Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde lastik değiştirme zamanım geldi Michelin cross climate modelini düşünüyordum.Yalnız önce ki sayfalarda lastikleri çatlayan kullanıcılar mevcut birde fren mesafesini beğenmemiş forum.

2006 model e87 kasa bmw 116i kullanıyorum Muğla Bodrum da yaşadığım için kış var desem yalan olur ama yağmur performansı iyi olsun isterim açıkçası.%70 yaz %30 kış olarak düşünürsek nasıl bir lastik tavsiye edersiniz ? .Bütçe olarak 1200 TL son diyelim.
  • Akdeniz, iç, doğu anadolu bölgelerinde oturanlar bu lastiği almasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar Kumho Sense 4 mevsim yorum var mı? Kore malı sanırım ve ucuz. Yabancı sitelerde çoo iyi yorumlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bodrum veya antalyada oturanlar nedense hiç yazılanları okumayıp tekrar aynı şeyleri soruyor. Almayın gidin yaz lastiği alın size gereksiz bu lastik. İstanbul veya karadeniz bölgesine uygun.

• nicknick N kullanıcısına yanıt
    Kumho acayip sesli lastikler üretir kontrol edipöyle alın.

• aydayd A kullanıcısına yanıt
    Bu modeli tam tersine çok sessizmiş. Yanakları ince yumuşakmış. Hem karda hem yazın ortalam olması tak çıkar masrafı sanayiye gitme derdi külfeti olmaması + sürekli 2 takım lastik bulundurma derdi beni 4 mevsime yöneltti.

Zaten istanbuldayım senede 1 hafta ya kar olur yada olmaz.
  • nicknick N kullanıcısına yanıt
    Etiket değerlerini sordunuz mu? Bu avrupa piyasası lastiği değil. Ebadınızı sorun.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSRYyb8ces3Q-aFztw68fmdjvQIg98qnRmTQrNXAb3mMejwUZ4SWxQAT2tn

• aydayd A kullanıcısına yanıt
    benim ölçü 225 50 17 ama resimdeki E Sınıfı baya düşük demek sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Bu modeli tam tersine çok sessizmiş. Yanakları ince yumuşakmış. Hem karda hem yazın ortalam olması tak çıkar masrafı sanayiye gitme derdi külfeti olmaması + sürekli 2 takım lastik bulundurma derdi beni 4 mevsime yöneltti.

Bu lastikten ufacık dahi kar performansı beklemeyin.
    Kumhonun gercek dort mevsim lastigi HA31dir

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

karda performans beklemiyorum daha önce yazdım.
    istanbulda 1 hafta kar ya olur ya olmaz.

ben 4 mevsim olmasına tav olmuştum ama yukardaki resimde E sınıfı yazıyor, baya kötü bi lastik demektir.

• Gecen sene bolu merkezde memnundum ancak bu sene icin guven vermedi, ilceye git gel yaptigim icin onlere kislik aldim, arkalari cross biraktim.

Tahminime gore ozelligini biraz hizli kaybedecek bir lastik.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

karda performans beklemiyorum daha önce yazdım.
    istanbulda 1 hafta kar ya olur ya olmaz.

ben 4 mevsim olmasına tav olmuştum ama yukardaki resimde E sınıfı yazıyor, baya kötü bi lastik demektir.

Lastik alıtken ISLAK ZEMİN kriteriniz en az C olsun.

Tabi B ve A olsa daha iyi ama Cden asagısını almamaya özen gösterin.

Yakıt o kadar farketmiyor.
    Bizzat Duster aracımda E, C ve B olan lastikler kullandım..Mübarek yakıt sabit 5.8de çakılı.

• Sevgili forumdaşlar, ülkemizde steyşın (station wagon) yaygın olmadığı için ve taktik gereği ticari sınıfta olup aile aracı amaçlı kullanılan milyonlarca araç bugünden itibaren kış lastiği kullanmak zorunda.
    Halbuki otomobiller şirket aracı olsalar dahi kış lastiği takmak zorunda değil??? Yasal yükümlülükler çerçevesinde yasa koyucunun aracın sahibine değil araca bakıp vaooov!!!! çekmesinden dolayı senede 3-5 bin km yol yapan araç ile 30-50 bin km yol yapan araç arasında ters ilişki kurulup sigorta, risk, vergi, muayene ve lastik konusunda dengesiz bir değerlendirme yapılmaktadır.
    1: Yasalar gereği; Ticari sayılan araçların yük sınıfına uygun yasal koşulları yerine getiren, 4 mevsim C sınıfı lastik var mıdır? (transpoter vb araçlar) (yük sınıfı 105-107 107-109 gibi)
    2: Emekli Ahmet amcanın kapısının önündeki ticari sayılan huyundai van ile X holding patronunun bilmem ne kasa ve yılda 30-40 bin km yol yapan otomobil sınıfında olan makam aracının vergi sigorta muayene ve tanım yönünden aynı olması kabul edilebilir bir durum mu?
    3: Lahmacuncunun servis yaptığı firma kayıtlı motosiklet ticari sayılmıyor, çiftçi hacı emminin tarlaya gitmek için kullandığı taka motor ile aynı vergiyi veriyor aynı sigorta ve vergiyi ödüyor ADİL Mİ?

