Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drkayzer

İnceleme kısmı ile sonuç kısmı alakasız olmuş. Ben de alpin4 ile kıyaslama imkanı buldum. Kış performansı alpine göre daha iyi geldi bana, bazılarınıza göre olmaz öyle şey diyeceksiniz ama gerek fren mesafesi gerek kalkışlarda karda ve hatta buzlu zeminlerde bile alpin 4'den daha güvenli bir lastik bence. Zamanında Goodyear ultragrip extreme kullanmıştım ona göre de daha tutarlı bir lastik bence

İyi bir yaz lastiği 10 puanken, crossclimate 8, aynısını kış için söylediğimizde 7 puan vereceğimi söylemiştim. Sonuç olarak lastik alınabilir bir lastik ama kendi açımdan yaz ve kış için ayrı ayrı 10 puanlık lastik kullanabilecekken bu lastiği kullanmak istemediğimi belirtmek istemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktlimited01

PEk fazla işe yaradığı soylenemez karda buzda

Çok güzel bir karşılaştırma olmuş bu yıl Ankarada birçok kişi buzlu yolda 4 mevsim lastik kurbanı oldu. Kesinlikle sert kış yaşanan yerlerde 4 mevsim lastikler cuvalliyor.

• Neden her yerde bu dört mevsim lastikler en iyi yaz ve kış lastikleriyle kıyaslanıyor?

Örneğin, Alpin serisi, zorlu kış koşullarına göre geliştirilmiş.

Ya da Pilot Sport modeli, yüksek performanslı yaz lastiği.

Sana bir lastik ki, "hem dört mevsim kullanım imkanı sunacak hem de her mevsimde en iyi performansı verecek"

Böyle bir dünya yok.
    Herşeyden birazla yetinmeyi bilenler içindir dört mevsim lastikler, kılı kırk yaranlara gelmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz lastiği bakıyoruz bizde, 205 55 16 crossclimate kafamı kurcalamıyor değil.Yukarıdaki arkadaşlar bu konuya değinmişler ama yani normalde kış lastiklerimiz var alpin a5 ancak yazlık olarak primacy 3 pilot sport energy saver gibi modeller mi tercih edilmeli yoksa crossclimate mi ? açıkcası biraz karışık kafamız , crossclimate in desenide çok güzel duruyor
  • Aracımın lastikleri 235/45 r 17. Cross climate serisinde bu ebatlarda yok. 225/45 r 17 taksam sorun olur mu?
  • Petlas 515 model 185/60R15 ebatlarinda 4 lastik aldım 660 tl ye bende crossclimate almayı çok düşündüm ama sicak havalarda başarılı olmadığını bi çok yerde okudum bende antalyada yaşıyorum bu sebepten tercih etmedim bakalım petlas nasıl cikacak demeyimlerimi daha sonra yazarım

• Üç hafta önce 195-55-r16 CrossClimate taktırdım. aracın üzerinde yine aynı ebatlarda Continental vardı. Kısa süreli kullanıma göre yorum yapacak olursam lastiğin yol tutuşu gerçekten çok iyi. Taktırdıktan iki gün sonra yağan yağmurda ıslak zeminde de test etme şansı buldum, ıslak zemindede yolu iyi kavrıyor lastiklerin yolda yaptığım manevralara tepkisi beklediğimden iyi çıktı. Ses olayının açıkçası çok farkedeceğini zannetmiyordum ama ses görece baya azaldı.İzmirde yaşayan birisi olarak bu lastiği alıp almamayı çok düşündüm eski araçlarımda daha önce 3 takım energy saver kullanmış ve memnun kalmıştım. Farklı lastikler arasında çok gidip geldim hatta çoğu satıcı genelde elindeki ürünü veya farklı markaları tavsiye ettiler, ama son olarak CC de karar kıldım. şu an itibari ile çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sibertilki

