Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40 TL ye bulsak değişim için iyi. 60 TL verdim değişime. oda jantlar 16 inç diyeymiş. Eğer 17 ve üstü olursa 80 TL dedi. Niye dedim. 17 ve üstünde, jantı lastikten çıkarttıkları alette farklı aparat var onuda kullanıyormuş. Diyemiyorki 17 ve üstü lüks araçtır biz bunlara geçiriyoruz. Gördümki lastikçilerde rehavete kapılmış tuttuğuna gömme derdinde. Daha 4 sene önce kışlık lastik kültürü olmayan ülkede, lastik satışlarını arttırıp üstüne birde senede 2 değişim yapan lastikçiler hala yakınıyorlar. İnsanoğlu bu her sene yeni lastik alsam birkaç sene sonra 6 ayda bir niye satmıyorum der.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kablocu_16

40 TL ye bulsak değişim için iyi. 60 TL verdim değişime. oda jantlar 16 inç diyeymiş. Eğer 17 ve üstü olursa 80 TL dedi. Niye dedim. 17 ve üstünde, jantı lastikten çıkarttıkları alette farklı aparat var onuda kullanıyormuş. Diyemiyorki 17 ve üstü lüks araçtır biz bunlara geçiriyoruz. Gördümki lastikçilerde rehavete kapılmış tuttuğuna gömme derdinde. Daha 4 sene önce kışlık lastik kültürü olmayan ülkede, lastik satışlarını arttırıp üstüne birde senede 2 değişim yapan lastikçiler hala yakınıyorlar. İnsanoğlu bu her sene yeni lastik alsam birkaç sene sonra 6 ayda bir niye satmıyorum der.

valla hic cekilcek gibi degil.daha bu sök tak işi 2 yıllık bişey.millet şimdiden bunaldı.cogu kişi 4 mevsime geciyor.valla boyle para kazanmaya ne var.5 dk da söküp takıyorlar.öyle imrenerek itina ile filanda yapmiyorlar.sanki f1 formula araci piste girmişde hemen teslim edeceklermiş gibi hızlı hızlı.jantlari cize cize.ben kışlıklarımı sattim.4 mevsime gectim.nitrojen gaz ilede şişirdim.patlayana kadar veya kabak olana kadar bidaha lastiklere ellemem.hem performansida cok iyi.agzım acık kaldi.sesi kesildi aracin.

• sahsen istanbulda bu sene 3 gun kar yagdı ve yazlık lastikler işimi gordu yokus cıkmadıktan sonra. Ha aslında kar yagınca hıc cıkmamak en mantıklsıı onuda belırtmek lazım. Şimdi bu cross climate bi conti premium 5 parformansı verır mı onu tartısmak lazım
  • PEk fazla işe yaradığı soylenemez karda buzda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktlimited01 -- 25 Mart 2016; 15:40:26 >
  • Aslında tekrar dusundum de ts 850 nın gittiği yere kadar gidebilmiş oda basarı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktlimited01

Aslında tekrar dusundum de ts 850 nın gittiği yere kadar gidebilmiş oda basarı bence

bu videoyu daha önce bu sayfalarda tartışmış ve CC ın kar buz performansının kendince yeterli olduğuna kanaat getirmiştik. Ayrıca karşılaştırma yapılan lastik birçok kez bir çok dergide/sitede de en iyi kış lastiği ödülü alan Continental TS850. Snowdome da test yapan TyreReview da benzer lastikler ile benzer bir testi yapmıştı (https://www.youtube.com/watch?v=2cgtmmtsqFA ) Biraz haksızlık da yapılıyor diyebiliriz :)
    TS 850 ninbir üstü artık kendinden çivili Nokian Hakkapeliita serileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 25 Mart 2016; 16:33:46 >

• crossclimate kuruda iyi.. Islak ve Karda ondan daha iyi olan Goodyear Vector 4 Gen2 de alınabilir.
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-AutoBild-All-Season-Tyre-Test.htm
  • Lastik oteli bile açıldı
    Ben de nokianin 4 mevsimine geçtim
    En yogun karda da 4nevsimle otobanda 4-5sa yolculuk ettim cok da memnunum
    Dedikleriniz cok dogru parasini gectim
    4 seneye jantlari boyatirdik herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 gün saat 24 e kadar çalışır CROSSCLIMATE takılabilir.
    http://www.7ls.org/ara&search=CROSSCLIMATE

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,

215/55/16 ebatındaki Crossclimate lastiklerimde 20.000 km'yi devirdim.

