Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam dediğim gibi kötü lastik kullandığım için kötü lastik nedir biliyorum, bu lastik beni tedirgin etmiyor. Güvenli diyebilirim. Tabi aksiyon arayıp aracı çok zorlamadığımı da belirteyim gene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk önce bilinçli tüketici olmak gerek..lastik almadan önce iyi eleyip sık dokumak lazım..kışı çok ağır geçiren iklime sahip yerlerde kimse bu lastiği önermez ve önermiyor zaten...ama yılda bir kaç kez kar yağışı olan aman beni yolda bırakmasın eve kadar götürsün diyorsanız çok iş görür..kış lastiği armasınıda kimseye bedavaya vermezler..adam iç anadoluda yada doğuda yaşıyorsa illaki kışlık lastik alacak..ben cc almadan önce ayda yılda bir kar yağar(izmirin bir ilçesinde oturuyorum) bir hafta 10 gün evin önünden kımıltadamazdım aracımı..o üzerinde 4 mevsim olan lastiklerden vardı(cc kesinlikle 4 mevsim diye tabir edilen lastiklerden değil)...cc aldım geçen kış gece eve giderken yolda bir kar bastırdı..bildiğiniz tipi..5-10 cm kadar karda 60 km hızda banamısın demedi..bir sürü araç gördüm yolda kalmışlar çoluk çocuk izmir malum kimse alışık değil..rezillik..eve sıkıntı olmadan vardım..benimde tam istediğim şeydi beni eve sağ salim getirsin..geçen ay izmir-rize yaptım..samsundan sonra devamlı yağmur..1,5 senelik lastik..virajlarda tutunma falan çok iyi..ne abs devreye girdi nede beni tedirgin etti..verdiğim para helal olsun dedim..

• Carsever kullanıcısına yanıt
    İstanbul için haklısınız.
    Fakat ben kışın bazen -10, -15 dereceyi bulan bir yerdeyim. Buralarda 4 mevsim lastik ne kullanışlı ne de güvenli.
  • Ülkemizdeki araç kullanıcılarının çoğunluğu (Kış sıcaklıkları -lerde olan il de bile olsa) yaz lastiğiyle yola çıkmak, hatta bundan da övünerek bahsedebilecek psikolojiye sahip.

Ben ısrarla diyorum ki; DÖRT MEVSİM LASTİKLER (3PMFSler) "kış lastiğine gerek yok" zihniyetine en güzel alternatiftir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 5 Kasım 2016; 19:56:18 >
  • Michelin 215/60 R17 100V XL CrossClimate için Hepsiburada'da kampanya var. %39 indirimli hali 349,91 TL.
    Maalesef ben aldıktan sonra indirdiler.
    http://www.hepsiburada.com/michelin-215-60-r17-100v-xl-crossclimate-dort-mevsim-oto-lastik-p-OTLSTMIC647279
  • Batman'da yaşıyorum bilen bilir burada öyle çok sert kış olmaz kar vs yağsa da 5-10 gün en fazla sıcaklıkta en fazla -10 civarlarında olur benim araç focus 3 215/55/16 lastik ancak beni düşündüren yazın buraların sıcağı resmen asfaltı 50+ derecelere çıkartıyor bu durumda ya goodyear egp alıp kışı idare edeceğim yada cross climate alıp yaz ayı için riske gireceğim siz ne önerirsiniz? (başka marka/model önerilerinizede açığım sessizlik ve ıslak zemin performansı benim için olmazsa olmaz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: khaos

Batman'da yaşıyorum bilen bilir burada öyle çok sert kış olmaz kar vs yağsa da 5-10 gün en fazla sıcaklıkta en fazla -10 civarlarında olur benim araç focus 3 215/55/16 lastik ancak beni düşündüren yazın buraların sıcağı resmen asfaltı 50+ derecelere çıkartıyor bu durumda ya goodyear egp alıp kışı idare edeceğim yada cross climate alıp yaz ayı için riske gireceğim siz ne önerirsiniz? (başka marka/model önerilerinizede açığım sessizlik ve ıslak zemin performansı benim için olmazsa olmaz)

50 derece sıcaklık da birçok yaz lastigi bile gereksiz ABS ile fren.mesafesini uzatabilirken Crossclimate bile bile lades olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 7 Kasım 2016; 10:00:02 >
  • Bu durumda bana ne önerirsiniz yukarıdaki kriterler dahilinde

