Şimdi Ara

[ MMORPG tarzı bi oyun yapmak istiyorum ] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
27.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • BEYLER ŞURAYA BİRAZ BAKIN İSTERSENİZ -18 BİR ÇOCUK 5 DAKİKADA 3D ORTAM OLUŞTURUYOR DAĞLAR KOYUYOR VE OYUNU HAZIRLIYOR http://www.dailymotion.com/video/xd22pj_unity-3d-ders-1_tech#.UVcH7RzxpXw ;) KONU BAYA ESKİ AMA BELKİ GÖRÜRLER BAKARLAR BU VİDEOYA İLK BAŞLARDA UZAKTAN GÖRÜNÜM VAR ORTAMA İLERİLERE BAKIN YAKINDAN GÖSTERİYOR DENİZ FİLAN ÇOK GERÇEKÇİ ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suskunkan -- 30 Mart 2013; 17:43:42 >
  • işin kod kısmı, grafik kısmı, senaryo kısmı 3 ayrı kulvar. Sen bunların hepsini yapmaya çalıştığında eline yüzüne bulaştıracaksın.

senaryo yazmasımı kolay sanıyorsun? hikaye tutarlı olacak. bunun içinden çıkman neredeyse imkansız,iyi bir ekip gerekiyor.

kod kısmını kolay sanıyorsun? bir daha düşün... yaptığın bir harf hatasından olacak bug yüzünden saçını başını yolacaksın. Bulamayacaksın. Kodu yazan ekip, bunları denetleyen felan derken sağlam bir kadro lazım.
    grafik kolay sanıyorsun? skeçler, storyboard, konsept tasarımları... modeller için ayrı insanlar, kaplama artistleri ayrı, ışıkçısı felan derken birde bunların başında duran supervisor mü ne deniyorsa ondanda 2 tane..
    şimdi sen bu şekilde kocaman bir ekibin zorlanarak yaptığı bir işi, evinde oturup tek başına yapacaksın ha?

imkansızı isteme. Ya oturup ciddi bir ekip kurarsın, yada ancak bu şekilde hayal.
    Ben burada heves kırmaya çalışmıyorum. Tamamen az buçuk bildiğim gerçekleri aktarıyorum.

ekip işine gelince, buralardan toplayamazsın. 3d modelci felan dediklerin büyük 3d sitelerinde bir araya gelip böyle oluşumlar içine giremez.
    3d modelleme kısmını kolay sanıyorsan, bir karakterin bitmesi 1-2 hafta sürüyor. Senin mmo oyununda binlerce olacak. gerisini hesapla. Bu sanatçıların parasını büyük firmalar verip oyun yaptırtamıyor. Sen "hadi bi oyun yapak" diye bu insanları bulamazsın.
    örnek bir kaç link 3d için :
    http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?975570&p=975570&viewfull=1#post975570
    http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?170535-The-Character-Art-of-Darksiders-II&p=966907&viewfull=1#post966907

2d bilgin ne kadar bilmiyorum ama bir oyunda dağ bayır temaları varsa, bunların çizimlerinden önce o mekanlara gidip kamp kurarak etüt ediyorlar. Sonra kendi hikayelerine göre yeniden yorumluyorlar. Hikayede dinazor varsa, müzelerde iskeletleriyle, anatomi kitapları ile uğraşıyorlar. Tabi bunlar detaylı işler. sen büyük kısmını es geçebilirsin tabiki. Yinede bir bilgi birikim şart. 2d bilgin varmış zaten oyunların konsept art bölümlerine bakarsan, orada aşamaları görürsün.

oyun motoruydu şuydu buydu sanat yönetmeniydi derken olay büyür..

Neden yapamayacağını anlattım.

