Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sisteminiz çok güzel, güle güle kullanın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

Sn.the_gunner,

Sisteminiz çok güzel, güle güle kullanın...

Tesekkurler hocam, ancak sizinkisi su anda benim gözde sistemim forumda gercekten ruh var odanızda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Orijinalden alıntı: joven

the_gunner

öncelikle sisteminiz bu geniş odaya iyi bir hava katmış validenizi ikna olayına gelince bilemiyorum biraz zor gibi

ben valideyi tek taş yüzükle bile ikna edemedim büyük oda için sizde belki işe yarar

yaşımız 41 hala çocuk muamelisi görüyoruz yapacak birşey yok 15m2 odaya mahkum olduk

size bol şans

Valla bence de zor sonucta Türk kadınlarının algısı bu "Misafir Odası olmayan ev olmaz.". Bu yüzden de hiç birşey yapamıyorum

O misafir odalarının kullanıma açılabilmesi daha bir kac nesil sürer bence

haklısınız Türk Aile geleneğinin olmassa olmazıdır misafir odası evin en güzide ve şık yeridir özel günler dışında kullanıma kapalıdır

hahahaha, evet hocam. 3+1 ev alırsınız. 160 m^2, ancak aslında bilmeniz gereken aldığınız ev 2+1 120 m^2'dir. bir misafir gelince evi ecoBoost moduna alıp 160 m^2'ye çıkarırsınız ancak bu da her misafir ile olmaz. bazı özel misafirlerde var bu özellik

• kardeş çok şık olmuş sistem ....güle güle kullan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

kardeş çok şık olmuş sistem ....güle güle kullan...

sagolun hocam sizin de yardimlarinizla tabi ki elimden geleni yapmaya calistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

kardeş çok şık olmuş sistem ....güle güle kullan...

sagolun hocam sizin de yardimlarinizla tabi ki elimden geleni yapmaya calistim.

her şey nasip kısmet...fırsatı değerlendirdiniz diyelim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

bwhiteshark arkadaşımız daha önce Kef R serisi beğenisinden bahsettiği için Kef R900 ile GX300 ün karşılaştırmasını merak etmiştir.

aticus3 arkadaşımızsa üst düzey hoparlör bakındığı için Kef Q serisini herhalde merak etmiyordur.Bu varsayıma göre MA GX300 Kef R900 ü ağlattı ise RX sahibi MA kullanıcıları için teselli olur

Arkadşlarımız paylaşım yaparken, markada seriyi anlatan kodları tam yazarsa daha iyi paylaşım yapmış olacaklardır.

Aynen haklısınız R Serisi. 500 dinledimde alan ufaktı, üst modellerde alt frekansta daha nasıllar bilmek istedim. İkisinide Extreme getiriyor, çoğu markayı ellerinde tutmalarıda çokda iyi olmuyor kanımca.

benim dinlediğim q900 dü
    zaten kef değil gx serisini dinlemek maksadıyla gitmiştim. hem gx200 hem gx300 leri dinledim keflerde merak ettiğim için yeni serilerini dinledim.
    r serisi yoktu ben ordayken zaten

• Teşki olsaydıda Kef R700 -R900 üda dinlemiş olsaydın,halen MA RS8 sahibi ve GX300 dinlemiş birinin KEF R700 yorumu bizim için değerli olacaktı.

Bugün GSA Orhan arkadaşımızdan KEF700 için fiyat aldım,GX300 ile arasında indirimli hallerinde 2.000-2.500 tl civarı bir fark var.düşük fiyatlı olan R700 merak edenler açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 20 Ocak 2013; 0:41:58 >

• Ooops ...I told you so! told you so!
  • R Series Full Range Driver ( Treble, Mid , Mid Bass , Bass)

Monitor Audio (MA) Başlığı

Monitor Audio (MA) Başlığı
  • Arkadaşlar bilgisayardan AVR'ye nasıl müzik stream edebilirim. AVR aslında bilgisayarımı görüyor ancak "Not Authorized" diye uyarı alıyorum. Nasıl yetkili kılabilirim?

Aslında benim modemim, TV, AVR, telefon, playstation, bdp vs hepsi DLNA destekli ama nasıl kuracağım bu sistemi bilmiyorum. Anlatımlı bir konu var mı? bazen görüyorlar birbirini bazen görmüyorlar, baglantılar kopuyor falan.

Mesela telefondan bir sarkıyı tek tıkla AVR'den dinleyebilmem lazım. ama bir turlu gormuyorlar birbirini. çözüm?

Edit: Hallettim, bilgisayardan ag ayarlarına girip oradan ayarlamak gerekiyormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 20 Ocak 2013; 10:34:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Ooops ...I told you so! told you so!

valla hatırlamıyorum bu seriyi önerdiğinizi.Belkide önceden aklımda olmadığı için gözde görmemiştir

Peki GX300 ile R700 ü karşılaştırıısanız ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 20 Ocak 2013; 10:34:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Ooops ...I told you so! told you so!

valla hatırlamıyorum bu seriyi önerdiğinizi.Belkide önceden aklımda olmadığı için gözde görmemiştir

Peki GX300 ile R700 ü karşılaştırıısanız ne dersiniz?

