Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (89. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.259
Cevap
77
Favori
217.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Masanori Takahaşi

Neden vermesinler ki? İki şekilde de koyabilirlerdi. Soruya bak.
    Dediğim kalite de bir uçağı ekleselerdi bu simin standart versiyonunun fiyatı değil 350 tl, 1000tl den aşağı olmazdı. Ama siz belli ki uçak simülasyonlarına yenisiniz ilerde ne dediğimi anlarsınız.
  • Sarkaryan kullanıcısına yanıt
    İnternet hızı 50mbps
  • Batuhan Apatay kullanıcısına yanıt
    Bende dual kullaniyorum. Bu sorunu yaşayan çok kişi var maalesef. Bir dönem bende de baska bir sorun olmustu. gpu saat hizi artma problemi vardi. Onu da birebir ayni 2 monitore gecip çözdüm.

2k@144 hz x 2 sistemde mhz 300 şuan boşta

1080@144 + 2k@144 yaptigimda mhz bosta 1200 olup ekran karti bos yere isinip fan aciyordu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MFS2020 çıktıktan sonra daha önce hiç uçuş simulasyonu ile ilgilenmemiş olan bir kitle de MFS2020 ile bununla tanıştı. Ancak konudaki yorumlara bakılınca, kimin uçuş simulasyonlarıyla ilgilendiği kimin ilgilenmediği epey açık belli oluyor. Bu yeni tanışan kitlenin çoğunun MFS2020'den beklentisi de normal oyunlarla kıyas şeklinde oluyor. Ne derecede büyük bir yapım olduğu gözden kaçıyor. Bu simulasyon nasıl yapıldı, arkaplanında nasıl sistemler çalışıyor YouTube ile araştırabilirsiniz. Anlamadığım şekilde grafikleri yetersiz bulanlar da var. Bu çapta bir simulasyon için daha ne bekliyorsunuz ki? Gerçeğinden ayırt etmesi zor videolar, fotoğraflar paylaşılıyor her yerde. Simulasyon ile gelen default uçaklar hakkında olumsuz yorumlar da görüyorum. Hangi uçuş simulasyonundaki default uçaklarda bu kadar detay vardı ki? Şu ana kadar yapılmış default uçaklar arasında en detaylıları var simulasyonda. PMDG vs. daha MSF2020 çıkış yapmamışken bunun üzerinde çalışmalar yapıyordu zaten. Çok çok iyi uçak modları gelecektir. Şu an simulasyon oldukça taze. Güncellemeler ve modlar geldikçe çoğu eksik olan şey de giderilecektir. Belli ki bundan sonra sistemi yetenler MSF2020 ve yetmeyenler de Xplane ile uçacak.

Bir de uçuş fizikleri hakkında bir tartışma var. Bence burada bilinmesi gereken şey; gerçek olan durumu çoğu simulasyoncu bilmiyor. Yani gerçek bir uçağı çoğumuz uçurmadık. Bundan dolayı kıyasladığımız nokta bir başka simulasyon oluyor -Xplane gibi- bu durumda da hangisi daha gerçekçi diye bilebilmemiz zor. Ancak bir gerçek pilotun iki simulasyonu da karşılaştırması, incelemesi varsa anlayabilirz. Tabi şu an sadece default uçaklarla bir kıyaslama yapılabilir, bunu da unutmamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 28 Ağustos 2020; 14:37:13 >

• Hala oyunun grafiklerini beğenmeyenler var. P3D'de ve X-plane 11'de default bir şekilde bu grafiği almanız mümkün değil. Özellikle yer şekilleri bu oyunda aşmış durumda. P3D'de ORBX kursanız bile bu yer şekillerini elde edemezsiniz. X-plane'de ortho4xp kurarsanız bir şekilde yaklaşırsınız ama küçük bir bölge bile 5-6 GB yer tuttuğu için bu da çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan737

Yonetici olarak calistir secenegini kullandiniz mi ?
    Değişen bir şey olmadı 74 GB kadar indi. Aç kapat aç kapat böyle bitecek sanırım.

Beyler birde ben bu oyunu oynamak için almadım benchmark için aldım. Malum oyunda benchmark modu yok fakat harita da autopilota alıp uçagın kendi gitmesini saglama imkanı var mı? Malum benchmark sahnesi için aynı tekrarlanan bir sahne olması lazım. Yön tuşuna az bassan bile aldıgın fps bir dahakine değişir. Simülatör oldugu içinde zor oyun. Oynayarak vakit kaybetmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 28 Ağustos 2020; 17:37:50 >
  • Aranel Ciryatan kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum benim kartın idle moda çektiğini hızı. Hep 50 derece üstünde. (Strix oc 1080ti)

Siz şanslıymışsınız ikisi de aynı hz monitör. Bu sorun bir güncelleme ile gelmişti zamanında, Windows’undu galiba, bir daha da gitmedi. Lolde misal yanda video olsun olmasın windowed borderless modda oynayamıyorum. 60 hz gibi acayip bi şekilde akıyor görüntü. Tam ekrana çekinde kaymak gibi.. ne denediysem olmadı. Windows ya da nvidianın da umrunda değil. Bilmiyorum ne olacak böyle..
    1080p@60hz ve 1440p@165hz benim de ama 1080pyi de 2k ya çektim görüntü fena değil zaten discord falan duruyor genelde o ekranda. Gsync yerine fixed falan seçtim gene fayda yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Livery eklemek istiyorum ancak yapamıyorum. Nasıl yapılması gerektiğini biliyorum ve tüm adımları uyguluyorum ancak oyuna girince liveryler gözükmüyor. Sebebi nedir sizce? Xbox Gamepass kullandığım için olabilir mi? İndirdiğim dosyanın içindeki livery paketini doğru yere atıyorum.
  • quote:

