Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the_gunner

Şefik abi imzanıza bakılırsa a70'i almışsınız. Hayırlı olsun. Ben de bir yamaha r s 500 peşindeyim. Saturn de denediğim stereo'nun reciever olan versiyonu. Bakalım neymiş bu stereo olayı.

Bu sekilde benim surround işi yatacak gibi (rxfx, rx2 veya ikon 2 hayali)

Evet aldım bugün elime ulaşır inşallah,sağol @guneer

RX6 ile Pioneer LX85 birlikteliğini sert,parlak bulduysan, Yamahayı tavsiye etmem.Ama beğendiysen yamaha şu anki sesi daha metalik,sert hale getirecektir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

quote:

quote:

en iyisi ben sizi bir bekleyeyim. siz su zensor 7'yi stereo ile bir deneyin ve bakalim begenecek misiniz :) yoksa ben tamamen tecrubesizligimden ve o anki ruh halimden dolayi mi bu kadar begendim o sesi. bende bose ve beats by dr dre marka kulak ustu kulakliklar vardi bir aralar. iste dinledigim o muzigi sanki bu kulakliklarla dinliyormusum gibi kulaklarimi sariyordu. kafaamin icinden caliyordu muzik. umarim anlatabilmisimdir demek istedigimi. yani detaydan ziyade verdigi his beni cezbetti.

neyse sizin de izlenimlerinizi okuduktan sonra duruma gore kendime bir a-30 alayim. zaten 700-750 liraya falan gelecek. yoksa oyle buyuk bir fark olmayacaksa hem stereo hem de avr bir arada kullanmak cok fazla angarya is gibi gorunuyor. getirisi goturusunden ve ugrasindan fazla mi az mi diye bakmam lazim su anda :)

Dali Zensor 7 yi dinledim MA RX6 veya RX8 olsun bu iki hoparlörle kıyaslanamaz,bu kıyaslanamazlık stereo ve sinema içinde geçerlidir.

Pioneer LX serisi amfi sahipleriin yine güncel Pioneer A serisi stereo amfi alması çok manalı değil.Çünkü güncel Pioneer Stereo amfilerde aynı LX serisi AVR lerde olduğu gibi D class yapılmaya başlandı,seste çok fark olmayacaktır.

D class Pioneer amfi sahiplerinin AB yada A class stereo amfi denemeleri daha mantıklı diye düşünüyorum.

Bu kıyaslanmazlık dali lehine mi?

Ayrıca siz bilirsiniz hocam. Acoustic research'ten ms320 kabloyu aldım iki paket. Simdi elimde herbiri 4,5 metre olan 4adet kablo oldu ancak bu kablolar cok fazla. Ben bu kabloyu 3 metre ve bir bucuk metre olarak bölsem olur mu acaba? Sonucta herseyi hazır bir kablo. Bölüp bananaları soksem ve bir bucuk metre olan fazlalıkları kaldırsam, o bananaları tekrar baglayabilir miyim?

RX lerin lehine tabiki RX lerin karşılığı Dalide ikon serisidir.

Kabloların hayırlı olsun...kesmende tabiki sorun olmaz,tek dikkat etmen gereken frontları sağ sol eşit uzunlukta tutman center daha kısa olabilir.3 metre kestiklerin frontlar için olur kalan 1.5 metrede center için.Bananalar zaten haricide satılıyor o yüzden önce veya sonra takılması önemli değil.Önemli olan kes tak temiz işçiliğin olması

Tamam hocam tesekkur ederim.

Ayrıca bu zensor vs rx karşılaştırmasını da öğrendiğime göre demek ki tüm olay stereo amfidenmiş. Müziğin ambiyansı çok farklıydı.

