Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kar taneli dört mevsim lastikleri karda genelde basarılı.
    Asıl fark aşırı sıcaklarda ortaya çıkıyor.
    Aracını limitlerde kullanmayanlar, yaz aylarındaki olumsuz performansı cok hissetmiyor.
    Ama limitlere yakın kullananlar;
    Otoyollardan kavşaklara dönüs veya kavsaklardan otoyola girislerdeki virajlarda dışa kayma,tutunma kayıpları,
    Sert frende ABSnin erken devreye girmesi, cok dik yokuslarda ABSden dolayı duramama,
    Patinaja kolay düşme gibi sikayetler bildiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 10 Kasım 2016; 20:59:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben weather proof seçtim arkadaşlar. Bu lastiği seçmemde kış performansısnın daha iyi olması ve CC'a ilişkin(ankara) yaz deneyimlemelerinin de çok olumlu olmadığı paylaşımları etkili oldu, yaz için kafamda soru işaretleri olsa da en azından kışı sağlam çıkarırım, yaza da iş görmezse tekrar bakarız artık :)
  • Issemyake_ I kullanıcısına yanıt
    O lastigi çok tavsiye etmem kuzey ulkesine uygun onlar.
    Linke bir bakinhttp://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-AutoBild-All-Season-Tyre-Test.htm

• Değerli forumdaşlar,

Bu lastikleri kendi aracımda bir yıldır kullanmaktayım(185/60/15).Daha önce Bridgeston ER300 ler vardı.Hala almadıysanız fikir vermesi açısından söylüyeyim bu lastikler ne kış ne yaz lastiği ikisinin arasında kalmış bir lastiktir.Fren mesafesi uzadığından maddi hasarlı bir kaza yaptım.Sebebini bu lastiklere bağlıyorum.Yaz lastikleri olsa büyük ihtimalle çarpmadan dururdum.Yani 1 metre yada 2 metre fren mesafesi uzaması çok şey ifade ediyor.Alacak kişiler bunu bilsin lütfen.Karşı görüşlü arkadaşlar olacaktır.Bunlar benim tecrübelerim ve tavsiyelerim.
  • Herşeyden biraz = hiçbirşey

• maxximuss M kullanıcısına yanıt
    Hakli oldugunuz nokta yazın yaz lastigi perfomansi asla veremez.
    Bu nedenle sıcakta takip mesafesini korumak cok önemli.
    Ben hizli kullanmam surekli yaz-kis lastik değişimi yapmamak icin aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: UssuzAdam

Herşeyden biraz = hiçbirşey

Herseyden biraz olmasi HICBIRSEYimizin olmadigi anlamina gelmez.

Herseyin en iyisine sahip olmadigimiz anlamina gelir sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: asts

quote:

Arkadaşlar,

Merhaba

Aralık 2015 yılında aldığım 37. hafta üretimi 225.45.17 Michelin Crossclimate lastiklerimden aşırı derecede memnun idim.

Arabam iş ve evde kapalı garajda durmakta. Doğru düzgün güneşte kalmamakta.

Kedi gözlerinde durarak geçen, kaldırıma tekerlek çıkarmayan bir kullanım stilim var. Benden başkasına vale servis sorumlusu dahil araba teslim etmem. Yıkamada parlatıcı sürdürmem.

Bu rağmen aşağıda göreceğiniz fotoda bir lastiğimde çatlama oluştu.

Nedenini bilmemekle birlikte canım sıkıldı.

Aldığım yere götürdüm. Olumsuz konustular ama Michelin e yazacağız dediler.

İnternetten kurcaladım Michelin firması kendisini NIRVANA olarak görmekte, müşteri memnuniyetinin "M" sinin olmadığı verdikleri cevaplardan belli oluyor.

Benim düşüncem bu lastik birleşim yerinden çatlamış gibi. Üretim hatası var. Ayrıca lastik son zamanlarda sanki 5 yıllık lastik elastikiyetinde. Sertleşmiş gibi.

Şikayetimle ilgili gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım.

Hayırlısı bakalım...

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği

Arkadaşlar, Merhaba,

Kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.

Haziran ayından bu yana Michelin ile kavgamız devam ediyor.

Bu arada çatlak lastik sayısı haziran ayında 1 idi. Şimdi 4. Hepsi aynı yerden, aynı şekilde çatladı.

