Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tibet41

Arkadaşlar merhaba;

Kışlık lastiğim bulunmak ta ben de yazlık lastik alma arifesindeyim.. Acaba michelin CC mı almalıyım yoksa ona gerek yok michelin energy saver yeterli der misiniz ?

Yaşadığım yer Kocaeli.. Herkese şimdiden teşekkürler..

Hocam burada bir arkadaş CC lastiklerin sıcağa fazla gelmediğini söylemişti, bende Kocaeli'de yaşıyorum sizinde bildiğiniz gibi yazın hava sıcaklığı buralarda 30 derece civarlarında dolanır. Bende araştırma arefesindeyim kendi aracım için, şimdilik aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapacağım.

- Continental ContiPremiumContact 5 (SSR Teknolojisine sahip run flat lastik)
    - Good Year EfficientGrip Performance
    - Michelin Primacy 3 (Bu lastik için en ufak çukurda yanağı balon yapar diyorlar ki kendi aracımda ki ES lastikte balon yaptı yanaktan)
    - Micgelin CC

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Arkadaşlar merhaba;

Kışlık lastiğim bulunmak ta ben de yazlık lastik alma arifesindeyim.. Acaba michelin CC mı almalıyım yoksa ona gerek yok michelin energy saver yeterli der misiniz ?

Hocam burada bir arkadaş CC lastiklerin sıcağa fazla gelmediğini söylemişti, bende Kocaeli'de yaşıyorum sizinde bildiğiniz gibi yazın hava sıcaklığı buralarda 30 derece civarlarında dolanır. Bende araştırma arefesindeyim kendi aracım için, şimdilik aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapacağım.

- Michelin Primacy 3 (Bu lastik için en ufak çukurda yanağı balon yapar diyorlar ki kendi aracımda ki ES lastikte balon yaptı yanaktan)
    - Micgelin CC

Hocam evet cc biraz kışlık lastik gibi geliyor bana sanki daha kalin..

Ben özellikle Michelin bakıyorum hocam 3 sene aralıksız Michelin kullanan arkadaşlarım vardı baya memnundu o baya etki bıraktı bende.. Birde cc alıp yakıt tüketimini kışlık lastik gibi devam edecekse almanın mantığı kalmaz. Amaç yazın tüketim düşsün çabuk sicakta erimesin..

Mutlak ve mutlak iyi bir lastik secmeliyiz.. Acaba sizce energy saver nasıldir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Arkadaşlar merhaba;

- Micgelin CC

Hocam evet cc biraz kışlık lastik gibi geliyor bana sanki daha kalin..

Ben özellikle Michelin bakıyorum hocam 3 sene aralıksız Michelin kullanan arkadaşlarım vardı baya memnundu o baya etki bıraktı bende.. Birde cc alıp yakıt tüketimini kışlık lastik gibi devam edecekse almanın mantığı kalmaz. Amaç yazın tüketim düşsün çabuk sicakta erimesin..

Mutlak ve mutlak iyi bir lastik secmeliyiz.. Acaba sizce energy saver nasıldir ?

Hocam benim lastiğin durumu aşağıda, tavsiye etmem şahsen.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Lacano kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar sure de bu hale geldi lastik 3 sene götürse yeter beni satacam arabayı sonra zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F882BB31 -- 20 Şubat 2016; 15:31:07 >
  • Hocam muhtemelen bu lastikler fabrika çıkış lastikleri. Aracım 2012 model ancak 2013 trafiğe çıkışlı.

• 8 Şubat gecesi Nevşehir'den Diyarbakır'a yola çıktım. O gece de felaket kar yağışı ve fırtına vardı. Otobana çıkana kadar tamamen karla kaplı yolda seyrettim 50km/s hızla. Niğde'ye varmadan otobana girdim. Baktım yol açık biraz hızlanayım dedim. 90km/s civarı seyrettim bir süre. Sileceklerim iyi silmiyordu, donmuş. Sağda durayım da bir temizleyeyim hemde uykum açılsın dedim. Dışarı çıktım ki yer bildiğimiz parıl parıl parlayan buz! Ayakta zor duruyorum o derece. Yol açılana kadar buz üstünde 90km/s hızla devam ettim. En ufak tedirginlik yaşamadım. Bence gayette yeterli bir lastik.
  • 2009 Corolla'da primacy 3 ün arkasından aldım. Normal havalarda fren mesafesini primacy 3 e göre çok uzatıyor. 120 nin üstüne çıktığımda yola göre arabaya yön vermeye başlıyor kısaca şoförü yoruyor. Rot-balansımda hiçbir problem yok.

