Kardeş okudum herşey güzel senin acindan bi insan isteyince yapar derler dogrudur ama sana şunu söleyim önce ufak tefek oyunlarda kendini denemelisin kurulumu kolay oyunlarda kendin birşeyler degiştirip daha sonra bunu yükseltmelisin mesela önce
ultima onlineda bir server ac kendi arakdaşlarinla dene scriptleri yap felan filan sonra mu online hine aynı şeyler sonra knight online pvp server yap gene ayni şekilde daha kurulumu kolay oyun warmi bilmiyorum bunlari iyice kavradiktan sonra kendi oyununu yapablirsin ama sana ihtiyacin olan tek şeyin PC ve bilgi olmadigini söleyim...
(PARA=MONEY=CASH) YANLış anlama ama herşeyin sonıunda köklü bir oyun yapmak icin bence 5 10 seneni böle şeyleri yazarak gecirmek zorundasın yani script felan daha ucuza gelir ama öle şeyleri yazabilsen zaten rahatca cok güzel bir işin olur zaten oyuna gerek kalmaz ama hinede başarılar dilerim benm düşüncelerim bunlar umarim ilerde görürz oyununu =) maybe one day =)
Güzel hort.
Gerçekten bazıları çok saçmalıyor yok karakterleri modelle oyunun içine at bu ne yahu auhaha komiksiniz bilmiyorsanız susacaksınız arkadaşlar. Ben online oyun yapma kitabı almıştım SERSAN orada herşeyi en baştan anlatıyor ama bayağı kalın bir kitap o kitaplardan birini alıp yalayıp yutarsan online oyun yapabilirsin ama mecbur para harcayacaksın ben çok eskiden almıştım kitabı orada bana visual basic programını öneriyordu.
Bak eğer karahanlı metin2 felan gibi oyun yapmak istiyosan eğer öğrenmeye açsan yani hevesli ve çabuk kavrayan zekisen sana Maya Online Oyun Programlama dersleri var siteside var googleye yaz bulursun 120saatlik seansta 100% sonuc öğrendikten sonra o programla ses efektleri animasyon video ve insan yaratık gibi şeyler ve haraketlendire bilirsin yani onlie oyun kurabilrisin 50gün sürecek ama tabi 50gün boyunca aç susuz öğrenemssin:) günde 3saat gidersen kursa 400günde kavrarsın yani 1.5yıl gibi bişey tek basına süper bi oyun yapmak istiosan 6-7yıl eğer büyük bir bütçen varsa bi yer tut pc felan al bir sürü hepsine maya progrmını felan indir çalısanlar tutman gerek bu programı yazılımcılar kullanabilir eğer 100kişilik kadroyla yaprsın 3-4yılda güzel bi online oyun yaparsın.
quote:
Orijinalden alıntı: onlineyap
Bak eğer karahanlı metin2 felan gibi oyun yapmak istiyosan eğer öğrenmeye açsan yani hevesli ve çabuk kavrayan zekisen sana Maya Online Oyun Programlama dersleri var siteside var googleye yaz bulursun 120saatlik seansta 100% sonuc öğrendikten sonra o programla ses efektleri animasyon video ve insan yaratık gibi şeyler ve haraketlendire bilirsin yani onlie oyun kurabilrisin 50gün sürecek ama tabi 50gün boyunca aç susuz öğrenemssin:) günde 3saat gidersen kursa 400günde kavrarsın yani 1.5yıl gibi bişey tek basına süper bi oyun yapmak istiosan 6-7yıl eğer büyük bir bütçen varsa bi yer tut pc felan al bir sürü hepsine maya progrmını felan indir çalısanlar tutman gerek bu programı yazılımcılar kullanabilir eğer 100kişilik kadroyla yaprsın 3-4yılda güzel bi online oyun yaparsın.
