Şimdi Ara

Mondeo 1.5 lt ecoboost kullanıcı yorumları.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
6
Favori
89.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2012 1.4 dsg trend passat kullanıcısıyım. 2015-2016 1.5 benzinli titanyum mondeo almak istiyorum ancak yakıt tüketimi, kronik sorunu olup olmadığı ve benzeri konularda fazla bilgi bulamadım. Benim aracım ortalama 8 lt yakmakta şu an. Mondeo nun 10 lt civarında yaktığı söyleniyor bu doğru mu? Benzin fiyatları malum 2 lt fark Türkiye şartlarında ciddi maliyet. Birde Mondeo multimedya sistemi sync 2 imiş daha sonra sync 3 ile çımaya başlamış. Bu değişiklik dikkate alınması gereken birşey mi. İkinci el tercihimizi etkileyecek kadar önemli midir?



  • Yakıt tüketimine bakarak almak isterseniz, dizel bir araca yönelin. Ama yaptığınız km önemli bir kriter, ben yüksek km yapmadığım için
    benzinli modeli tercih ettim ve 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum. Koltuk soğutması hariç herşey var. Çok memnunum ve sık sık araç değişmediğim
    için uzunca zaman kullanırım.

    Gelelim benzin işlerine; bu araç şehir içi trafikte eğer çok tempolu kullanmazsanız 9.5 - 10.5 arasıda gidip geliyor.
    Ama biraz gaza basayım, ışıklarda araç bırakmayayım derseniz 12-13 lt arasında çıkıyor.
    Ancak bir de şu var. Bu araç 1500 kg ve yolcu, yük vs ile daha da ağırlaşıyor. Bu da yakıtı arttırıyor.
    Ama daha ucuz yaksın diye bir dizel araç almak isterseniz daha fazla para vereceksiniz. Ayrıca benzer sınıfta olan BMW 3 serisi ve Passat'dan bence daha dolu bir araç.

    Şehir dışında 6.5 - 7 arasına rahatlıkla iniyorum. Ben hiç bir zaman lpg takdırmadım, taktırmayı da düşünmüyorum.
    Biraz fiyat farkı ile 1.6 dizel manuel vites'de alabilirsiniz.

    Ama ekleyeyim; arkadaşlardan birisinde Skoda Fabia 1.2 var o da şehir için 10 lt yakıyor.
    Aynı şekilde Volkswagen CC'de şehir içinde 10-11 lt arası yakıyor.
    Yine Opel Insignia da mondeo ile benzer tüketimlere sahip.
    Bunları da göz ardı etmeyin, yani araçların fabrika değerleri ile gerçek değerleri çok değişiyor.


    Konfor anlamında ben bu aracı çok başarılı buluyorum. Sessiz, çukur vs de içeri fazla hissettirmiyor.
    Kumaş olmasına rağmen, ısıtmalı koltuk, ön cam ısıtması, şerit takip sistemi, iyi bir ses sistemi, şehir içinde 40 km kadar otomatik frenleme sistemi,
    yatay dikey otomatik park sistemi, navigasyon vs derken ihtiyacınız olacak her şeyi alabilirsiniz. Tabii bunlar için Titanium paket ve buna ek olarak
    Techno Paket almanız lazım.

    Bende Dynamic Led far sistemi var, tamamen akıllı bir sistem diyebilirim. Özellikle şehir dışı tek şerit yollarda otomatik far sistemine hayran kalacaksınız.
    Dönüşler de lambaların yön değiştirmesi de çok işe yarar özelliklerden.

    Şimdi bunları bir araya getirin ve passat veya bmw, skoda ile kıyaslayın. Bir çoğu opsiyon olarak bile alınamıyor.

    Çok sevdiğim bir özelliği yazayayım. Şerit takip sistemini açıp, aracı da cruise kontrol'e getirirseniz, uzun yolda elinizi direksiyondan, ayağınızı da gaz pedalından
    çekerek, otomatik pilot gibi aracınızı kullanabilirsiniz.