Taksiti bitince yazın kullanmak için tekrar primacy 3 alacağım, kış lastiği olarak kenara atacağım umarım kış performansıda normal hava performansı kadar kötü değildir. Ses olayına diyecek birşeyim yok.

İlk defa bir malı yorumlara bakarak karar verip aldım. Kendimize dürüst olalım çoğunluğumuzun kar-buz koşulları araç kullandığımız günlerin 5% i bile olmuyor bu sebeple normal hava koşulları yorumlarına bakarak aldım ve pişmanım.

4 mevsim bahar diye birşey yokmuş.
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Yazın michelin energy saver kalitesinde bir lastik. Primacy kalitesi beklenmemeli.

Kışın da pahalı kış lastiklerinin performansını beklemeyin. Ucuz kış lastikleri kadar kar performansı olur. İstanbul icin yeterli fakat erzurum icin düşünmeyin bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Kullandınızmı ben 8 aydır yaz kış kullanıyorum muğla izmir arası 3 ay kullandım ,şuan istanbuldayım karda müthiş bugün yağmurlu ve güven veriyor lastik daha en ufak sertleşme yok dikkat ederseniz michelin crossclimate aslında kış lastiği fakat yaz performansıda müthiş 1999 dan beri bir çok marka lastik kullandım bu lastik tam anlamıyla 4 mevsim bir lastikdir alacaklar rahat olsun yaz ayrı kış ayrı lastığe ,sök taka para vermeyin boşa

• dardanel16 kullanıcısına yanıt
    Michelin primacy lastik kullandınız mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CC nin yanaklarda kar logosu var mı?
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    kar işareti öyle büyük değil ama var önemli olan kış lastiği sertifikasıdır ve cc kışlastiği sertifikasına sahip

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

2009 Corolla'da primacy 3 ün arkasından aldım. Normal havalarda fren mesafesini primacy 3 e göre çok uzatıyor. 120 nin üstüne çıktığımda yola göre arabaya yön vermeye başlıyor kısaca şoförü yoruyor. Rot-balansımda hiçbir problem yok.

Taksiti bitince yazın kullanmak için tekrar primacy 3 alacağım, kış lastiği olarak kenara atacağım umarım kış performansıda normal hava performansı kadar kötü değildir. Ses olayına diyecek birşeyim yok.

İlk defa bir malı yorumlara bakarak karar verip aldım. Kendimize dürüst olalım çoğunluğumuzun kar-buz koşulları araç kullandığımız günlerin 5% i bile olmuyor bu sebeple normal hava koşulları yorumlarına bakarak aldım ve pişmanım.

4 mevsim bahar diye birşey yokmuş.

hocam primacy 3 nasıldı memnun muydunuz ?

babamın ix35 ine 225 55 r18 ölçülerinde yazlık lastik bakıyoruz da.

primacy 3 , goodyear efficientgrip suv ve continental crosscontact uhp'den birini alacağız. adac testlerinde conti ve primacy 3 hemen hemen aynı. efficientgrip bi tık daha geride.

primacy 3 le ilgili bi şikayetiniz oldu mu , michelinlerdeki balon sorununu yaşadınız mı , dayanıklılığı ve kuru-ıslak zemindeki performansı nasıl ? bilgilendirirseniz çok sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 25 Şubat 2016; 14:19:20 >

• Primacy 3 ün yaşadığım coğrafyada (iç anadolu) yanakları çatlayıp eskiyene kadar ömrü 4-5 yıl. KM kullanıma göre değişiyor tabi. yaklaşık 8 yıldır primacy kullanıyordum.

Balon sorunu hiç yaşamadım ama balon kullanımada bağlı, sürterseniz vurursanız balon yapabilir. Her lastiğim en az bir kez çivi-vida dan dolayı patladı ama ömür sonuna kadar bir problem çıkartmadı bu patlaklar.