Hocam naptın ole ya Ama aslında Çok haklısın 3d nin okadar kolay bir mantığı yok Sonuçda bunun yüzlerce mobu olucak en az 4 class ve en az 50 level sınırı olsa 8 9 Armor ve weapon Yapman gerekirki gerçden bu konuda görsel zekanında çok iyi olması gerekir bide bunu 4 classa farklı farklı yapıcaksın 100 kişi ile okadar uzun sürmeye bilir:)
Oyun yapmak o kadar kolay olsaydı emin ol 3-5 kişi toplanıp yaparlardı şirket halinde 50-60+ kişi ile değil.Ayrıca 50+ kişiyi buldun diyelim bunların maaşları var yapacağınız programların lisans fiyatları,PC fiyatları,Elektirik parası,Yemek parası adamlar hayrına yapıcak değil.Mmorpg diyorsun süper bir sunucu da alman lazım onun parası,Web adresi için domain parası yani kısacası büyük bir yatırımın olması lazım ilk başta ve bunlar icin en az 50 milyarı gözden çıkarıcaksın
dur senin şevkini kiriyimda senin pesine takilmis arkadsalari kurtaralim en azindan 1.Herkez bildigi işi yapar 2.Da hiç bisi bilmiyosun kafami buluyosun bizle ya birakin ya bide msj atiyosunuz 3. cebinde simit paran varmi sen onu söyle
Uplamayın konuyu yıllar geçmiş hala tartışıyorsunuz.
Herke(s) bildiği işi yapmak zorunda değil öğrenebilir Bunun için arkadaşında dediği gibi sıfırdan anlatan kitaplar var onları yalayıp yutmak gerek. Bunun için paraya ihtiyacın yok birkaç basit programla kitabı okuduktan sonra halledebilirsin
Ama gerçekten yapmak istiyorsanız, uğraşacaksanız becerebilirsiniz. Anlık bir hevesse boşa yormayın kafanızı derim.
Bende 2 Yıl Önce Heveslendim Fps Olusturdum Map Falan Derken Oyun İç İçe Girdi Sildim.Bi Online Oyun Oynamaya Başladım Kafan Ağırmaz Oynamak Daha Güzel :)
Aslında yapabilsek güzel olur ama programlama bilgisi fln lazım bende pek anlamıom ama bilsem yardım ederdim... Yada zenginsen tutcan adamları yapcan para lazım
tek başına yapılacak iş değil
Sampde çok değişik şeyler yapabilirsin aslında değişik modlar tutuyo :D
hortlatayım upup
Arkadas yapabildi mi acaba merak ettim
quote:
Orijinalden alıntı: ozgunes
Aynen öyle. Bir ekip lazım. O oyun motorları ücretsiz degil onları alacak para lazım. Bol zaman lazım ve geniş hayal gücü + hikaye yaratıcılıgı lazım. Ardından oyunu kuruyorsun reklamı var websitesi var. Bir düzeni var oyun içi gm ekibi var. Var da var adamlar bi oyunu ypamak için 4 5 senesini veriyor üstelik çalıştıkları ekip en az 50 kişilik bir ekip.
quote:
Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe
quote:
Orijinalden alıntı: ozgunes
Aynen öyle. Bir ekip lazım. O oyun motorları ücretsiz degil onları alacak para lazım. Bol zaman lazım ve geniş hayal gücü + hikaye yaratıcılıgı lazım. Ardından oyunu kuruyorsun reklamı var websitesi var. Bir düzeni var oyun içi gm ekibi var. Var da var adamlar bi oyunu ypamak için 4 5 senesini veriyor üstelik çalıştıkları ekip en az 50 kişilik bir ekip.
Crytek firması Cryengine'i ücretsiz dağıtıyor. Sitesinden indirebilirsiniz. Hatta linkte sadece beş gün içerisinde 100k download olduğunu yazmışlar.
moralini bozmak istemem ama bu işin üniversitesini okumadan iyi bir ekip kurmadan yapman imkansız. hele programlama hakkında hiç bilgin yoksa iyice imkansız. ki c++ en zorudur bunların içinde. tabii pc mühendisi sen çevrende 2 3 programcı ve birkaç grafiker varsa basit bişiler yapabilirsin. programlama dili şıp diye öğrenilmiyor. döngüler kodlar off off neler neler var...
Öncelikle herkse slm bende arkadaş gibi mmorpg tarzı bir oyun kurmak isityorum çok iyi bir bilgisayarım.Herkes proğram dili ve pra diyor diyelim ki proğram dilini öğrendim kaç para lazım ortalama bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın.Şimdiden teşekkürler..