Şimdi Ara

Mesut Çevik: 'bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş köpek sürüsü dolu'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu hazır kalıp lafları nerden öğreniyorsunuz bilmiyorum da; yok o soruna gelene kadar şu var, yok bu soruna gelene kadar bilmem ne var...

İyi o zaman. sığınmacı sorunumuz var diye, birilerine göre en çok onlar tehlikeli diye; ilk önce o sorun çözülmeye çalışılsın, çocuklar da o arada mağdur olmaya devam etsin, kimse de bunu görmesin. çünkü daha büyük sorunlarımız var yani öyle mi ?  

"Önce sığınmacı sorunu çözülsün, çünkü onlar daha tehlikeli" derken, onları sorun olarak görmene sebep olan ne? bunu neden istiyorsun ?

Hem güvenlik sebebiyle hem de yaşam hakkının korunması sebebiyle galiba.

Peki başka sorunlar hem insanların güvenliğini hem de yaşam hakkını tehdit etmiyor mu ?

Mesela insanlar sabah işe giderken, gece eve dönerken, çocuklar parklarda sokaklarda oynamak isterken, okula giderken, bisiklet sürerken türlü badireler atlattığında veya atlatamadığında ; araç sahipleri ve motorlu kuryeler trafik kazası yaptığında, insanların güvenlikleri ve yaşam hakları ihlal edilmiş olmuyor mu?

Bu sorulara cevabın Hayır ise insanların yaşam hakkı ve güvenliği demek ki umrunda değil. E umrunda değilse o zaman sığınmacılara neye göre tehlikeli diyorsun ? Ev kiralarını arttırdılar diye galiba. 

Yanlış anlama, ben de hepsinin ülkesine geri gitmesini istiyorum ama böyle tehlikenin azı çoğu oluyor mu?

Mesela bir tehlike türünden çok insan mağdur olurken, diğer tehlike türünden az insan mağdur oluyorsa diğer tehlike göz ardı edilebiliyor mu ?

Bir işyerinde, tehlikeleri sınıflayıp gerçekleşmesi muhtemel olan tehlikelere öncelik verip gerçekleşme potansiyeli yüksek olan tehlikeler çözülene kadar diğer düşük potansiyelli tehlikeleri göz ardı eden veya bekletmeye alan bir yetkili, bu dahiyane fikri ve bakış açısı ile ertesi gün kapı önüne konulurken; koskoca devlet, işyerinin aksi bir bakış açısında olacak öyle mi?  

O hazır kalıp lafları, canı yanmış bu kızın ailesine söyleyebilir misin ?

Ailesi yalnız bırakmasaymış, koşmasaymış, korkmasaymış, önüne baksaymış, olduğu yere oturup koklanmayı bekleseymiş falan demi ?

Ya da telef olan hayvanlarının üzüntüsü ve maddi zararı ile canı yanmış bu çiftçiye de o hazır kalıp lafları söyleyebilir misin ?

O da ahırını başka yere kursaymış veya taşısaymış, mama verse böyle olmazmış, bu dünya sadece koyunlara ait değilmiş falan mı ?

Peki otoyola aniden fırlayan sahipsiz köpek yüzünden kaza yapan, maddi hasara uğrayan, yaralanan bu insanlara da aynı hazır kalıp lafları edebilir misin?

O da "otoyol"'da yavaş gitseymiş, önüne bsksaymış falan mı ?

Hep bir işi yokuşa sürme, hep bir öncelik sırası belirleme çırpınışları..

Sen güvenlikli sitelerde oturup başka yerlerdeki sahipsiz köpekleri besliyor olabilirsin ve onlar gayet uysal da olabilir veya bahçeli evinde birden fazla köpeğe bakarken sokağındaki diğer köpekleri de besliyor olabilirsin ve onlar uysal da olabilir. Ya da işyerinin önündeki sokak köpeklerini besliyorsundur ve onlar gayet sevecen uysal olabilir.

Peki ülkenin her sokağı, her mahallesi aynı mı?

O zaman İstanbul'daki trafiğe bakıp, lüks bir avmdeki pizza kuyruğunu görüp "işte bakın trafiğe, kuyruklara... ehonomi süper" diyen fanatik dayılardan ne farkın kaldı  

O da kendi çevresinden yaptığı sınırlı ve geçersiz gözlemi ülkeye genelliyor sen de..