Primacy 3 yaz koşullarında ıslak ve kuru performansı çok iyi. Hem yol tutuşu hem fren mesafesi. Corolla d-4d zaten 160km/s ye çıkabiliyor, bu hızda devam ederkende araca ses yapmıyor yada yolda gezelenme yapmıyor.

İlla aldığım mal iyi diyerek kendimi ve başkalarını kandıracak değilim. Crossclimate Normal hava koşullarında fren mesafesini çok ciddi arttırıyor. Deseninden dolayı taraklanmış asfaltlarda-virajlarda yol tutuşunu çok düşürüyor. Kırıkkale-Ankara arası organizeyi geçtikten sonra kızılırmağın üstündeki virajlara primacy 3 ile 120km/s ile girerdim, crossclimate ile 90 ı geçemiyorum kaymayı hissediyorum.

• quote:

Primacy 3 ün yaşadığım coğrafyada (iç anadolu) yanakları çatlayıp eskiyene kadar ömrü 4-5 yıl. KM kullanıma göre değişiyor tabi. yaklaşık 8 yıldır primacy kullanıyordum.

Balon sorunu hiç yaşamadım ama balon kullanımada bağlı, sürterseniz vurursanız balon yapabilir. Her lastiğim en az bir kez çivi-vida dan dolayı patladı ama ömür sonuna kadar bir problem çıkartmadı bu patlaklar.

Primacy 3 yaz koşullarında ıslak ve kuru performansı çok iyi. Hem yol tutuşu hem fren mesafesi. Corolla d-4d zaten 160km/s ye çıkabiliyor, bu hızda devam ederkende araca ses yapmıyor yada yolda gezelenme yapmıyor.

İlla aldığım mal iyi diyerek kendimi ve başkalarını kandıracak değilim. Crossclimate Normal hava koşullarında fren mesafesini çok ciddi arttırıyor. Deseninden dolayı taraklanmış asfaltlarda-virajlarda yol tutuşunu çok düşürüyor. Kırıkkale-Ankara arası organizeyi geçtikten sonra kızılırmağın üstündeki virajlara primacy 3 ile 120km/s ile girerdim, crossclimate ile 90 ı geçemiyorum kaymayı hissediyorum.

hocam adac testlerinde primacy 3 ile conti crosscontact hemen hemen aynı puanları almış.

adet başına ise arada 180 tl gibi bir fark var. totalde 720 tl oluyor, ciddi bir fark..

crossclimate tabi ki bir primacy 3 olamaz hocam o belli zaten :)) primacy 3-crossclimate karşılaştırmalı testlerinde primacy 3 'ün fren mesafesi ıslakta da kuruda da 3-4 metre kadar daha iyiydi.

• Ucuz olan primacy 3 ise yukarda söylediğim ömür şartlarıda uyuyorsa gözün kapalı alabilirsin ve memnun kalırsın. Continental hiç kullanmadım ne söylesem yalan olur.
  • quote:

Ucuz olan primacy 3 ise yukarda söylediğim ömür şartlarıda uyuyorsa gözün kapalı alabilirsin ve memnun kalırsın. Continental hiç kullanmadım ne söylesem yalan olur.

hayır hocam ucuz olan continental. michelin primacy 3 : 600 tl, conti crosscontact uhp : 420 tl

adac testlerinde başabaş her ikisi de.
  • 205/55/16 ölçüler icin 270 lira teklif aldım dört sibop ve nitro basımı Nasıl lastik almam gerek acil kısın İstanbul yazın İzmir kullanımı icin

• quote:

Orijinalden alıntı: bebott

205/55/16 ölçüler icin 270 lira teklif aldım dört sibop ve nitro basımı Nasıl lastik almam gerek acil kısın İstanbul yazın İzmir kullanımı icin

Hiç düşünmeden alın hocam.Ben de sizin Kullandığınız şartlarda kullanıyorum aracımı Manisa ve İstanbul olmak üzere.Ben çok memnunum.Size de tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bebott

205/55/16 ölçüler icin 270 lira teklif aldım dört sibop ve nitro basımı Nasıl lastik almam gerek acil kısın İstanbul yazın İzmir kullanımı icin

Aynı ölçüler, 4 sibop, sök-tak 1030 lira Kırıkkale.
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.