Şimdi Ara

astramastra 'nın Sinema ve Stereo Sistemi (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.781
Cevap
45
Favori
163.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun bir yaz rehavetinden sonra eylül geliyor her ne kadar ülkenin içinde bulunduğu durum çok iç açıcı olmasa da
    kurlar fırlasa da hayat bir şekilde devam ediyor ve zaten saatler boyu yaşadığımız günün iş stresini bir şekilde
    imkan buldukça hafta içi yada haftasonu ailemizle yada bireysel hobilerimizle uğraşmak, bir parça uzaklaşmak hepimize iyi geliyor.
    Bu anlamda kullandığımız cihazların seviyesi ne olursa olsun hedeflediğimiz yada hiç aklımızda yok iken ikinci elde gördüğümüz
    Bir cihaz bazen öyle heyecanlandırıyor ki başlıyorsunuz hesap kitap yapmaya :) Eminim hepiniz bir şekilde bunu yaşıyorsunuzdur.

Bildiğiniz üzere projeksiyon olarak bir çoğunuz gibi ben de Epsonun ve Panasonic markaların üst modellerini çok keyif alarak
    ki benim kadar izleme yapan yoktur diye tahmin ediyorum , kullandım. Fakat bu hobide sizlerde çok iyi biliyorsunuz arayış
    tabiri caizse kaşıntı hiç bitmez imkanlar dahilinde hep daha iyisini isteriz.

Projektör tarafında home cinema pazarı ,5k üzeri modeller de 3 markanın arasında paylaşılmış durumda idi Panasonic, Epson ve Sony.
    Demo yaptığım yada kullandığım cihazlar hakkında zaman zaman kendi izlenimlerimi ve tercih nedenlerimi yazarak sizlerle paylaştım.
    Birkaç yıllık geçmiş mesajlara bakıldığında yurtdışında prj sektöründe çok iyi cihazlar üreten JVC gibi bir markanın neden ülkemizde
    yeterince temsil edilmediğine zaman zaman serzenişte bulunuyorduk. Nihayetinde bir süre önce JVC nin de artık Türkiye pazarına gireceğini
    yazıp çizmiştik. Elinde birçok markanın dist. nü bulunduran TecPro sonunda ikna oldu ve şu an 4K modellerinden DLA-RS49E modelini getirdi

4K pazarında birkaç yıldır Sony tekel olarak pazarı kapmış durumda Epsonun LS10000 i geldi gelecek ,lambalı modelleri de yılbaşından sonra
    duyurulacak yanılmıyorsam fakat Sony nin en düşük 4K modeli 300ES in 6-7 bin Euro luk maliyeti ,gelirse LS10000 nin 8-9k $ larda ki tahminim
    ile şu an yanına yaklaşılmıyor maalesef.

TecPro nun yetkili bayiisi ProAV ‘ye demo cihaz geldiğini öğrenince Cumartesi soluğu showroom larında aldım.Abartısız cihazla bir 6-7 saat
    geçirmişimdir,zaman nasıl geçti farkında değildim,kontrast ,siyah seviyesinde ki başarım ,renklerde ki keskinlik,panel hizalaması ,motorize lens shift,zoom ve focus ayarı
    Referance serisinin bu giriş modelinde JVC kendisine hayran bıraktı beni. O akşam eve döndüm ama aklım JVC de kalmıştı.
    Hafta içi bu sefer bir kaç arkadaşla gidip tekrar demo etmek istedim bu gibi demolarda 3.göz her zaman iyidir.Müsait olan arkadaşlarla buluştuk demonun sonunda
    JVC arabanın arka koltuğunda idi. İtiraf etmek gerekirse aklım bir iki ay sonra stoklara girecek RS57 modelinde idi ama arada ki fiyat farkını vermeyi göze alamadım.

Yalnız bugün kısa bir taile çıkacağım için kurulum yapamayacağım,mevcutta ki rafıda güçlendirmem lazım AT6000 8.7 kg RS49 14.7 kg arada tam 6 kg fark var ve ben rafa
    güvenmiyorum altını ekstra güçlendireceğim .

JVC her ne kadar native 4K olmasa da geliştirdiği e-shift3 teknolojisi ile ister FullHD isterse kabul ettiği native 4K sinyali ile uygun mp olduğu
    takdirde görüntülemede bir sorunu yok. Demoda Himedianın 4K destekli Q3 modelini direkt bağlayarak test yaptık ve RS49 un menüsünde ki kaynak
    bilgi kısmında 4k2k30 fps bilgisini gördük, Tabii ilerde mesela 300ES ile yanyana koyma gibi bir imkan olursa artısını eksisini de yazarız ,sonuçta
    300 Es in panel pixel sayısı daha fazla ,Extreme de Sony 4K lansmanına gitmiştim ama 1100 Es varken bir kenarda duvara yansıtılan 500Es ve 300Es i hiç incelememiştim. :)

Aslında değişim tam olarak 4K yatırımı değil benim için geçiş cihazı diyebiliriz UHDTV nin standartlarının yazıldığı ama 4K nın standartlarının henüz yazılmadığı şu günlerde ,UHD BD lerin
    nasıl tüketiciye ulaşacağı H265 ve 100 gb lık çift katmanlı bd lerin pazara nasıl gireceği belirsizken ki bunlar çıkınca BD player pazarıda sil baştan olacaktır, önümüzde ki yıl bizi yine masraf
    bekliyor :)

Şimdi bavul hazırlığı var kurulumdan sonra izlenimlerimi detaylı olarak paylaşırım,görüşmek üzere.

