Şimdi Ara

ford focus c-max'a benzin yetişmiyor !!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
23.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen hafta 2004 model c-max aldım 45 000km de 1.6 düz vites (trend)ancak aldığımda tahminen 6 -maximum 7 litre yakar diye düşüğümüz aracım yol bilgiayarıda 10.8lt yazdığını gördüm 3 gün sonra servise götürdüm hava filtresi buji vs vs deiştirildi benzin az yakar diye düşünürken gene tüketim aynı seviyede kaldı kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Ford Focus C-Max Benzinli Modeline Yakıt İkmali Yapılamadığında Neler Yapılmalı?

Ford C-Max 1.6 benzinli aracınıza benzin ikmali yapamıyorsanız, sorunun çözümü için şu adımları takip edebilirsiniz:

• Yakıt Deposu Kapağını Kontrol Edin: Yakıt deposu kapağının düzgün bir şekilde kapandığından emin olun. Bazı modellerde, kapak tam olarak kapatılmadığında yakıt ikmali yapılamaz.
    • Yakıt Pompasını Kontrol Edin: Aracınızın yakıt pompası arızalıysa, yakıt deposundan motora yakıt akışı sağlanamaz. Bir tamirciye başvurarak pompayı kontrol ettirebilirsiniz.
    • Yakıt Filtresini Kontrol Edin: Tıkalı bir yakıt filtresi, yakıtın motora ulaşmasını engelleyebilir. Düzenli aralıklarla yakıt filtresini değiştirmeniz önerilir.
    • Yakıt Seviye Sensörünü Kontrol Edin: Arızalı bir yakıt seviye sensörü, yakıt deposunun boş olduğunu gösterse bile benzinin bitmiş olmayabileceğine işaret edebilir. Sensörü bir tamirciye kontrol ettirin.
    • Yakıt İkmal Nozulunu Kontrol Edin: Yakıt ikmal nozulunun aracınızın yakıt deposuna düzgün bir şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Nozulun etrafında bir sızdırmazlık contası bulunmalıdır.

Bu adımları takip ettikten sonra hala benzin ikmali yapamıyorsanız, bir tamirciye başvurmanız önerilir.

Ford C-Max 1.6 Benzinli Model Yakıt Tüketimi

Ford C-Max 1.6 benzinli modelin yakıt tüketimi, sürüş koşullarına ve sürüş stiline bağlı olarak değişmekle birlikte, genellikle 100 kilometrede 7-8 litre arasındadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • araç ağır
    motor güçsüz
    tüketim normal
    C-MAX'in kalbinde Focus ailesinin pek çok üyesinden tanıdığımız1.6 litrelik Duratec motor bulunuyor. Sorun yaratmayan karakteriyletakdir toplayan 1.6 litre hacmindeki motor, 6000 d/d'de 100HP güç, 4000 d/d'de 146 Nm tork üretiyor. Tüm 16 supaplı motorlargibi alt devirlerde cansızlığı hissedilse de 3000 d/d'denitibaren gücünü hissettiriyor. Yaptığımız testlerde 0'dan100 km/s hıza 11.7 saniyede ulaşan C-MAX'in son hızınıysa180 km/s olarak ölçtük. Testimiz süresince 100 km'de 9 litrekurşunsuz benzin tüketen otomobil bu kategoride bizi memnunetmedi. Yüksek ve ağır yapı, daha önce testini gerçekleştirdiğimizFocus hatchback versiyonun 8 litre civarındaki tüketimini1 litreye kadar yükseltti. 55 litrelik deposuyla C-MAX'inmenzili 611 km.

Ferah olsun demişsin c-max almışsın o da benzinde ferahlık istiyor.

