Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alynty: brus77

Yakyt sarfiyatyny artyrdy?y bence de do?ru. Her zaman 5,3-5,7 lt arasy yakty?ym yolda. Çok ta zorlamady?ym halde, 6,1 lt yakty arabam.
    Ayryca, benim lastik 94V. Önceki lasti?im Bridgestone T001 di ve o 91W idi. Michelin yüksek hyzda, arabayy tutuyor. Eski lasti?im gibi hyzlanmyyor.
    Çok mu dezavantaj diyceksiniz; HAYIR, avantajlarynyn yanynda önemsenmeyecek bir kusur.
    Saygylar.

Acaba aracy çok fazla tutuyorsa bu lastik çabuk a?ynma gösterebilir mi?
  • Ankarada gectigimiz kisi cpc5 lerle gecirmek zorunda kaldim. Pek sorun yasamadim ancak cok tedirgin yolculuk ettim. Eylul gibi lastikleri degistirecegim. Sirf lastik sok tak olayindan biktigim icin bu lastiklerden almayi dusunuyorum. Ankarada olupta bu lastikten kullanan arkadaslar memnunlar mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Ankarada gectigimiz kisi cpc5 lerle gecirmek zorunda kaldim. Pek sorun yasamadim ancak cok tedirgin yolculuk ettim. Eylul gibi lastikleri degistirecegim. Sirf lastik sok tak olayindan biktigim icin bu lastiklerden almayi dusunuyorum. Ankarada olupta bu lastikten kullanan arkadaslar memnunlar mi?

Ankara için normalde yeter fakat sert bir kışta yetersiz kalır. İşe arabayla gidiyorsanız veya küçük çocuğunuz varsa almayın. Sadece Hsonu kullanıyorsanız arabayı alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 9 Haziran 2016; 7:29:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Ankarada gectigimiz kisi cpc5 lerle gecirmek zorunda kaldim. Pek sorun yasamadim ancak cok tedirgin yolculuk ettim. Eylul gibi lastikleri degistirecegim. Sirf lastik sok tak olayindan biktigim icin bu lastiklerden almayi dusunuyorum. Ankarada olupta bu lastikten kullanan arkadaslar memnunlar mi?

Ankara için normalde yeter fakat sert bir kışta yetersiz kalır. İşe arabayla gidiyorsanız veya küçük çocuğunuz varsa almayın. Sadece Hsonu kullanıyorsanız arabayı alın.

Ekstrem durumlarda kışlastikleri bile çaresiz kalıyor.
    Bu kış bilen bilir, 1500 rakımlı Çamlıdere yaylarına pikniğe gittik, Caddy ve Fiorinoda kışlastikleri ben de dörtmevsim Pirelli(kar sembolsüz).

Anayoldan yaylaya kadar hiçbir inişte sorun yaşamadık, ortalama kar 10 cm ile 20 cm arasıydı. Sıcaklık 0/-2 gibiydi.
    Gel gelelim, geri dönerken yokuşlarda patates olduk, patenajdan çıkamadık.
    Ben mecburen kar paletlerini taktım, pataküte çıktık.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Ouuv Carsever hocam tam aradığım kişisiniz :) Dusterınız 4x4 çekiş değil dimi ? Hocam kar paletleriniz snow wolf kar paleti herhalde ? Kaç yıldır kullanıyorsunuz, memnun musunuz ? En fazla kaç km hız ile gidiyorsunuz ? Bana takması çıkarması zor gibi geldi baya bir zorlandım bir kere takarken kan ter içinde kalmıştım :D Esasında özel mesaj ile soracaktım ancak merak edenler olabilir diye buradan sormak istedim. Açıkçası bende benzer bir kombinasyonu ileride düşünüyorum. 4 mevsim lastik (kar simgeli = Michelin CC & Nokian Weatherproof & Pirelli All Season) + Kar paleti ile kışın dağa emniyetli şekilde inmek çıkmak mümkün olur diye düşünüyorum ? İlla kar lastiği şart değil gibi geliyor..Çünkü kış mevsiminin şehir merkezinde sıcak geçtiği ege bölgesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 9 Haziran 2016; 17:25:35 >
  • Cnrps C kullanıcısına yanıt
    Aracım 2çeker.
    Snowwolfları 2012 kışında aldım.
    Şimdiye kadar 3 kez kullanmam gerekti.
    1) Karacaören TOKİde arabaya park yeri bulamamıştım, 30-35 cmlik karlı bir alana park etmem eve çıkmam gerekti.
    2) Buz tutmuş bir rampayı çıkmam gerektiğinde.
    3) Bu kış yayladaki yokuşta.