Kaldı ki farklı sorunlar aynı anda çözülemiyor mu ? Şu foruma girerken kullandığın bilgisayarın veya telefonun işlemcisi bile aynı anda birçok işlemi kontrol edip farklı görevi çalıştırabiliyor  

Ama koskoca devlet, onlarca farklı kurumu, bakanlığı, birimi olan bir devlet; aynı anda farklı sorunları çözemiyor öyle mi ?  

Böyle mantıksız kalıp lafların ardına sığınmak yerine neden açık açık kendinizi ifade etmiyorsunuz?

Başıboş köpeklerden de onlardan da beter köpektaparlardan da bıktık. Bu işin tek çözümü sokakta bulunan bütün başıboş köpekler. Belediye ekipleri personeli ve Kolluk kuvvetleri eşliğinde toplanıp uyutulmalıdır. Ayrıca köpekleri sahiplenmek isteyenler için yasal düzenleme yapılmalı. Köpeği sahiplenecek kişinin genel anlamda bir profili çıkarılıp bu kişinin bir köpeği sahiplene bilmek için yeterli olup olmadığı ve sahiplendikten sonra aylık olarak rutin kontrollerinin takibi sahiplenen kişi tarafından köpek iyi bakılmıyorsa, veya tekrardan sokaklara salındıysa bununla ilgili en ağır yaptırımınların yapılması gerekmektedir. Bunlar o kadar basit şeyler ki örnekleri var. Bıktık bu ülkede ki kurumların iş bilmezliğinden ve işlevsizliğinden. İşte onlar görevlerini yapmadığı için böyle başıboş köpekler onlardan beter akıl yoksunu köpektaparlar ortaya çıkıyor. İnsanlar hayatları kaybediyor ya da sakat kalıyor. Ya da büyük travmalar yaşıyor.

Köpektapar deyip duruyorsun. Kimsenin köpeğe taptığı yok. Algı oyunu yapıp da köpekleri insan hayatından söktürtmeyiz. Arapları aramıza doldurdunuz, şimdi de insanları asosyalleştirmek ve aptallaştırmak için hayatlarındaki kedi, köpek, telefon, araba, gezme tozma ne varsa göz diktiniz.

Bizi robot yapacak adam daha doğmadı! Boşa uğraşma. Köpeğimizle de oynarız, çimlere de uzanırız, gitarımızı da çalarız, sevgilimizle de gezer tozarız. Seni de yobazatapar olarak adlandırabiliriz.

Medeni ulkelerde kopekler sahiplidir basibos yoktur olanlari da aninda yakalanir.

Turkiye gibi ulkelerde Venezuella filan sokak kopekleri coktur. Turkiye de sokak kopeklere bakanlar nedense beslemesini dusunuyor da ortaligi pisleten hayvan diskilarini niye temizlemiyorlar ... Hic anlamis degilim. Kim bebegini besler de altini temizlemez ?

Gerci sahipli kopeklerini de sirf sokakta pisletsin diye gezdirenler dolu Istanbul Nisantasi gibi yerlerde bile bu rezalet var kaldirimlar dolmus hayvan pislikleriyle ...

Cinlilere pazarlanacaklar sahipsizlerin hepsi ... Kimse duyar kasmasin. Kuzulari Malaklari kesenlere tepki gostermeyen etciller kopekleri de baska ulkelere gonderilmesinden rahatsiz olmamalidirlar.

Sahsen durusum degistirecek kadar kontrole gelinmedi .

Turkiye artik kontrolsuz goc dalgasinin bedelini odedigi gibi evlatlarimiz da bu sokak kopeklerinden dolayi olume kadar giden belalarla stresiyle bogusuyorlar ...

Ayrica bazi kadinlar hayvanlari savunayip derken insanlari da yok gormesi enteresan dehset verici ... Erkeklerde bu durum ilginctir pek yok ...

Uzmanlarca kapsamli irdelenmelidir ...