Üç hafta önce 195-55-r16 CrossClimate taktırdım. aracın üzerinde yine aynı ebatlarda Continental vardı. Kısa süreli kullanıma göre yorum yapacak olursam lastiğin yol tutuşu gerçekten çok iyi. Taktırdıktan iki gün sonra yağan yağmurda ıslak zeminde de test etme şansı buldum, ıslak zemindede yolu iyi kavrıyor lastiklerin yolda yaptığım manevralara tepkisi beklediğimden iyi çıktı. Ses olayının açıkçası çok farkedeceğini zannetmiyordum ama ses görece baya azaldı.İzmirde yaşayan birisi olarak bu lastiği alıp almamayı çok düşündüm eski araçlarımda daha önce 3 takım energy saver kullanmış ve memnun kalmıştım. Farklı lastikler arasında çok gidip geldim hatta çoğu satıcı genelde elindeki ürünü veya farklı markaları tavsiye ettiler, ama son olarak CC de karar kıldım. şu an itibari ile çok memnunum.

Hocam ben de kışa girmeden taktırmıştım aynı bu ebatlarda. Gerçekten lastik çok şahane. İstanbul'un 1-2 haftalık kar serüveninde bile beni üzmedi yarı yolda bırakmadı. Yalnız benim için tek olumsuz yanı yolu iyi tuttuğundan mıdır nedir arbanın salımınımını azalmış olması. Yani 3. viteste eski lastiklerimle indiğim aynı rampalarda araç akarak giderken hatta hızlanırken bununla neredeyse yavaşlıyor bile. Yine düz yolda da vitesi boşa aldığımda arabanın hızı çabuk düşüyor. Zannediyorum yolu iyi tuttuğu için aşırı direnç oluşuyor ve hızı emiyor. Bu da yakıt sarfiyatını arttırıyor. Sizde de böyle bir durum var mı? Acaba lastiklerin havasını mı eksik bastım diye de düşünmüyor değilim. Siz kaç bar basıyorsunuz lastiklere?

• Bu lastik Güney Ege ve Akdeniz hariç daha verimli olacaktır, kıyı bandında özellikle yazın bu lastiğin hamurunun çok yumuşayacağını düşünüyüorum, zaten genelde yaz lastiği gibi de test edilmiyor, bütün testler ağırlıklı kar üzerinde odaklanmış. Kışın kar yüzü görmeyen sıcak güney bölgelerde, standart yaz lastikleri de çok rahat iş görür. Yazın 38-42 derece kışın 8-10 derece ortalama.
  • selam arkadaşlar, benim aracımda crossclimate 225/45/17 lastikler var, henüz daha 1 aylık pek test etme imkanım olmadı, 16 jant dan 17 ye geçince üstünde geldi lastikler, 16'' jantlarda michelen energysaver lastikler vardı, bunlar daha iyi gibi, ama birşey kafama takıldı, sanki yakıt tüketimim artı gibi,
    sizdede böyle bir durum oluşdumu acaba?
  • tunlab T kullanıcısına yanıt
    16 jantta genişlik 205 miydi hocam?

225 ile yüzey arttığı için sürtünme ve yakıt artar.
    Birde lastik yumuşak olduğu için yüzeye daha çok tutunuyor diye biliyorum.

Konforda farkedilir bir etkisini gördünüz mü?
    Eski ve yeni tüketimleriniz nedir?

Bende 225/45/17 pirelli p7 var.
    Araç 1.4 golf, yakıt karışık
    7-7.5

Üzerindekiler eskimeden satıp cc ye geçeyim diye düşünüyorum ancak uygulamaya geçmedim henüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir şey farkettim sizinle paylaşmak istiyorum.
    Aracım dün lifte kaldırıldı. Lastiklerin kanallarına acayip şekilde taş girmişti.
    Park halinde iken görüyordum ama 1-2 tane diye önemsemiyordum. Ama lastik başı 30-40 tane büyük ve küçük kanallara girmiş bir çok taşı tornavida ile zor çıkardım. Crosclimate sadece temiz asfalt için yapılmış galiba. Bu arada dağa taşa hiç çıkmadım aracımla...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mechatronik M kullanıcısına yanıt
    bende 5F leon var, üzerinde 205/55/16 gelmişdi, onlarla ortalama 7 - 7.5 lt lerde maksimum geziyordum, şuan 8 litre ve üstünü çok rahat görüyorum,
    konforda pek bir fark yok gibi, yola tutunma ve güvenlik hissi daha iyi ama, lastikler başarılı, ama şuan havalar sıcak,
    kış performansını bilmiyorum, ama lastik almayı düşünüyorsanız tavsiye ederim.
  • Ben Akçay ın 40 dereceyi aşabilen sıcaklarında nasıl bir performans (?) gösterecek diye CClimate leri çıkarmadım, yazlık olarak Primacy 3 kullanıyorum.