Michelin Tr merkeze lastiklerden 1 tanesini gönderdim. Resmi yazı ile lastiği iade ettiler. Cevap tahmin ettiğiniz gibi kullanıcı hatası.

Michelin Tr CEO suna Fransızca mail attım dönmedi.

Michelin Başkanı na aynı maili forward ettim. CC ye Tr CEO sunu koyarak. O da dönmedi.

Ben elimden gelen tüm çabayı gösterdim. Konu şimdi Tüketici hakem heyetinde.

Bakalım ne olacak. Yine bilgilendireceğim.

Herkese hayırlı akşamlar.

Suv aracıma lastik araştırırken bu mesajınızı gördüm. İyi lastik her firmada var, müşteri memnuniyetini sağlamak daha önemli. Bu sebeple Michelin'i seçeneklerimden çıkardım. Teşekkür ederim paylaştığınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

quote:

Arkadaşlar,

Merhaba

Aralık 2015 yılında aldığım 37. hafta üretimi 225.45.17 Michelin Crossclimate lastiklerimden aşırı derecede memnun idim.

Arabam iş ve evde kapalı garajda durmakta. Doğru düzgün güneşte kalmamakta.

Kedi gözlerinde durarak geçen, kaldırıma tekerlek çıkarmayan bir kullanım stilim var. Benden başkasına vale servis sorumlusu dahil araba teslim etmem. Yıkamada parlatıcı sürdürmem.

Bu rağmen aşağıda göreceğiniz fotoda bir lastiğimde çatlama oluştu.

Nedenini bilmemekle birlikte canım sıkıldı.

Aldığım yere götürdüm. Olumsuz konustular ama Michelin e yazacağız dediler.

İnternetten kurcaladım Michelin firması kendisini NIRVANA olarak görmekte, müşteri memnuniyetinin "M" sinin olmadığı verdikleri cevaplardan belli oluyor.

Benim düşüncem bu lastik birleşim yerinden çatlamış gibi. Üretim hatası var. Ayrıca lastik son zamanlarda sanki 5 yıllık lastik elastikiyetinde. Sertleşmiş gibi.

Şikayetimle ilgili gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım.

Hayırlısı bakalım...

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği

Arkadaşlar, Merhaba,

Kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.

Haziran ayından bu yana Michelin ile kavgamız devam ediyor.

Bu arada çatlak lastik sayısı haziran ayında 1 idi. Şimdi 4. Hepsi aynı yerden, aynı şekilde çatladı.

Michelin Tr merkeze lastiklerden 1 tanesini gönderdim. Resmi yazı ile lastiği iade ettiler. Cevap tahmin ettiğiniz gibi kullanıcı hatası.

Michelin Tr CEO suna Fransızca mail attım dönmedi.

Michelin Başkanı na aynı maili forward ettim. CC ye Tr CEO sunu koyarak. O da dönmedi.

Ben elimden gelen tüm çabayı gösterdim. Konu şimdi Tüketici hakem heyetinde.

Bakalım ne olacak. Yine bilgilendireceğim.

Herkese hayırlı akşamlar.

Suv aracıma lastik araştırırken bu mesajınızı gördüm. İyi lastik her firmada var, müşteri memnuniyetini sağlamak daha önemli. Bu sebeple Michelin'i seçeneklerimden çıkardım. Teşekkür ederim paylaştığınız için.

Ayrıca kış lastiği kullanıyorsanız, yaz lastiği olarak Nokian Line SUV öneririm.
    Ya da uygun ebat varsa Dört mevsim olarak Bfg Urban Terrain alabilirsiniz.

• merhaba arkadaşlar
    cross climate yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum daha önce de mesajım vardı lastikleri ilk aldığımda ve tavsiye etmiştim. kışın çok sıkıntı yaşamadığı söyleyebilirim özellikle yağmurlu havalarda yol tutuşu iyi. ancak yazın problemler yaşadım. lastik yumuşak olduğundan kullanımda fazla patinaj yapıyor araç ve direksiyonu çevirirken toparlanması zor oluyor aracın. örneğin dönüş yapıp yokuş çıkacaksınız direksiyonu çevirip hızlanırken zor toparlıyor kendini patinaj yapıyor. aracı da sakin kullanan biriyimdir. birde lastik çabuk yıpranıyor özellikle yanak kısımları, iki kez maalesef kaldırıma sürttüm birinde park ederken ve ikisinde de yanaklarda açılma kopma oldu. iyi forumlar
  • Bu lastik çıktı diye çok sevinmiştim, kışın yazlık lastik kullanmak istemiyorum ama her yıl da sök tak yapmak istemiyorum. Bu lastiğin muadili başka bir markada var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Bu lastik çıktı diye çok sevinmiştim, kışın yazlık lastik kullanmak istemiyorum ama her yıl da sök tak yapmak istemiyorum. Bu lastiğin muadili başka bir markada var mı?