Olmadı taktırırsın LPG'yi
  • okyaypay yardımlar için çok sağolun bizim araçta 400km yazıyo menzil fullediğimiz zaman bide araç aslında çok ağır deil o ağırlıkta 1.6lt araçlar çok uygun yakıt tüketimine sahip lpg takmak en mantıklısı galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 4 Şubat 2008; 20:59:37 >

araç ağır değil diyosun da 1335 kg tabii senin için ağır olmaya bilir sonuçta görecelidir
    ama eski mondeonun (2.0 145 hp) 1384 kg olduğunu bildiğimden bana kıyaslamalı olarak ağır gibi geldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim otomatik arabam kadar yakıyor bu ya. Sana LPG şart dostum.
  • Selamlar,

Arkadaşımda 2006 modeli var, Ataşehirde otouruyor ve eşi kullanıyor. Genelde 10-12 km aşmayan mesafalerde tüketimi 10 litre civarında, hafta sonları kendi kullanıdığında 8.7-9 lara kadar düşürdüğünü söylüyor. Benim eski hb focusumda 1.6 dıydı ve 8, 8,5 litre civarında yakıyordu. yoğun trafikte bizim tdci lar bile 9 litreleri bulabilirken benzinlinin 10.8 yakması anormal değil. Bence depoyu tam doldurup bir 100 km testi yapın yada servise yaptırın, ayrıca aynı güzergahta 110 km ile kullanın , depoyu tekrar doldurup bir test edin bakalım değerler ne çıkacak. eğer normalse sorun olduğunu düşünmüyorum. Üstelik c-max lardaki 1.6 100 hp nin işletim sistemi eskilere göre farklıdır.Tork bandı daha geniş bir devir aralığndadır.
    Ben bu motorlar hb focusla 38 litre benzinle antalya kemere gitttim 740 km yaptım. tüketimi yüksek olan bir motor değil burda en büyük dezavantaj c-max ağırlığıdır. her 100 kg uzun yolda 1 litreya yakın fazla tüketime sebep olur.
    Lenovo Legion i7 11800H RTX 3060 17",HP OMEN i7 11800H RTX 3070 17", SAMSUNG JU7000 TX65" 3D 4K LCD, PANASONIC TXP50G20 PLASMA TV, LG 50PH670S 3D PLASMA TV, 2021 TOYOTA COROLLA 1.8 HYBRID GASOLINE DREAM E-CVT, 2019 PEUGEOT 3008 GT LINE 1.5 DIESEL EAT8

• Ben bu arabanın otomatiğinin sarfiyatını düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @NTARES -- 5 Şubat 2008; 9:04:02 >
  • peki bu araca lpg taksak kaç litre yakar ??????????????

Orjinalden alıntı: isa-80

arkadaşlar geçen hafta 2004 model c-max aldım 45 000km de 1.6 düz vites (trend)ancak aldığımda tahminen 6 -maximum 7 litre yakar diye düşüğümüz aracım yol bilgiayarıda 10.8lt yazdığını gördüm 3 gün sonra servise götürdüm hava filtresi buji vs vs deiştirildi benzin az yakar diye düşünürken gene tüketim aynı seviyede kaldı kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

selam arkadaşım... öncelikle hayırlı olsun.. emin ol yakıt konusunda hiç fena değerlere sahip bi araç değil benzinli c-max... benim daha önce sahip olduğum 1,4 palio aracım ş.içinde 250ykr yakıyordu.. c-max ile de 250 ykr.... artı daha büyük daha ağır bi araba olmasına rağmen..

ş.dışı mesafeye gelince normal kullanımla yazın klima açık 50 litre ile 775 km....

bundan iyisi can sağlığı onu veriyor zaten.....

• quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

araç ağır
    motor güçsüz
    tüketim normal

okyaypay arkadaşım haklı... bu değerler şehir içiyse zaten gayet normal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 7 Şubat 2008; 20:13:40 >

sen ne diyon dostum ya

kafayı yiyecem walla 55 litre benzinle 360 km miiiiiii

hocam 0.500 ykr yakıyor araba ne bu beeee

kardeşim benzin mi kaçırıyor bu araba bi yerden allah allah o arabayı acilen elinden çıkar bence

düzeleceğini pek sanmam
  • Arkadaşlar lamba yanınca tamamen bitmiş olmaz benzin. Depoda hala benzin vardır. Bu ölçüm böyle yanlış olur. Depoyu fulleyip km.yi sıfırlasın sonra belirli bir mesafe katetsin arkadaş. Bitmesini beklemeden tekrar fullesin. İkinci fullemede kaç litre aldığına baksın. Sonra bunu yaptığı km.ye bölsün. Böylece km.de kaç litre ve kaç kuruş yaktığını doğru bir şekilde hesaplayabilir.

Gerçi yine çok yaktığı ortaya çıkacak ama en azından doğru bir şekilde hesap yapmış olacak.
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.