• nerdeyse 1 yıl olucak lastikleri kullanalı

-marmara bölgesinde kullanıldı
    - +45 ile -18 derece arasında kullanıldı
    sonuçlar;
    -lastik kar lastiği değil,karıştırmamak lazım. 4 mevsim lastik kış,yaz ve bahar şartlarına uygun kış lastiği sertifikası lastik üzerinde mevcut
    -kışın bölgenizde kar en fazla 1-2 hafta yerde kalıyorsa aşırı buzlanma olmuyorsa daha çok yağışlı bir hava hakimse lastik bu iklime çok uygun.
    - kışın yerde 10-15 cm kar üzerinde aşırı buzlanma olmayan zeminde çok rahat ilerledi ve fren mesafesi kısaydı.
    - yağışlı hava performansı gerçekten çok iyi
    - sıcak havada lastik yere yapışıyor, yol tutuşu çok iyi
    - yol sesi önceki lastiklerim dunlop'a göre çok az
    - virajlara kontrollü normalin biraz üzerindeki hızlarda girdiğim zaman dunlop lastiklere göre 2 kat daha iyi yol tutuşu sağlıyor, güven veriyor. yol tutuşu aracın özellikleriyle, rot ayarlarıyla, bakımıyla o andaki rüzgar yönüyle bile alakalı olduğundan dolayı ben kullandığım 20.000km yolda memnun kaldım.
    - yakıt falan artmadı 5 yakıyordu şimdi de 5 yakıyor

kısaca kış ayları 3-4 ay sabit bol karlı yerler sürekli buzlu geçmiyor ise marmara, ege, akdeniz ve batı karadeniz,batı anadolu il ve ilçeleri için alınabilecek fiyat performans lastiği.benim beklentimin üstünde çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 8 Kasım 2016; 15:29:16 >

• net w kullanıcısına yanıt
    Lastikcilere guvenmeyin. Onlar kazanacağı paraya bakar. Adamlar sök-tak 50 tl aliyo. Yaz-kış 100 tl yapar

• Alphace A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bende 2 sene önce polo Classic 2000 model araba vardı. Sıfır petlas kış lastiği almıştım. Şuan vectra b aracım var ve geçen sene ekim ayında crossclimate aldım. Karda ani fren yapınca crossclimate daha çabuk duruyo petlas kış lastiğine göre. Tabi bunda abs faktorude etkili olabilir. Polo da abs yoktu. Vectra da var. Gerçi internette çoğu yerde abs li araç karda daha geç durur yazıyo. Ya abs karda daha iyi yada crossclimate karda ani fren yapınca petlas kış lastiğinden daha çabuk duruyo. Ben petlasın karda frenleme performansını beğenmemiştim. Ama abs olmadığı için olabilir tabi.

• Bu arada polo ile vectra b arasında 300 kg fark var. Buda karda fren mesafesini etkileyebilir tabi. Aynı araçlarda kış lastiği ile crossclimate yi deneyenlerin yorumu daha güvenilir sonuç verebilir.

• 1 Yıldır kullanıyorum. Artıları ;
    +Konforlu sürüş
    +Sessizlik
    +Yagmurlu havada performansı çok iyi.

Eksileri;
    -Sıcak asfaltta frenleme performansı kötü çok erken abs devreye giriyor.
    - Yine çok sıcak günlerde araç kalkışlarda hafif patinajla kalkıyor az fazla gaz verince.

Kısacası sıcak iklim olan yerler için tavsiye etmiyorum.(Adana-Urfa- Mersin) ama Karadeniz tarafı için ideale yakın bir lastik sürekli yağmurlu hava sıcaklık aşırı artış yok. Kış şartlarında çok deneyemedim orta seviyede performans verecektir. Ama şu gerçek yazın yaz lastiği performansına ulaşması kolay değil daha sessiz ve daha yumuşak fakat frenleme performansı yaz lastiğinin gerisinde.
  • https://youtu.be/kl3ytxWt3Zc Yeni lastik alacaklar için bilgilendirici bir video buldum

• Arkadaşlar Ankara şartlarında CC'mi yoksa Nokian Weather Proof'mu? Senede 15 gün ciddi kış oluyor, onda da zaten taksi kullanmak en mantıklısı kalan 11 ay üzerinden değerlendirirsek(yazın tatil vs. uzun yola gidildiğini de göz önünde bulundurarak) Ankara iklim şartları açısından hangi lastik daha uygun sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Issemyake_

Arkadaşlar Ankara şartlarında CC'mi yoksa Nokian Weather Proof'mu? Senede 15 gün ciddi kış oluyor, onda da zaten taksi kullanmak en mantıklısı kalan 11 ay üzerinden değerlendirirsek(yazın tatil vs. uzun yola gidildiğini de göz önünde bulundurarak) Ankara iklim şartları açısından hangi lastik daha uygun sizce?