Nokian Weatherproof
    Goodyear Vector 4,5,5+
    Falken AS200
    Sava Adapto HP
    Hankook Optimo 4S
    Pirelli Cinturato Allseason
    Dunlop SP Sport 01 A/S
    Uniroyal AllseasonExpert
    Vredestien Quatrac Lite
    Kumho Solus HA31
    Nexen N'Priz 4S
    Toyo Vario V2+
    Maxxis AP2

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Bu lastik çıktı diye çok sevinmiştim, kışın yazlık lastik kullanmak istemiyorum ama her yıl da sök tak yapmak istemiyorum. Bu lastiğin muadili başka bir markada var mı?

Nokian Weatherproof
    Goodyear Vector 4,5,5+
    Falken AS200
    Sava Adapto HP
    Hankook Optimo 4S
    Dunlop SP Sport 01 A/S
    Uniroyal AllseasonExpert
    Vredestien Quatrac Lite
    Kumho Solus HA31
    Nexen N'Priz 4S
    Toyo Vario V2+
    Maxxis AP2

Hocam tesekkurler, bircok arkadasa faydali olacak bilgiler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Nokian Weatherproof
    Goodyear Vector 4,5,5+
    Falken AS200
    Sava Adapto HP
    Hankook Optimo 4S
    Dunlop SP Sport 01 A/S
    Uniroyal AllseasonExpert
    Vredestien Quatrac Lite
    Kumho Solus HA31
    Nexen N'Priz 4S
    Toyo Vario V2+
    Maxxis AP2

Hocam tesekkurler, bircok arkadasa faydali olacak bilgiler

Hocam alternatif var ama malesef hiçbiri michelin crosclimate etiket değerlerine sahip değil yani ıslak yol tutuş A yakıt C gürültü ise 68-69 db başka kış lastiği serifikalı yaz lastiği yok

• Karda Crissclimatedan daha basarılı lastikler var ama kuru zeminde en iyisi Crossclimate.

• Arkadaşlar Antalya'da çok nadiren eksi derece oluyor kışın da sadece geceleri 7 derecenin altına iniyor denebilir. Sadece yaz lastiği yeterli olur mu yoksa 4 mevsim lastiğe gerek var mı sizce? Bir de merak ettiğim yazın 40-45 derecede 4 mevsimler özelliğini yitirir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 21 Kasım 2016; 8:13:29 >
  • Antalyada otursam hiç düşünmez full yaz lastiği kullanırdım.
    Hepsiburada goodyear efficent grip modelini iyi fiyata veriyordu. Hiç düşünmeyin bile.

• Kış lastikleri sıcak havalarda yol tutuşunu daha da azaltır. Sadece Antalyada kalacaksanız Petlas, Bridgestone gibi sert yaz lastiği bile yeter. Oldu ki 1-2 cm kar yağdı, trafiğe çıkmazsınız.
    Ama arada Ankara vb. giderim derseniz kışlık yerine 4 mevsim lastik alın fakat sadece kışın kullanın. Havalar ısınınca yazlıklarla devam edersiniz.
  • Arkadaşlar önceki aracımda crossclimate vardı. Kışın memnunduk, bize yetti. Şimdiki aracımız R18 jantlı. Bu ölçüde nasıl olur sizce?

• Arkadaşlar, Yazın 38+ dereceleri gören Antalyada yaşıyorum. Ancak kışın kar olmasada sel kıyamet derecesinde ıslak ve bol yağmurlu geçiyor. Ayrıca kış döneminde zaman zaman Afyon gibi biraz karlı bölgelere günübirlik gidiyorum. Antalya için CrossClimate öneren var mı?

1.Sorum Antalyanın yaz sıcağında etkisini yitirerek çabuk yıpranır mı?
    2.Sorum sakin bir kullanıcı olduğum için yazları yaz lastiğine göre performansı az çok tatmin eder mi?
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.