Dinlediğim set:

Dali zensor 7
    Yamaha a-s500 amfi
    Metresi 3 liralık, sağa farklı sola farklı hama kablo
    Harman kardon bd 30 blu ray player
    Albüm: ozan doğulu

Sefik bey,

Bende Pioneer VSX 921 ya da ( yurtdışına çıkma durumuma göre ) 922 almayı planlamaktayım. Forumu biraz incelediğimde sizin bu receiver için bluetooth aparatı aldığınızı okumuştum. Performansından memnun kaldınız mı? Birde fiyat olarak ne ödemiştiniz hatırlıyor musunuz? Türkiye'de +200 tl gibi abuk fiyatlara satılıyor. Benim için airplay, dlna, vs uğraşmadan çocukların basit şekilde telefondan, tablet'ten müzik atabilmeleri çok önemli. Günün büyük çoğunluğunda onlara hizmet edecek çünkü. Sırf bunun için dahili bluetooth ve wi-fi özelliği olan Sony str 1030 alacaktım. Yabancı sitelerde çok olumlu incelemeler var ama forumda pek kullanan olmadığı için güvenemedim ve Pioneer'a döndüm.

* Bu arada yanlış başlığa yazdığımı farkettim, kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ponderous -- 23 Ocak 2013; 9:28:12 >

• Öncelikle evet Sony STR-1030 güzel cihaz,bluetooth aparatına gelince ses iletiminde audiophile deyimine çok uygun olmadığını görünce vaz geçtim.Pioneer AVR ler için en iyisi AS-WL300 aparatı dolayısıyla wireless ile aktarım.

Giriş model ürünlerde ihtiyaçlara göre AVR almak daha mantıklı,marka imajını üst modellerde daha çok ortaya koyuyor.Ama Pioneer VSX-921 denedim güzel cihazdır
  • quote:

Öncelikle evet Sony STR-1030 güzel cihaz,bluetooth aparatına gelince ses iletiminde audiophile deyimine çok uygun olmadığını görünce vaz geçtim.Pioneer AVR ler için en iyisi AS-WL300 aparatı dolayısıyla wireless ile aktarım.

Giriş model ürünlerde ihtiyaçlara göre AVR almak daha mantıklı,marka imajını üst modellerde daha çok ortaya koyuyor.Ama Pioneer VSX-921 denedim güzel cihazdır

Teşekkürler,

Ben henüz daha audiophile olamadım, inşallah ileride olurum:) Dolayısıyla başlangıç için 921 ya da Sony STR 1030 uzun süre işimi görür. Aslında gönlümden Sony geçiyor ama, hakkında forumda pek yorum ve dolayısıyla uyumlu hoparlör tecrübesi yok. Pio'yu ise Dali Zensor'lerle kullanan çok. Herkes memnun gibi... Bende Dali Zensor 1 ya da Monitor Audio rx1-2 ile başlayıp bir süre sonra onları surround yapıp 2 kule hoparlör ile devam etmek istiyorum.

Bakalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: ponderous

quote:

Öncelikle evet Sony STR-1030 güzel cihaz,bluetooth aparatına gelince ses iletiminde audiophile deyimine çok uygun olmadığını görünce vaz geçtim.Pioneer AVR ler için en iyisi AS-WL300 aparatı dolayısıyla wireless ile aktarım.

Teşekkürler,

Ben henüz daha audiophile olamadım, inşallah ileride olurum:) Dolayısıyla başlangıç için 921 ya da Sony STR 1030 uzun süre işimi görür. Aslında gönlümden Sony geçiyor ama, hakkında forumda pek yorum ve dolayısıyla uyumlu hoparlör tecrübesi yok. Pio'yu ise Dali Zensor'lerle kullanan çok. Herkes memnun gibi... Bende Dali Zensor 1 ya da Monitor Audio rx1-2 ile başlayıp bir süre sonra onları surround yapıp 2 kule hoparlör ile devam etmek istiyorum.

Bakalım...

Zensor 1 ile Rx1-2 hem fiyat hemde kalite olarak arasında uçurum var yanlız. Bx2 düşünebilirsin Zensor 1 den yine pahalı ancak ikisini yan yana test etmiştim, kesinlikle daha başarılı bulmuştum. Zaten Whathifi da 350£ 'a kadar en iyi hoperlör seçilmiş.

