Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (88. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.259
Cevap
77
Favori
217.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mysteriousozi

Asıl simülatör ve uçuştan anlayanlar bu oyunu iki üç defa oynuyorlar dost özellikle gerçek uçuş dinamikleriyle alakası olmayan kontroller tam oyuncak yaptı. Çok nitelikli güncellemeler gerek... Nette yayın yapan pek çok gerçek pilotların oynadıklarını henüz görmüş değilim. İlerisini bilmem 320 de pek çok özellik inopta en basitinden... bir tuşla uçağı kaldırıyorsun.
    Ne bekliyodun adamların sana full operasyonel study level 320 yi default vermesini mi?
  • Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    Neden vermesinler ki? İki şekilde de koyabilirlerdi. Soruya bak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.flightsimulator.com/august-27th-2020-development-update/ - Güncelleme 1 hafta içinde gelecek pek bir değişiklik olacak gibi durmuyor.
  • VR desteği konusunda net bir açıklama geldi mi? Ben mi kaçırdım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aranel Ciryatan

VR desteği konusunda net bir açıklama geldi mi? Ben mi kaçırdım?
    ilk etapta sadece hp reverb g2, daha sonra tüm headsetler için vr desteği gelecek dendi. reverb'ün çıkması kasım ayını bulacak sanırım.

en yüksek sistemlerde bile doğru dürüst 60 fps bile yakalanamazken, vr'da nasıl oynayacağız orası meçhul. monitörde 30 fps oynanıyor sorun olmuyor ama vr'da düşük fpslerde motion sickness olması kaçınılmaz. hp reverb g2, valve index ayarında çözünürlüğe sahip olacak, yüzde %50 çözünürlük azaltılarak oynanacağı tartışılıyor redditte. single screendaki görüntü kalitesini vr'da yakalayabilsek zaten nasıl bir şey olur tahmin bile edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 28 Ağustos 2020; 9:30:19 >
  • iniş konusunda tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak,

diyelim 8000 feetteyiz, alçalma rotasına girdik, pist 2600 feet yükseklikte. vertical speedi stabil bir şekilde azaltarak piste yaklaşacağız. ancak piste olan uzaklık, uçağın hızı, yükseklik denklemiyle vertical speed'i ne kadar düşürmemiz gerektiğini hesaplamak gerekiyor. o olmayınca çok alçalma ya da alçalamama pisti ıskalama kaçınılmaz. küçük uçaklarda problem olmuyor ancak büyük uçaklarda tam pist başında pisti yakalayacak kadar alçalma için nasıl bir yöntem izlemek lazım.

edit:
    x-planetools.com
    Descent calculator for hobbyist flight simulators
    https://x-planetools.com/descent.html

şöyle bir şey buldum. sanırım bu iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 28 Ağustos 2020; 10:23:0 >

• Bende Samsung Odyssey+ var. XP11'de özellikle beta versiyondaki son güncelleme ile çok keyifli hale geldi VR. Normalde donma takılma vs çok oluyordu oyunun normal versiyonunda fakat şuan beta sürümde hem FSP 60'larda dolanabiliyor hemde cidden ne takılma ne atlama.

Sistemim R7 3700x ve 2070S ekran kartı. FS2020'de 2K çözünürlük ve High-End ayarlarda 60 FPS sabit alabiliyorum. Sadece Newyork'da 40 FPS'leri gördüm onun dışında TR'deki bir çok şehirde İstanbul'da dahil 60 FPS. Gece uçuşta İstanbul'da gündüze göre biraz düşüyor FPS ara ara 54-55'lere inip tekrar çıkıyor ya da anlık drop yiyor. Bu arada Windows sürümü 2004.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aranel Ciryatan -- 28 Ağustos 2020; 9:26:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aranel Ciryatan

Bende Samsung Odyssey+ var. XP11'de özellikle beta versiyondaki son güncelleme ile çok keyifli hale geldi VR. Normalde donma takılma vs çok oluyordu oyunun normal versiyonunda fakat şuan beta sürümde hem FSP 60'larda dolanabiliyor hemde cidden ne takılma ne atlama.