    Kışın ön cam ısıtmasını çok seveceksiniz. Ayrıca yine kışın radyatör önünde bulunan panjurları kapatarak aracın daha hızlı ısınmasını sağlıyor.
    Araç yeterli sıcaklığa gelince radyatör panjuru açılıyor.


    Sevmediğim bir kaç özelliği de eklemek istiyorum.
    Bagajı biraz ufak, uzaktan kumanda ile açtığınızda yarım açılıyor.
    Arka camlar ve arka yan camlar fabrika çıkışı karartılmış, bana bu çok karanlık geliyor. Gece yolculuklarda arka yolcular daha da karanlıkta kalıyor.
    koltuklar manuel ayarlı, böyle bir araca elektrikli koltuklar lazım.


    Kronik sorun göremedim. Eskiden ford focus (2000 model) kullanırdım. Kilitlerinden çok çektim. Kışın donup kalırdı.
    Mondeo da böyle şeyler yaşamadım. Zaten çok daha teknolojik bir araç.

    30000 km bakımına gittim, yağ, filtreler vs değişim, bakım için aralık 2017'de 585 tl verdim.
    aracın lastikleri ise bence çok pahalı (Michelin marka), çok garip bir ebat kullanıyor. Kışlıklar 960 tl (tanesi) ve yazlıklarda 835 tl kadar.
    Araç üstünde 235/50 r17 Michelin Primacy 3 var. Bunlar gayet iyi, eğer ışıklarda ve hafif yağışlı havalarda hızlanmak isterseniz
    kayabiliyor. Kışın da çok kullanmadım ve mevcut lastikleri ile işimi görebildim.


    Bu aracın iyi hızlanmadığını youtube videolarında sıkça söylüyorlar ama ben aksini düşünüyorum. Gayet iyi ve hızlanmasında da hiç bir sıkıntı yok.
    Sesli sistemi çok kullanmıyorum. Mevcut sony ses sisteminde her şey var ve ekran hassasiyeti bizim telefonlar kadar iyi değil.
    Biraz bastırmak gerekiyor, diğer sürümlerde biraz daha iyileştirilmiş ama yenisini kullanmadım.
    Mevcut ekranı (Sync 2) kullanmakta hiç bir sorun yok. Biraz bastırarak herşeyi rahatça kullanırsınız.

    seçiminizde başarılar diliyorum. Benzini dert etmezsenin gidip alın, çok konforlu bir araç...
    .Berkay. . kullanıcısına yanıt
    . .Berkay. demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: .Berkay.

    Dedikleriniz kaç model ve sonrasında geçerli ve 2.0 dizel ve 1.6 dizel motorlarında da aynı anlattığınız donanımlar mevcut mu
    aracım 2015 model, bunların hepsi bu yılın aracında bulunuyor. Sonraki yıllarda dokunmatik ekranı değiştirdiler.
    araç içerisi sessiz, dışarıdan ses almıyor. 2.0 dizel ve yeni motorlardaki ses durumlarını bilmiyorum. Ancak zaten sessizdi, belki biraz daha iyileştirme yapmışlardır.

    Bu arada ağustos ayı içinde tatil için uzun yola gittim. Fethiye'ye yaptığım bu yolculukta benzin tüketimim 5.7 lere kadar düştü.
    Ama aynı değeri şehir içinde kesinlikle yakalanmıyor. Şehir içinde dur-kalklar, trafik ışıkları, sokak aralarında ve caddelerdeki hız kesiciler vs eklendiğinde
    bu tüketim 10 lt'ler civarında hatta biraz daha yukarı gidebiliyor.

    Buna rağmen uzun yol performansı bence harika, sollamalarda, hızlanmalarda hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
    Şerit takip ile cruise control'u açıp otonom sürüşü de yapabilirsiniz.