• Thermaltake,
    Tavsiyeniz üzerine F/P ürünü olarak Zensor 1'in yanına BX'2 yi de ekledim. ilk fırsatta gidip her ikisini de dinleyeceğim. RX 1-2'nin fiyat olarak yukarıda olduğunu farkındayım ama açıkçası en az 6 ay alacağım çift hoparlör ile idare etmek zorundayım. Şu an için evde kule tipine hanımdan izin yok. Dolayısıyla rx serisi gerçekten fark yaratıyorsa, ya da bir başka deyişle zensor 1 ya da bx2 front olarak çok vahim gelirse kulağıma o zaman bir ihtimal rx2 alabilirim. İleride de bunları arkaya alırım ya da bana yeterli geliyorsa önde tutup arkaya daha mütevazi birşeyler bakarım diye düşünüyorum.

Ama dediğim gibi bu işte yeniyim. Bunlar benim için okuduğum yazılardan edindiğim teorik yaklaşımlar. Gidip dinlemekte fayda var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ponderous

Thermaltake,
    Tavsiyeniz üzerine F/P ürünü olarak Zensor 1'in yanına BX'2 yi de ekledim. ilk fırsatta gidip her ikisini de dinleyeceğim. RX 1-2'nin fiyat olarak yukarıda olduğunu farkındayım ama açıkçası en az 6 ay alacağım çift hoparlör ile idare etmek zorundayım. Şu an için evde kule tipine hanımdan izin yok. Dolayısıyla rx serisi gerçekten fark yaratıyorsa, ya da bir başka deyişle zensor 1 ya da bx2 front olarak çok vahim gelirse kulağıma o zaman bir ihtimal rx2 alabilirim. İleride de bunları arkaya alırım ya da bana yeterli geliyorsa önde tutup arkaya daha mütevazi birşeyler bakarım diye düşünüyorum.

Ama dediğim gibi bu işte yeniyim. Bunlar benim için okuduğum yazılardan edindiğim teorik yaklaşımlar. Gidip dinlemekte fayda var...

BX2 yi önceleri kullanmıştım başarılı bir haporlör ve hava portu önden olması size avantaj olur.Zensor 1 i bilmem ama Zensor 7 yi dinledim cok zayıf gelmişti.Eğer Zensor 1 de bu tarzsa BX2 yi tek gecerim.
    RX2 konusuna gelince tv standı üstüne konulucaksa duvara yakınlık hesap edilmeli RX2 portu arkada olduğu icin duvara yakın olmamalı ama BX2 nin böyle bir sıkıntısı yok.Seciminizi yaparken göz önünde bulundurun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yakın zamana kadar lektor3 almayı düşünürken önceki gün sayın şefik'in önerisi ve yardımlarıyla bookself olarak dali lektor2 sipariş verdim, aksilik olmazsa yarın elime geçecek, ödüllü bir bookselftir, fiyat olarak da rx'lerden uygundur, bence zensor1 yerine lektor2 - rx mukayesesi yapınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

yakın zamana kadar lektor3 almayı düşünürken önceki gün sayın şefik'in önerisi ve yardımlarıyla bookself olarak dali lektor2 sipariş verdim, aksilik olmazsa yarın elime geçecek, ödüllü bir bookselftir, fiyat olarak da rx'lerden uygundur, bence zensor1 yerine lektor2 - rx mukayesesi yapınız

Turushan hayırlı olsun,sen onları lektor 8 in yanına bookshelf olarak aldığını düşüne dur,ben seni 5.1 e hazırlıyorum haberin yok