Livery eklemek istiyorum ancak yapamıyorum. Nasıl yapılması gerektiğini biliyorum ve tüm adımları uyguluyorum ancak oyuna girince liveryler gözükmüyor. Sebebi nedir sizce? Xbox Gamepass kullandığım için olabilir mi? İndirdiğim dosyanın içindeki livery paketini doğru yere atıyorum.
    ben de xbox gamepass kullanıyorum bende oldu. Önce uçağı seç sonra ana menüye dön sonra tekrar liveries'e gir.
  • Masanori Takahaşi kullanıcısına yanıt
    Bende de ayni sikinti oluyor
    Megapack olan v10 livery paketini indiriyorum ama yukledigimde hepsi gorunmuyor oyunda millet thy ve flypgs ile ucarkem bende bunlr cikmiyor? Sebebini bilem varsa ve yardimci olursa memnun olurum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

ben de xbox gamepass kullanıyorum bende oldu. Önce uçağı seç sonra ana menüye dön sonra tekrar liveries'e gir.

Alıntıları Göster
    Her şeyi denedim. Sadece dafault livery var. Başka hiçbir şey yok. Hatta silip tekrar attım, yine olmadı. Tam olarak attığın dosyayı buraya yazar mısın sana zahmet sırayla?
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    benchmark istiyorsan oynamana gerek yok,

boeing 747 seç
    kalkış havalimanı olarak newyork john f. kenennedy havalimanını seç

• quote:

Her şeyi denedim. Sadece dafault livery var. Başka hiçbir şey yok. Hatta silip tekrar attım, yine olmadı. Tam olarak attığın dosyayı buraya yazar mısın sana zahmet sırayla?

Alıntıları Göster
    msfs addons
    Liveries megapack v4 40 free liveries for Microsoft Flight Simulator 2020 — MSFS Addons
    https://www.msfsaddons.org/liveries/liveries-megapack-v4

Ben bunu kurdum, başta bana da olmadı gibi geldi ama önce uçağı seçiyosun sonra ana menüye dönüyosun sonra tekrar uçağı seçme yerine girince gözüküyo

• livery için localappdata klasöründe community klasörüne atın diyordu ben de o şekilde yaptım ancak olmadı.

daha sonra oyunun asıl datasının bulunduğu klasördeki community klasörünün içine attım. o şekilde çalıştı.

tabi ben oyunun ayarlarından ssd'de çok yer kaplamasın diye cache ve data için başka diski seçmiştim ve liveryi o diskin içine attım, eğer siz değiştirmediyseniz localapp kısmına atmanız gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 28 Ağustos 2020; 16:50:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marquin

livery için localappdata klasöründe community klasörüne atın diyordu ben de o şekilde yaptım ancak olmadı.

daha sonra oyunun asıl datasının bulunduğu klasördeki community klasörünün içine attım. o şekilde çalıştı.

tabi ben oyunun ayarlarından ssd'de çok yer kaplamasın diye cache ve data için başka diski seçmiştim ve liveryi o diskin içine attım, eğer siz değiştirmediyseniz localapp kısmına atmanız gerekebilir.
    100gb'lık cache oluşturdum, hiçbir işe yaramadı fps ve anlık donmalar anlamında.
  • 10/15 FPS kazandiriyormus

quote:

forums.flightsimulator.com/t/small-js-config-file-mod-to-gain-10-15-fps-in-airliners-and-glass-cockpit-planes/221308

forum linki kendi kendine degistirdigi icin quote icine almak zorunda kaldim

Farkli bir forumdaki tartismasi
    https://www.avsim.com/forums/topic/582625-small-js-config-file-mod-to-gain-1015-fps-in-airliners-and/

Mod haline getirmisler sanirim
    nexus mods :: microsoft flight simulator
    FPS Increase - Lower 2D instrument refresh rate
    https://www.nexusmods.com/microsoftflightsimulator/mods/34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diglam -- 28 Ağustos 2020; 17:37:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

benchmark istiyorsan oynamana gerek yok,

boeing 747 seç
    kalkış havalimanı olarak newyork john f. kenennedy havalimanını seç

Oyunu daha açamadığım için bilmiyorum. Bu senaryoda direk uçak havada mı başlıyor ve oto pilot etkin mi. Hava durumunda değişiklik olma ihtimali var mı peki ya da yüzeyi detaylarında bulutlarda filan.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    aga havalimanında kokpitin içerisinde başliyorsun, uçak tamamen durgun şekliyle. hava durumunun pek bir etkisi yok, fotogrametri şehir + boeing kokpiti = fpslerin sessiz çığlığı

5 ghz işlemcin varsa belki 30 görürsün bir ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

aga havalimanında kokpitin içerisinde başliyorsun, uçak tamamen durgun şekliyle. hava durumunun pek bir etkisi yok, fotogrametri şehir + boeing kokpiti = fpslerin sessiz çığlığı

5 ghz işlemcin varsa belki 30 görürsün bir ihtimal
    9900K islemci gpu 2080S. Kamera gecisi oluyordur zaten disardan filan onlari sormuyorum.

• numpad tuşları ile kontrol etmek çok zor, fare ile ile kontrol etmek için bir ayar varmı
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.