Bu konu hakkında ben de karşıt düşünceye sahiptim ta ki kaza yapana kadar. Hatta inanmayacaklar olacaktır ama aynı gün karşıma 2 kez köpek atladı şehir içi işlek yolda.. Aniden. İlkinde kurtardım saat 17:00 civarı hava aydınlıktı ama aynı gün saat 24:00 civarı hava da karardığı için direksiyonu kırdım. Köpeğe bir şey olmadı ama hız limitine uyarken 70-80 ile giderken benzinliğin kaldırımından zıpladım arabam kendi ekseninde 180 derece döndü... Allah'tan benzinlik çıkış yönünde kimse yoktu ve ben de kırarken kırdığım yönü kontrol etmiştim. Hız sınırlarına da uyup fren yapma şansım olduğundan kimseye bir şey olmadı kendim de dahil. Kırma çarp diyenler çok oldu kaza sonrası ama yaşayan bilemez her şey 1 saniyenin altında gerçekleşiyor. Bu büyük bir sorun ve ben artık araba kullanırken ciddi tedirgin oluyorum. Devletin buna acilen bir çözüm bulması gerekli.

• Bu arkadaş kimdir, buraya başlık açılacak kadar önemli biri mi bilmiyorum ama sahiller, sokaklar Suriyeli ve Afgan mültecilerle dolu..

Onlar sokak köpeklerinden daha tehlikeli, önce onları görsün..

• yolcum kullanıcısına yanıt
    2007 üyesisiniz ironu yapıyorsunuz degil mi

Dediğinize hak veriyorum kopekten önce çok acil başka meseleler var onu halletmeyenlerden kopek meselesini çözmelerini beklemek üzücü oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bitmedi su kopek konulari yav bi bitmedi Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  ..isiniz gucunuz kopek..baska derdimiz yok meklekette sanki Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

Akpli forumun esssskiiiii yazarı.

İyi para kaldırdılar Mühendis Murat dolandırıcılığıyla. Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Bu arkadaş kimdir, buraya başlık açılacak kadar önemli biri mi bilmiyorum ama sahiller, sokaklar Suriyeli ve Afgan mültecilerle dolu..

Onlar sokak köpeklerinden daha tehlikeli, önce onları görsün..

Hepsi tehlike arz ediyor. Hepsini de devlet çözebilir. Yeter ki istenilsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"

Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"

Bu hazır kalıp lafları nerden öğreniyorsunuz bilmiyorum da; yok o soruna gelene kadar şu var, yok bu soruna gelene kadar bilmem ne var...

İyi o zaman. sığınmacı sorunumuz var diye, birilerine göre en çok onlar tehlikeli diye; ilk önce o sorun çözülmeye çalışılsın, çocuklar da o arada mağdur olmaya devam etsin, kimse de bunu görmesin. çünkü daha büyük sorunlarımız var yani öyle mi ? Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

"Önce sığınmacı sorunu çözülsün, çünkü onlar daha tehlikeli" derken, onları sorun olarak görmene sebep olan ne? bunu neden istiyorsun ?

Hem güvenlik sebebiyle hem de yaşam hakkının korunması sebebiyle galiba.

Peki başka sorunlar hem insanların güvenliğini hem de yaşam hakkını tehdit etmiyor mu ?

Mesela insanlar sabah işe giderken, gece eve dönerken, çocuklar parklarda sokaklarda oynamak isterken, okula giderken, bisiklet sürerken türlü badireler atlattığında veya atlatamadığında ; araç sahipleri ve motorlu kuryeler trafik kazası yaptığında, insanların güvenlikleri ve yaşam hakları ihlal edilmiş olmuyor mu?

Bu sorulara cevabın Hayır ise insanların yaşam hakkı ve güvenliği demek ki umrunda değil. E umrunda değilse o zaman sığınmacılara neye göre tehlikeli diyorsun ? Ev kiralarını arttırdılar diye galiba.Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

Yanlış anlama, ben de hepsinin ülkesine geri gitmesini istiyorum ama böyle tehlikenin azı çoğu oluyor mu?

Mesela bir tehlike türünden çok insan mağdur olurken, diğer tehlike türünden az insan mağdur oluyorsa diğer tehlike göz ardı edilebiliyor mu ?