Front Hoparlör değişiminden önce HT bypass özellikli Stereo amfi seçimini Rega Elicit olarak karar verdim,RX8 leri elden çıkarmadan deneme şansıda bulmuş olurum.

http://www.timpani.com.tr/pages/rega/elicit.htm

Yeni Elicit Rega'nın Alpha-Encoder kontrol sistemini içeren yüksek performanslı bir amplifikatördür. Alpha-Encoder sisteminin dijital olarak kontrol edilen ve çok sayıda anahtarla seçilen dirençler aracılığıyla volüm ayarı yapan, A klas, düşük gürültülü FET "line" bir ampli katı mevcut. Sinyal anahtarları kayıpsız, yüksek kalitede rölelerden oluşuyor. Sinyal hattındaki bütün kritik noktalarda ise Evox ve ICEL marka yüksek kalitede kapasitörler kullanılmıştır.
    Güç ampli katı tümüyle simetriktir ve üst düzey Sanken Darlington güç tranzistorları kullanılmıştır. Güç besleme devresinde ise cömertçe boyutlandırılmış ve çok yüksek kalitede çekirdek malzemesi içeren toroid tipte bir transformatör bulunmaktadır. Elicit ampli Rega'nın geliştirmiş olduğu ve bünyesinde üç ayrı yüksek verimlilikte soğutucu barındıran alüminyum kasayı kullanmaktadır.

Elicit kanal başına 80 Watt gücünde entegre bir ampli. İki kanallı bir müzik sisteminin kalbini oluşturabileceği gibi, çok kanallı bir sinema sisteminin de iyi bir stereo sistem gibi kullanılmak istenmesi durumunda, (pre devrelerini by-pass ederek) güç amplisine bağlantı sağlayan bir girişi vardır. Bu girişe çok kanallı bir AV Receiver'ın preampli çıkışından bağlantı yapılabilir. Bunun dışında amplinin çift güç amplisiyle ("bi-amping") veya aktif hoparlörlerle veya bir subwoofer ile çalışabilmesine olanak sağlayan bir pre çıkışı da mevcuttur. Tam açık durumda güç amplisinin kazancı 28dB'dir, bu değer birçok farklı güç amplisiyle eşleşmesine olanak sağlar. Amplide kısa devre ve doğru akım (DC) koruması mevcuttur.

Ses Kontrolü:
    Ön paneldeki volüm düğmesi veya uzaktan kumandadan gelen bilgi dijital kodlayıcı vasıtasıyla bir mikroprosesöre iletilir ve bu mikroprosesör ses seviyesini kontrol eder. Ses kontrolünün kademe aralığı 1dB'dir, ve 80dB'lik bir kazanç için 80 kademeli bir kontrol sağlar. Volüm düğmesinin etrafında 20 LED'den oluşan kalibre edilmiş bir LED göstergesi vardır, bu da kazanç seviyesini ve ses konrolünün rölatif pozisyonunu gösterir; 4 dB'lik kademelerde kalibre edilmiştir.

Sağ ve sol kanallar 0.2dB'lik bir toleransla eşleştirilmiş ve dengelenmiştir; bu sayede volüm seviyesi ne olursa olsun, kazanç seviyesine bağlı olmaksızın sahnenin ortada oluşması sağlanır.

Kademeli dirençlerden oluşan volüm kontrol ünitesi, A Klas düşük gürültülü FET güç amplisinin giriş katına yerleştirilmiştir, böylece amplinin sinyal - gürültü oranı en iyi şekilde optimize edilir. Ayrıca kademeli direnç ünitesi amplinin girişindeki empedansın sabit tutulmasını sağlar. Bu şekilde kaynaktaki cihaz (CD, Tuner, vs.) sabit empedanslı bir yük görür ve pre katı hangi volüm pozisyonunda olursa olsun ses kalitesi hiçbir şekilde etkilenmez.

YORUMLAR:

Hi-Fi Choice dergisinin Eylül 2011 sayısında 1600-3000,- GBP fiyat aralığındaki altı farklı ampli test edilmiş ve “kör” dinleme testi sonucunda da Rega Elicit “Grup Birincisi” (“Group Test Winner”) seçilmiştir.
    Testte yer alan diğer ampliler şöyle: Densen B-200/B-310, Electrocompaniet ECI 5 Mk II, Moon 13.3, Quad Elite Pre/Mono, Rotel RC-1580/RB-1582. Bu amplilerin (veya ampli kombinasyonlarının) tümünün fiyatları Rega Elicit’in üzerinde olduğu ve hatta bazılarının fiyatlarının Elicit’in iki katı olduğu düşünülürse, başarının ne derece büyük olduğu anlaşılabilir.