CC nin en güzel yanı 1- su tahliyesi 2- kaba asfalttan gelen sesleri düzgün bir yüzeyden gelen sesler kadar azaltması.
  • bi dahaki lastiklerim bundan olacak galiba, lastikçim çok övdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Arkadaşlar bir şey farkettim sizinle paylaşmak istiyorum.
    Aracım dün lifte kaldırıldı. Lastiklerin kanallarına acayip şekilde taş girmişti.
    Park halinde iken görüyordum ama 1-2 tane diye önemsemiyordum. Ama lastik başı 30-40 tane büyük ve küçük kanallara girmiş bir çok taşı tornavida ile zor çıkardım. Crosclimate sadece temiz asfalt için yapılmış galiba. Bu arada dağa taşa hiç çıkmadım aracımla...

aynı durum bizde de var hocam çok taş toprak topluyor

• https://www.youtube.com/watch?v=zNuqGUgbcIk

Bu teste göre crossclimate 4 mevsim bir lastik olarak çok iyi performans sunmuş. Genel bir kullanıcı için çok uygun. En azından sürekli yaz kış lastik değiştirme derdi ve satın alma derdinden kurtarır.
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Acayip taş giriyor lastiğe. Ben artık temizlemekle uğramıyorum bile. Ama kanallarda kalan taşlar lastiğe çok zarar veriyor diye duymuştum. Zor da çıkıyor gerçekten giren taşlar. İlla dap/taş toprak yolda gitmeye gerek yok ki, en temiz asfaltın üzerinde bile yüzlerce taş oluyor. Sakınmak imkansız.

Yakıtsarfiyatını da %10 arttırdığı kanaatindeyim. Önceki mesajıımda da bahsettim. Yer ile çok iyi uyum sağladığı ve iyi tutunduğu için olsa gerek sürtünme kuvveti oldukça fazla. Yanaklar da kısmen yumuşak olduğu için lastik tam O şeklinde durmuyor yere biraz yayılıyor. Bu da yine sürtünmeyi arttırıyor.

Yani kısış karda da kullandım İstanbul'da. Kar performansı ıslak zeminde yol tutuşu falan gerçekten üstün bir lastik. Sessiz de geldi bana önceki lastiklerime nazaran. Konfor ve günveliği düşünüyorsanız alın ama yakıt sarfiyatını önemsiyorsanız bir kere daha düşünün derim. Bir de bu taş girmesi olayı var tabi...

• Yakıt sarfiyatını artırdığı bence de doğru. Her zaman 5,3-5,7 lt arası yaktığım yolda. Çok ta zorlamadığım halde, 6,1 lt yaktı arabam.
    Ayrıca, benim lastik 94V. Önceki lastiğim Bridgestone T001 di ve o 91W idi. Michelin yüksek hızda, arabayı tutuyor. Eski lastiğim gibi hızlanmıyor.
    Çok mu dezavantaj diyceksiniz; HAYIR, avantajlarının yanında önemsenmeyecek bir kusur.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brus77

Yakıt sarfiyatını artırdığı bence de doğru. Her zaman 5,3-5,7 lt arası yaktığım yolda. Çok ta zorlamadığım halde, 6,1 lt yaktı arabam.
    Ayrıca, benim lastik 94V. Önceki lastiğim Bridgestone T001 di ve o 91W idi. Michelin yüksek hızda, arabayı tutuyor. Eski lastiğim gibi hızlanmıyor.
    Çok mu dezavantaj diyceksiniz; HAYIR, avantajlarının yanında önemsenmeyecek bir kusur.
    Saygılar.

Acaba aracı çok fazla tutuyorsa bu lastik çabuk aşınma gösterebilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.