Bir işyerinde, tehlikeleri sınıflayıp gerçekleşmesi muhtemel olan tehlikelere öncelik verip gerçekleşme potansiyeli yüksek olan tehlikeler çözülene kadar diğer düşük potansiyelli tehlikeleri göz ardı eden veya bekletmeye alan bir yetkili, bu dahiyane fikri ve bakış açısı ile ertesi gün kapı önüne konulurken; koskoca devlet, işyerinin aksi bir bakış açısında olacak öyle mi? Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

O hazır kalıp lafları, canı yanmış bu kızın ailesine söyleyebilir misin ?

Ailesi yalnız bırakmasaymış, koşmasaymış, korkmasaymış, önüne baksaymış, olduğu yere oturup koklanmayı bekleseymiş falan demi ?

Ya da telef olan hayvanlarının üzüntüsü ve maddi zararı ile canı yanmış bu çiftçiye de o hazır kalıp lafları söyleyebilir misin ?

O da ahırını başka yere kursaymış veya taşısaymış, mama verse böyle olmazmış, bu dünya sadece koyunlara ait değilmiş falan mı ?

Peki otoyola aniden fırlayan sahipsiz köpek yüzünden kaza yapan, maddi hasara uğrayan, yaralanan bu insanlara da aynı hazır kalıp lafları edebilir misin?

O da "otoyol"'da yavaş gitseymiş, önüne bsksaymış falan mı ?

Hep bir işi yokuşa sürme, hep bir öncelik sırası belirleme çırpınışları..

Sen güvenlikli sitelerde oturup başka yerlerdeki sahipsiz köpekleri besliyor olabilirsin ve onlar gayet uysal da olabilir veya bahçeli evinde birden fazla köpeğe bakarken sokağındaki diğer köpekleri de besliyor olabilirsin ve onlar uysal da olabilir. Ya da işyerinin önündeki sokak köpeklerini besliyorsundur ve onlar gayet sevecen uysal olabilir.

Peki ülkenin her sokağı, her mahallesi aynı mı?

O zaman İstanbul'daki trafiğe bakıp, lüks bir avmdeki pizza kuyruğunu görüp "işte bakın trafiğe, kuyruklara... ehonomi süper" diyen fanatik dayılardan ne farkın kaldı Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

O da kendi çevresinden yaptığı sınırlı ve geçersiz gözlemi ülkeye genelliyor sen de..

Kaldı ki farklı sorunlar aynı anda çözülemiyor mu ? Şu foruma girerken kullandığın bilgisayarın veya telefonun işlemcisi bile aynı anda birçok işlemi kontrol edip farklı görevi çalıştırabiliyor Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

Ama koskoca devlet, onlarca farklı kurumu, bakanlığı, birimi olan bir devlet; aynı anda farklı sorunları çözemiyor öyle mi ? Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

Böyle mantıksız kalıp lafların ardına sığınmak yerine neden açık açık kendinizi ifade etmiyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 9 Mart 2022; 12:15:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Her yer insan kaynıyor
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Katılıyorum. Milletin sabrı artık taşıyor. Eğer hükümet bu işi çözmezse yakında insanlar kendileri çözmeye başlayacak ve böyle bir durumda sonuçlar hiç hoş olmaz. Canı yanmış insanın yapabileceklerinin sınırı yoktur.

• su-i misal emsal olmaz.

• lazer__ kullanıcısına yanıt

Sabahtan beri bana cevap vermek için bilgisayar başında epey çalışmışsın belli oluyor ama bu demagojik süslü lafların pek işe yaramaz. Memlekette bir çok sorun var, ve senin bu derdini sıraya koymaya kalkarsak diğerlerinin yanında kulak arkası kalıyor.

Akaryakıt zamlarını, çarşı pazar zamlarını, elektirik doğalgaz faturaları, döviz altın yükselişleri, alım gücünün her geçen gün düşmesi..... Bak bunların hiçbirini yazmıyorum, şu anda esas ana sorunlar bunlar ama bunlardan sonra gelecek olan sorun nedir dersen emin ol ki o da sokak köpekleri değildir.

Bu memlekette az önce saydıklarımın dışında, sokak köpeklerine gelen kadar daha büyük sorunlar var. Bana göre bunların başın da da mülteci sorunu ve mülteci saldırıları sonucu işlenen suçlardır. İşledikleri suçlar bir yana, suç işlemeyenlerin bile devletten birçok alanda bedava (sağlık, gıda, yakacak, kira yardımı vs...) faydalanması, piyasada kaçak işgücü olarak çalışması ve piyasa dengesini bozması, huzursuzlık yaratması ..... Daha yazayım mı ?

