Şimdi Ara

Metin Uca hayatını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
0
Favori
6.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • not : Dün @HeraldOfDİSASTER arkadaş paylaşmıştı. ama benim dikkatmden kaçmış. lakin akşam eşime olayı anlatınca farkına vardım. bu adam da mrna aşısı olmuş ve ölüm sebebi pıhtı atması.



    ----------------------------


    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakımda tedavisi devam eden ünlü sunucu Metin Uca hayatını kaybetti.


    Metin Uca hayatını kaybetti



    Ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği kazanın ardından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakımda tedavisi süren Uca'nın 01.30 sıralarında hayatını kaybetti. Uca'nın cenazesi, sabah saatlerinde Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.





    METİN UCA TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİ


    Metin Uca trafik kazası sonrası sosyal medya hesabından, "Sevgili dostlarımız Bursa’da bir etkinlik için menajerim sevgili Kübra Kalem Baykara ile çıktığımız yolda Dilovası oksijen çıkışında kendimden geçmem sonucu ağaca vurarak durabildim. Hastanede ilk yapılan tetkikte boyun şah damarımın her ikisinin de tıkalı olduğu ve onun yarattığı durum nedeniyle kazanın ortaya çıktığını öğrendim. Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım İnme Merkezi’nde bir hafta boyunca tedavi altında olacağım… Pıhtıların eritilmesi ve tıkanıklığın giderilmesine çalışılacak. İlginiz için teşekkürler. Hızla iyileşip aranıza döneceğim" demişti.




    METİN UCA KİMDİR?


    Sunucu, yazar, seslendirme sanatçısı Metin Uca, 13 Kasım 1961’de doğdu. Babası Hakkarili annesi Bilecikli olan; kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT'ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, atv, Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı.


    1999 yılından sonra "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV'de yayımlanmaya başlayan "Passaparola" adlı yarışmayla tanındı. Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan sanatçı, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyordu. 2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yapmıştır.




    Metin Uca hayatını kaybetti
    Metin Uca hayatını kaybettimilliyet
    SON DAKİKA! Metin Uca vefat etti! Metin Uca neden hayatını kaybetti?
    https://www.milliyet.com.tr/cadde/son-dakika-metin-uca-hayatini-kaybetti-7035816





    ---------------------------------

    Allah affetsin. Benim için bu adamın yüzü 2000lerin başlarında hala güzel olan Türkiye'nin yüzünü yansıtan yüzlerinden biri idi. sürekli pozitif ve eleştirirken bile pozitif kalan isimdi. Üzüldüm. Eskilere dönük anılardan biri daha eksildi. 90lar, 2000ler ne güzel yıllarmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 18 Kasım 2023; 9:53:22 >







  • Adama dedenin dedesi kimdi diye sorsan bilmez ama 1000 küsür sene önceki toplumun dini nasıl yaşadığı konusunda hiç şüphesi yok  Türkler şeriatı isteseydi şimdiye kadar milyon kez asimile olurdu bu toplum. Olmadı, uymadı, hiçbir zaman uymadı ve hiçbir zaman da uymayacak. Çöl bedevileri için tasarlanmış bu sistemin bedevi toplumları dışındaki toplumlarda yaşamasının şansı yok (yaşayamıyor da zaten) o yüzden hiç uzun uzun tartışmanın manası yok.

    Keramet İslamda olsa bugün İslam dünyası sürünüyor olmazdı.Bugün orta asya'da davar gütmememizin tek nedeni Türklüktür.Fatih Sultan Mehmet dahi hayal ettiğin gibi 'klasik' bir müslüman yaşantısına sahip değildi.Hatta Fatih Sultan Mehmet vefat ettikten sonra tarikat ve cemaatler neredeyse bayram etmiştir.Kendi potresini yaptıran,Bizans sarayından aldığı heykelleri Topkapı sarayına diktiren,felsefeye meraklı,antik medeniyetlere merak duyan ve birçok batı dilini ana dili gibi konuşan birisinin 'klasik' bir müslüman yaşantısı sürmediği ortadadır.


    Kaldı ki İslam-Arap orduları orta asyaya girdiklerinde tarihi kayıtlara göre birçok Türk şehrini yakıp yıkmış ve içindeki Türkleri toplu şekilde kesmişlerdir.Bugün 'Türkler İslam öncesinde göçebeydi ve İslamla girişle yerleşik hayata geçiş yapmışlardır' algısı yaratılmak için Türkler 'göçebeydi' palavrası anlatılıyor.Halbuki tarihi kayıtlar ortada...Kuteybe'nin Tohoristan bölgesini ele geçirip birçok şehri yakıp yıktığı ardından Baykent gibi ticarette ileri olan bir şehri ele geçirip yağmaladığı,Harezm ve Semerkant gibi şehirleri yakıp yıktığı tarihi kayıtlarda geçen 'gerçekler'dir.


    Son olarak bu ülkeyi müslüman kılanlarda sandığının aksine Osmanlı ya da Selçuklu hükümdarları değildir.İttihatçılar ve Cumhuriyeti kuran kadrolardır.İttihatçılar 1915'te D.Anadolu'da ki Ermenileri tehcir ederek D.Anadolu'da müslüman Türk nüfusun ağır basmasını sağlamışlardır.Cumhuriyeti kuranlar ise 1923'te imzalanan Lozan Anlaşmasyla Ege ve Karadenizde bulunan Rumları Yunanistan'a mübadele etmiştir.Bunlar yaşanılana kadar Anadolu'da müslüman nüfusun baskın olduğu söylemek zordur.Kısacası Anadolu'nun tam anlamıyla müslümanlaşması şu son 100 yılda meydana gelmiştir.