    Ben passat vs gibi rakiplerini fazla pahalı buluyorum. Bu farkı vermek yerine gidip benzin alıp istediğim gibi biniyorum.
    Ortalama, bugünün benzin fiyatı ile 2500 litre benzin alacak (2015 passat'ın en düşük donanım - trendline) kadar bir fark var.
    Eğer benzer bir donanım (highline) isterseniz aralarındaki fark daha da artacaktır.

    Sık sık araç değiştirmeyi düşünmüyorsanız ve bu farkı vermek yerine, onunla benzin alıp binerim diyorsanız tercih listesine ekleyin.
    Yakından araştırın, test sürüşü yapın. Hatta araç kiralamada bulabilirseniz birkaç günlüğüne uzun deneme yapın.

    Bir özelliğini daha yazayım, eğer direksiyonu tek elle tutarsanız, sizi uyaran bir mesaj ve titreşimli direksiyon ile karşılacaksınız.
    Sanırım bu da diğer rakiplerinde olmayan bir özellik.

    Zorlandığım bir özelliği yazmadan geçmeyeyim, şehir içinde park yeri konusunda sıkıntı oluyor, boyundan dolayı her yere park edemiyorsunuz.
    Eğer park yeri bulursanız ve kendiniz park etmek isterseniz, bu ağırlıkta bir aracın ne kadar rahat park edildiğine şahit olacaksınız...

    seçimizde başarılar dilerim...
  • Merhaba,
    Kimse yazmamış, bildiğim kadarıyla ben yardımcı olmaya çalışayım. Yeni mondeoyu çok araştırdım ben de, inceledim ama maddiyattan dolayı benim için çok erken. Şahsi kanaatimi en son söyleyeyim.

    İnternetten yaptığım araştırmalara göre youtube'da yeni mondeo'nun 1.5 ecoboost'unun çok fazla test videosu, incelemesi, sürüş videoları var, arama yaptığınızda görebilirsiniz. Otopark, otorite ve otomobil dünyası kanallarının videolarını özellikle tavsiye ederim, otopark kanalında hatta kadın gözüyle videosu bile var. Sorduğunuz yakıt tüketimi ve konfor sorularına o videolarda bolca cevap bulacaksınız. Donanımhaber'de malesef 1.5 ecobbost'la ilgili pek yorum yok, ya da ben bulamadım. Ama asıl benim merak ettiğim 1.6 TDCi'nin test sürüşü malesef yok, benim bulabildiğim sadece yurtdışından sw bir aracın sürüş ve son hoz videosu, bir de iki gencin elazığ'da yaptığı sürüş var. O da yetersiz. Yani 1.5 ecoboost'la ilgili sorularınız için DH yanlış adres, youtube doğru adres.

    SYNC 2 - 3 farklarına gelince, hah işte onunla ilgili de detaylı bilgili DH'de mevcut, hem de fazlasıyla. Focus ya da diğer SYNC kullanan araçların başlıklarına bakamadım ama Mondeo'nun SYNC 'si için şu başlığı sondan geriye doğru okumaya başlayın, sorularınıza fazlasıyla cevap bulacaksınız:https://forum.donanimhaber.com/yeni-mondeo-1-6-tdci-titanium-2015-inceleme-ve-mondeo-severler-kulubu--104158266-134#131425150

    Hatta araç içi fotoğraflarından ya da görüntülerinden dahi SYNC 2 ile 3 nasıl anlaşılır, o başlıkta yazıyor, sayfasını unuttum şimdi. Tercih olarak tabii ki herkesin tercihi SYNC 3. Yani Mondeo 1.6 TDCİ ve SYNC konuları için de DH doğru adres. Youtube'de da vardır tabii ama DH'de bulunca yeterli buldum ben.