Bunlarda benim fikrim, beğenirsin beğenmezsin, keyfine kalmış ama gözüken gerçekleri değiştiremezsin. Ülkede 10 milyona yakın mülteci başı boş kontrolsüz geziyorken birileri sokak köpeklerini öncelikli dert ediyorsa... Bana göre ya algı kasmaya çalışıyordur, ya da memleketin sorunlarından çok uzak yaşıyordur.

Dediğim gibi, o kadar sorun varken, internette arayıp bulduğun 3-5 sokak köpeği saldırısı ile bu olayı memleket meselesi haline gelmesini bekleme. Bölgende sorun varsa, aç telefonu yetkililere durumu bildir ilgilensinler, en azından onlarla ilgileniyorlar ve forumda konu açmaktan daha çok işe yarar, emin olabilirsin.

Edit: Bir cevap için bu kadar araştırıp, abartırıp kasmana gerek yoktu, Mesut'un sıkı fanlarından mısın, neden kızdın bilmiyorum ama düşüncene katılmıyorum demen yeterli olabilirdi... Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 9 Mart 2022; 12:40:52 >

• Demagoji yapmıyorum alt tarafı soru sordum Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

Ama yine çoğuna cevap alamadım Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

Olayı 3-5 sokak köpeği saldırısı olarak görmeye çalışsan da

basit bir arama ile 3-5 adetten oldukça fazla habere ulaşabilirsin. Google önünde. bakabilirsin.

Yüzlerce haber var ama umrumda değil desen daha samimi olurdun. Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

Ülkedeki saymış olduğun pek çok ekonomik sorun çözülür. seçimle çözülür, zamanla çözülür vs vs.

Peki bu sorunu göz ardı edince veya "ohooo ona gelene kadar ne sorunlarımız var" denildiğinde ve böylece öncelik sırası yapıldığında; yitip giden hayatlar geri geliyor mu?

Editine cevap:

Mesut'u hiç sevmem. Bu noktada kendimce sebeplerim nedenlerim vardır paylaşmak zorunda değilim. Çünkü konu bu değil.

Ama şöyle bir şey var: bir insanın, bir konudaki görüşlerine katılmazken, başka bir konudaki görüşlerine katılabilirim, ondan alıntı yapabilirim.

Bir insanın karakterini sevmeyebilirim, görüşlerinin çoğuna katılmayabilirim ama bir konuda doğru söylüyorsa veya doğru söylediğini düşünüyorsam bunu ifade edebilir bunu alıntılayabilir, paylaşabilirim.

Bir siyasi partinin ideolojisini hiç sevmiyor desteklemiyor olabilirim ama güneş batıdan batar dediği zaman, ben 'hayır kuzeyden batar' diyenlerden değilim.

İnançlı veya ateist bir insan olabilirim. ama karşı taraf benimle aynı inancı paylaşmıyor diye ağaçlar yeşil derken, ben hayır ağaçlar mavi diyemem.

Sorularıma cevap vermek yerine, beni "sabahtan beri bilgisayar başında cevap vermeye çalışmakla" yermeye çalışırken "mesut'u savunmakla " itham ederken,

soruların çoğuna cevap vermeyip bunları "demagoji" olarak niteleyerek geçiştirmenle , google önündeyken olayları "İnternette bulduğun 3-5 köpek saldırısı" olarak küçültmeye çalışmanla, ekonomik sorunları sıralayıp "ohoo ona gelene kadar neler var" anlayışı ile insan hayatına verdiğin değeri göstererek; aslında pek çok cevap veremediğin sorunun da cevabını vermiş oldun. 

