Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılankardan cross climate Karadeniz icin mantikli bir seçimdir diyebilir miyiz arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

Orijinalden alıntı: Kuzen Larry Balki

Alalı 2. Hafta oldu şimdilik oldukça memnunum özellikle frenleme mesafesi çok iyi. Kışın da bir kar lastiği kadar performans beklemiyorum ama 2-3 cm karda da götürsün yeter. Geçen sene garajdan çıkamamıştım azıcık karda lastikler olduğu yerde dönüyordu. Daha çok çok yeni olmasına rağmen şimdilik memnunum. 4 tanesini 800 den aldım bçekmece michelinden. Kampanya var dediler yalan sahi bilemem.

Üstad ebat ta yazsanız bence alacak kişilere fiyat için fikir vermiş olursunuz. 4 Adet hangi lastik 800 tl ? Saygılar

Michelin crossclimate 2016 uretimi ve 195 65 r15 hocam.

• Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Cok kar olmuyorsa uygundur.

Ben istanbulda 205/55r16 ebadi gecen hafta 250tlye aldim. Faturali ve 1 yil michelin yol yardim şifre kodu birlikte.

• Bu arada benim lastikler made in italy cikti. Sizdekiler ne malı?

• quote:

Orijinalden alıntı: net w

Yaz lastiği alırken bayii ''Michelin Cross Climate '' verelim dedi bende kışı biraz ağır geçiriyorum derken o Zaman takmayalım dediler.Michelin Cross Climate yaz lastiğidir ,ayrıca kış şartları ıslak geçen bölgeler için uygundur.mesela iç Anadolu bölgesi gibi soğuğu bol,gizli buzlanması çok,yağış aldığı zaman dona çekebilen yerde kullanacaksanız kesinlikle kış lastiği alınmalı .

ankarada aradığım michelin bayisi de birebir aynı şeyi söyledi.. biz eğitimlere vs gidiyoruz , bunu herkes söylemez ama o lastikler ankaraya uygun değildir, canınızı tehlikeye atmayın, ankara gibi yokuşları ve buzlanması bol yerlerde bu lastik üzer sizi, kış lastiği kullanın dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Yazılankardan cross climate Karadeniz icin mantikli bir seçimdir diyebilir miyiz arkadaşlar?

Karadeniz yağışlı bölge bence Karadeniz'de çok güzel kullanılır hele ki yazın daha süper olur .kışı nasıl geçiyor tam olarak bilmiyorum ama hafif ve sulu kar şeklinde don olayıda pek olmuyorsa kışıda çıkartır.

• quote:

Orijinalden alıntı: WalterWhite00

quote:

Yaz lastiği alırken bayii ''Michelin Cross Climate '' verelim dedi bende kışı biraz ağır geçiriyorum derken o Zaman takmayalım dediler.Michelin Cross Climate yaz lastiğidir ,ayrıca kış şartları ıslak geçen bölgeler için uygundur.mesela iç Anadolu bölgesi gibi soğuğu bol,gizli buzlanması çok,yağış aldığı zaman dona çekebilen yerde kullanacaksanız kesinlikle kış lastiği alınmalı .

ankarada aradığım michelin bayisi de birebir aynı şeyi söyledi.. biz eğitimlere vs gidiyoruz , bunu herkes söylemez ama o lastikler ankaraya uygun değildir, canınızı tehlikeye atmayın, ankara gibi yokuşları ve buzlanması bol yerlerde bu lastik üzer sizi, kış lastiği kullanın dedi.

Aynen hocam Ankara da kışın hiç bir şekilde kullanılmaz.Ankara yokuşu bol bunun üzerine donu ,soğuğu bol bir yer.güzel bir kışlık lastik daha güvenli olur.

• Cevaplar için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Aynen hocam Ankara da kışın hiç bir şekilde kullanılmaz.Ankara yokuşu bol bunun üzerine donu ,soğuğu bol bir yer.güzel bir kışlık lastik daha güvenli olur.

valla hocam ankarada kullananlar yaz performansından da memnun değil. ankara için "yüksek sıcaklıklarda abs devreye giriyor, kayarak gidiyor gibi" diye yorumlar var çok sayıda. benim de anladığım nemli havalara göre bir lastik olduğu. kuru sıcak ve soğuklarda iyi değil. dediğiniz gibi karadenize ya da ege/akdeniz'e uygun olabilir. ben de nokian wr d4 alıp kendimi sağlama almayı düşünüyorum. aracımı yeni aldım bi de, 2.aydan buzda kaydırıp vurmayayım bariyerlere falan

• quote:

quote:

quote:

quote:

valla hocam ankarada kullananlar yaz performansından da memnun değil. ankara için "yüksek sıcaklıklarda abs devreye giriyor, kayarak gidiyor gibi" diye yorumlar var çok sayıda. benim de anladığım nemli havalara göre bir lastik olduğu. kuru sıcak ve soğuklarda iyi değil. dediğiniz gibi karadenize ya da ege/akdeniz'e uygun olabilir. ben de nokian wr d4 alıp kendimi sağlama almayı düşünüyorum. aracımı yeni aldım bi de, 2.aydan buzda kaydırıp vurmayayım bariyerlere falan

