Şimdi Ara

Meslek liseleri neden kötüleniyor ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
12
Favori
12.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pişmanlıktır universite kazanamadim 1 sene daha calisacam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek lisesi memleket meselesi, amele forever.

Bu ülkede en iyi lise fen lisesi çünkü geleceği parlak gençler, adam akıllı insanlar orada okuyor.

Meslek lisesi tembel insan dolu, insan artığı çoğu.
  • Meslek lisesi okuyup kafayı kullananlar bence sıradan bir üni mezununa göre çok ileri gidebilir.

Şöyle ki ticaret meslek muhasebe bitiren bi adam mali müşavirliğe kadar ulaşabilir. Ama aynı bölümü bitirip alakasız işlerde çalışan okuduğu bölümün hakkını veremeyen de binlercesi vardır.

Yani siz meslek lisesine gidecekseniz o okulun gereklerine göre hayatınıza yön vermeniz gerekir.

• Turizm ve Otelcilik mezunuyum. Okul hayatımın her anı dolu dolu geçti, mesleğimle ilgilide çok fazla şey öğrendim. Ülke çapındaki her yarışmaya katıldım, diplomalar madalyalar aldım. Hacettepe Üniversitesinde Turizm Otel İşletmeciliği okuyorum, bu sene mezunum.
    5 yıldızlı otelde aşçı olarak işe alındım, Temmuzda başlıyorum. 1600 lira maaşa anlaştık, artı servisimiz var. Sıfırdan başlasam yine Turizm okurdum, beklentilerinize bağlı her şey.
  • En basit ben, zor bir mühendislik bölümü okuyorum ama burada herşey uygulama değil %90 dersler matematik fizik altyapısı gerektiriyor. Normal liseli her konuya bir şekilde hakim olur, oradan giriyor buradan giriyor sonuca çıkabiliyor sorularda.. ben daha temel de eksik olduğumda soru ezberle babam soru ezberle... Sayısal derslerde nereye kadar ezber??

Farkımız çok açık. Şimdi olsam gitmezdim, en azından derslerde sap sap yada boş gözlerle oturmazdım...

• İtin kopuğun mekanı genel olarakda ondan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmtMlh -- 12 Mart 2015; 15:06:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coskun Marley

Meslek lisesinden mezun olan 2 bin den fazla maaş beklemesin gulesim geliyor

babam meslek lisesi mezunu yurtdışında şuan 3.5 4k dolar alıyor doların halide ortadayken bir daha düşün her şey kendini yetiştirmekte sana güzel lisende iyi eğlenceler

edit:üni olarakda selçuk da okudu çokta yüksek bir yer değil yani normal bir yer

edit2:kendime meslek gidiyorum yaşadığım yerde çoğu yere rahat giriyordum okulada 1. girdim zaten illa it kopuk gircek diye bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reul -- 12 Mart 2015; 15:13:56 >

• FlameWind6 F kullanıcısına yanıt
    Kız meslek mezunuyum, sınıfımda 5kişiden 4ü kızdı. Sigara içmedim, küfür eskiden de ediyordum. 380 puanla girdim. Ailemin bana bu okula yerleşirken karışmama nedeni gelecekteki mesleğim için kendi kararımı kendim vermem gerekmesiydi, sizler gibi kendisi iyi bir meslek sahibi olamadığı için oğlunu yarış atı gibi gören veya evlatlarının sorumluluk alma bilincinde olmadığına kanaat getiren ailelerden birine sahip değilim.

Özet: Gözlemlerin yanlış veya çevrendeki meslek liseliler hep barzo.
  • beyler meslek liseliler iş bulamaz diyorsunuz fakat 3 işte çalışan birisini gördüm uni dışardan okuyor 2 yıllık 8000 TL alıyor adam :D

• adamakıllı bir eğitim sistemi olsa meslek liseleri çok sağlam bilgili , kalifiye çalışan çıkarır. ama meslek lisesi bilgisayar bölümü okumuş biri olarak, sırf maaş almaya ve öğrencilere hakaret etmeye, taciz etmeye gelmiş öğretmenlerle, kahveye gitse totoş oğlanı olacak yöneticilerle meslek liselerinin adı daha çok kötüye çıkar.
  • bencede duz lıseye gıdılmez unıyı kazanamadın mı yandın... dumduz lıse
    forever meslek lısesı
  • Meslek lisesinden çıkacak adamların çoğundan bir şey olmaz,bir arkadaş demiş müh. bitircez şu kadar maaş falan bana itü odtü boğaziçi o seviye müh. mezunlarından bahsedin gidip doğuda falan bir müh. bitiren adamlardan bahsetmeyin.
  • Eğitim kalitesi olarak düşük seviye meslek liseleri normalde meslek liselerinin nitelikli eleman yetiştirecek düzeyde olması gerekiyor.Ben wep tasarım mezunuyum birşeyler ögretilmedi diyemem ama eğitim düzeyi yerlerdeydi çabalamayan iş bulamadı düşünün.Yabancı ögrencilerle konuşmuştu bizimkiler adamların kendi serveri var oradan site hazırlıyorlar müşterileri var ögrenciler müşterilere site yazıp veriyorlar bizim hocalarda napalım imkanlarımız bu diyor bu işin mantığı yok.Madem yeterli egitim kalitesine sahip değilsin açılmayacaktı bu bölüm.