    Şahsi kanaatime gelince, önce yıllık olarak yaptığınız kilometreyi soracağım ama 1.4 benzinli kullanmanızdan az buçuk belli az km yaptığınız. Passat'tan sonra Mondeo'ya geçtiğinizde yakıt olarak tahminen 100 km'de 1 litre civarı fazla (tam % 100 net rakamını bilemiyorum) yakması canınızı sıkabilir ama yol konforu, genişliği ve de özellikle sessizliği konusunda çok ama çok şaşıracaksınız. Tercih konusunda bunu ben olsam dikkate alır ama tercihimi kesinlikle Mondeo'dan yana kullanırdım. Ha bir de imkanımım varsa da 2015 değil 2016 modelini alırdım, onun da tek sebebi SYNC 3 olması.




  • Şehiriçinde pek 10lt. yaktığı söylenemez.
    Ben son 3 depoyu totalden fulledim.
    12 lt. ortalama yaktı.
    Bugün bpden aldım yakıtı. 10-10.5 aralığında şu an. ama yarın tem trafiğine girdiğimde ak koyun kara koyun belli olur.
    Araç çok güzel lakin imkan varsa kesinlikle 2.0lt. dizel otomatik tercih edilmeli. Gidemiyorum demez; yakıtı 8 lt civarı şehiriçi..
    Ben mondeoyu tekno paket ve adaptif led far ile aldım. aynı aracı dizel olarak alsam 280bin tlye gelecekti. iki araç arasında 100binden fazla bir fark olduğu için benzinli aldım. Ama açıkçası mutlu değilim.
    İllaki 1.5 benzinli alacaksanız syn3lü ve kazasız ucuz bir araç alın. ve iyi bir lpg ile yakıt biraz makul hale gelince keyifle binersiniz..
  • Yakıt tüketimine bakarak almak isterseniz, dizel bir araca yönelin. Ama yaptığınız km önemli bir kriter, ben yüksek km yapmadığım için
    benzinli modeli tercih ettim ve 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum. Koltuk soğutması hariç herşey var. Çok memnunum ve sık sık araç değişmediğim
    için uzunca zaman kullanırım.

    Gelelim benzin işlerine; bu araç şehir içi trafikte eğer çok tempolu kullanmazsanız 9.5 - 10.5 arasıda gidip geliyor.
    Ama biraz gaza basayım, ışıklarda araç bırakmayayım derseniz 12-13 lt arasında çıkıyor.
    Ancak bir de şu var. Bu araç 1500 kg ve yolcu, yük vs ile daha da ağırlaşıyor. Bu da yakıtı arttırıyor.
    Ama daha ucuz yaksın diye bir dizel araç almak isterseniz daha fazla para vereceksiniz. Ayrıca benzer sınıfta olan BMW 3 serisi ve Passat'dan bence daha dolu bir araç.

    Şehir dışında 6.5 - 7 arasına rahatlıkla iniyorum. Ben hiç bir zaman lpg takdırmadım, taktırmayı da düşünmüyorum.
    Biraz fiyat farkı ile 1.6 dizel manuel vites'de alabilirsiniz.

    Ama ekleyeyim; arkadaşlardan birisinde Skoda Fabia 1.2 var o da şehir için 10 lt yakıyor.
    Aynı şekilde Volkswagen CC'de şehir içinde 10-11 lt arası yakıyor.
    Yine Opel Insignia da mondeo ile benzer tüketimlere sahip.
    Bunları da göz ardı etmeyin, yani araçların fabrika değerleri ile gerçek değerleri çok değişiyor.


    Konfor anlamında ben bu aracı çok başarılı buluyorum. Sessiz, çukur vs de içeri fazla hissettirmiyor.
    Kumaş olmasına rağmen, ısıtmalı koltuk, ön cam ısıtması, şerit takip sistemi, iyi bir ses sistemi, şehir içinde 40 km kadar otomatik frenleme sistemi,
    yatay dikey otomatik park sistemi, navigasyon vs derken ihtiyacınız olacak her şeyi alabilirsiniz. Tabii bunlar için Titanium paket ve buna ek olarak
    Techno Paket almanız lazım.

