Şimdi Ara

[ MMORPG tarzı bi oyun yapmak istiyorum ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
27.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Konu başlığındada belirttiğim gibi. MMORPG tarzı bir oyun yapma düşüncesi şu sıralar kafamda var , fakat bunu hayata geçirmem için bazı şeyleri öğrenmem gerek heralde..çizim konusunda yetenekliyimdir. gerek mouse gerekse el çizimleri konusunda bazı şeyleri yapabilirim..Sizlerden bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise, modelleme , program vs. gibi bu konu başlığında bildiklerini yazarlarsa benim için çok iyi olacaktır. yalnız bişey söylemek istiyorum " çok zor imkansız yapamazsın bunu yapmak için işde c++ bilmen lazım " yahut " programlama bilmeden oyunmu yapılırmış " gibi yorumlar yapmaz iseniz çok sevinirim. benim şevkimi kıracak yorumlardan çok bana destek ve yardımcı olabilecek mesajlar yazarsanız iyi olur, herkese iyi günler.

Arkadaşlar bana ulaşmak isteyenler : The.DefauLt@hotmail.com adresini ekleyerek ulaşabilirler.
    saygıLar.

• bence o tarz oyunlar biraz zorlar seni ki bi oyunda private kurup onda değişiklikler yapmanı tavsiye ederim yoksa hiç kolay bişi diil mario yapmak bile çok zor...
  • evet haklısın çevreden aldığım duyumlar vs. herkes böyle söylüyor ama, sanal alemde hangi iş kolay ki ? önemli olan zoru başarmak , yardımcı olacak arkadaşları 4 gözle bekliyorum .. şimdiden herkese yardımları için teşekkür ederim,
  • Çok az anlasam sana yardımcı olurdum bu tür işler hakkında en ufak fikrim yok...İstediğin çok zor bişey normal olsa anlicam online oyun istiyosun bunu yapmak çok zor ama yaparsan gerçekten helal olsun ilk oyuncun ben olurdum başarılar dilerim...
  • desteğin için teşekkürler, gerçekten zor bir iş heralde ki ; başlığa 40ı aşkın kişi baktığı halde elle tutulur bir cevap yazan olmadı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Eagle -- 13 Kasım 2007; 19:56:12 >
  • Programlama dili öğrenmen lazım. Sonra oyunu yazman lazım. Çizimlerini 3dsmax gibi bi program öğrenip 3d yapman lazım. Sonra texture kaplamalarını elle pcde falan çizmen lazım. Ondan sonra bu 3d modelleri oyuna atman lazım. her karakterin üstünde duracağı şekillerini programlama kodlarıyla ayarlaman lazım. ÇOK iyi bi pc lazım. Oyunun sponsoru lazım. Oyunun konusunun iyi olması ve tutulması lazım. Eğer kendi başına yapiosan Cash Shop koyman lazım ki para kazanasın. İşin başında para lazım. 3 program öğrenmen lazım en az...
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlperXp

Programlama dili öğrenmen lazım. Sonra oyunu yazman lazım. Çizimlerini 3dsmax gibi bi program öğrenip 3d yapman lazım. Sonra texture kaplamalarını elle pcde falan çizmen lazım. Ondan sonra bu 3d modelleri oyuna atman lazım. her karakterin üstünde duracağı şekillerini programlama kodlarıyla ayarlaman lazım. ÇOK iyi bi pc lazım. Oyunun sponsoru lazım. Oyunun konusunun iyi olması ve tutulması lazım. Eğer kendi başına yapiosan Cash Shop koyman lazım ki para kazanasın. İşin başında para lazım. 3 program öğrenmen lazım en az...