İyi akşamlar.

• Michelin Cross Climate Lastiğiyle ilgili olumlu/olumsuz bir sürü yorum var ama.. İç Anadoluda ikamet ediyorum.

Aşırı sıcaklarda fren performansı nasıl?
    Limitlerde kulllanıldığı zaman diğer lastiklere göre virajlarda savrulma yapar mı ?

Aracımın üzerinde Michelin Energy Saver Lastikler var. 4 yıl/40.000 km yaptım. Yaza doğru değiştirmeyi düşünüyorum. Lastiğin gürültü seviyesi arttı. Yağışlı havalarda kayma, savurma yapıyor. ABS erken devreye girmeye başladı. Bu yüzden hem kış hem yaz lastiği tak/çıkar uğraşmak istemiyorum. İç Anadoluda ikamet eden biri olarak kışları sert, yazları sıcak geçiyor.

Michelin Cross Climate lastik alınır mı ? Kullanan arkadaşlar ,Detaylı yorumlarınızı bekliyorum.

İyi geceler dilerim bu arada herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F997573F0 -- 5 Aralık 2016; 22:39:18 >
  • Bir kış ve bir yaz geçirdim lastiklerle. Kışın kış lastiği kadar olmasa da performansı yeterli... Yaz performansı kışa göre daha iyi. Kış için kış lastiği olsa daha iyi tutunurdu dediğim oldu, ama yazın yaz lastiği aradığım olmadı.

• Ben yeni aldim yaz performansi uzerine fikrim yok. Sonbahar icin cok ideal, yagista yol tutusu mukemmel.

• quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Bir kış ve bir yaz geçirdim lastiklerle. Kışın kış lastiği kadar olmasa da performansı yeterli... Yaz performansı kışa göre daha iyi. Kış için kış lastiği olsa daha iyi tutunurdu dediğim oldu, ama yazın yaz lastiği aradığım olmadı.

Peki yorumunuz için teşekkür ederim.
  • Ankara da 5 aydır kullanıyorum.
    +40 dereceleri de gördüm -7-8 dereceleri.
    henüz karlı zeminde deneyemedim.
    yazın çok aşırı sıcaklarda patinaj yapıyor ve abs devreye giriyor özellikle yokuşlarda.
    ıslak zemin performansı mükemmel denebilir. virajlarda çok güvenli ve yol tutuşu çok iyi.
    -3-5 derecede yol tutuşu yeterli diye düşünüyorum.

Ankara gibi bir yerde kesinlikle kışlık lastik öneriyorum WR4D gibi. ben kışın çok fazla kullanmadığım için ve gerekirse kış lastiği takılı 2. aracı kullanmayı düşündüğüm için bu kış taktırmadım.
    karda deneme şansım olursa burda deneyimlerimi paylaşırım.

• Bende Eskişehir'de Crosclimate kullanıyorum, mayıs ayında taktırmıştım, 12-13 bin km yapmışımdır sanırım, benim şu ana kadar canımı sıkan tek noktası yakıtı bir miktar arttırması, ancak ben aracı limitlerinde kullanan bir kişi değilim, bu nedenle verdiğim bilgiler yanıltıcı olabilir, henüz kar yağmadığı için kar performansı konusunda da yorum yapamacağım, tabi ben 20 küsür senedir Eskişehir'deyim, o zamanlar kış lastiği nedir bilmezdik, kuş serisi ile 1 ay kalkmayan karda buzda sürekli araç kullanırdık. ancak şu an zaten evde 2 kış lastikli araç daha olduğundan sök tak olmaması için crossclimateyi tercih ettim.
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Benim yazdığım yazıyı okumuşsunuz zaten.. Ben de Çankaya'da yaşıyorum ve arabam Kia Ceed yeni kasa.. Bu başlıkta birisi şöyle yazmıştı, aynısını tekrar edeceğim:
    "Kışın kış lastiği alın ama en ucuzunu alın.. Yazın yaz lastiği alın ama en iyisini almaya çalışın."

Sorunun cevabı ve olayın bütün özeti bu aslında:) Ayrı ayrı lastik al, Crossclimate alma. Cross, normalden fazla ses yapmasının yanı sıra 0.5 litre civarında yakıtı da arttırdı bende (dizel).. Ayrıca önceden de yazdığım gibi; ne kışın iş görüyor bu lastik ne de yazın.. Sadece ara mevsimlerde iyi.. Ama illa da alacağım diyorsan ve arabayı kar buz olunca çıkarmıyorsan alabilirsin. Ama yazın bu anlattığım işkencelere maruz kalacağına şüphen olmasın.
    Son cümle: Bundan sonra Fransızların ürettiği hemen hemen hiç bir şeyi almam. O çürük, kısa ömürlü arabaları da lastikleri de kendileri de yerin dibine batsın..

Ben de home office çalışıyorum bu arada

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.