    Bende Dynamic Led far sistemi var, tamamen akıllı bir sistem diyebilirim. Özellikle şehir dışı tek şerit yollarda otomatik far sistemine hayran kalacaksınız.
    Dönüşler de lambaların yön değiştirmesi de çok işe yarar özelliklerden.

    Şimdi bunları bir araya getirin ve passat veya bmw, skoda ile kıyaslayın. Bir çoğu opsiyon olarak bile alınamıyor.

    Çok sevdiğim bir özelliği yazayayım. Şerit takip sistemini açıp, aracı da cruise kontrol'e getirirseniz, uzun yolda elinizi direksiyondan, ayağınızı da gaz pedalından
    çekerek, otomatik pilot gibi aracınızı kullanabilirsiniz.

    Kışın ön cam ısıtmasını çok seveceksiniz. Ayrıca yine kışın radyatör önünde bulunan panjurları kapatarak aracın daha hızlı ısınmasını sağlıyor.
    Araç yeterli sıcaklığa gelince radyatör panjuru açılıyor.


    Sevmediğim bir kaç özelliği de eklemek istiyorum.
    Bagajı biraz ufak, uzaktan kumanda ile açtığınızda yarım açılıyor.
    Arka camlar ve arka yan camlar fabrika çıkışı karartılmış, bana bu çok karanlık geliyor. Gece yolculuklarda arka yolcular daha da karanlıkta kalıyor.
    koltuklar manuel ayarlı, böyle bir araca elektrikli koltuklar lazım.


    Kronik sorun göremedim. Eskiden ford focus (2000 model) kullanırdım. Kilitlerinden çok çektim. Kışın donup kalırdı.
    Mondeo da böyle şeyler yaşamadım. Zaten çok daha teknolojik bir araç.

    30000 km bakımına gittim, yağ, filtreler vs değişim, bakım için aralık 2017'de 585 tl verdim.
    aracın lastikleri ise bence çok pahalı (Michelin marka), çok garip bir ebat kullanıyor. Kışlıklar 960 tl (tanesi) ve yazlıklarda 835 tl kadar.
    Araç üstünde 235/50 r17 Michelin Primacy 3 var. Bunlar gayet iyi, eğer ışıklarda ve hafif yağışlı havalarda hızlanmak isterseniz
    kayabiliyor. Kışın da çok kullanmadım ve mevcut lastikleri ile işimi görebildim.


    Bu aracın iyi hızlanmadığını youtube videolarında sıkça söylüyorlar ama ben aksini düşünüyorum. Gayet iyi ve hızlanmasında da hiç bir sıkıntı yok.
    Sesli sistemi çok kullanmıyorum. Mevcut sony ses sisteminde her şey var ve ekran hassasiyeti bizim telefonlar kadar iyi değil.
    Biraz bastırmak gerekiyor, diğer sürümlerde biraz daha iyileştirilmiş ama yenisini kullanmadım.
    Mevcut ekranı (Sync 2) kullanmakta hiç bir sorun yok. Biraz bastırarak herşeyi rahatça kullanırsınız.

    seçiminizde başarılar diliyorum. Benzini dert etmezsenin gidip alın, çok konforlu bir araç...




  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz kaç model ve sonrasında geçerli ve 2.0 dizel ve 1.6 dizel motorlarında da aynı anlattığınız donanımlar mevcut mu
  • Ses almama felan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Berkay.

    Dedikleriniz kaç model ve sonrasında geçerli ve 2.0 dizel ve 1.6 dizel motorlarında da aynı anlattığınız donanımlar mevcut mu
    aracım 2015 model, bunların hepsi bu yılın aracında bulunuyor. Sonraki yıllarda dokunmatik ekranı değiştirdiler.
    araç içerisi sessiz, dışarıdan ses almıyor. 2.0 dizel ve yeni motorlardaki ses durumlarını bilmiyorum. Ancak zaten sessizdi, belki biraz daha iyileştirme yapmışlardır.

