Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce, yaz ayı için yaptığım şu yorumun üzerine şimdi de kış için yorumumu ekliyorum.. Daha önceki yorumumu şuradan okuyabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=119243853

Şimdi gelelim Kış'a.. Dediğim gibi Dikmen'de oturuyorum ve bugün birden inanılmaz kar bastırdı. Bir anda her yer bembeyaz oldu ve daha önceki kışlık Alphin lastiklerimle, benzer hava koşullarında gayet rahat gidebildiğim yollarda, çıkabildiğim yokuşlarda bu lastiklerle çıkamadım. Daha doğrusu çıkma girişimim olmadı çünkü çok ufak bir yokuşta bile tutunmadı lastik, daha dik yokuşlara da girişmedim haliyle. Düz yolda ise fren diye bir şey kalmadı Dikmen caddesinin 1 arka caddesinden bahsediyorum.. Frene basmayı bıraktım 1. viteste motor freniyle idare ederek ilerledim , neyse ki vurmadık bir yerlere ..

SONUÇ: NE YAZIN, NE DE KIŞIN BU LASTİK HİÇ BİR İŞE YARAMAZ.. ANKARA'DA, İÇ ANADOLUDA YAŞAYANLAR KESİNLİKLE ALMASIN.. BAZI ARKADAŞLARIN DA DEDİĞİ GİBİ, SADECE MARMARA VE KARADENİZ İÇİN UYGUN. TEK İŞ GÖRDÜĞÜ ZAMAN, MEVSİM GEÇİŞLERİ.. ONUN DIŞINDA KALDIR AT KISACASI..

• quote:

Orijinalden alıntı: onder84

Benim yazdığım yazıyı okumuşsunuz zaten.. Ben de Çankaya'da yaşıyorum ve arabam Kia Ceed yeni kasa.. Bu başlıkta birisi şöyle yazmıştı, aynısını tekrar edeceğim:
    "Kışın kış lastiği alın ama en ucuzunu alın.. Yazın yaz lastiği alın ama en iyisini almaya çalışın."

Sorunun cevabı ve olayın bütün özeti bu aslında:) Ayrı ayrı lastik al, Crossclimate alma. Cross, normalden fazla ses yapmasının yanı sıra 0.5 litre civarında yakıtı da arttırdı bende (dizel).. Ayrıca önceden de yazdığım gibi; ne kışın iş görüyor bu lastik ne de yazın.. Sadece ara mevsimlerde iyi.. Ama illa da alacağım diyorsan ve arabayı kar buz olunca çıkarmıyorsan alabilirsin. Ama yazın bu anlattığım işkencelere maruz kalacağına şüphen olmasın.
    Son cümle: Bundan sonra Fransızların ürettiği hemen hemen hiç bir şeyi almam. O çürük, kısa ömürlü arabaları da lastikleri de kendileri de yerin dibine batsın..

Ben de home office çalışıyorum bu arada

teşekkürler hocam.

home office'ten dolayı aracı çok az çıkarıyorum. kışın yapacağım yol 1500 km'i geçmez ama yine de güvenliği riske atmak istemedim.

nokian wr d4 aldım. şimdilik memnunum. çok az yol yapmama rağmen crossclimate tercih etmek istemedim sizin ve benzer sıkıntıları yaşayan arkadaşların yorumlarını baz alarak. lastiğe çok önem veriyorum çünkü yolla tek bağlantımız bu lastikler, ve de ani frenlemelerde durma mesafelerinde iyi lastiğin farkı bariz ortaya çıkıyor. önceki aracımda turanza er300 vardı ve 25000 km kadar kullanmıştı aracın benden önceki sahibi, aracı satıcam diye değiştirmek istemedim ama gerçekten her frende araç sürükleniyordu. ömrünü doldurmuştu lastikler.. bikaç badire atlattım , o yüzden lastik konusunda çok hassaslaştım artık.

sizin sektör nedir bu arada ? :)

• Crossclimate'ın kuzeni olan lastiklerimin karla ilk buluşması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim lastiklerin 2 sezonu bu kış. Toplamda sanıyorum 20.000km yaptılar. İki lastiğinde tabanı berbat oldu. Sağlı sollu iki lastikte de simetrik çatlaklar var. Hatta yarık diyelim.
    Sert cisimler sanıyorum çok çabuk deforme ediyor lastiği. Baya taş oyuğu var tabanda.
    Bu yüzden bende CC'leri söküp öne kış lastiği taktım. Arkada CC'ler duruyor. Tahminime göre bu yazı zor görecek.

