Şimdi Ara

[ MMORPG tarzı bi oyun yapmak istiyorum ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
27.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Coderlık konusunda elimden geldiğince yardım etmeye hazırım hocam
  • Hocam sunu soyleyeyım sana . Cok zor bır ıs ama ımkansız değil. Yapabilirsin tabıkı ama soyle bır sorun olacaktır. Sen gonullu kısıler arıyorsun ve ınternetten arıyorsun. Saglam bır dayanak olmadıktan sonra programcı bı kac kısı dahı sana yardım etse bır sure sonra adam para gecmıyo bırsey gecmıyo projenın basındakınıde tanımam etmem dıye dusunerek senı yarı yolda bırakır verdıgın emege yazık olur.

Boyle bırsey yapmak ıstıyorsan arkadaslarında dedıgı gıbı cevrendekı ınsanlarla ortak olmaya bak. Kımse kımsenın kahrını cekmez.
  • bende online oyunlarda hile yapmak istiyorum ama nerden baslicam hangi program ögrenicem bilmiorum
  • Arkadaşlar ben online oyun yapacağım.Yastık altı birikmiş biraz param var.Bu parayla çok güzel bir oyun yapmak istiyorum.Şimdi bende 5 sene önce alınmış 1 tane masaüstü bilgisayar sistemi var.Bunu server için kullanıp yeni bilgisayar alsam onda da oyunu yaptığımda G.M karakterim ile girer hilecileri banlarım?
    Hikayem hazır.Human ırkından biri ork ırkından birine tecavüz ediyor.Bunun sonucu çıkan kavga büyüyor 2 ırk arasında kan davası başlıyor.Sonra bu olay yıllar sonra yine gerçekleşiyor.Bu olay sonrasında doğan bebek bir yaratık olarak doğuyor.Bunu denize atıp öldüğünü sanıyorlar.Ama bu bebek büyüyüp karanlıklar ülkesini kuruyor.Ve kendisine bunu yapanlardan intikam almak istiyor.
    Not : Gece gece ilham geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 26 Şubat 2012; 3:19:14 >
  • LawLess ben 4 yıldır (oyun programlama/geliştirme) bu işin içindeyim senin şu dediklerin haylden öteye geçemez :E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phylian -- 26 Şubat 2012; 14:42:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aseref

LawLess ben 4 yıldır (oyun programlama/geliştirme) bu işin içindeyim senin şu dediklerin haylden öteye geçemez :E

4 Yılın bir meyvesi var mı peki ?
  • quote:

LawLess ben 4 yıldır (oyun programlama/geliştirme) bu işin içindeyim senin şu dediklerin haylden öteye geçemez :E

Pardon kardeş ciddiye aldın sanırım.
  • tek başına değilde bir ekiple haraket edersen daha hızlı ve ömrünü tüketmeden bir oyun yaparsın yoksa epey uzun sürer hem tüm progranmları bilsen bille yetenek lazım karakterleri yaratıcaksın mekanlar falan resim lazım :D zor zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: karga_22

quote:

4 Yılın bir meyvesi var mı peki ?

Evet var kendime ifşa etmemek adına söylemiyorum :K
  • Kod falan postları okuyunca bi anda lise 2 de iken sınav sorularının hepsinin cevabına "uses crt;" yazıp bıraktığım günler geldi, alakasız ama paylaşmak istedim Oyun yapmak isteyen arkadaş da aynı şekilde durumdan sıyrılabilir, en güzeli hazır olanı oynamak

Günlerdir görüyorum güncel bir konu sanıyordum ki 2007 den kalmaymış konu. Oynadığımız oyunlardan birini o yapmış olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerazim -- 27 Şubat 2012; 16:32:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seans3

ya arkadaşlar öncelikle özür dilerım çok boş konular var bu konuyu yayınlayan arkadaşın 2007 trıhınden bu gune kadar okudum braz once dıkkat ettm fakat kımse bır kaç arkadaş harıcınde pek kimse yardımcı 0lamamş . aslında bn rap muzıkle ugrasıorm hiç bılgm yokken genışçe araştırdm zamanında muzık prgramlarını artık cool edıt adobe qubease fln ve beatmakerlık te var 3 yılımı aldı bunları kusursuzca ogrenmek ve prfsynl olarak kullanabılıorm asıl konuya gelelm bnde su anda dusunuorm MMORPG online oyun yazıp duzenlemeyı isterse 20 yıl sursun. gerçekçi olup imknsızı ıstedıkten sonra prblem yok kafayı yorduktan sonra her şey yapılır sızn de yardımınızla bunuda becerırız ...şu anda bızım ıstedıgımz.

