Şimdi Ara

MİCHELİN lastik birdaha asla... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
2
Favori
24.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kobrakai

    petlas da iyi diyorlar ama bilemiyorum...

    Bana da continental iyi diyorlar,fiyatı yüksek olduktan sonra hangi markanın olursa olsun iyidir
  • hocam jant yamulmamış takımlar dağılmamış, giden lastik olsun..
  • Kocaman tepsi gibi 17 - 18 - 19 inç alüminyum jantları takıp birde takılan lastiğin yanak yüksekliği jantın yoldan yüksekliği 2 parmak kalınlığında olunca bütün yollarımızda bol bulunan dev tarla çukurlarına lastik netsin ? Jant netsin ?.. Gereksiz büyük jant kullanmak başa bela...Görünüm olsun, heybetli dursun, havalı olsun.....Hepsi gereksiz..Yağmurlu havada ve bol çukurlu yolda gece vakti 130 ile gitmekte lüzumsuz risk..Candan kıymetli bir şey yok... Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Mayıs 2012; 4:52:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.C.k.

    Yağmurlu havada çukurlu yolda 130 ile git; sonra da lastiğe laf et. Ölmediğine dua edeceğine yok michelin şöyle böyle de ondan sonra. Bu konuyu aynen micheline mail atar mısınız rica etsem; ne cevap vereceklerini çok merak ediyorum


    +1...
  • gecmis olsun...

    fransiz araclarini sevmem ama lastikleri ( michelin ) uzun ömürlüdür, 100 000 kilometreyi rahat görürler.
  • Türkiye şartlarına en uygun lastik Lassa'dır. Bunu bilir, bunu söylerim.
    Yalnız ıslak ve bozuk yolda 130 km/h hız yapmak da akıllıca değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 28 Mayıs 2012; 9:31:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Aluminyum alaşım jantımın yamulması yerine lastiğin yarılmasını tercih ederim.

    Geçmiş olsun.

    bende tersini jant daha ucuz .

    michelinler bozuk yollarda .sık sık yapılan kaldırıma çıkma hareketlerinde dayanıksız bunu bilmeyen yok. ama konforlu yumuşak hamurlu gayet güzel bi lastik asvalt lastiği.

    lassa petlas goodyear tercih edilmeli türkiye şartlarına en uygun lastik onlar .kulaktan dolma bilgilerle michelin almayın.

    çukurda yarılmasada balon yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 28 Mayıs 2012; 9:40:09 >
  • Sen 130 ile yagmurlu ve kostebek gibi yolda git sonra da vay efendim lastigim patladi michellin tu kaka de.oldu suyundan da koyalim bari.o yollara lastik ne etsin ? Zaten bizim insaniniz sucu kendinde aramaz hep karsiya suc atarlar.sen bilmiyor musun o yolda o sekilde suratli gidilmeyecegini ? He diyeceksin ki onlarin niye patlamadi.bir suru etken vardir saymakla biitmez.yuk , hiz , lastiklerin hava durumu , senelik durumu vsvs Sadece direksiyon basina gecmekle olmuyor bu isler.su yazini michellin e mail atta gor sana nereleriyle guluyorlar.michellin patates tarlasi yola gelmez hele o hizda hic gelmez.bilmeden arastirmadan almissiniz ya da degistirmemissiniz sonra gelmis laf ediyorsunuz lastige.sen dua et de arkadaki araclar gibi jantin yamulmamis.jant yamulmasindansa lastik yarilsin tercihimdir.