    Bir de Ahmet Haşim'in 1919 yılında arkadaşına yazdığı Anadolu'nun durumunu anlatan mektubunu okursan o dönem Anadolu müslümanlarının gerçekten de Anadolu'da davar gütmekten başka birşey yapmadığını acı birşekilde öğrenmiş olursun.Bugün Türkiye'de modern bir şekilde yaşıyorsan ve davar gütmüyorsan veyahut diğer İslam dünyası ülkelerinde olduğu gibi sürünmüyorsan bunu Osmanlıya ya da Selçuklura değil Cumhuriyete borçlusun..


    Ama tabi kendini masallarla avutmaya devam edebilirsin  

    Batıl inanç, genellikle bilgisizlikten, bilimsel bilgilerin veya nedenselliğin yanlış anlaşılmasından, kadere veya büyüye inanmaktan, doğaüstü etkileri algıladığını sanmaktan veya bilinmeyene karşı duyulan korkudan kaynaklanan inanç veya uygulamalardır.


    Kisaca bilimle celisen butun inanclar batildir.. Simdi sorgulayin !! inandiginiz dogmalar yada yaptiginiz davranislar ne kadar bilimsel.

    islam özelinde konuşursak,islamın yaşadığı varsayılan tek kanıtı kimse yanında yokken ve yalnız başına vahiy aldığını iddia eden 40 yaşındaki 1 kişidir,tüm temel buna dayanır(diğer semavi kitaplarda da bahsi geçen kişi bu değil tatava yapmayın).


    Dünyada gelmiş geçmiş 4000 civarı din olduğu düşünülüyor,islamı bunlardan ayıran tek fark bu dine inanmayı seçmiş milyarlarca insan olması.


    Unutmayın ki zamanında zeusada milyonlar inanırdı şimdi ancak dalga geçiyorsunuz


    sonuca gelirsek dinleri insanlar yaratmıştır,eğer bir tanrı varsa insaların ne istediğini umursamaz








  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 17 Kasım 2023; 7:15:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • furandor kullanıcısına yanıt

    Batıl inanç, genellikle bilgisizlikten, bilimsel bilgilerin veya nedenselliğin yanlış anlaşılmasından, kadere veya büyüye inanmaktan, doğaüstü etkileri algıladığını sanmaktan veya bilinmeyene karşı duyulan korkudan kaynaklanan inanç veya uygulamalardır.


    Kisaca bilimle celisen butun inanclar batildir.. Simdi sorgulayin !! inandiginiz dogmalar yada yaptiginiz davranislar ne kadar bilimsel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sekerat halinde bu söylediklerini tekrar hatırlat...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 17 Kasım 2023; 8:33:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt
    İslam bilimle çelişmiyor yalnız. Bilginize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetYOL -- 17 Kasım 2023; 8:58:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt

    Adaya toplamak yerine neden Netahyahu' ya hediye etmiyorsunuz bunları?

  • dini açıdan değilde bilimsel olarak bile bu bence bencillik. bunu bilmiyordum. çünkü sen topraktan türeyen bir materyalsin. düşün beyninde lityum elementi bile var. daha ne olacak? o kadar karbon, mineral, metal topraktan vücuduna depolanıyor ama sen bunları yakarak yok etmek istiyorsun. doğaya geri vermek yerine yok ediyorsun.


    buna ben bencillik derim. isterse ateist olsun ama bilinçli olmalısın.


    Allah affetsin diyebilirim bundan sonrası için. herkes odununu buradan götürüyor. ne kadar azap çekeceğine insan kendi karar veriyor. konu dışı ama ben çocuk istismarcılarını, tecavüzcüleri düşünmek bile istemiyorum.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ölünce beni yakın diye vasiyeti vardı yakın gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepImpact. kullanıcısına yanıt

    Ben de yakılmak isterim ama malasef bu torpaklarda mümkün değil...

  • Günaydın Türkiye ve Passaparola'dan tanırım. Çok sevdiğim birisiydi. İslam dinine ettiği laflardan haberim yok. Sosyal medyadan veya başka bir programdan tanımadım.

  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

    Teknik olarak hiçbir madde yok olmaz. Bir ihtimal enerjiye dönüştürebilirsin.

  • Son 5-6 yıla kadar herkesçe sevilen biriydi. Sonra ne olduysa gereksiz yere İslama, Müslümanlara saldırdı.


    Öyle bedenini yaktırmak külleri savurmakla hesap vermekten kurtulamıyorsun.

    Şimdi hepimiz gibi o da Allah'a hesap verecek.

    Ölümden kaçış yok.

  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt

    İşte sizin bakış açınız böyle.

    Ama yakılarak defnedilmek onur verici bir durum olarak görüldüğü için antik uygarlıklarda krallar yakılarak defnedilirdi...

  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    Mesajdaki tek doğru ölümden kaçışın olmadığı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin,


    Bakın rahmet diledim size göre "gavur" için.

    Hadi dinden çıkarın beni.


    Bu nasıl bir din ki bir kelime ile çıkıp bir kelime ile girilebiliyor...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.