1. Yazılımlerı hangı programla ve nasıl yapılması gerektıgı

2. grafıklerın hangı prgramlarla çizilmesi gerektıgı

3. sunucu ve verı tabanların hangı prgramlave nasıl hazırlanması gerektıgı yapılması

4. duzenlenen karakterlerın (char) hangı prgramla hareket ettırılmesı Gerektıgı

5. bır boyuttan dıger boyuta ( ısınlanma dıorz aslında oyuncular arasında) hangı prgramla yapılması gerektıgı

6.lvl atlama exp kazanma VS.hngı prgram la ve ya yazılımla yapılması gerektıgı

7. npc lerın kurulmasının hangı prgramla yapılması gerektıgı

8. pvp modlarının hngı prgramla yapılması gerektıgı

9.kesılen moobdan weapon item (sılah armor vs.) nasıl moobun içine yerleştırılmesı gerektıgı hngı prgramın kullanılması gerektıgı

10. kurulucak oyunun karakterlerın ıtemlerın görsel efecklerın efek seslerının NASIL HANGI PRGRAMLA YAPILMASI GEREKTIGI.

11 karakterler arasında party kurmanın nasıl hangı prgramla ve ya yazılımla nasıl yapılması gerektıgı vb. seyler..

bu konuda bu yazılım işlerınden ve ya prgrmları bılen arkadaşlardan PRGRAMALRI ve nasıl yapılması gerektıgını madde madde acıklarlarsa sevınırım acıklamarınızıda bklıorm. bu knuyla alakalı bılıgısı olan arkdaslardan yardımlarını rıca edıorm şimdiden teskkurler

Mümkünse sen rap müzikte kal. Araştırma falan yapma... Türkçenin içine etmişsin dikkat et biraz...

• C++ da yeniyim 1-2 seneye devirecem inşallah da benim anlamadığım şey şu nasıl siyah ekrandan oyun çıkacak?C++ da elle motor falan mı yazılacak ayrıca yapalım diyorsunuzda ekiple yıl alır (Eğer adam gibi olacaksa) geçende arkadaşın biri bir oyun yapmıştı(geçende diyorumda belki yıl oldu :S) 1 yılda oldu diyor ve biraz tekdüze idi.Ses mes tamam da 3d başka bişey zaten hele mmo ?Tamam belki yenisin diyceksiniz ama araştırdım MMO ayrı 1 sanat?Bida can alıc 1 sorun var tecrüben var mı?2D oyun tecrüben var mı?

Ayrıca 1 sorum var:
    Biz bi 2-3 arkadaş oyun yapacaz biri iyi karakter yapıyor (Dövüş oyunu olacak anime tarzında).Ben C++ çalışıyorum ama her türlü çalışırım fark etmrz diğer arkadataaz çok c çalışıyor bizim ne bilmemiz lazım.Hangi hazır motor kullanılmalı Yad biz bişeyler üretebilir miyiz?(Kardeş kusra bakma konundan biraz bende yer aldım helal et :) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: NK_Ultra

C++ da yeniyim 1-2 seneye devirecem inşallah da benim anlamadığım şey şu nasıl siyah ekrandan oyun çıkacak?C++ da elle motor falan mı yazılacak ayrıca yapalım diyorsunuzda ekiple yıl alır (Eğer adam gibi olacaksa) geçende arkadaşın biri bir oyun yapmıştı(geçende diyorumda belki yıl oldu :S) 1 yılda oldu diyor ve biraz tekdüze idi.Ses mes tamam da 3d başka bişey zaten hele mmo ?Tamam belki yenisin diyceksiniz ama araştırdım MMO ayrı 1 sanat?Bida can alıc 1 sorun var tecrüben var mı?2D oyun tecrüben var mı?

Ayrıca 1 sorum var:
    Biz bi 2-3 arkadaş oyun yapacaz biri iyi karakter yapıyor (Dövüş oyunu olacak anime tarzında).Ben C++ çalışıyorum ama her türlü çalışırım fark etmrz diğer arkadataaz çok c çalışıyor bizim ne bilmemiz lazım.Hangi hazır motor kullanılmalı Yad biz bişeyler üretebilir miyiz?(Kardeş kusra bakma konundan biraz bende yer aldım helal et :) )

Nyp olayına daha aşina olamadığın belli.Ama c++ tek başına yeterli değil bknz: Dirext C++ yazıp googlede aradığın zaman sorularına yanıt bulabileceğini düşünüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: karga_22

quote:

Orijinalden alıntı: NK_Ultra

C++ da yeniyim 1-2 seneye devirecem inşallah da benim anlamadığım şey şu nasıl siyah ekrandan oyun çıkacak?C++ da elle motor falan mı yazılacak ayrıca yapalım diyorsunuzda ekiple yıl alır (Eğer adam gibi olacaksa) geçende arkadaşın biri bir oyun yapmıştı(geçende diyorumda belki yıl oldu :S) 1 yılda oldu diyor ve biraz tekdüze idi.Ses mes tamam da 3d başka bişey zaten hele mmo ?Tamam belki yenisin diyceksiniz ama araştırdım MMO ayrı 1 sanat?Bida can alıc 1 sorun var tecrüben var mı?2D oyun tecrüben var mı?