    2005 ten beri toyo yaris aracimizda energy saver modeli , 2008 den beri c4 aracimizda primacy hp modelini kullaniyoruz.1 kere yaris teki lastik patladi o da park ederken babam insaat demiri girmis lastige.onun disinda cok cukura girdim (tabi cok hizli degil) bir kere bile balon yapmadi , patlamadi lastik.michellin en kaliteli lastiktir , sadece bozuk yolda yuksek hizla gitmeye tahammul edemez.sorun tamamen sizde

    Iyi gunler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 28 Mayıs 2012; 9:50:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • michelin kalitedir
  • Michelin iyi lastiktir. Yıllardır michelin dışında lastik kullanmıyoruz daha bir kere balon vs. yapmadı çok şükür. Babam pilot serisi kullanıyor bende energy saver, 130 ile giderken meteor krateri gibi çukura girerseniz lastikte gider jantta hatta ön takımda. Sizin durumunuzda lastiğin suçu yok en büyük suç karayollarında ardındanda o görüş şartlarında o kadar hızlı gittiğiniz için sizde.

    Michelin abartıldığı kadar nazik bir lastik değildir, 30 ile gitseniz kafanızı tavana vuracağınız yollardan geçtiğimde oluyor ama bir sorun yaşamıyorum çok şükür.
  • Bugüne kadar michelin,brigstone,continental lastikler kullandım.

    içlerinde en memnun kaldığım lastikler brigstone oldu.

    Michelin sessiz yumuşak lastik ancak kesinlikle süprizlere açık olmalısınız.Ayrıca 1 senede 10.000 km sonrasında yeni üretim lastik olduğu ve diş derinliği iyi olduğu halde ıslak zeminlerde deli gibi kaydırmaya patiye başladı.Bir kerede ist-ank yolunda su birikintisinde araba kıç attı.Balon yanaktan yarılma gibi süprizler yapabiliyor.

    Brigstone 2-3 sene kullandım.(evo 330)Ne ıslak ne kuruda hiçbir sıkıntı yaşatmadı.Micheline göre daha sert ama daha dayanıklı bir lastik.Micheline göre lastik sesi daha fazlaama bunu 2-3 sene sonrasında yapmaya başladı yan ilk km'de o denli ses yoktu.Buda çok normal herşeyiyle memnun kaldım.

    Continental sport 2 aslında çok iyi bir lastik olduğu söyleniyor ve menşei alman.yeni üretim bu lastikler focusun üstünde geldi ama memnun değilim.Islak zeminlerde sokak arasında dönüşlerde yada virajlarda araba yağlı bir tabaka üstünde gidiyor gibi kaydırıyor.Ama düzbir şekilde su birikintisine girerseniz yardırıp gidiyor.Ses olayı çok yok brigstone'dan iyi.Saydığım dışında şikayetim yok.

    Ama bugün lastik alacak olsam kesinlikle brigstone'dan vazgeçmem.

    Kışlıkta birçok lastik kullandım kumho,goodyear,lassa.İçlerinde en memnun kaldığım ve dimdik karla kaplı yollarda bile yardırdığım lastik goodyear oldu ultragrip 7 hala kullanıyorum performansı 10 numara Lassalarda fena değil snowvays seriside başarılı.




  • Daha önemli bir faktör var oda

    Lastik işi biraz şan işi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayhakan

    korkunç bir ses daha sonra birtane daha ne oluyor demeden benimle beraber 5 arabanında lastikleri patladı.

    Kendiniz diyorsunuz herkesin lastiği patlıyor diye çukur büyük biçimsiz olabilir sonra niye suç mıchelinde
    bakış acınızı anlayamadım






    forumcuların kafasını karıştırmak için açılmış konulardan bir tanesi........
  • Bizim yollarımıza Michelin lastik gitmiyor.Ben 60.000 km Dunlop SP Sport 01 kullandım..Sayısız kez derin çukura düştüm.Hatta Clio 3 te davlumbazı parçaladım çelik jantlar haritaya döndü ama lastikler bir kez olsun balon dahi yapmadı.Sessizlik yol tutuş yağışlı havada tutunması falan çok iyi.Tek sıkıntısı yazın en ufak harekette ses yapıyor.

