Şimdi Ara

[ MMORPG tarzı bi oyun yapmak istiyorum ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
27.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dalgamı geçiyonn ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa777777

Öncelikle herkse slm bende arkadaş gibi mmorpg tarzı bir oyun kurmak isityorum çok iyi bir bilgisayarım.

Bilgisayarım derken patron ?
  • Artık ıyı kullanmayı olayını aşıp evrim geçirmiş insandan bilgisayara öyle işte :)
  • Birazdan adres verin lan filanda der bu şikayetiniz başarıyla iletildi...
  • Aşağıdaki gibi oyun yapmak çok kolay sadece modlar ve diğer şeyler için programlama bilmek gerekiyo çizimin zaten var o iyi. Mapları zaten kendi map yapma programı falanda var kolay yani ben bile 0 programlama bildiğim halde çok oyun yaptım bununla. Kaynak istiyorsanhttp://www.touchofdeathforums.com/eclipse/ buranın forumuna falan bak.

[ MMORPG tarzı bi oyun yapmak istiyorum ]

• eclipse ile oyun yaptım diyemezsin 5 dakkada hazır oyun editçilikdir.
  • ee işe başlamadınız mı hala ?
  • Merhaba Ben Ve Bir Kaç arkadaşım MMOFPS tarzı bir oyun kurmayı planlıyoruz bize yardımı dokunabilicek grafiker kodlama(yazılım) Vb. Üyeler Bulunmaktaysa lütfen bana PM ile ulaşsınlar ayrıca
    GSM nerden onaylanıyor :D
  • Bende bende oyun yazmak istiyorum:D hatta icine yaratiklar koyup onlarida kurban etmek istiyorum:D
  • Güzel fikir bununla ilgili bir bilgim olsa yardım ederdim.Realm Crafter programı işinizi görür fikrimce yalnız program ücretli

http://realmcrafter.com/store/home.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 8 Ocak 2012; 20:28:49 >
  • ya arkadaşlar öncelikle özür dilerım çok boş konular var bu konuyu yayınlayan arkadaşın 2007 trıhınden bu gune kadar okudum braz once dıkkat ettm fakat kımse bır kaç arkadaş harıcınde pek kimse yardımcı 0lamamş . aslında bn rap muzıkle ugrasıorm hiç bılgm yokken genışçe araştırdm zamanında muzık prgramlarını artık cool edıt adobe qubease fln ve beatmakerlık te var 3 yılımı aldı bunları kusursuzca ogrenmek ve prfsynl olarak kullanabılıorm asıl konuya gelelm bnde su anda dusunuorm MMORPG online oyun yazıp duzenlemeyı isterse 20 yıl sursun. gerçekçi olup imknsızı ıstedıkten sonra prblem yok kafayı yorduktan sonra her şey yapılır sızn de yardımınızla bunuda becerırız ...şu anda bızım ıstedıgımz.

1. Yazılımlerı hangı programla ve nasıl yapılması gerektıgı

2. grafıklerın hangı prgramlarla çizilmesi gerektıgı

3. sunucu ve verı tabanların hangı prgramlave nasıl hazırlanması gerektıgı yapılması

4. duzenlenen karakterlerın (char) hangı prgramla hareket ettırılmesı Gerektıgı

5. bır boyuttan dıger boyuta ( ısınlanma dıorz aslında oyuncular arasında) hangı prgramla yapılması gerektıgı

6.lvl atlama exp kazanma VS.hngı prgram la ve ya yazılımla yapılması gerektıgı

7. npc lerın kurulmasının hangı prgramla yapılması gerektıgı

8. pvp modlarının hngı prgramla yapılması gerektıgı

9.kesılen moobdan weapon item (sılah armor vs.) nasıl moobun içine yerleştırılmesı gerektıgı hngı prgramın kullanılması gerektıgı

10. kurulucak oyunun karakterlerın ıtemlerın görsel efecklerın efek seslerının NASIL HANGI PRGRAMLA YAPILMASI GEREKTIGI.