• valla haklısın :))))) ben de az önce odada arka yan duvarlara bakıyordum :)))) mevcut duvar, yükseklik ve mesafe olarak uygun, bana da öyle geliyor yavaş yavaş 5+1'e kayıyor gibiyim, ama lektor8'leri şu an için stereo'dan çıkartırmıyım orasını bilmiyorum, sen mentor alıp da deneyip beğenirsen bütçeyi düzeltince ilerde ben de düşünebilirim, o zaman lektor8'i 5+1 olarak kullanabilirim
  • Yakışır neden olmasın,her şey insan icin

• Merhaba arkadaslar,

Dün aldığım üç adet acoustic research ms320 kabloyla dünden beri denemeler yapıyorudum. İnanın hiç bir fark göremedim ve yeterinde dinledikten sonra (1 haftadan fazladır aynı şarkıları dinliyorum, toplamda 6-7 sarkı) bu akşam itibariyle bi-wire yapmaya karar verdim. Yaklaşık iki saat sürdü 6 kabloyu kesip biçip tüm bananaları sök tak yapmak ve inanın bu bananaları söküp takmak internetteki hiçbirseye benzemiyor. İki adet penseyi beraber tutarak yaptım bu işi ve parmak uçlarım kan toplamış durumda. Kablo halat gibi ve bananalar kaya gibi.

Neyse bi wire için tüm hazırlıklarımı tamamladım ve denemeye koyuldum ama yine hiçbir fark hissedemedim. Muhtemelen olmuştur fark ama ben birşey duymadım. Son olarakta bi-amp yapmaya karar verdim ve işte daha ilk şarkıyı açar açmaz (adele-set fire to the rain) anında fark kendini gösterdi. Üstelik bunca umutsuzluk ve kablo işinin fark yarattığına dair tüm inancımı kaybetmişken bu kadar fark hissetmek şaşırtıcı oldu.

Sesi kısıp her sürücüye kulağımı dayadığımda her sürücüden gelen seslerin (özellikle mid sürücü) değiştiğini gördüm. Rx6'nın Mid sürücüsü bi amp yapmadan önce çok çok daha tiz çalıyordu. O kayboldu ve sürücüden şu anda tiz sesler gelmiyor. Şu anda da -70 dB'de dinliyorum ve ses sanki daha yüksekmiş gibi. Ayrıca frekanslar daha dengeli.

Henüz MCACC ayarını yenilemedim. Onu da yenileyince belki bişeyler değişir. Ama büyük bi fark olacagını sanmam.

Özet:
    Rx6 ve ms320 kablo ile pio lx 85'te

-İlk kullandığım 2x 0,75mm lik kablodan bir farkını hissedemedim.
    -Bi-wire ile de bi fark hissedemedim.
    +bi-amp yapınca detaylar belirgin oranda arttı. Tiz sesler o baskınlığını kaybetti. Daha iyi oldu, tam sevdiğim sese yaklaştı.

Center'a da yapılsaydı bi-amp güzel olurdu. Halen 4 terminal boşta.
    Hayırlı geceler herkese. Rabbim bu güzel kandil gecesi hepinizden razı olsun.

Edit: şimdi buldum, 5.1 ile center'a da bi amp yapılıyormuş. Yarın onu da yapacağım.
    Bu bendeki bananaları kaça satıyorlar? İnternette buldum ama çok kalitesiz göründüler. Bu bendeki kablonun yanında gelenler gibi değil, çok ince görünüyorlar. Ekstradan 4 bananaya ihtiyacım var.

Son olarakta bu bi amp için kullandığım kabloları neyle birleştirebilirim? Fikri olan var mı? Daha geniş bir cekete (ingilizcesi bu ama türkçede ne bilmiyorum) geçirme şansım var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 24 Ocak 2013; 2:56:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Özet:

çok tehkileli kelimeler kullanmışsınız
  • quote:

Özet:

-Bi-wire ile de bi fark hissedemedim.
    +bi-amp yapınca detaylar belirgin oranda arttı. Tiz sesler o baskınlığını kaybetti. Daha iyi oldu, tam sevdiğim sese yaklaştı.