Hocam maalesef kendi yaşadığım bölgede çok görüyorum Cross Climate ,emin ol kullananın çoğunluğu bayideki elemanların mevsimlik lastik abi al kışında kullan hiç sıkıntı yaşamazsın diyerek tavsiyesi ile alıyorlar.müşteride markaya güvenden dolayı Mişel yada mişlen abi diyerek alıyor.Oysaki bizim bölgenin lastiği değil.onu alacagına michelin yada diğer markaların yazlığını al,kışında kışlıgını.ben mesela şartlar gereği kışlık continental ts860 aldım.
    Millet olarakta pek Araştırmayı seven millet değiliz Zaten .
    Dediğiniz gibi Karadeniz ,Akdeniz,Ege bölgeleri için olabilir.fakat kullanım şartları çok önemli, yoksa lastik koşulunda kullanılırsa çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi net w -- 4 Kasım 2016; 22:21:06 >

• Bence kışı çok sert geçen yerler ve yazın cok sicak yerler disinda kullanilir.

• Burada, baska forumlarda, Hepsiburada'da oldukça kötü yorumlar görmeye başladım.

Yorumlara göre ilk etapta güzel görünen hersey 1 sene sonunda değişmişe benziyor.

Açıkcası çok şaşırmadım.

• Ben BFG Urban Terrainlerden bu kış ve 2017 yazında memnun kalmazsam, önümüzdeki kışa Contonental Crosscontact Winterla girmeyi, yaz lastigi olarak da Nokian Line SUV'a geçmeyi düşünüyorum (Araç Duster)

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Burada, baska forumlarda, Hepsiburada'da oldukça kötü yorumlar görmeye başladım.

Yorumlara göre ilk etapta güzel görünen hersey 1 sene sonunda değişmişe benziyor.

Açıkcası çok şaşırmadım.

Her yeni lastik iyidir.
    İlk çıktığı zamanda söylemiştim, Türkiye şartları özeldir AB ülkelerine benzemez. Bizde 4 mevsim var Avrupa genellikle Türkiyeden daha soğuktur. Örneğin Almanyada yaz yoktur. DSG problemi orada anlaşılamaz ama bizim gibi sıcak ülkelerde ortaya çıkar.
    Bu lastikler AB şartları için üretilmişlerdir ve bizim ülkemizde randıman vermez. AB testlerine bakarak kışlık lastik alın ama 4 mevsim veya yazlık lastik testleri bize uymaz. Aslında Türkiye Avrupalı üreticileri için en iyi test ülkesidir.
    Ben yumuşak diye yazlık nokian iline aldım ama pişman odum. Akdeniz gibi sıcak bölgelerde çabucak döküldüğü şikayetleri var.
    Tek çaremiz Petlas gibi yerli üreticilerin Türkiye şartlarına uygun lastikler üretmesi. Bunlar da ortalamayı esas alacağından aşırı sıcak veya soğuk iklimdeki kullanıcılar yine memnun kalmayacaklardır.
    En iyisi yeri olana 4 yedek jant ve hazır takılı yazlık/kışlık lastikler. (+ Araç kılavuzunda varsa veriyorsa kışlıkta bir tık dar taban)

• 2010 toyota corolla aldım aracın lastikleri biraz eski. değişsemmi kışın geçmesinimi beklesem diye düşünürken. değişmeye karar verdim. istanbul trafiğinde ev iş arası fazla mesafe olmasada değişiyim diyorum. yorumlara baktımda kafam allak bullak oldu. tavsiyesi olan varmı acaba.
  • İstanbulda genellikle evin otoparkindan ya da sokağımızdan ana yola çıkana kadar kar oluyor yolda.
    Dört mevsim lastik beni bu anlamda kurtarıyor.
    Yaz lastiği olanlar, evin otoparkindan cikamafiklari bir yana, aksam uzeri iş donusü süpriz bir kar yagısında, hem kendilerini hem de trafiği tehlikeye sokuyor.

Ne kar performansi ne de yaz performansi üst seviyede olmasa da DÖRT MEVSİM lastik, ülkemizde "kış lastiğine gerek yok" zihniyetine çok iyi bir alternatif bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza_2828

2010 toyota corolla aldım aracın lastikleri biraz eski. değişsemmi kışın geçmesinimi beklesem diye düşünürken. değişmeye karar verdim. istanbul trafiğinde ev iş arası fazla mesafe olmasada değişiyim diyorum. yorumlara baktımda kafam allak bullak oldu. tavsiyesi olan varmı acaba.

Alın kışlık lastik içiniz rahat olsun ,yazında yazlık alır mis gibi kullanırsınız.

• arkadaşla Fiat fiorino emotion için almak istiyorum... nasıl bu lastik? yağmur ve sıcak havalarda iyi tutuyor mu yolu?

• boolat kullanıcısına yanıt
    Ne kadar iyi tutuyor diye hiç zorlayıp görmeye çalışmadım. Ama, yazın en sıcak günlerinde İzmire gittim ve yolda hiç tedirgin olmadım. Daha önce dandik bi lastik takmıştım, o lastikle frene basmaya korkardım, direk kızaklıyordu.

• etkinus kullanıcısına yanıt
    anladığıma göre 4 mevsim diye geciyor...
    baya bi etkisi oluyor mu? yağmurlu havalarda ve sıcak havalarda çok merak ediyorum nasıl bi yol tutuşu var.

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.