    A3 te ise alaşım jantlar çok şükür şimdiye kadar yamulmadı.Ama lastiklerin sağlamlığından ötürü korkmuyor değilim biraz.

    Ancak yollarımız kaymak asfalt olsa elbette Michelin ilk tercihtir.Bizim yollarımızda ise bence iyi bir tercih değil.
  • michelin ın yanakları çok yumuşak , konfor isteniyorsa ona göre kullanılmalı yoksa bu tarz kazalara karşı en dayanıksız lastik.
  • Benim de 1 ay önce Sivas yolunda,krater gölü gibi çulurlu ve kaçmanın nerdeyse mümkün olmadığı bir dağılıma sahip eşşek yolunda 2 lastiğim heba oldu ben de mecburen 4 adet sıfır lastik almak zorunda kaldım.

    Allah'tan jantlarıma birşey olmadı ya da şaranpole yuvarlanmadık.Ona şükür ediyorum.

    Benim lastiklerim Goodyear Excellence idi ve son derece memnun idim,lastiklerimde hiçbir suç yok Allah bu yolları ve özelllikle Sivas(Çamlıbel,Kızıliniş)böyle yapanın ne diyim ben

    Dün 600 km'den fazla yol yaptım,Tokat - Amasya - Samsun güzergahında idim ve yollar çok ama çok konforlu idi,büyük bir çukura sadece bir yerde rastladım o kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecay

    Bizim yollarımıza Michelin lastik gitmiyor.Ben 60.000 km Dunlop SP Sport 01 kullandım..Sayısız kez derin çukura düştüm.Hatta Clio 3 te davlumbazı parçaladım çelik jantlar haritaya döndü ama lastikler bir kez olsun balon dahi yapmadı.Sessizlik yol tutuş yağışlı havada tutunması falan çok iyi.Tek sıkıntısı yazın en ufak harekette ses yapıyor.

    İşin ilginci ben de bir aralar Dunlop SP Sport 2000 / 3000 kullandım, sürekli balon yaptı değiştirdim, sonunda illallah edip Bridgestone Turanza'ya geçtim. O da gürültülü geldi, benim araç zaten sert, paldır küldür Bridgestone'a da fazla dayanamadım. En sonunda Michelin Primacy HP serisi kullanmaya başladım. Yaklaşık 3 yıldır Michelin kullanıyorum, balon vs. gibi bir sorunum olmadı şükür.

    Biraz da şans faktörü var sanki. Ya da her arabaya her lastik iyi gitmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kobrakai

    petlas da iyi diyorlar ama bilemiyorum...

    Hocam michlenden petlasa geçmiş biri olarak tavsiye ederim.

    Michlende 10 binde lastik tabanı kırdi aynı kullanım petlas oldu 12 bın km dır kullanıyorum oldukca memnunum. Hem daha spor görünumlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yek_ka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kobrakai

    petlas da iyi diyorlar ama bilemiyorum...

    Hocam michlenden petlasa geçmiş biri olarak tavsiye ederim.

    Michlende 10 binde lastik tabanı kırdi aynı kullanım petlas oldu 12 bın km dır kullanıyorum oldukca memnunum. Hem daha spor görünumlu.


    Petlas iyidir. Candır. Fakat ben lassa aldım. Evvelinden beri kafayı bu markaya takmıştım. Rahmetli Sabancı'yı severdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Daha önemli bir faktör var oda

    Lastik işi biraz şan işi

    Şans değil, tercih önemli. Dünyanın en kaliteli markası diye alıyorsunuz ama Türkiye'ye üçüncü dünya ülkeleinde üretilen kalitesiz lastikler geliyor. Belki de kalite kontrol esnasında kabul edilebilir düzeyde hataya sahip lastikler geliyor. Üstüne üstlük yeni tarihli lastik de yok ve gereksi şekilde pahalı. Lassas, Petlas ve birkaç Türkiye'de üretilen yabancı marka daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.