11 karakterler arasında party kurmanın nasıl hangı prgramla ve ya yazılımla nasıl yapılması gerektıgı vb. seyler..

bu konuda bu yazılım işlerınden ve ya prgrmları bılen arkadaşlardan PRGRAMALRI ve nasıl yapılması gerektıgını madde madde acıklarlarsa sevınırım acıklamarınızıda bklıorm. bu knuyla alakalı bılıgısı olan arkdaslardan yardımlarını rıca edıorm şimdiden teskkurler

• Biz antalyada bu işi Profesyonel bir şekilde yapıyoruz.Şu an için daha çok mimari çizimler proje ve şekiller olarak faaliyet göstersekde ilerde bu sektördede varlığımız gösterecez.GameTurk gibi bir oyun firması değil yapacağımız oyun sadece türk unsurları içerecek ve türkler tarafından yapılmış olacak.Gelelim senin sorularına:

1.Yazılımları c/c++ türeyen programlama dilleri ile ileri düzey nesneye dayalı programlama bilgin olması lazım.

2.Grafikleri 3d's max , unreal engine ,maya (anlayacağın alternatif çok)

3.SQL kullanan oyunlar çoğunlukta örnek uygulamalar elimizde mevcut bir kaç oyunun.

4.Çizdiğin çizime bağlı

5.Işınlanma dediğin olayı aslında bir event (Yeni map ile eski map yer değiştiyior) hepsi aynı programlama diliyle yazılıyor.

6.Işınlanma olayı gibi herşey bir değişkende tutulur . örnek verirsek kısaca if exp_rate ==100 lvlrank++ gibi .Umarım anlatabilmişimdir.

7.Map'da yerine koyuyoruz çizdğimiz karkaterleri.

8.Farklı program yok program deil sen c++ öğrenmeye bak.C++ yada delphi.

diğer sorularında zaten temel olarak bunlarla alakalı efekt çizimi ile karkater çizimi aynı şey sayılır sadece efekt 1 kare deil 10 karedir mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RebirthS -- 20 Şubat 2012; 17:54:22 >

• bende bi oyun yapıyorum yani taesarım fln mapları fln ayarladımda nasıl serveri bağlarım ? para istermi sw ayarlamk içiçin :)
  • İlk önce bir kaç milyon doların olması lazım. Ekip kuracaksın. Kendi branşlarında uzman kişileri bulacaksın. Kullanılacak binbir programın lisansını alacaksın. Oyun motorlarına para vereceksin. Aynı şekilde her yerde karşına lisans sorunu çıkacak bir sürü lisansa para vereceksin.

Yani öyle çizimim iyi 1 yıla mmorpg yaparım la olmuyor bu işler. Sakın yanlış anlama sana hakaret etmiyorum ama öyle kolay şeyler değil bunlar.

Belki sağlam 2-3 arkadaşınla bereber web tabanlı oyun geliştirebilirsiniz ama daha ilerisi çok zor. Web tabanlı oyun için bile sponsorlara ihtiyacın var. Dışarıdan toz pembe görünsede malesef öyle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miayke

İlk önce bir kaç milyon doların olması lazım. Ekip kuracaksın. Kendi branşlarında uzman kişileri bulacaksın. Kullanılacak binbir programın lisansını alacaksın. Oyun motorlarına para vereceksin. Aynı şekilde her yerde karşına lisans sorunu çıkacak bir sürü lisansa para vereceksin.

Yani öyle çizimim iyi 1 yıla mmorpg yaparım la olmuyor bu işler. Sakın yanlış anlama sana hakaret etmiyorum ama öyle kolay şeyler değil bunlar.

Belki sağlam 2-3 arkadaşınla bereber web tabanlı oyun geliştirebilirsiniz ama daha ilerisi çok zor. Web tabanlı oyun için bile sponsorlara ihtiyacın var. Dışarıdan toz pembe görünsede malesef öyle değil.

Yoluna çok taş koymuşlar desene :P
  • 16 yaşımdan beri yazılım sektöründeyim.Diyebiliceğim "Hayal kurmak güzeldir."
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenciboy

16 yaşımdan beri yazılım sektöründeyim.Diyebiliceğim "Hayal kurmak güzeldir."

Hayal'de olsa bir yerden başlamak'ta güzeldir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karga_22

quote:

Orijinalden alıntı: zenciboy

16 yaşımdan beri yazılım sektöründeyim.Diyebiliceğim "Hayal kurmak güzeldir."

Hayal'de olsa bir yerden başlamak'ta güzeldir :)

Tabiki gönül ister bu işi başaran bizden birileri olsun.
  • Aya gitsene çok zor değil.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.