Öncelikle lastiğe çok da iyi davrandığımı söyleyemem. Araç chipli olduğu için hızlı kalkışlarda ister istemez patinaja düşebiliyorum. Ama buna rağmen gayet iyi durumda görünüyorlar.

Lastikleri her hava koşulunda test etme imkanı buldum.

Öncelikle yaz performanından bahsetmek istiyorum. Daha önce yüksek sıcaklıklarda yol tutuş performasının düştüğünü söylemiştim. Bu söylediğimin arkasındayım. Ancak çok ufak çaplı bir düşüş bu. Çok agresif kullanımda, aracın sınırlarını gerçekten sonuna kadar zorladığınızda anlayabileceğiniz bir düşüş. O yüzden kesinlikle olumsuz olarak nitelemiyorum bu durumu. Sakin kullanan, nadiren agresif kullanan biri için muhtemelen fark bile edilemeyecek bir durum.

Yaz performansı açısından daha önce kullandığım yaz lastiği olan Michelin Primacy HP'lerin ilk alığım zamanki performansına göre karşılaştırırsam, fren mesafesi hemen hemen aynı. Hızlı kalkışlarda Primacy'den bir tık daha iyi. O lastiklerle daha çabuk patinaja düşüyordum. Crossclimate'de patinaj daha az. Üstte bahsettiğim ufak istisna dışında yol tutuş da hemen hemen aynı. Bir de lastikten mi bilmiyorum ama eskiden araç virajlarda daha az yana yatma hissi veriyordu. Şimdi bu biraz daha fazla. CrossClimate daha yumuşak olduğu için onla ilgili olabilir diye düşündüm ama kesin bir şey söylemem doğru olmaz.

Sonuç olarak yaz performansı için iyi bir yaz lastiğine 10 puan verirsem, Primacy HP 9, Corssclimate de 8'i hak eder benim gözümde. İyi bir kış lastiğini bu puanlamaya katarsam o da ancak 4 puan alabilir.

Gelelim kış performansına.

Yağmurlu havalarda defalarca kullandım. Hem yaz yağmurlarında hem de kışın. Hatta denemek için yollar boşken sürat yaptığım da oldu. Gayet memnun edici. Sadece su birikintilerine girdiğinizde ben biraz daha iyi olmasını beklerdim. Kötü değil, yanlış anlamayın. Hatta Primacy HP'den bir tık daha iyi olduğunu düşünüyorum ama 4 mevsim lastik deyince yağmur performansı adına bu lastikten beklentim çok fazlaydı. Bunun dışında dediğim gibi yağmurda fren mesafesi olsun, kalkış olsun, yol tutuş olsun gayet iyi.

Kar performansına gelirsek, açıkçası beklediğimden daha iyi. Kış lastikleri kadar iyi değil kesinlikle. Ama bir yaz lastiğine göre çok çok iyi. Ülkede yoğun kar yağışı olduğu zamanlarda uzun yol yapmam gerekti ve yaklaşık 300km tamamen karın üzerinde sürdüm. Çoğu araç 40-50 km hızla giderken, ben denemek için boş yolda 100'e kadar çıktım ve hala güven veriyordu. Tabii viraja gelince bir iki kere ESP'nin müdahalesini hissettikten sonra hemen yavaşladım Fren mesafesi kar lastiğine göre daha kötü. Kalkışlarda da biraz daha zor kalkıyorsunuz. Daha iyi anlaşılması açısından, örneğin karda kış lastiği olan araç 100'den 0'a 100m'de duruyorsa (rakamlar tamamen sallama değerler, örnek olması açısından) tahminimce crossclimate 110-115m'de duracaktır. ama bir yaz lastiği bu durumda 150m'leri bulabilecektir. Kalkışlarda da benzer bir oran söz konusu.