Sağol Aydınlatıcı bilgilerin için sayende vazgeçtim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LoL Gibi moba oyun tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Mobil oyun yapmak istiyorum
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uzun uğraşlar sonunda 2 D güzel bi oyun yapabiliriz ama 3D zorlar :D ben programlamayı biliyorum az biraz oyunun sitesinide yapabilirim ;)
  • böyle bir oyun için sana host ve öykü lazım ben sana bu konuda yardımcı olabilirim ama c++ ögrenmek gereciyorsa belki onuda ögreniriz ozaman sana yardım edebilirim 1 yıl içinde oyunnun ana hatlarını tamamlaya biliriz gibi geliyo bide maddi sorunlar var ama onuda hallediriz
  • aslındA OYUN KARAKTELERİNİ RPG VE MMORPG OYUNLARDAN ÇARPA BİLİRİZ YANİ AZICIK ÇALINTI YAPARIZ ELLE ÇİZİMİN İYİYSE SEN ÇİZİM YAPAR VE TARAYICAN KOPYALAYIP PC ÜZERİNDE 3SD MAX PROGRAMI İLE HAYATA GEÇİRE BİLİRSİN PEK ÇOK KORELİ OYUN FİRMASI BÖYLE YAPIYOR DEDİGİM GİBİ BEN SANA BİR HOST YAPABİLİRİM BU SORUN OLMAZ AMA OYUNU 3D YAPMAK DEMEK 3 YIL UGRAŞMAK DEMEKTİR AMA BEN ASKERE GİDENE KADAR YAPARIZ OYUNU ONDAN SONRA GELSİN PLAYERLAR EGER HİKAYE İSTERSEN AKLIMDA SÜPER BİR FİKİR VAR ASLINDA AMA SEN HEMEN VAZ GEÇTİM DİYOSUN ÖNCE KARALI OLMAK LAZIM BUNUN İÇİNDE SAGIR KURBAGA OLMAN LAZIM

• sebestian diye bi oyun vardı eskiler bilir 1 haftamı almıştı o oyunu yapmak 20 seviye var her mapdan diğer mapa geçiyosunuz. ilerlemeli grafikden sınıfta kalan bi oyundu 1 haftamı aldı illaki grafik 10 numara olacak diyosanız bulcanız bi grafiker 2 c++ bilen bide oyun senaryosu yazıcaksınız mapları grafikerler karakterleri fln yaratacak o halde yapabilirsin ama diyosan tek başımayım. benim gibi kolay bi oyun yapabilirsin.
  • vazgeçme şakasına söyledim yaw ; arkadaşlar bana yardımcı olmak isteyenlerle msn üzerinden irtibata geçebilirsek benim için daha sağlıklı olacaktır. msn adresimi ilk msj'da yazdım. Söylediğim gibi Senaryo hikaye öykü çizim tasarım Web tasarım gibi işler elimden gelir :) bana yardımcı olan ve konuya ilgi gösterenlere tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Eagle -- 14 Kasım 2007; 16:02:57 >
  • 1.Çok iyi, tutulacak güzel bir senaryo lazım.
    2.Oyunun genel özelliklerini tasarlaman lazım.
    3.C++ bilmen gerekli.(Bu iş için en iyi programlama dili)
    4.Modelleme yapabilmen lazım.(3d model+texture(kaplama)+kaplamayı modele oturtma)
    5.Ses efektleri,arkaplandan çalan müzik,canavar sesleri vs. bulmalısın.
    6.İyi bir host gerekli.Server sağlam olmazsa lag olur.
    7.İyi bir site gerekli.(Sitede PHP ya da ASP kullanılmalı çünkü veritabanında sadece o iki dil işlem yapabiliyor buda üyelik sistemi getiriyor oyuna)
    8.Oyun için çeşitli grafikler hazırlamalısın.(Silah,zırh vb. şeylerin envanterdeki görüntüleri,wallpaperlar,giriş ekranı grafikleri,yükleme ekranı resmi vs.)
    9.Sponsorunun olması lazım ya da iyi miktarda para sahibi olman lazım.
    10.Reklam vermen gerekli.Reklam vermeninde parası var tabi.(Reklamlar oyun için çok önemli)
    11.Bir ekip ve takım çalışması gerekli.

