Şimdi Ara

Miyop olup lens takan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gözler 4,5-5 miyop olmuş durumda ve gözlük takmayı sevmiyorum psikolojik bir kompleks haline geldi nedense dışarıda hiç takmam anca evde sınavda filan bir şeyler okurken izlerken. Lens hayatımda hiç takmadım o yüzden kararsızım özellikle göze zararlı, enfeksiyon riski fazla diyenler var? Öte yandan lensi göze takmak işlemi de gözüme çok korkutucu geliyor, gözü kırpmadan açık tutup içine cam yerleştirmek! Tüyleri ürperiyor bunu düşündükçe?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende senin durumdaydım gözlük takmayı hiç sevmiyordum. Okulda zorunda olmadıkça takmıyordum şimdi lense geçtim kendime eziyet etmişim diyorum. Yaklaşık 2 yıldır lens kullanıyorum. İlk haftalarda takmak 3-4 dakikamı alırken şimdi 20 saniyemi alıyor. Ayrıca göze cam takmıyorsun ince plastik gibi birşey lens. Ellerini yıkarsan enfeksiyon kapmazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kornea yi inceltip zarar veriyor. Ileride lazer yaptirmak istersen sikinti cikarar

• ne olursa olsun lens kullanma
  • takan çok kişi var gece çıkarıp temiz elle çıkarma takma yaptığın sürece sorun olmaz diyorlar

• gozluk masrafi akdar ameliyat zaten yapiliyor, gidin amelyat olun ben oldum sorun yok 10 yildir
    lens takamiyorum, cok dandik bisey , bence kaliteli gozluk al veya en guzeli dunya goz hastanesine git cizdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mic999

gozluk masrafi akdar ameliyat zaten yapiliyor, gidin amelyat olun ben oldum sorun yok 10 yildir
    lens takamiyorum, cok dandik bisey , bence kaliteli gozluk al veya en guzeli dunya goz hastanesine git cizdir

25 yaşında lazer ameliyatı olacağım yani yaklaşık 4-5 yıl var buna, o zamana kadar dışarıda lens evde gözlük taksam kornea inceleceği için lazer ameliyatın tehlikeye mi girer?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Erkek Adam Renkli Lens Takar Mı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyodorleo

quote:

Orijinalden alıntı: mic999

gozluk masrafi akdar ameliyat zaten yapiliyor, gidin amelyat olun ben oldum sorun yok 10 yildir

25 yaşında lazer ameliyatı olacağım yani yaklaşık 4-5 yıl var buna, o zamana kadar dışarıda lens evde gözlük taksam kornea inceleceği için lazer ameliyatın tehlikeye mi girer?

malesef bu konuda bisey soyleyecek durumda degilim, bence adam akilli bir doktora danisman lazim, evet 25 ten sonra lazer yaptirman daha mantikli ama ben erken yaptim, ustelik 1,5 tu gozlerim, seni dusunemiyorum yazik gercekten

allah kolaylik versin

• benim sol 7.50 sağ 6.50

2 senedir lens kullanıyorum. İlk aldığım lensler 2 haftalık kullanım süresi olan lenslerdendi. ancak gözde kuruluk yaptı. batma hissi vermeye başladı.

Doktorun tavsiyesiyle günlük kullan at lense geçtim. Fiyat olarak daha pahalıya geliyor ama ne kuruluk kaldı ne batma hissi.

İlk takıp çıkarma sırasında 3-5 dakka sürüyordu. Sakındığım için ve korktuğum için böyle oldu ama sonradan alıştım. 20 saniyede takıyorum 10 saniyede çıkarıyorum.

Önemli olan konu hijyen. Ellerini katı sabunla güzelce yıkaman lazım. Sıvı sabunlardaki malzemeler ne kadar durulasan da elinde bir kayganlık hissi bırakıyor. Ben Dove el sabunu kullanıyorum. Daha organik takılayım içinde kimyevi madde olmasın dersen el yapımı zeytinyağı sabunlarından alabilirsin.

Umarım faydalı olur söylediklerim.
  • Zararlı diyorlar çizdirme için bide tam düzelmiyormuş göz 0.25 felan kalıyormuş bir şey daha diyecem göz numarasının zamanla büyüme şansı varmış ? Bunlar hakkında ne düşünüyorsun hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Walter White

Zararlı diyorlar çizdirme için bide tam düzelmiyormuş göz 0.25 felan kalıyormuş bir şey daha diyecem göz numarasının zamanla büyüme şansı varmış ? Bunlar hakkında ne düşünüyorsun hocam ?

Zararli diyenler pis fakirler, dinleme

zamanla buyume soyleki, o sebeple tavsiye edilen 25 ten sonra ve en az 2-3 sene gozluk taktiktan sonra amelyat olunmasi ama bunlar tabiki riski azaltmak icin yoksa her turlu ameliyat olunur

benim sadece sag 1.25 oldu on yilin sonunda ama buda normal , her gun iphone, laptop, tv normal

netice olarak olun diyorum ben , rahatini sonra fark edersiniz
  • Direk lazerle tedavi ol kesin çözüm, lensle mensle uğraşılmaz.

• Uzun süredir kullanıyorum enfeksiyon yaşanması için lensi kullanan kişinin leş biri olması lazım öyle söylim sana :) Tavsiyem günlük kullan-at lensleri tercih etmen olur hem temiz olur 1 lensi 30 gün kullanmamis olursun hem de yeni lens göze daha rahat takılıyor.
  • 4.5 dereceyle nasıl dolaşıyonlan sokakta? Lens benimde 18-20 yaş arası istediğim bir şeydi. Artık istemiyorum gözlük gibisi varmı ya

• Lens kullanabilirsin benim de 4.75 ayrıca koyduğun şey cam değil çok esnek birşey

• Benim gözlerlde 3.5 derece ama şu an yine ilerledi tahmin edebiliyorum. 8-9 yıldır lens kullanıyordum ama nedense beni rahatsız ediyor iyice artmaya başlayınca bu durum gözlük kullanamaya başladım. Seviyor musun deseler nefret ediyorum ama mecburiyetten takıyorum.

• Parası ne kadar ki ?

İşte bide hocam büyüme olması sıkıntı biraz 😃

• Benim göz numaram 2 gözlüksüz bir şey göremiyorum. 4-4,5 la nasıl görüyosun gözlüksüz?

• 11 yıldır lens kullanıyorum gözlerim 3.5 miyop
  • Hocam benimde 4,5-5 miyop. Doğduğumdan beri gözlük takıyorum. Utanmasam uykuda banyoda takıcam. Ne demek gözlük takmıyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.