The Absolute Sound
    Rega Elicit, çok yakın zamanda piyasaya çıkmış olmasına rağmen The Absolute Sound dergisinin Mart 2010 sayısında açıklanmış olan "Editörün Seçimi" ödülünü kazandı. Ödül sayısında Elicit için şöyle yazılmış:
    "...Dinamik atakların ve sesin hızı çok yüksek. Müziğin kalbine inebildiği gibi kayıttaki detayları da çok iyi iletebiliyor. Mekan atmosferini yaşatması ise diğer bir güçlü yanı. Elicit'in tonalitesi de çok yerinde ve "rock" etmesi gerektiğinde de bunu çok iyi yapabiliyor..."

TONE Audio
    Rega Elicit ile ilgili TONE Audio dergisinde çıkmış Jeff Dorgay imzalı yazıdan alıntılar:

"...Size çok daha pahalı bir ampli dinlediğiniz hissini veren şey amplinin tonu. Bir lambalı ampli olduğunu düşündürecek kadar olmasa bile, Elicit'in sıcağa çalan bir tonu var...

...Elicit ampliyle en sevdiğim klasik müzik albümlerimi dinlemek çok keyifliydi, kolay kolay elde edilemeyecek bir "doğruluğu" vardı...

...Elicit, aynı zamanda çok müzikal. Bu fiyat aralığındaki birçok tranzistörlü ampli sert ve yorucu olabilmesine rağmen, Rega Elicit'te bu tür bir olumsuzluğa rastlamak mümkün değil...

...Bu sektördeki herkese hodri meydan diyorum: bu fiyat aralığında ve birlikte çaldıklarında Elicit'ten daha iyi çalabilecek bir güç amplisi, preampli ve phono amplisi yapmaları için. Bize eleştirmemiz için yollanmış olan ampliyi satın almaya ve TONE Audio koleksiyonumuza katmaya karar verdiğimiz için çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.

6moon
    sixmoons.com - Haziran 2009 sayısında çıkmış olan yazıdan alıntılar:

"...Elicit gerçekten yüksek klas bir ampli, bas performansı ne tahta gibi kuru ne de tombul... Darbe etkisiyle gücü, gerektiği kadar çözünürlükle biraraya getiriyor. Herşey dans edercesine ritmik, son derece gövdeli ama şişman değil, tane tane vurgulanmış ama kırılgan değil...

...Bu ampli müziği sıradışı bir akışkanlıkta sunuyor, sesin azaldığı noktalardaki nüansları büyük bir doğruluk ve beceriyle vermesi çok etkileyici...

...İnsan sesleri ve enstrümanlar inandırıcı bir gövde kazanıyor. Böylelikle çok doğal, organic bir sahne oluşuyor... Dinamik aralık muazzam büyük ve en alt baslara kadar uzanıyor..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 20 Ocak 2013; 14:00:30 >

• şimdiden hayırlı olsun diyelim :)))
  • Benim rx2 leri cambridge audio yerine ne ile sursem biraz tiz seslerde zayif kaliyor acaba anfinin ozelligimi

• Hayırlı olsun Pioneer A70'e ne oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

şimdiden hayırlı olsun diyelim :)))

Sağol sevgili Turushan

quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

Hayırlı olsun Pioneer A70'e ne oldu?

Geldide almadıkmı adı var kendi ortada yok.

Birde artık D class bir ürün almak istemiyorum,A70 stereo amfide olsa onuda D class yapmışlar belki sesi çok iyidir ama yinede A yada AB class'a yöneldim.Zaten son 4 yılımı D klas Pioneer AVR lerle geçirdim yeterli...

Gönlümden Krell s300i geçmişti 7.000 tllik satış fiyatında peşinde max %10 indirim yapıyorlar,şimdilik o kadar çıkmak istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 20 Ocak 2013; 19:35:22 >

• arkadaslar avr'yi ve bdp'yi turkiye'den aldigim icin simdi yurtdisindan gelecek olan arkadasima bir stereo amfi getirtmek istiyorum. dinlemeden getirtecegim. zira cok az vaktim var. ikinci elde de kaybetmek istemiyorum.

seceneklerim

pioneer a-20 : 230 euro
    pioneer a-30 : 260 euro
    pioneer a6 mk2: 400 euro
    yamaha rs300 veya as300: 250 euro
    yamaha rs500 veya as300: 350 euro

burada asil amacim aslinda stereo bir amfiyi denemis olmak olacak. ardindan getirttigim fiyattan veya belki biraz altinda bir fiyattan satmak istiyorum.

cunku forum istanbuldaki saturn magazasinda 10-15 dakika falan yamaha as500 ile dali zensor 7 dinledim ve gercekten cok hosuma gitti. daha sonra lx 85 ve ma rx6 satin aldim. ancak o kadar iyi bir performans alamadim. bu yuzden acaba kablo neydi orada diye dusunerek dun geri gittim oraya ve metresi orada 3 liradan satilan hama kablo oldugunu gorunce bunun stereodan oldugunu dusunerek simdi bir stereo amfi almaya karar verdim.

her turlu fikir ve oneriye acigim. tesekkurler.

• şefik abi , rega için acele etmesen ...hop. Kararını verdikten sonra ...karar vermen daha doğru olur gibi nacizane fikrim :)

• the_gunner,RX ile stereoda mutsuzlar dünyasına hoş geldin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 20 Ocak 2013; 21:15:02 >
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.