Ankarada genelde yaz/kış ayrı lastik öneriliyor.
    Çünkü ozellikle aksam saatlerinden sabaha kadar hava eksilerde oluyor.
    Geçen Şubat tatilinde Ankaradayken sabah uyandiğimda hava -21 dereceydi yanlis hatirlamiyorsam

• Carsever hocama katılıyorum. Çok yağış almasa da ayaz ve buzlanma fazla oluyor Ankara'da..

Aralık başı-Mart sonu arası kış lastiği kullanılmalı bence.
  • quote:

Arkadaşlar Ankara şartlarında CC'mi yoksa Nokian Weather Proof'mu? Senede 15 gün ciddi kış oluyor, onda da zaten taksi kullanmak en mantıklısı kalan 11 ay üzerinden değerlendirirsek(yazın tatil vs. uzun yola gidildiğini de göz önünde bulundurarak) Ankara iklim şartları açısından hangi lastik daha uygun sizce?

Ben de Ankara'dayın, yarın Nokian weatherproof alacağım, goodyear vector 4 seasons gen-2 ile bunun arasında kalmıştım, kararım Nokian yönünde oldu, crossclimate ile testlerine yorumlarına bir bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Ben de Ankara'dayın, yarın Nokian weatherproof alacağım, goodyear vector 4 seasons gen-2 ile bunun arasında kalmıştım, kararım Nokian yönünde oldu, crossclimate ile testlerine yorumlarına bir bakın derim

hocam hazır almamışken söyleyeyim. nokian weatherproof ankara yazında sizi üzebilir. 25 derece civarlarında seyreden kuzey avrupa kışına göre üretilmiş bir lastik bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: asts

Arkadaşlar,

Merhaba

Aralık 2015 yılında aldığım 37. hafta üretimi 225.45.17 Michelin Crossclimate lastiklerimden aşırı derecede memnun idim.

Arabam iş ve evde kapalı garajda durmakta. Doğru düzgün güneşte kalmamakta.

Kedi gözlerinde durarak geçen, kaldırıma tekerlek çıkarmayan bir kullanım stilim var. Benden başkasına vale servis sorumlusu dahil araba teslim etmem. Yıkamada parlatıcı sürdürmem.

Bu rağmen aşağıda göreceğiniz fotoda bir lastiğimde çatlama oluştu.

Nedenini bilmemekle birlikte canım sıkıldı.

Aldığım yere götürdüm. Olumsuz konustular ama Michelin e yazacağız dediler.

İnternetten kurcaladım Michelin firması kendisini NIRVANA olarak görmekte, müşteri memnuniyetinin "M" sinin olmadığı verdikleri cevaplardan belli oluyor.

Benim düşüncem bu lastik birleşim yerinden çatlamış gibi. Üretim hatası var. Ayrıca lastik son zamanlarda sanki 5 yıllık lastik elastikiyetinde. Sertleşmiş gibi.

Şikayetimle ilgili gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım.

Hayırlısı bakalım...

Arkadaşlar, Merhaba,

Kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.

Haziran ayından bu yana Michelin ile kavgamız devam ediyor.

Bu arada çatlak lastik sayısı haziran ayında 1 idi. Şimdi 4. Hepsi aynı yerden, aynı şekilde çatladı.

Michelin Tr merkeze lastiklerden 1 tanesini gönderdim. Resmi yazı ile lastiği iade ettiler. Cevap tahmin ettiğiniz gibi kullanıcı hatası.

Michelin Tr CEO suna Fransızca mail attım dönmedi.

Michelin Başkanı na aynı maili forward ettim. CC ye Tr CEO sunu koyarak. O da dönmedi.

Ben elimden gelen tüm çabayı gösterdim. Konu şimdi Tüketici hakem heyetinde.

Bakalım ne olacak. Yine bilgilendireceğim.

Herkese hayırlı akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asts -- 14 Kasım 2016; 21:0:52 >

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.