    Bu arada ağustos ayı içinde tatil için uzun yola gittim. Fethiye'ye yaptığım bu yolculukta benzin tüketimim 5.7 lere kadar düştü.
    Ama aynı değeri şehir içinde kesinlikle yakalanmıyor. Şehir içinde dur-kalklar, trafik ışıkları, sokak aralarında ve caddelerdeki hız kesiciler vs eklendiğinde
    bu tüketim 10 lt'ler civarında hatta biraz daha yukarı gidebiliyor.

    Buna rağmen uzun yol performansı bence harika, sollamalarda, hızlanmalarda hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.
    Şerit takip ile cruise control'u açıp otonom sürüşü de yapabilirsiniz.

    Ben passat vs gibi rakiplerini fazla pahalı buluyorum. Bu farkı vermek yerine gidip benzin alıp istediğim gibi biniyorum.
    Ortalama, bugünün benzin fiyatı ile 2500 litre benzin alacak (2015 passat'ın en düşük donanım - trendline) kadar bir fark var.
    Eğer benzer bir donanım (highline) isterseniz aralarındaki fark daha da artacaktır.

    Sık sık araç değiştirmeyi düşünmüyorsanız ve bu farkı vermek yerine, onunla benzin alıp binerim diyorsanız tercih listesine ekleyin.
    Yakından araştırın, test sürüşü yapın. Hatta araç kiralamada bulabilirseniz birkaç günlüğüne uzun deneme yapın.

    Bir özelliğini daha yazayım, eğer direksiyonu tek elle tutarsanız, sizi uyaran bir mesaj ve titreşimli direksiyon ile karşılacaksınız.
    Sanırım bu da diğer rakiplerinde olmayan bir özellik.

    Zorlandığım bir özelliği yazmadan geçmeyeyim, şehir içinde park yeri konusunda sıkıntı oluyor, boyundan dolayı her yere park edemiyorsunuz.
    Eğer park yeri bulursanız ve kendiniz park etmek isterseniz, bu ağırlıkta bir aracın ne kadar rahat park edildiğine şahit olacaksınız...

    seçimizde başarılar dilerim...




  • 2016 Titanium 1.5 Ecoboost AT aracımın yol bilgisayarı ortalamaları, üstte son kaç kilometre ortalaması olduğu yazıyor, anlık tüketimin olduğu tüketim de son 20 bin km ortalaması(aracı aldığımda sıfırlamıştım). Ek olarak pompa verisi %5-6 gibi daha yüksek. Tabi bu km'lerin büyük bölümünün 235/50 R17 kış lastikleri ile ve Kurtköy-Gebze arasında olduğunu belirteyim. Aslında videosu var ancak yükleyemedim, telefonda ekran resimleri aldım videonun.

    Mondeo 1.5 lt ecoboost kullanıcı yorumları.
    Mondeo 1.5 lt ecoboost kullanıcı yorumları.
    Mondeo 1.5 lt ecoboost kullanıcı yorumları.
    Mondeo 1.5 lt ecoboost kullanıcı yorumları.




