Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Crossclimate lastikleri 20015 ekim ayı civarında taktık yaklaşık 15 bin km yol yaptım. Daha önceki kış lastiklerim ise michelin alpin . Kış performansı olarak olarak alpin e 10 üzerinden 10 puan verseydim crosclimate e 8 puan verirdim.
    Yaz performansına gelecek olursak yol tutuş konfor mükemmel yakıt olararak artış hissetmedim ama yaz lastiğine göre artış hissetmesem de mutlaka vardır. Diğer bir tavsiyem ise özellikle hız viraj limitlerini zorlayan arkadaşlar
    için söylüyorum lastik yanaklari 65 ise 55 veya 50 alsınlar çünki lastik çok yumuşak ve sert girilen virajlarda lastiğin esnediğini bariz olarak hissediyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykocabay

6bin km civarı olsu lastikleri taktıralı. İlk başlarda o yaz sıcaklarında bile sıkıntı yoktu ama son 1 aydır araç çok kolay patinaja düşüyor kalkışlarda ve abs çok erken devreye giriyor. Müsait zamanımda lastikçiye gitmeyi düşünüyorum çok tedirgin olmaya başladım. Kafama takılan neden daha sıcak zamanlarda 2 ay önce falan böyle değildi şimdi bunları yapmaya başladı?

Aynısı oluyor. 1 yıl olmadı alalı. 10 bin km üstü yaptım ben de .Araç çabucak patinaja düşüyor şu an. Abs de dediğiniz gibi çabuk devreye giriyor. 205 55 16 ölçüler. Bence abartıldığı kadar iyi değil bu lastikler.
  • 275/45 R21 ölçüsünde var mı cross climate

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Şimdiye kadar Dusterda kullandığım lastikler;
    Continental Crosscontact LX
    Petlas Snowmaster W651
    Goodyear Efficnetgrip SUV
    Pirelli Scorpion Verde All Season
    BF Goodrich Urban Terrain T/A

Bunlardan Pirelli (C) hariç hepsinin tüketim etiketi E ydi.
    Ama ben tüketim farkı hissetmedim.
    Her daim uzun yol 5 civarı, şehiriçi 5.8/6

(Duster almayı düşünüyorum ama 4 mevsim lastikleri pek gözüm tutmuyor. Kışın kış lastiği gibi değil, yazın çok yaktırıyor)
    Hangisinin kış performansı en iyi idi? Petlas W651?
    Aracın kendi üzerindeki lastikler size kışın kaç yıl idare eder?
  • CC yeni aldım. Biraz yol yapayım fikrim oluşsun yorum yaparım. Öncesinde çok araştırdım. Efficent grip alacaktım deseniyle oynamışlar. Şüphelendim vazgeçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Şimdiye kadar Dusterda kullandığım lastikler;
    Continental Crosscontact LX
    Petlas Snowmaster W651
    Goodyear Efficnetgrip SUV
    Pirelli Scorpion Verde All Season
    BF Goodrich Urban Terrain T/A

Bunlardan Pirelli (C) hariç hepsinin tüketim etiketi E ydi.
    Ama ben tüketim farkı hissetmedim.
    Her daim uzun yol 5 civarı, şehiriçi 5.8/6

(Duster almayı düşünüyorum ama 4 mevsim lastikleri pek gözüm tutmuyor. Kışın kış lastiği gibi değil, yazın çok yaktırıyor)
    Hangisinin kış performansı en iyi idi? Petlas W651?
    Aracın kendi üzerindeki lastikler size kışın kaç yıl idare eder?

Normal bir kullanıcı (yani araziyle falan işi olmayan /piknik/köy vs hariç/) Duster için iki takım lastik kullanacaksa;
    Yaz için Nokian Line SUV
    Kış için Conti Crosscontact Winter kullanmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 28 Ekim 2016; 10:59:57 >

• Qashqai için Crossclimate 215/60 R17 aldım. Etiketine göre yakıt B, ıslak zemin yol tutuşu A, ses 69. Şu an İzmir'de kullanıyorum. Önceden Bridgestone vardı. 3 ilk tecrübelerime göre fren mesafesi çok kısaldı, ses azaldı, yumuşak olduğu için daha konforlu, yakıtta henüz bir fark göremedim.

