amfiler eskiden beri f/p olarak beğeniler,Pioneer AVR lere göre daha yumuşak bulunur eğer bu yumuşaklık yeni A serisi S.Amfilerdede varsa RX6 için A30 sınır sevieyde yeterli olacaktır.RX6 sizdeki ikon mk2 lere göre çok daha kolay sürülen hoparlördür.Gönül isterki A50,A70 yada daha üst alsın ama bütçe belirtmiş.

Tecrübe etmiş ve bu konuda çok çaba sarfetmiş biri olarak MA RX serisinin Stereo için Pioneer LX serisi amfilerle eşleştirmesini tavsiye etmiyorum.Ha derseniz elektronik müzik dinliyorum o zaman ok ama klasik,jazz,R&B tarz dinleniyorsa bu birliktelik sert olacaktır ve yoracaktır.

• quote:

quote:

hic tereddutsuz media markt'tan pioneer sc 2022 aldirin. inanilmaz bir sekilde 499 euroya dusmus. bundan daha ucuz bir cihaz bulamazsiniz.normalde liste fiyati 900 euroydu. pioneer once 599'a simdi de 499'a cekti bunun fiyatini. vsx 1022'den bile daha ucuza satiliyor su anda nedense.

normalde kendi sinifinda onkyo 818, denon 3313 vs var. onlarin golgesinde kaldigi icin iyi bir satis grafigi yakalayamamis. o fiyat araliginda (900-1000 euro) diger cihazlardan daha az ilgi gorunce fiyati bir anda 499'a indi.

getirtin. kullanin. daha sonra belki 600 euroya bile satarsiniz. en azindan begenmezseniz zararsiz elden cikar.

2022 şu an hangi mağazada var?

• quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

quote:

quote:

2022 şu an hangi mağazada var?

online magazada var 2-3 euro gibi bir kargo fiyati ile getirirler. zaten kargolari kendileri dagitiyorlar ve hemen ertesi gunu getirirler. yani hollanda da oyleydi. kendi arabalariyla ertesi gun getirip teslim ediyorlar.

bunun disinda stokta olan magazalarda da ayni fiyat gecerli. eger stokta yoksa en gec iki gune diger magazalardan getiriyorlar. ayrica bazen o kampanyali fiyatlardan daha ucuza satabiliyor bazi magazalar. brosurde ve sitesinde 429 euro olan nikon d5100'u magazadan 389'a almistim.

ya da gittiginiz zaman 700 euro ise magazada, cikarip herhangi bir firmanin brosurunu veya didisinin didisi bir internet sitesinde 499 euro oldugunu gosterin, sorgusuz sualsiz hemen sistemde 498 euroya cekiyorlar fiyati. kuzeniniz gitsin en yakin magazaya direk konussun. onlar hallederler. eger yakinlarinda media markt yoksa saturn'e de gidebilir. saturn'un stogunda varsa onlar media markt'in fiyatindan verirler. ikisi de ayni firmalar zaten. sadece biri kirmizi, biri mavi renkte

@asefik aynen dediginiz gibi r&b ve elektronik muzik dinlerim genel olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 21 Ocak 2013; 11:55:02 >

• 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.