• Merhaba, 205 55 R16 Aurisime bunu taktırmak istiyorum yarına randevu aldım ama konu kafamı karıştırdı. Konya da ikamet ediyorum 365 günün geneli 10 derece üzeridir. Kışında maksimum 15 gün filan karlı yol görürüz onda da çok aşırı olmaz. Yagmurlu gün sayısıda düşük ama kışın genelde 1-2 ay kuru soğuk olur sadece. Bu lastikler için ne dersiniz ? Günde ortalama 60-70km yol yapıyorum ancak ve yazlık kışlık ayrı ayrı para vermek istemiyorum. Şuan kullandığım lastiklerimde kabak resmen acayip kayıyor.
  • Ağustos ayında Peugeot 508 aracıma 225/50/17 ölçülerinde Michelin Crossclimate taktırdım ve 5 bin km'nin üzerinde şehir içi, şehir dışı yol yaptım. Bugüne kadar en küçük bir yol tutuş ve fren sorunu yaşamadım. Karda deneme fırsatım olmadı ancak diğer zeminlerde son derece başarılı olduğunu söyleyebilirim. Youtube'de yerli ve yabancı kullanıcıların çekmiş olduğu videolarda ise karlı zemin kullanımında da gayet başarılı olduğu sonucu çıkıyor. Elbette kış lastiği performansı beklenemez ancak karda yeterli tutunma sağladığı bağımsız kuruluşlarca yapılan testlerde de ifade ediliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sunun rft olani ciksa ya
  • Bu gün sabah soğuk havada kar üzerinde sıkıntısız gideceğim yere aracı zorlamadan ulaştım.

• Buz ve yoğun kar haricinde CC isinizi gorur. Buzlu yolda tutmayabilir ornegin Uludaga cikamayabilirsiniz.
  • Lastikle 2. Veya 3. kışını geçiren varsa yorum alabilir miyiz.Genellikle olumsuz eleştri bu yönde olmuş çünkü.
  • Daha önce de söylemiştim ama alacaginiz lastigin kışı kuvvetli olsun istiyosaniz Weatherproof ya da Vector 4, yazı kuvvetli olsun istiyosanız Crosclimate tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Lastikle 2. Veya 3. kışını geçiren varsa yorum alabilir miyiz.Genellikle olumsuz eleştri bu yönde olmuş çünkü.

Hocam zaten lastik yeni piyasaya çıktı Avrupada çıkış tarihi Mart 2015. Türkiyeye biraz daha geç geldi. Uzun vadeli sonuçlar için biraz daha beklememiz gerekecek.
  • Bu lastik kış vs kar lastiği değil arkadaşlar ama kış performansı yaz lastiklerine göre iyi.
    Yani çok fazla kar almayan yerlerde sizi kurtarır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Bu lastik kış vs kar lastiği değil arkadaşlar ama kış performansı yaz lastiklerine göre iyi.

Binamizda bayan bir kullanicida var bu lastik.
    Binamizin gerek ara sokaklari yokus gerekse bina otoparkimizin giris ve cikisi yokus.
    Dünkü yagan karda bile gayet rahat geldi gitti bayan.
    Kış lastigi de olsa aynisini yapacakti. Ama yaz lastikli olsaydi, karlar eriyene kadar arabasi otoparka çakılı kalacaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Bu lastik kış vs kar lastiği değil arkadaşlar ama kış performansı yaz lastiklerine göre iyi.

Binamizda bayan bir kullanicida var bu lastik.
    Binamizin gerek ara sokaklari yokus gerekse bina otoparkimizin giris ve cikisi yokus.
    Dünkü yagan karda bile gayet rahat geldi gitti bayan.
    Kış lastigi de olsa aynisini yapacakti. Ama yaz lastikli olsaydi, karlar eriyene kadar arabasi otoparka çakılı kalacaktı.

Aynen bunu anlatmaya çalışıyorum.
    Işte sizi yarı yolda bırakmayacak kadar kar performansı var.
    Ama ERZURUM vs ERZİNCAN gibi yerlerde iş görmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

Lastikle 2. Veya 3. kışını geçiren varsa yorum alabilir miyiz.Genellikle olumsuz eleştri bu yönde olmuş çünkü.

Hocam zaten lastik yeni piyasaya çıktı Avrupada çıkış tarihi Mart 2015. Türkiyeye biraz daha geç geldi. Uzun vadeli sonuçlar için biraz daha beklememiz gerekecek.

Tesekkur ederim hocam. Ama hepsiburada gibi sitelerde kullanicilar benim sorduğum sorundan bahsetmiş hep. Tekrar bir bakayim oraya.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

Tesekkur ederim hocam. Ama hepsiburada gibi sitelerde kullanicilar benim sorduğum sorundan bahsetmiş hep. Tekrar bir bakayim oraya.

benim bu sene 2.kışım..hoş kendim izmir k.paşada oturuyorum ama gerek geçen yıl izmirde gerekse bu yıl kütahya"da 2 gün karda kullandım yolda bırakmıyor..ben memnunum cc"lerin kar performansından..

• tttnet.net kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam. Peki yağmur performansi ve sessizlik konularinda da fikirlerinizi alabilir miyim. Özellikle bu 2. senedeki durum nasil? Malum Karadenizde yağmur ağırlıklı havalar.

• CC cok sessiz ve yagmur performansi A olan bir lastik.

Bendeki 205/55r16 ebat icin degerleri ekonomi B ıslak A gürültü 68Db.

Yani çok iyi degerler.

Zaten sakin ıslak performansı C den kötü bir lastik almayin.
  • Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Hemşo benim CC lerle 2. kışım.

Dün gece 4 kişiyle karlı dağ yollarında kullandım, aynı yolda daha önce kullandığım Nokian, Lassa ve Goodyear kış lastiklerine oranla ciddi bir performans kaybı yaşatmadı.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.