Sistemim R7 3700x ve 2070S ekran kartı. FS2020'de 2K çözünürlük ve High-End ayarlarda 60 FPS sabit alabiliyorum. Sadece Newyork'da 40 FPS'leri gördüm onun dışında TR'deki bir çok şehirde İstanbul'da dahil 60 FPS. Gece uçuşta İstanbul'da gündüze göre biraz düşüyor FPS ara ara 54-55'lere inip tekrar çıkıyor ya da anlık drop yiyor. Bu arada Windows sürümü 2004.
    bende de 3700x, 1080ti var, ultra-high arası 50-70 fps arası dolanıyorum yüksekliğe göre ancak bazen saçma bir şekilde 30 altına düştüğü de oluyor.

vr olarak rift cv1 kullanıyorum, diğer oyunlarda asw devreye girince minimum 45 fps gördüm vr'da, 45 fps aşağısında rahatsız edici olmaya başlıyor. msfs'nin sorunu stabil fps yakalamak pek mümkün değil. en iyi sistem de olsa 90 fpsyle giderken bir anda 30'a düşmeler olabiliyor. bunun sebebi gpu'nun ya da cpu'nun aşırı yüklenmesi de değil random olarak düşüyor diyebiliriz.

tabi 1 saatlik uçuşta, 1-2 dk fps düşmesi yaşanması normal de görülebilir, updatelerle bu optimizasyon problemi çözülebilir de. bakalım ben de takip ediyorum vr sürecini.

• mysteriousozi kullanıcısına yanıt
    Hocam simülatörden anlıyorum diyip de her simülasyonda çöp olan default airliner uçağı gömmek de komik oluyor biraz. Cevap verdiğin arkadaş çok haklı, twitchden 2 yayın izleyen casual oyuncular burada oyun çöp uçak çöp diye bilgiçlik taslıyor. Pmdg türevi uçaklar ve 3rd party diğer ek yazılımlar piyasaya düştüğü zaman asıl simülasyon başlayacak zaten, bunu bu işle ilgilenen herkes bilir.

• marquin kullanıcısına yanıt
    bu arada nvidianin oyun icin yerlersim mi ne bir ayari var onu kesinlikle kapatin. ayrica xbox game bar acik ise onuda kapatin. ben fps yi monitor gysnc oldugundan oradan takip ediyorum. nvidia'nin zamazingosu kesinlikle fps dusuruyor. bir cok oyunda bunu cok net deneyimledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aranel Ciryatan -- 28 Ağustos 2020; 9:41:18 >
  • marquin kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Yontem su; chart okumayi ogrenmek. Yaklasma icin STAR chartini kullanmaniz gerekmekte. Bunun haricinde ki bana gore IFR ucuslarda ozellikle piste yaklasma (alcalma ve pist merkezini tutturma) da kullanilacak yontemler cok saglikli olmayabilir. Dusununki hep hava acik olmuyor bazen neredeyse burnunuzun ucunu goremiyorsunuz. Gorerek yaklasma her zaman ise yaramiyor

STAR chartini incelerseniz ve bir kac video izlerseniz temel kaideleri kolaylikla ogrenirsiniz.

Bir de Yaklasma sonrasi piste inis icin kullanilan FINAL APPROACH adi ile tabir edilen Chartlar mevcut

Ortalama piste 7-8 mil kala inis hattina oturma sonrasi hangi hizda hangi varyo da inmeniz gerektigi yazmakta.