Bu kadar(Unuttuğum şeyler olabilir)

• Britanya Mitolojisi veya Türkiye Tarihi ile ilgili bi öykü olursa öyküyü yazarım msnde pek açık olmadığım için eklemedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrbanBoy

1.Çok iyi, tutulacak güzel bir senaryo lazım.
    2.Oyunun genel özelliklerini tasarlaman lazım.
    3.C++ bilmen gerekli.(Bu iş için en iyi programlama dili)
    4.Modelleme yapabilmen lazım.(3d model+texture(kaplama)+kaplamayı modele oturtma)
    5.Ses efektleri,arkaplandan çalan müzik,canavar sesleri vs. bulmalısın.
    6.İyi bir host gerekli.Server sağlam olmazsa lag olur.
    7.İyi bir site gerekli.(Sitede PHP ya da ASP kullanılmalı çünkü veritabanında sadece o iki dil işlem yapabiliyor buda üyelik sistemi getiriyor oyuna)
    8.Oyun için çeşitli grafikler hazırlamalısın.(Silah,zırh vb. şeylerin envanterdeki görüntüleri,wallpaperlar,giriş ekranı grafikleri,yükleme ekranı resmi vs.)
    9.Sponsorunun olması lazım ya da iyi miktarda para sahibi olman lazım.
    10.Reklam vermen gerekli.Reklam vermeninde parası var tabi.(Reklamlar oyun için çok önemli)
    11.Bir ekip ve takım çalışması gerekli.

Bu kadar(Unuttuğum şeyler olabilir)

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim, maddeleri sırayla açıklayacak olursam , çok iyi tutulacak güzel bir senaryo demişsin, oyunun genel özellikleri tasarım ve c++ gibi programlama dillerinden bahsetmişsin ve bi kaç şeyden daha. Benim kafamda böyle bir düşünce var, pek tabi bu tek kişiyle yürütülebilecek bir oluşum değil, bir ekip çalışmasıyla olabilecek şeyler. c++ öğrenmek çok zor olmasa gerek :) Modelleme ve tasarım konusuna gelince
    çizim konusunda yetenekli olduğumu söylemiştim, programın kullanılışını (tabi program için parada gerkeli) öğrenirsem modelleme yapabilirim, bi kaç ayrıntıdan da bahsetmişsin sesler host server reklamlar ve grafikler zırhlar silahlar vs. bunlar tasarım işi olduğu için kendim üstlenebilriim, bana yardımcı olabilecek benimle bu fikri paylaşan insanlarla oturup ortak fikirlerimizi paylaşmak istiyorum ben sadeec, pek tabi bende bu söylediklerinin gerekliliğinin farkındayım. tekrar verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

Bir arkadaşımda Hikaye konusuna değinmiş, msnden benimle irtibata geçersen yada PM den yazarsan daha aytınlı şekilde konuşabiliriz
    saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Eagle -- 14 Kasım 2007; 20:22:24 >