• Serdar abi güle güle kullan, yakışır sana bu güzel cihaz. İyi tatiller

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Serdar
    Hayırlı olsun,,,
    Güzel izlemeler....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    AV sistem: amp:Music Angel marantz model 9 circuit tube amp.|| avr:pionner vsx 2020 || front:energy cf70 || center:energy cc10|| sub:jamo sub 650 || surraund:klipsch rs52
    TV:vestel 43FA9000
    projeksiyon:sony hw55es , 140'' elite screen mat beyaz
    uydu:Kathrein UFS935
    kablo:front ve center:acoustic research master series silver oxygen free 10GA || sub:viablue nf-a7 || hdmı:ttaf hdmı || power: 3x1.5 metre lookab prinilius
  • Keyifli seyirler Serdar hocam.

Harman Kardon 370 Definitive Bp7002 Definitive HD8080 Definitive Mythos One OPTOMA HD26 100" PROLYTE GRİ KONTRAST FİX-FRAME PERDE Dune HD Max Monster HTS5100 WD MY CLOUD 4x 4 TB CISCO X3500 GB CISCO SE2800 PHILIPS HUE ve HUE TAP Logitech HARMONY ULTIMATE DIGITURK IQ HD, DREAMBOX 800HD MACBOOK PRO, IPHONE 6 PLUS 128GB BEATS NEW STUDIO WIRELESS, Canon 7D MarkII- 50mm1.4 / 18-135mm lens
  • Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.Daha iyileri sizlerin olur inş.

• Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
    A/V Sistem: Samsung 75’’ QLED TV / Panasonic PT-AT6000E Projeksiyon / Projektorpark 235x132 Gold (Motorlu) / Sonic Frontiers Line 1 Pre-Amp. / Vincent SP-T800 Power Amp. / Yamaha RX-V2067 AVR / Apple TV 4K / Allo USB Bridge Signature / Gustard X16 DAC / D-Smart HD PVR / Turkcell TV+ / Monster Power Center HTS-5100 / Logitech Harmony Utimate Remote / Speaker (Front: Monitor Audio PL200 - Cen.: Wharfedale Jade C2 - Surr.: Focal Sib Jet Black - Sub.: ....) / Kablolar (Speaker: Van den Hul, TTAF - HDMI: Chord, Paugge - Interconnect: Wireworld, Oehlbach, TTAF - Power: Lookab Optirius) / Truenas PC / APC SUA-1000i Smart-UPS
  • Serdar hocam hayırlı ve iyi seyirler olsun inşallah.
    Kurulumdan sonrada resimli bir açıklama bekleriz,iyi tatiller.
    hayırlı olsun
    Sony 1100 gerçekten tanıtımında beni siyah ve yoğun pixelleri ile etkilemişti. Ama tabii alıp evlerimize koyabileceğimiz bir cihaz değildi 1100.
    300 ü de görmek istiyorum bir fırsat yaratabilirsem.
    Audio/Video: Amfi:Denon AVR-X3400H, MasterSound Evo 845, Front :PMC Twenty5 23, Monitor Audio Shadow50 /25 -Sub:JL Audio E-112 - Player: Teac NT503 Streamer Dac, Himedia Q10 Pro 4k Medya Player, PlayStation 4 pro, Sony UBP-X700 4K UHD Bluray Player, Proj./Perde : EPSON EH-TW9100W; FULLSCREEN 221x125 cm Fixed Frame Perde TV: Sony 65XF9005 4K UHD Kablo: Vovox İnitio Speaker Cable 2x3,5m - AR Referance 2x5m Speaker Cable, Inakustik Star Speaker Cable - Audioquest Sub-3 Subwofer Cable - Optirius Power Cord ve Silent Wire Seri8 Power Cord - Accuphase ASL-15G - QED Reference Digital Coaxial Audio Cable 3m - Techlink Wires XS ve Wires CR interconnect cable , Monster, Hama, AR, TTAF HDMI digital interconnect cable - Monster HTS-1000 ve AQ Niagara 1000 Akım Korumalı Priz

• Serdar abi hayırlı olsun aklın yolu jvc güle güle kullan.

www.TrHifiTheater.com
    Ins: TrHifiTheater
  • Teşekkürler arkadaşlar eksik olmayın .

kendimce amaca uygun bir DIY raf oldu.Resimleri aşağıda paylaşıyorum.Cihazı yerleştirmeden
    rafı test etmek için 15 kg ağırlık koydum eve dönüşte raf yerinde duruyorsa JVC yerini alacak. :)
    Hafta sonu biraz kullanayım deneyimlerimi paylaşırım.

• Operasyon iyi olmuş, o raf 15 kg taşımazmış gibi duruyor.
    A/V Sistem: Samsung 75’’ QLED TV / Panasonic PT-AT6000E Projeksiyon / Projektorpark 235x132 Gold (Motorlu) / Sonic Frontiers Line 1 Pre-Amp. / Vincent SP-T800 Power Amp. / Yamaha RX-V2067 AVR / Apple TV 4K / Allo USB Bridge Signature / Gustard X16 DAC / D-Smart HD PVR / Turkcell TV+ / Monster Power Center HTS-5100 / Logitech Harmony Utimate Remote / Speaker (Front: Monitor Audio PL200 - Cen.: Wharfedale Jade C2 - Surr.: Focal Sib Jet Black - Sub.: ....) / Kablolar (Speaker: Van den Hul, TTAF - HDMI: Chord, Paugge - Interconnect: Wireworld, Oehlbach, TTAF - Power: Lookab Optirius) / Truenas PC / APC SUA-1000i Smart-UPS
  • Merceğin güzelliğine estetiğe bak arkadaş 😀

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.