Kış performansı için iyi bir kış lastiğine 10 puan verecek olsam, crossclimate benden muhtemelen 7 puan alır. Ama bir yaz lastiği olan Primacy HP'yi puanlamaya katsam en fazla 3 veririm.

Ben kendi açımdan bu lastiklerden yine alır mıyım?

Muhtemelen almam. Çünkü yoğun kış olduğu zaman da, yazın en sıcak zamanlarında da aracı sık sık kullanıyorum. Zaman zaman da yollar uygun olduğunda agresif kullandığım da oluyor. O yüzden bu lastiğin bana uygun olduğunu düşünmüyorum. Ama yine de hem yaz, hem de kış performansı açısından bir lastikten beklediklerim konusunda şu ana kadar beni üzmedi diyebilirim.

Evet, söyleyeceklerim bu kadar. Sormak istediğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz.

Herkese güvenli sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arc Reactor -- 4 Nisan 2016; 14:07:47 >

• Arc Reactor kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık çok güzel bir paylaşım. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

• Arc Reactor kullanıcısına yanıt
    Güzel bir inceleme ama bir noktaya kesinlikle katılmıyorum. Yazlık kullanımda İyi bir yaz lastiğine 10 puan crosclimate 9 puan iyi bir kış lastiği 4 puan vermişsiniz. Yazın michelin primacy3hp kışın Nokian wrd4 kullanıyorum. İnanın yaz performansında primacy3hp den kötü bir lastik değil. En büyük handikapı yazın çabuk eriyecek olması. Ayrıca yaz deyince sadece kuru zemin düşünmemek lazım. Islakta zeminde primacy3hp ile benzer yol tutuş sergilerken crosclimateden iyi olduğu kesin. Su tahliye kanallarıda çok iyi çalışıyor.

• ktlimited01 K kullanıcısına yanıt
    Test sonuçları, inceleme puanları bir yana demişsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Test sonuçları, inceleme puanları bir yana demişsiniz :)

dıkkate alıyorum tabıkı ama bı testte 1. oluyo dıgerınde 10. oluyo bazen garıplıkler olabılıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arc Reactor

Arkadaşlar Merhaba,

215/55/16 ebatındaki Crossclimate lastiklerimde 20.000 km'yi devirdim.

Öncelikle lastiğe çok da iyi davrandığımı söyleyemem. Araç chipli olduğu için hızlı kalkışlarda ister istemez patinaja düşebiliyorum. Ama buna rağmen gayet iyi durumda görünüyorlar.

Lastikleri her hava koşulunda test etme imkanı buldum.

Öncelikle yaz performanından bahsetmek istiyorum. Daha önce yüksek sıcaklıklarda yol tutuş performasının düştüğünü söylemiştim. Bu söylediğimin arkasındayım. Ancak çok ufak çaplı bir düşüş bu. Çok agresif kullanımda, aracın sınırlarını gerçekten sonuna kadar zorladığınızda anlayabileceğiniz bir düşüş. O yüzden kesinlikle olumsuz olarak nitelemiyorum bu durumu. Sakin kullanan, nadiren agresif kullanan biri için muhtemelen fark bile edilemeyecek bir durum.

Yaz performansı açısından daha önce kullandığım yaz lastiği olan Michelin Primacy HP'lerin ilk alığım zamanki performansına göre karşılaştırırsam, fren mesafesi hemen hemen aynı. Hızlı kalkışlarda Primacy'den bir tık daha iyi. O lastiklerle daha çabuk patinaja düşüyordum. Crossclimate'de patinaj daha az. Üstte bahsettiğim ufak istisna dışında yol tutuş da hemen hemen aynı. Bir de lastikten mi bilmiyorum ama eskiden araç virajlarda daha az yana yatma hissi veriyordu. Şimdi bu biraz daha fazla. CrossClimate daha yumuşak olduğu için onla ilgili olabilir diye düşündüm ama kesin bir şey söylemem doğru olmaz.

Sonuç olarak yaz performansı için iyi bir yaz lastiğine 10 puan verirsem, Primacy HP 9, Corssclimate de 8'i hak eder benim gözümde. İyi bir kış lastiğini bu puanlamaya katarsam o da ancak 4 puan alabilir.