Ama kar sembollü bir lastik kullanıyorsanız SNOWWOLFlara ancak çok ekstrem durumlarda ihtiyaç duyarsınız.

Zaten kolay takılan bir ebadını alırsanız, ilk patinajda kancasından çıkar. Zor takılmalı ve ekstra plastik kancalarla gerdirilmeli ki güçlü patinaja dayabilsin.

• Carsever kullanıcısına yanıt
    2010 yılında kar zinciri aldım ve kış lastiği sayesinde İstanbulda hiç kullanmadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

Merhaba

Aralık 2015 yılında aldığım 37. hafta üretimi 225.45.17 Michelin Crossclimate lastiklerimden aşırı derecede memnun idim.

Arabam iş ve evde kapalı garajda durmakta. Doğru düzgün güneşte kalmamakta.

Kedi gözlerinde durarak geçen, kaldırıma tekerlek çıkarmayan bir kullanım stilim var. Benden başkasına vale servis sorumlusu dahil araba teslim etmem. Yıkamada parlatıcı sürdürmem.

Bu rağmen aşağıda göreceğiniz fotoda bir lastiğimde çatlama oluştu.

Nedenini bilmemekle birlikte canım sıkıldı.

Aldığım yere götürdüm. Olumsuz konustular ama Michelin e yazacağız dediler.

İnternetten kurcaladım Michelin firması kendisini NIRVANA olarak görmekte, müşteri memnuniyetinin "M" sinin olmadığı verdikleri cevaplardan belli oluyor.

Benim düşüncem bu lastik birleşim yerinden çatlamış gibi. Üretim hatası var. Ayrıca lastik son zamanlarda sanki 5 yıllık lastik elastikiyetinde. Sertleşmiş gibi.

Şikayetimle ilgili gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım.

Hayırlısı bakalım...

• asts A kullanıcısına yanıt
    Umarım sorununuz çözülür..daha 1 sene bile olmamış bir lastikte muhtemelen imalat hatası gibi duruyor ama bakalım michelin bu konuda ne kadar hassas bekleyip görelim..

• quote:

Orijinalden alıntı: asts

Arkadaşlar,

Merhaba

Aralık 2015 yılında aldığım 37. hafta üretimi 225.45.17 Michelin Crossclimate lastiklerimden aşırı derecede memnun idim.

Kedi gözlerinde durarak geçen, kaldırıma tekerlek çıkarmayan bir kullanım stilim var. Benden başkasına vale servis sorumlusu dahil araba teslim etmem. Yıkamada parlatıcı sürdürmem.

İnternetten kurcaladım Michelin firması kendisini NIRVANA olarak görmekte, müşteri memnuniyetinin "M" sinin olmadığı verdikleri cevaplardan belli oluyor.

Benim düşüncem bu lastik birleşim yerinden çatlamış gibi. Üretim hatası var. Ayrıca lastik son zamanlarda sanki 5 yıllık lastik elastikiyetinde. Sertleşmiş gibi.

Hayırlısı bakalım...

son derece sıkıntılı bir durum direkt tuketıcı haklarına basvurun derim

• quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

https://www.youtube.com/watch?v=zNuqGUgbcIk

Bu teste göre crossclimate 4 mevsim bir lastik olarak çok iyi performans sunmuş. Genel bir kullanıcı için çok uygun. En azından sürekli yaz kış lastik değiştirme derdi ve satın alma derdinden kurtarır.