Peki şimdi ne yapabilirsin ona kısaca değineyim.
    Mesela 2d bilgin sağlam, konsept çizimlerin güzel, karakterler iyi felan derken ciddi anlamda bir sanatçısın farzedelim. Diğer konularda bilgisizsin. Kod öğrenip 2d oyun yapabilirsin? 2d oyunlarda güzeldir. hatta 2.5d.. steam üzerinde bir kaç tane sağlam 2d oyun görebilirsin. Ama mmo imkansız birşey. Ha oturup azmedip 10 yıl sonraya bir tane bitirdin diyelim, o kadar dandik birşey çıkarki yayınlamaya utanırsın.

sana tavsiyem, tek başına birşeyler yapmaya çalışmak yerine, bir ekibin içinde sevdiğin bir konuda çalışıyor ol. 2d seviyorsan kendini geliştirip oyun firmalarında çalışırsın, iyiysen yurt dışına açılırsın.

Eğer zeki isen iradende güçlü ise, mmo değilde rpg tarzı şeyler yapabilirsin. Motoru satın alırsın, 3d yi öğrenirsin (yada 2d yaparsın) yinede çok uzun zaman gerekiyor. Yine senaryo felan ciddi problem...

köstek olmasın diyorum ama imkansız. Cidden imkansız. Senelerce hobi olarak uğraşıp 5dk lık animasyon yapan var (tek bir kişi bu). yani 5 dakikalık bir animasyonun hikayesi, storyboard kısmı, konsept tasarımları, 3d modellemesi anime edilmesi derken bu süre çıkıyor. Birde bunu yapan adam severek yapıyor. Yani senin oyunun tanıtım videosunun süresine yakın olacak. Gerisini hesapla...)

Ayrıca bu kadar hevesliysen türkiyedeki oyun firmalarıyla konuş, seni bir misafir etsinler. Bu sayede olayın ciddiyetini anlarsın.)

tekrar kusura bakma fakat ciddi ekip gerekiyor. Tek çözüm böyle bir grubun içinde olmak ve aynı zamanda kendince ufak oyunlar hazırlamak. Eğer iyyisen senin gibi 3-5 kişi daha bulup rpg... (bu söylediğim şeyleri araştırırsan ciddi ciddi, sende anlarsın. Bunlar heves kırma değil gerçekler)

• Çok kolay olduğunumu sanıyosunuz ki, ilk önce ekip kurmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Eagle

Arkadaşlar Konu başlığındada belirttiğim gibi. MMORPG tarzı bir oyun yapma düşüncesi şu sıralar kafamda var , fakat bunu hayata geçirmem için bazı şeyleri öğrenmem gerek heralde..çizim konusunda yetenekliyimdir. gerek mouse gerekse el çizimleri konusunda bazı şeyleri yapabilirim..Sizlerden bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise, modelleme , program vs. gibi bu konu başlığında bildiklerini yazarlarsa benim için çok iyi olacaktır. yalnız bişey söylemek istiyorum " çok zor imkansız yapamazsın bunu yapmak için işde c++ bilmen lazım " yahut " programlama bilmeden oyunmu yapılırmış " gibi yorumlar yapmaz iseniz çok sevinirim. benim şevkimi kıracak yorumlardan çok bana destek ve yardımcı olabilecek mesajlar yazarsanız iyi olur, herkese iyi günler.

Arkadaşlar bana ulaşmak isteyenler : The.DefauLt@hotmail.com adresini ekleyerek ulaşabilirler.
    saygıLar.
    çok zor çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 17 Nisan 2013; 12:04:52 >

• Yeniden hortlatıyorum konuyu ama bu kadar bilgisiz adamların yaptığı "Kolay mı sanıyorsun! Ne zannediyorsun! Altından kalkman imkansız!" ve benzeri yorumları görünce cevap vermek istedim. Arkadaşlar adam zaten size ea games gibi bir firmayla tek başıma yarışmayı planlıyorum gibi bir şey söylememiş. Ne zormuş arkadaş meğer bizim bu kodlama işi! C++ gibi bir kodlama dili ve bir grafik programını iyi bilen adam oyun yapar arkadaş. İstediği kadar uzun sürsün yapar lütfen bu konuda deneyimsiz arkadaşlar yorum yapmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carracca