Konu cok uzun aslinda telefondan cok detayli yazamadim kusurma bakmayin

Eger sorunuz olursa ozelden yazabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan737

Merhaba

Yontem su; chart okumayi ogrenmek. Yaklasma icin STAR chartini kullanmaniz gerekmekte. Bunun haricinde ki bana gore IFR ucuslarda ozellikle piste yaklasma (alcalma ve pist merkezini tutturma) da kullanilacak yontemler cok saglikli olmayabilir. Dusununki hep hava acik olmuyor bazen neredeyse burnunuzun ucunu goremiyorsunuz. Gorerek yaklasma her zaman ise yaramiyor

STAR chartini incelerseniz ve bir kac video izlerseniz temel kaideleri kolaylikla ogrenirsiniz.

Bir de Yaklasma sonrasi piste inis icin kullanilan FINAL APPROACH adi ile tabir edilen Chartlar mevcut

Ortalama piste 7-8 mil kala inis hattina oturma sonrasi hangi hizda hangi varyo da inmeniz gerektigi yazmakta.

Konu cok uzun aslinda telefondan cok detayli yazamadim kusurma bakmayin

Eger sorunuz olursa ozelden yazabilirsiniz
    havacılık 101 gibi bir soru oldu biraz farkındayım, teşekkür ediyorum bilgiler için.

bu işi ciddiye alacaksak bir tane tablet tarzı bir şey alıp her havaalanı için chartları oradan takip etmek gerekiyor sanırım. dediğiniz gibi videoları kurcalayayım ben biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: marquin

iniş konusunda tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak,

diyelim 8000 feetteyiz, alçalma rotasına girdik, pist 2600 feet yükseklikte. vertical speedi stabil bir şekilde azaltarak piste yaklaşacağız. ancak piste olan uzaklık, uçağın hızı, yükseklik denklemiyle vertical speed'i ne kadar düşürmemiz gerektiğini hesaplamak gerekiyor. o olmayınca çok alçalma ya da alçalamama pisti ıskalama kaçınılmaz. küçük uçaklarda problem olmuyor ancak büyük uçaklarda tam pist başında pisti yakalayacak kadar alçalma için nasıl bir yöntem izlemek lazım.

edit:https://x-planetools.com/descent.html

şöyle bir şey buldum. sanırım bu iş görür.
    Angle of attack değerini ayarlayıp çok dik olmayan bir açıyla alçalırsanız sorun olmaz. Buradaki sorun, çoğu sivil uçakta AOA göstergesi yoktur.

• Şu oyun müthiş orta grafiklerde bile fakat kokpitten çıkınca görüntü donuyor hareket edemiyorum bunu çözmenin bir yolu yok mu
  • Rx590 ekran kartı 2600x işlemci ile 40-50 civarı fps alıyorum. Grafik ayarlarını ne kadar kurcalasam da değişim oluyor o yüzden ultrada oynuyorum. Belli bir ayar falan var mıdır fs2020 için arkadaşlar amd ler için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtubersavar Y kullanıcısına yanıt
    İnternet hızınız etkiliyor olabilir

• Beyler bu update işini çözebilen var mı? Oyunu zorrent'ten indirdik sıkıntı yoktu oynadım bir süre sonra game pass aldım önce oyunnu 1 gb'ını çekti daha sonra oyun menüsüne geldik 98 GB update var dedi bir kısmını yaptı kapandı oyun bir daha açtım 86 GB update var dedi bir kısmını yaptı yine yapandı şimdi açtım 80 GB update var diyor.
  • Aranel Ciryatan kullanıcısına yanıt
    Benim GSYNC monitör FPS i tespit edemiyor bu oyunda nedense.. Dual monitör tabi bendeki. Yandaki 60 FPS olunca Gync buglu 1.5 yıldır falan.. Yanda video falan açınca bazı oyunlar da yandaki video ile aynı hertze sabitleniyor. Çok gıcık bir durum. Konu hakkında bilginiz var mı?
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Yonetici olarak calistir secenegini kullandiniz mi ?

• Bir de, bu indirdiğimiz livery paketlerini nasıl düzenleriz bilen var mı? Kendi kafasına göre call name falan alıyor uçaklar. Ben kendime göre editlemek istiyorum. Ayrıca THY deki ME-TURK wing yazısı hiç hoşuma gitmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.