• Yaz aylarinda çok berbat bir lastik (+30 derece)
    Kisin iyi guzel.Ama kis lastiginin yerinide tamamen tutmuyor.
    Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

• Konforlu bir lastik

• Arkadaşlar daha önce konuya yazmıştım. Şu an karar verme arefesindeyim.

Yılda yaptığım km 5000 civarı. Ankaradayım. Kışın kasım-nisan arası ortalama 2 bin km yapıyorum. Çok çok eski ve iyi bir sürücü değilim, 2 yıldır araç kullanıyorum ancak yaptığım toplam km 8000 civarı. O yüzden lastiklerimin iyi olmasını istiyorum. Tecrübesizlikte bir de lastiklerle tedirgin olmıyım , zaten evhamlı bir yapım var

Giulietta kullanıyorum. Araçtaki lastikler önlerde cpc3, arkalar cpc5, yazın fena değil bunlar.

Kışın Ankara'da zaten kar kış kıyamet durumu olmuyor ama kar yağdığında özellikle park yerlerinde falan günlerce kalabiliyor. Yollar temizleniyor ondan yana sıkıntı yok. Şu anki yaşantıma göre kışın kar yağdığında evden çıkmama lüksüm var. Home office çalışıyorum. Kışın başka yerde çalışmaya başlama ihtimalim var(kesin olmamakla birlikte), o durumda haftaiçi her gün git-gel yapacağım mecburen.

Crossclimate'i uzun süredir araştırıyorum ancak hem yakıt konusunda hem yaz performansı konusunda olumsuz bir çok yorum var. Aracım 170'lik benzinli otomatik versiyon. Zaten çankaya'da dur kalk trafiğe çok maruz kaldığım için yakıtım 10 lt civarı. Bir de crossclimate daha da artırırsa benzin yüzünden iflas ederim korkusu var, bir de benzin olmuş 4.92 , kahretsin

Sizce bu durumda ;

1) Kışın hız yapmazsan bişey olmaz, yazlıkların kalsın masrafa girme mi dersiniz ?

2) Crossclimate arada bir başını ağrıtsa da işini görür , evham yapma mı dersiniz ?

3) Paraya kıy, yaz-kış ayrı kullan, kafan rahat olsun mu dersiniz ?

4) Şu an az kullandığın için yazlıklar işini görür, her gün işe gidip gelme durumun olursa yaz-kış ayrı lastik kullanmaya başlarsın, mı dersiniz ?

Direk numara vererek cevaplayabilirsiniz

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 3 Kasım 2016; 11:53:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: korner12

quote:

Orijinalden alıntı: skapudan

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/michelin-195-55-r16-91-h-crossclimate-xl-binek-4-mevsim-lastik-244989267

Merhaba arkadaşlar gittigidiyordan yukarıda verdiğim ürünü sipariş edecektim son 3 mesajda lastiklerin titreme yaptığı yazılmış, o kadar mı kötü lastikler.

Aracımda energy saver var daha 4000 km kulanıldı ama ıslak zeminde virajlarda tutmuyor tedirgin ediyor.Bu nedenle değiştirip crossclimate alacaktım ne yapmalıyım önerisiolan var mı?

Tek ben sorun yaşamamışım demek ki....

Ben Türkiye yollarında tavsiye etmiyorum bu lastiği...

Yazlık lastikleriniz bence iyi. Siz orta halli kışlık lastik takımı alın bence

Merhaba hocam ben izmirdeyim 4 mevsim kullanılacak lastik arıyorum malum kar yok ama ıslak zeminde yüksek performans ve yaz dahil sessiz yakıt düşmanı olmayan konforlu bi lastik arıyorum daha önce Michelin Energy Saver kullandım ama kış girişi arabamı sattığımdan dolayı kışın test edemedim bi önerin varmı yada mesajı görenler tavsiyede bulunursa sevinirim

• WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    4 3 2 1

• quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

Yaz aylarinda çok berbat bir lastik (+30 derece)
    Kisin iyi guzel.Ama kis lastiginin yerinide tamamen tutmuyor.
    Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

izmir sıcağında iki yaz geçirdim +40 üzerinde çok kullanmışlığım oldu..berbat bir tarafını geç ben baya baya memnunum hem yaz hemde kış performansından ama bizim kaçırıpta senin farkettiğin berbatlık neydi merak etim ...fren mesafesi mi uzadı,konfor mu azaldı yada ne bileyim diş derinlikleri azalıp çabuk mu deforme oldu..
  • Lastiklerim cok yeni ama frenleme ve hizlanmada cok cok iyi bir lastik. Hic kaçırmadı. Sadece virajda biraz zorlanmamali.