Yeniden hortlatıyorum konuyu ama bu kadar bilgisiz adamların yaptığı "Kolay mı sanıyorsun! Ne zannediyorsun! Altından kalkman imkansız!" ve benzeri yorumları görünce cevap vermek istedim. Arkadaşlar adam zaten size ea games gibi bir firmayla tek başıma yarışmayı planlıyorum gibi bir şey söylememiş. Ne zormuş arkadaş meğer bizim bu kodlama işi! C++ gibi bir kodlama dili ve bir grafik programını iyi bilen adam oyun yapar arkadaş. İstediği kadar uzun sürsün yapar lütfen bu konuda deneyimsiz arkadaşlar yorum yapmasın.

Yapamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phylian

quote:

Orijinalden alıntı: carracca

Yeniden hortlatıyorum konuyu ama bu kadar bilgisiz adamların yaptığı "Kolay mı sanıyorsun! Ne zannediyorsun! Altından kalkman imkansız!" ve benzeri yorumları görünce cevap vermek istedim. Arkadaşlar adam zaten size ea games gibi bir firmayla tek başıma yarışmayı planlıyorum gibi bir şey söylememiş. Ne zormuş arkadaş meğer bizim bu kodlama işi! C++ gibi bir kodlama dili ve bir grafik programını iyi bilen adam oyun yapar arkadaş. İstediği kadar uzun sürsün yapar lütfen bu konuda deneyimsiz arkadaşlar yorum yapmasın.

Yapamaz.

Eğer tek 1 kişi bunları yapmayı düşünüyorsa bencede yapamaz. Ama 10-15 kişi toplanıp yapmayı deneseler ortaya bir şeyler çıkabilir. ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Natsu Dragneel -- 19 Mart 2014; 11:00:44 >

• 2012 Mart - Temmuz aylarında yazmış olduğum bir makale vardı.
    Kısmen bir MMO'nun nasıl olması gerektiğini -kendimce, doğrusuyla yanlışıyla- yazmıştım.
    ekibi kurduktan sonra, oyun için ön hazırlık aşaması için faydalı olabilir.
    yazı arkadaşımın sitesinde bulunmaktadır...

Yeni Nesil MMO'lara Doğru...
    http://www.muratalkac.com.tr/v2/makaleler/dijital-oyunlar-ve-guvenlik/281-yeni-nesil-mmolara-dogru-i.html
    http://www.muratalkac.com.tr/v2/makaleler/dijital-oyunlar-ve-guvenlik/306-yeni-nesil-mmolara-dogru-ii-milyonlarin-oynayacagi-mmo-nasil-olmali.html
    http://www.muratalkac.com.tr/v2/makaleler/dijital-oyunlar-ve-guvenlik/324-yeni-nesil-mmolara-dogru-iii-.html
    http://www.muratalkac.com.tr/v2/makaleler/dijital-oyunlar-ve-guvenlik/325-yeni-nesil-mmolara-dogru-iii-2.html

• genel olarak yazıyorum Oyun yapmak sanıldığı kadar çok zor değil milyonlarca lirayada benc ihtiyacınız yok büyük şirketlerin yaptığı kalitede bir oyun yapacağım diyorsanız o başka

daha basit bir çalışma ile başlamak lazım. önce oyun yapmayı öğrenmek lazım.
    oyun motoru olarak blender kullanabilirsiniz. bge bende yeni başladım çok basit ve öğrenmesi hızlı.
    oyun yapmak için 3modelleme animasyon rig hazırlama texture kaplama progralama dillerinden anlamanız gerekiyor. önce bunları öğrenerek başlayabilirsiniz.

benim kendi çalışmamdan bir görüntü
     [ MMORPG tarzı bi oyun yapmak istiyorum ]

• İStersen basit ama idarelik 3d modelemelerle sana destek olurum yalnız kodlamadan anlamam yani karaketrin hareketi gibi vb şeyleri sen veya başka biri haletcek
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.