Gelelim kış performansına.

Yağmurlu havalarda defalarca kullandım. Hem yaz yağmurlarında hem de kışın. Hatta denemek için yollar boşken sürat yaptığım da oldu. Gayet memnun edici. Sadece su birikintilerine girdiğinizde ben biraz daha iyi olmasını beklerdim. Kötü değil, yanlış anlamayın. Hatta Primacy HP'den bir tık daha iyi olduğunu düşünüyorum ama 4 mevsim lastik deyince yağmur performansı adına bu lastikten beklentim çok fazlaydı. Bunun dışında dediğim gibi yağmurda fren mesafesi olsun, kalkış olsun, yol tutuş olsun gayet iyi.

Kar performansına gelirsek, açıkçası beklediğimden daha iyi. Kış lastikleri kadar iyi değil kesinlikle. Ama bir yaz lastiğine göre çok çok iyi. Ülkede yoğun kar yağışı olduğu zamanlarda uzun yol yapmam gerekti ve yaklaşık 300km tamamen karın üzerinde sürdüm. Çoğu araç 40-50 km hızla giderken, ben denemek için boş yolda 100'e kadar çıktım ve hala güven veriyordu. Tabii viraja gelince bir iki kere ESP'nin müdahalesini hissettikten sonra hemen yavaşladım Fren mesafesi kar lastiğine göre daha kötü. Kalkışlarda da biraz daha zor kalkıyorsunuz. Daha iyi anlaşılması açısından, örneğin karda kış lastiği olan araç 100'den 0'a 100m'de duruyorsa (rakamlar tamamen sallama değerler, örnek olması açısından) tahminimce crossclimate 110-115m'de duracaktır. ama bir yaz lastiği bu durumda 150m'leri bulabilecektir. Kalkışlarda da benzer bir oran söz konusu.

Kış performansı için iyi bir kış lastiğine 10 puan verecek olsam, crossclimate benden muhtemelen 7 puan alır. Ama bir yaz lastiği olan Primacy HP'yi puanlamaya katsam en fazla 3 veririm.

Ben kendi açımdan bu lastiklerden yine alır mıyım?

Muhtemelen almam. Çünkü yoğun kış olduğu zaman da, yazın en sıcak zamanlarında da aracı sık sık kullanıyorum. Zaman zaman da yollar uygun olduğunda agresif kullandığım da oluyor. O yüzden bu lastiğin bana uygun olduğunu düşünmüyorum. Ama yine de hem yaz, hem de kış performansı açısından bir lastikten beklediklerim konusunda şu ana kadar beni üzmedi diyebilirim.

Evet, söyleyeceklerim bu kadar. Sormak istediğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz.

Herkese güvenli sürüşler dilerim.

İnceleme kısmı ile sonuç kısmı alakasız olmuş. Ben de alpin4 ile kıyaslama imkanı buldum. Kış performansı alpine göre daha iyi geldi bana, bazılarınıza göre olmaz öyle şey diyeceksiniz ama gerek fren mesafesi gerek kalkışlarda karda ve hatta buzlu zeminlerde bile alpin 4'den daha güvenli bir lastik bence. Zamanında Goodyear ultragrip extreme kullanmıştım ona göre de daha tutarlı bir lastik bence

• Güzel bir lastik ama kuru asfallta yokuş kalkışlarda patinaja meyilli gibi geldi bana. aracım 78 beygir i20.
  • 225/45/17 arıyorum.
    En uygun nereden bulabilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

arkadaslar 4 adet michelin cross climate takma balans root .ve ozel ayarlar filan 780 tl ye aldim.iyimi fiyat?195 65 15 v95 modeli.

Geçen hafta sonu Bilal Yüksel den aynı fiyata aldık; montaj, balans 780TL.

quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

kar logosunu lastikde goremedim arkadaşlar.nerde acaba?

m+s nin yanında, küçük biraz.
  • Üretim tarihi her lastikte yazması gerekmiyor mu?

Sol tarafa takılan lastiklerin ikisinde de tarih var, sağ tarafa takılanlarda tarih yok, iç-dış olayı mı?

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.