• yalnız birşey dikkatimi çekti. bu aracın yazın yol tutuşunu kaybettiğini, kaydığını ve abs'nin devreye girdiğini söyleyenlerin birçoğu ankarada oturuyor. sanırım ankara asfaltına ya da kuru yaz havasına uygun bir lastik değil.

onun dışında izmir, antalya, istanbul gibi nemli bölgelerde oturanlar yaz performansından oldukça memnun görünüyor.

ne diyorsunuz bu konuda ?
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Hem yaz hem kış iddasinda olan lastik yumusaktir. Yumusak ve v desenli lastik fren ve kalkista sorun yapmaz. Viraj stabilitesi icin olan düz çizgi olmadigi için virajda sorun yapabilir.

• Alalı 2. Hafta oldu şimdilik oldukça memnunum özellikle frenleme mesafesi çok iyi. Kışın da bir kar lastiği kadar performans beklemiyorum ama 2-3 cm karda da götürsün yeter. Geçen sene garajdan çıkamamıştım azıcık karda lastikler olduğu yerde dönüyordu. Daha çok çok yeni olmasına rağmen şimdilik memnunum. 4 tanesini 800 den aldım bçekmece michelinden. Kampanya var dediler yalan sahi bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzen Larry Balki -- 3 Kasım 2016; 22:51:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 205 55 16 ölçüsü için geçen yıl aldım.
    Ankarada araç kullanıyorum.
    Yıllık ortalama 30 bin km civarında kullanıyorum.
    Hem yaz hem de kış lastikleri yakın zamanda bitiyordu, denemek için aldım.
    Daha önceki lastiklerim yine michelin alpin ve yazlık lastiğiydi.
    Bu lastikleri taktırdıktan 15 -20 gün sonra beştepe taraflarında düşük bir eğime sahip yolda kırağılanmış yolda bildiğiniz metrelerce sürüklendim. Diğer araçların hiç birisinde böyle bir anormallik yoktu ve eylül/ekim gibi erken bir tarih olduğu için henüz kış lastiği taktırmamış araçlar olduğunu düşünüyorum..

Gidip sadece kış için nokian wr d4 aldım, rahat ettim, yoğun kar olacak bölgeler için kesinlikle önermiyorum. Riske atmaya gerek yok. Kışı çok hafif geçen yerlerde belki düşünülebilir.

Cross climate kışın rezalet, ıslak zeminde tutuşu gayet güzel. Yalnız ben şöyle bir sorun yaşadım ek olarak, bahar/yaz aylarında aracı zorlayarak sürdüğünüz zaman, 15-20 derece üstündeki hava sıcaklığında yol tutuşu zayıf, lastikler tutunamıyor, devamlı kaydırıyorsunuz. Bu dediğim biraz aracı seri kullanılan durum için geçerlidir.

Arkadaşlar kış koşulları Ankara vb. olan şehirler için kesinlikle tavsiye etmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuzen Larry Balki

Alalı 2. Hafta oldu şimdilik oldukça memnunum özellikle frenleme mesafesi çok iyi. Kışın da bir kar lastiği kadar performans beklemiyorum ama 2-3 cm karda da götürsün yeter. Geçen sene garajdan çıkamamıştım azıcık karda lastikler olduğu yerde dönüyordu. Daha çok çok yeni olmasına rağmen şimdilik memnunum. 4 tanesini 800 den aldım bçekmece michelinden. Kampanya var dediler yalan sahi bilemem.

Üstad ebat ta yazsanız bence alacak kişilere fiyat için fikir vermiş olursunuz. 4 Adet hangi lastik 800 tl ? Saygılar
  • Yaz lastiği alırken bayii ''Michelin Cross Climate '' verelim dedi bende kışı biraz ağır geçiriyorum derken o Zaman takmayalım dediler.Michelin Cross Climate yaz lastiğidir ,ayrıca kış şartları ıslak geçen bölgeler için uygundur.mesela iç Anadolu bölgesi gibi soğuğu bol,gizli buzlanması çok,yağış aldığı zaman dona çekebilen yerde kullanacaksanız kesinlikle kış lastiği alınmalı .

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.