Teşekkürler Mesut Çevik: "bu iş kontrolden çıktı. Ormanlar, sahiller her yer başıboş  köpek sürüsü dolu"  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 9 Mart 2022; 13:31:29 >

• yakında kendılerı ıcın ayrı toprak ısterlermı acaba

• Bu konu hakkında ben de karşıt düşünceye sahiptim ta ki kaza yapana kadar. Hatta inanmayacaklar olacaktır ama aynı gün karşıma 2 kez köpek atladı şehir içi işlek yolda.. Aniden. İlkinde kurtardım saat 17:00 civarı hava aydınlıktı ama aynı gün saat 24:00 civarı hava da karardığı için direksiyonu kırdım. Köpeğe bir şey olmadı ama hız limitine uyarken 70-80 ile giderken benzinliğin kaldırımından zıpladım arabam kendi ekseninde 180 derece döndü... Allah'tan benzinlik çıkış yönünde kimse yoktu ve ben de kırarken kırdığım yönü kontrol etmiştim. Hız sınırlarına da uyup fren yapma şansım olduğundan kimseye bir şey olmadı kendim de dahil. Kırma çarp diyenler çok oldu kaza sonrası ama yaşayan bilemez her şey 1 saniyenin altında gerçekleşiyor. Bu büyük bir sorun ve ben artık araba kullanırken ciddi tedirgin oluyorum. Devletin buna acilen bir çözüm bulması gerekli.

• Bende it sevmem pek bazisi var neysede bunlar 10 15 it bi arada oldumu gaza geliyorlar :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Köpek düşmanlarının olayını ben anladım artık. Muhtemelen böyle oldu...köpek yüz vermeyince de bu düşmanlık başladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 9 Mart 2022; 14:23:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başıboş köpeklerden de onlardan da beter köpektaparlardan da bıktık. Bu işin tek çözümü sokakta bulunan bütün başıboş köpekler. Belediye ekipleri personeli ve Kolluk kuvvetleri eşliğinde toplanıp uyutulmalıdır. Ayrıca köpekleri sahiplenmek isteyenler için yasal düzenleme yapılmalı. Köpeği sahiplenecek kişinin genel anlamda bir profili çıkarılıp bu kişinin bir köpeği sahiplene bilmek için yeterli olup olmadığı ve sahiplendikten sonra aylık olarak rutin kontrollerinin takibi sahiplenen kişi tarafından köpek iyi bakılmıyorsa, veya tekrardan sokaklara salındıysa bununla ilgili en ağır yaptırımınların yapılması gerekmektedir. Bunlar o kadar basit şeyler ki örnekleri var. Bıktık bu ülkede ki kurumların iş bilmezliğinden ve işlevsizliğinden. İşte onlar görevlerini yapmadığı için böyle başıboş köpekler onlardan beter akıl yoksunu köpektaparlar ortaya çıkıyor. İnsanlar hayatları kaybediyor ya da sakat kalıyor. Ya da büyük travmalar yaşıyor.

• Galiba kopektaparların hiç çocuğu yok, empati de yapamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 9 Mart 2022; 15:59:40 >
  • Delikanlı arkadaşlar burada delikanlılık yapacaklarına, çıkın eylem yapın sesinizi duyurun.
    He, sokakta köpek var ben çıkmaya korkuyorum diyen evinde otursun. Getir götür falan kullansın.

• Medeni ulkelerde kopekler sahiplidir basibos yoktur olanlari da aninda yakalanir.

Turkiye gibi ulkelerde Venezuella filan sokak kopekleri coktur. Turkiye de sokak kopeklere bakanlar nedense beslemesini dusunuyor da ortaligi pisleten hayvan diskilarini niye temizlemiyorlar ... Hic anlamis degilim. Kim bebegini besler de altini temizlemez ?

Gerci sahipli kopeklerini de sirf sokakta pisletsin diye gezdirenler dolu Istanbul Nisantasi gibi yerlerde bile bu rezalet var kaldirimlar dolmus hayvan pislikleriyle ...

Cinlilere pazarlanacaklar sahipsizlerin hepsi ... Kimse duyar kasmasin. Kuzulari Malaklari kesenlere tepki gostermeyen etciller kopekleri de baska ulkelere gonderilmesinden rahatsiz olmamalidirlar.

Sahsen durusum degistirecek kadar kontrole gelinmedi .

Turkiye artik kontrolsuz goc dalgasinin bedelini odedigi gibi evlatlarimiz da bu sokak kopeklerinden dolayi olume kadar giden belalarla stresiyle bogusuyorlar ...

Ayrica bazi kadinlar hayvanlari savunayip derken insanlari da yok gormesi enteresan dehset verici ... Erkeklerde bu durum ilginctir pek yok ...

Uzmanlarca kapsamli irdelenmelidir ...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.