• bence sen dh den birilerini arama yanında bulunabilecek çevrendeki kişilerle yapmayı dene yoksa zor olur.
  • başka bir oyun ile ilgili topic ararken (tabula rasa) bu topiği gördüm. online oyun yapmak için bazı arkadaşlar c++ daha iyi demişler ama benim sana tavsiyem c# ile bu işe girişmen. neden diyecek olursan, bana göre c# c++ tan daha pratik bir programlama dili. ayrıca microsoft .net teknolojisi sayesinde c++, visual basic.net ve c# artık tek bir platform altında birleşti. yani c++ ta yazdığın bir kütüphaneyi sen artık c#'tada kullanabiliyorsun. ayrıca piyasada ingilizcen iyiyse amazon.com sitesinden "directx ve c#" ile ilgili birçok kitaba rastlayabilirsin bu kitaplar genelde oyun tasarımları ile ilgili bilgiler içermekte. zaten microsoftta directx uygulamaları için c++,c# ve vb.net'e tam destek veriyor. hangisi daha kolayına gelirse onunla yazabilirsin. directx uygulamalarının avantajını ise şöyle özetliyebilirim; öncelikle 3d grafikler konusunda çok pratik, 3dmax te yarattığın bir modeli rahatlıkla orta seviye bir programcı klavye+mouse kombinasyonuyla oyuna sokabiliyor. ayrıca directx sadece grafik stüne kurulmuş bir sistem değildir. aynı zamanda 3d ses (directxound), oyun kontrolörleri(direct input) ve çoklu oyuncu desteği ile ilgili programcı kütüphanelerinide içinde barındırır. oyun yazmak istiyorsan başlıyacağın en iyi noktalardan birisi budur. sana tavsiyem daha önce hiç programcılık işine girişmemişsen öncelikle .net ile ilgili bir kursa gitmen. biraz aşinalığın varsa kendi çabalarınlada öğrenebilirsin ama bir kurs gerçekten daha faydalı olacaktır. bunun dışında microsoft hem xbox360 oyun geliştiricileri hemde pc oyun geliştiricileri için tamamen buna yönelik bir platform çıkardı: "XNA Game Studio" böylece birçok konuda amerikayı yeniden keşfetmen gerekiyor. bu programala yapacağın oyunlar hem xbox360 hemde pc uyumlu oluyor bunuda belirteyim.

http://msdn2.microsoft.com/en-us/xna/default.aspx

• yalan ya hiçbirine inanma bunların tek lazım olan şey cüzri miktarda birkaç milyon dolar bikaç ay harcamalarını kıs hallederiz hemen kolay iş takma kafaya...

edit: he ama ciddiyim diosan önce bi web tabanlı bi oyun hazırla bu sayede yönetim ve güvenlik konusunda deneyim kazan hafif para kazan sonra mümkünse 2d ye geç modelleme grafik vs. şeyleri öğrenirsin yaptığın şeyler ilgi görürse belirli bir kısmın dikkatini çekersin bu sana sponsor veya belli bir firmanın altında istediğini yapma hakkını kazandırır ama daha hiçbirşey bilmeden 3d bir mmorpg yapmaya çalışırsan cebinde minumum 100m$ gibi bi parayı hazır tutucaksın bu iş oyle arkadaşlar arası oturup mukavvadan ev yapımı üzerinde tartışılıp hayata geçirilecek birşey deil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agni_tr -- 15 Kasım 2007; 13:42:04 >
  • web tabanlı mmorpg hakkında haklısın fakat 2d oyundan 3d ye geçmek diye bir mantık yok. çünki 2d oyun yazmak ile 3d arasında dağlar kadar fark var. ve kesinlikle 3d oyun yapmak 2d'den daha kolay. tabi flash biliyorsanız 2d'dede kolaylıklar var.
  • Dreampowder verdiğin bilgiler içn tşk ederim. programlama konusunda benim pek bilgim yok ama öğrenebileceğim bir Pc mühendisliğinde okuyan abim var :) benim konuyu açmamdaki amaç iş arkadaşı aramak değil, bu konuda bana yardımcı olabilecek yol gösterebilecek fikir verebilecek yada, program desteği gibi şeyler sağlayabilecek kişileri bulmaktı. herkese yardımcı olduğu için tşekkür ederim. Artık programlar var eskiden oturup NOt pad'de site yapardık şimdi onların yerini tasarım programları aldı. tabikide oyun yapmak site yapmaya benzemez ama, :) her şeyin bi çaresi vardır. hiç olmazsa grafikleri kötüde oLsa bi oyun'u yapmak istiyorum daha sonra upgrade edilebilir. geliştirilebilir. tekrar tşk ederim..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.