Özelden Pm ile sorduğun zamanda,forumda kablo ilgili yazılarımdada bu kabloyu denediğimi research ms320 yi beğenmediğimi söylemiştim.Bananalı kablo olsun markalı olsun denirse kampanya fiyatında alınacak kablo,çok şey beklememek lazım.

RX6 olsun RX8 olsun bi-amp bende kullanmıştım sert tizleri sakinleştiriyordu,bi-ampın birde güç tarafında faydası olur.Sürülmesi nispeten zor hoparlörler bi-amp sayesinde extra güç elde edilerek sürülebilir.

Banana uçları ben futureshoptan temin ediyorum,burdan model bakabilirsin.

http://www.futureshop.co.uk/speaker-cables-speaker-cable-plugs-c-95_97.html#.UQDgtSc3aKI

Bu hobiye Pioneer LX85,Monitor Audio RX6, MA RX Centre ile başlamış birinin daha cesaretli davranması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 24 Ocak 2013; 9:24:06 >

• quote:

quote:

Özet:

çok tehkileli kelimeler kullanmışsınız

aynen oyle ama zaten daha onceden de uyarilmistim bu konuda. sefik abi yapma etme demisti de dinlemedim. hicbir farkta goremedim.

ama bi amp gercekten cok farkettirdi. hoparlorler daha iyi bir ses cikarmaya basladi (frekanslar arasi denge olarak) ve detaylar artti veya denge geldigi icin bana detaylar artti gibi geliyor.

@asefik, abi ne demek istediniz acaba daha cesur olunmali derken? ben aslinda 2 yildan fazla logitech z 5500 kullanip sattim. sonra elimdeki z 2300 ole idare ettim. 2 ay kadar da vsx 520'yi kullandim. yani aslinda vardi az biraz tecrubem ama hep giris seviyesi basit cihazlar. standartlari yukseltmek anlaminda evet lx 85 ve rx6 ile basladim. hangi konuda daha cesur olmaliyim? bananalar konusunda mi anlamadim valla

• Tabiki kablo konusunda.

Aldığın hoparlör ve amfiyle eşdeğerde kablo alman daha iyi olurdu...Bak şimdiden elinde 2 kablo var,fark yok diye yazmaya başladın
  • yakın çevrenizde kaliteli kablo kullanan varsa, onlarla da deneyip mukayese yapabilirsiniz
  • quote:

yakın çevrenizde kaliteli kablo kullanan varsa, onlarla da deneyip mukayese yapabilirsiniz

Bagcılar'da oturuyorum. Burada media markt'taki hi-fi bölümü çalışanına "neden hi-fi'yi bıraktınız" dediğimde adam bana "satamıyoruz, lg-samsung sistemler daha çok gidiyor" dedi. Yani bu bölgede pek gitmiyor bu tür seyler. Cevremde hiç yok. Hatta bu bölgedeki tüm arkadaslarım z-5500'ün dünyanın en iyi ses sistemi olduğunu iddia ediyor. Aralarında tek z5500 sahibi olan da bendim bir aralar ve bunu bana karşı iddia ediyorlardı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben önceki hoparlörüm RX6 ve şimdiki RX8 için parlak dediğimi hatırlamıyorum.Tizler sert ve belli bir zaman sonra yoruyor dedim.
    Sinemada bu sertliğin iş gördüğünü RX setlerden çok memnun kaldığımıda belirttim ama stereoda daha soft bir sese ulaşmaya çalıştığımda bilinir.

Fakat her tanımla yapılan yerle alakalı,bendeki AVR ler hep LX serisi pioneerlar oldu.Stereo amfi+DAc denememde Naim nait XS+Ardac ile olmuştur.Bu tercihler bu sertliğe etken olmuş olabilirler.

Bugün Onkyo 3009 AVR em ve Pioneer A-70 stereo amfim geldi,seste bakalım nasıl değişiklik olacak...
  • üstadım hayırlı olsun :)))
    iyi günlerde kullanmanı dilerim
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.