Ayrıca 1 sorum var:

Nyp olayına daha aşina olamadığın belli.Ama c++ tek başına yeterli değil bknz: Dirext C++ yazıp googlede aradığın zaman sorularına yanıt bulabileceğini düşünüyorum..

Nyp ney ki?Ehehehe...Neyse tamam dediğin olaya bakacam..

• Zaten Oradan Programlama Dili Falan Demişsiniz Normalde Bir Oyunu İndirdiginizde Herhangi birşeyine Tıklayıp Not Defteri vb. şeyle aç dediginizde görürsünüz ki Değişik Bir Dille yazımlanmış
    İlk Olarak Zaten O Dili Kullanabilmeniz Lazım Yani Algoritma vb Yazılımları kullanabilmeniz lazım
  • Önce bi bilgisayar kütüphanenizi kurunda
  • Forumda dolaşırken dikkatimi çekti ilginç bir atılım olmuş tebrik ederim, ben 9 yıldır program geliştiriyorum, aslında grafik ve oyun motorları ile ilgilenmedim çok farklı bir daldayım ama yinede yardımcı olmak isterim.
    Öncelikle illada oyunun çok sağlam bir grafik motoruna ihtiyacı olmadığını düşünüyorum eğer 3d sağlam bi oyun yapmak istiyorsan ciddi donanımlara ve ekibe ihtiyacın var yapamazsın demiyorum ama hobi olarak uğraşmak için fazlaca masraflı olur, kişisel olarak çıkacak ürünse hobi nin ötesine geçemez .
    Benim önerim şu şekilde olur, MMORPG lerde hikaye, questler, karakterler, bosslar, taktikler vs.vs bunlar 1. sırada önemlidir, hayal gücüne ve yeteneklerine güveniyorsan önce hikaye, karakterler, dinamikler, boslar, zindanlar, taktikler gibi kurgusal olayları yazabilirsin,
    Bunun üzerinde bir ekip ile browser tabanlı konu ve kurguların ön planda olduğu güzel bir oyun yapabilirsin. bunun için grafik motoru ve c++ bilgisine gerek kalmaz. Önemli olan, flash yada benzer bir teknoloji ile (html5 bu konuda da çok sağlam geliyor, incelenebilir) dinamik grafikler ile kurulmuş güzel bir arayüz yapabilirsin. browser tabanlı oyunlarda f2p de bayaa rağbet görüyor, istediğin yerden oyna evde işte, tam rpg tutkunları için bişi :D, bence daha fazla ulaşılabilir bir hedef. Bi düşün derim.

• Selamın aleykum Sırf bu konu uzerıne uye oldum bende 3d bır oyun kurmak ıstıyorum yardımlara hazırım

ufuksenturk07@hotmail.c.. Mailinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Arkadaşlar ben online oyun yapacağım.Yastık altı birikmiş biraz param var.Bu parayla çok güzel bir oyun yapmak istiyorum.Şimdi bende 5 sene önce alınmış 1 tane masaüstü bilgisayar sistemi var.Bunu server için kullanıp yeni bilgisayar alsam onda da oyunu yaptığımda G.M karakterim ile girer hilecileri banlarım?
    Hikayem hazır.Human ırkından biri ork ırkından birine tecavüz ediyor.Bunun sonucu çıkan kavga büyüyor 2 ırk arasında kan davası başlıyor.Sonra bu olay yıllar sonra yine gerçekleşiyor.Bu olay sonrasında doğan bebek bir yaratık olarak doğuyor.Bunu denize atıp öldüğünü sanıyorlar.Ama bu bebek büyüyüp karanlıklar ülkesini kuruyor.Ve kendisine bunu yapanlardan intikam almak istiyor.
    Not : Gece gece ilham geldi.

Türkiyede böyle insanlar olduğu sürece bırak mmorpgyi tarayıcı tabanlı oyun bile yapmak zor olacak :D

• yine hortlamış konu anlamsız geyiklerde türemiş fakat bu konuyla beraber faliyete geçen bir oyunda oldu bi arkadaş düşüncesini hayata geçirme imkanı bulmuştu hala konusu bulunabilir sanıyorum hatta client indirip deneme imkanı bulan üyelerde oldu mmorpg bir oyundu binek üstü savaştan tutun görev zincirlerine farklı farklı maplar iyi düşünülmüş moblar falan bile vardı tabi sınıflar vesaire vesaire amatör olmasına rağmen çok beğenilmişti daha sonra bu arkadaş oyunuyla beraber bi geliştirici firmaya transfer oldu diye duyduk belki yakın bi zamanda oyun piyasaya çıkar demek istediğim milletin hevesini kırmayın yapsınlar :D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.