Vector Gen 2 modeli cıktı o bu testlerde cok buyuk fark yaratır muhtemelen
  • nokian weatherproof mu crossclimate mi hangisini almalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

nokian weatherproof mu crossclimate mi hangisini almalı

Kışlar önemliyse Nokian
    Yazlar önemliyse Michelin

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

nokian weatherproof mu crossclimate mi hangisini almalı

Kışlar önemliyse Nokian
    Yazlar önemliyse Michelin

arkadaşım peki bu michelin cc asfalt dışı yola uygun mu sence yılda 10-12 kez kötü asfalt ya da alfalt dışı kullanımda nasıl olur ?

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Bana uygun olmadığını söylemişlerdi. Ama bizzat kendim tecrübe etmedim.
    SUV için kullanacaksanız Bf Goodrich Urban Terrain var, Crossclimate'ın SUV için olanı.

• Herkese merhabalar,

Bende 2012 model Honda Jazz kullanıcısıyım.Aracımın lastik ebatları 185/55/16 ve aracın trafiğe çıkışındaki kendi lastiklerini kullanıyorum fakat artık lastiklerin iyi performans vermediğini
    düşünüyorum ve değiştirmek istiyorum.Geriden gelerek biraz yazılanları okudum fakat kafam hepten karıştı :D :D .Lastik ebatlarını 195/55/16 olarak değiştiririm diye düşünüyordum çünkü
    benim kullandığım lastik bridgestone turanza için adet başına 310 tl gibi bir fiyat söylendi bende madem o kadar para verecem en azından yol tutuşu artsın diye düşünerek araştırmaya başladım
    ve Crossclimate modeli aklıma yattı gibiydi fakat bir çok yorum yapılmış ve fiyatları biraz yüksek bulanlar var.Acaba ne yapmalıyım?yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asts

Arkadaşlar,

Merhaba

Hayırlısı bakalım...

hocam geçmiş olsun. Doğrusunu yaparak aldığınız yere göndermişsiniz. Oradan olumsuz cevap gelirse facebook, twitter, sikayetvar gibi mecralardan sonuç almayı deneyin. Oradan da sonuç alamazsanız michelin yurtdışı ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederim.

Geçenlerde nokian konusunda benzer bir sıkıntı olmuştu Kormetal firmasıda ilgisiz kalmıştı. Tam lastik modelini hatırlayamıyorum da kullanıcılar da eleştirmişlerdi firma iyi ama ürünü sattıktan sonra desteği yok gibisinden. Bakalım Michelin nasıl bu konuda, merakla bekliyoruz

• 6.5 yıldır kullandığım kumho solus lastiklerim artık bitmişti.bende dün 4 adet michelin bayisinden CC satın alıp taktırdım.215 50 17 95W XL ebadının tanesine 470 tl verdim.(2016 15.hafta üretimi)ilk etap ta şöyledir böyledir diye yazamayacağım ama yol tutuşu baya iyi geldi bana.direksiyon hissedilir şekilde hafifledi.sessiz bir lastik gerçekten.aracım 16 jant olaydı iyiydi.en az 500-600 cepte kalacaktı.istanbul da ikamet eden satın almayı düşünen arkadaşlar varsahttp://www.firmasec.com/firma/fbddrt-mimar-oto-lastik/
  • 215/55/17 orjinal ebatlar tanesi 485 TL. Sibop rot balans ayarı + arka fren balataları değişimi arka disk tornalanması + fren hidroliği değişimi toplam 2190 TL tuttu. 17" ve üstünde bu ay kampanya varmış yoksa 525 TL dediği lastiğe. Bu arada geçen seneden beri 45bin km kullanmış biri yine aynı lastikten almış Denizli şartlarında ve 4 mevsim lastik için fena km değil bence.

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.