  • rucar R kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun kaça aldınız memnunmusunuz
  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    Ben de birkaç gün içinde 2015 model bir 1.5 ecoboost titanium mondeo alma niyetindeyim. Bu kapsamda 2 sorum olacak;
    1. Malumunuz 15 model olmasi sebebiyle sync2 var aracta, en yakin sync3'lu alternatif icin bir 15 bin tl.kadar daha cikmam gerekecek, buna deger mi?
    2. Talip oldugum arac 15 model ve benzinli olmasina ragmen 130 bin km'de. Bu anlamda nispeten ileri bir km'de olmasi sebebiyle bana problem yaratma ihtimali nedir sizce, uzak mı durmalıyım?
  • İyi günler arkadaşlar. Ben de İnsignia 1.6 CDTI otomatik ile Monde 1.5 ecoboust arasında kaldım biri dizel biri benzinli olmasına rağmen karar veremedim. Aslında kardeşimde baz donanımlı insignia Kayın pederimde de stil donanımlı mondeo var sürmeme rağmen yinede kararsız kaldım yardım eder misiniz. Ben Düzce de oturuyorum çok fazla yol yapmam muhtemelen. ikinci el alacağım için fiyatları da aşağı yukarı yakın birbirine hangisi daha uygun olur almam için yardımcı olursanız. Ailem için alıyorum aracı 2 çocuğum var. Teşekkür ederim değerli görüş ve önerileriniz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukkoz -- 9 Nisan 2019; 8:30:26 >
  • Benzinli Mondeo inanılmaz çok yakıyor. Çok dikkatli kullanırsıanız, yüksek devirlere ve hızlara çıkmazsanız, ani hızlanmalardan kaçınırsanız ancak bahsedilen 9-10lt ye ulaşıyorsunuz, ama dikkatsiz kullanırsanız, yol boşken az gaza basarsanız, hızlanma konusuna dikkat etmezseniz çok rahat 12-13 litreleri görüyorsunuz, ki bu devirde bu ciddi bir yaktı tüketimi demektir.
  • Mondeo degil ama ayni motor ve agirliga (farkli sanzimana) sahip Grand C-Max ile İstanbul-Mugla arasi 700 km'yi genelde otobanda 130'a sabitleyerek, tek basima, bagaj bos ve klima surekli acik halde 8.4 ortalama ile tamladim. Yol bilgisayari ve depo hesabım birbirini tuttu. Otomatik sanziman sebebiyle mondeo belki bir tık daha fazla yakabilir (ya da yakmayabilir). Hız sabitken motorun aşırı bir tuketimi yok esasen, efendi gibi 110'a sabitleyip gidince 6 yakiyor ama ara hizlanmalar, dur kalklar sonrasi yuklenmeler ve 120yi asan hizlar yakit tuketimini birden firlatiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 14 Nisan 2019; 6:53:37 >
  • Lpg taktırıp kullanmak makul gibi duruyor aracı. Lovato vs düzgün tüp düzgün işçilikle binilebilir seviyeye gelir gibi
  • Facebook grubunda bir arkadaş prins karma kiti taktırdı 8bin tl tutarla.
    Prins bu araç için karma sistemli kitini yeni geliştirmiş.
    2200 Euro ödemeyi göze alan içinde prinsin dlm yani sıvı lpg kitini kullanan ve memnun olan bir sürü kullanıcı var. yakıtı düşünen için sorunsuz sıkıntısız bir kit kullanılmasını tavsiye ederim.
  • Ecoboost sorunlu bir motor.Yazılımsal hatalar, düzensiz çalışmalar, yağ yakma, hararet vs gibi problemler sıkça ortaya çıkabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odakodak -- 30 Ağustos 2020; 16:58:4 >
  • odakodak kullanıcısına yanıt
    GüZel değer 5,7. Aracınız kaç model? Aydın servisi 5 30 mu koyuyor, bilginiz var mı?
  • 1.5 ecoboost (182 hp) grand c-max ile araçta 7 kişi varken (araç 7 kişilik) 110'a sabitleyince düz yolda 6.1 yakıyor. Ara hızlanlamalar hariç güzel bir motor esasen. Trafikte apaçi gibi sürekli dip gaz-fren gezen biri değilseniz ya da 300 m. ilerdeki ışığın rengini umursamadan gaza basmıyorsanız çok yakıyor denemez bence.
  • ali119 kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odakodak -- 30 Ağustos 2020; 16:58:52 >
  • Şanzıman eski teknoloji , motor müsrif , araç ağır olunca yakıt tüketimi kaçınılmaz. Aslında bu sınıfta en beğendiğim araç mondeo ama yakıt tüketimi bizim ülkemizde en önemlisi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.