Sevdiğiniz ve ilginiz olduğu bir iş varsa kafanızda gidin hocalar öğrenciye göre muamele yapıyor genelde öğrenci iyiyse eğer gelecek planları varsa staj yerinden tutun iş yerine kadar hepsini öğretmen ayarlıyor.Gittiğiniz meslek lisesinin eğitim kalitesine dikkat edin iyi eğitim alırsanız paranın yanında referansta kazanırsınız bir gün işsiz kalırsanız hocayı tek ziyaretiniz yeter.

Çoğu kişinin aşağıladığı meslekler vardır kaynakçılık,torna tesviye gibi gel gelelim gemi kaynağı yapanların maaşları çok güzel.

• Ben Anadolu lisesi mezunuyum. Teknik lisede okuyan elektonikci arkadasa benim hobi olarak ugrastigim ama o arkadaşın ders olarak gördüğü şeylerden sorduğumda bana cevap veremiyordu. Kotulenme sebebi ise giren insanların benim o arkadaşım gibi bilinçsiz olmasi.

• Eğer doğru düzgün meslek liselerimiz olsa size katacağı şey çok fazla olur hatta mezun olduğunuzda üniversite okumadan işinizi yaparsınız (Bkz. Almanya )
    Ama bizim ülkemizde nasıl; ders çalışmayan işi gücü eğlence olan insanların % 80 ini oluşturan kurum.
    Yinede Anadolu Teknik liseleri ve yeni açılan teknik kolejler
    gerçekten iyi şeyler yapmak isteyen çalışkan ve aynı zamanda teknik konulara ilgi duyan öğrencileri barındırıyor. (Bkz. Aso teknik koleji) Yani yanlış bu liselerde değil buraya aile zoruyla gelen tembel kişilerde.
    Not:Anadolu Teknik Lisesi mezunuyum ve Türkiye'de mühendislik alanında ilk 5 te olan bir üniversitede okuyorum.

• İzmirde motor meslek lisesi denizcilik mezunuyum.Alan derslerinde birçok üniversiteden çok daha iyi.Ama kültür derslerine gelirsek ders namına birşey yok.O yüzden hala mezunlar grubunda sürünüyorum dersanelerde.
  • it kopuk dolu oluyor tabi düz liselerde öyle ama meslekde daha fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

Meslek liseleride kendi içinde ikiye ayrılır; eml ve anadolu olanlar. Anadolu olanlar bildiğin anadolu lisesi + meslek dersleri alıyorlar. Bu iki kesim arasında çok fark vardır. Eml lerin hayattaki tek amacı günlük sigara paramı çıkarayım derken anadolu olanlar aklı başındadır yani ne yapması gerektiğini bilir. Mesela bizim okulda e blok da eml ler var a blok da biz anadolular varız. A bloktan e bloğa geçince kendinizi hayvanat bahçesinde geziyormuş gibi hissedersiniz. Çok fark var yani bununla bitmiyor. Benim liseye gidecek arkadaşlara tavsiyem eğer meslek lisesine gidecekseniz anadolu bölümlerine gidin yoksa hayatınızın hatasını yaparsınız.

Kesinlikle katılıyorum mesela biz anadolu bölümündeyiz dersler aynı pek bir değişiklik yok matematiğim çok kötü 0 yani o da okulla değil benle alakalı birşey ayrıca sınıfta herkes aklı başında.Üst komple düz alt kat anadolu üst kata çıkınca orası bambaşka bir dünya sanırım arkadaşlarda bundan dolayı meslek liselerini kötülüyor çünkü genel bir imaj oluşmuş ve o imajdaki boş insanlar bizim okuldada var ancak anadolu bölümündekiler gibi aklı başında olanlarda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Ülkede ki cahil kesimin tek amacı çocuklarının doktor-öğretmen olmasıdır. Başka meslek bilmezler.

Meslek liseleri normalde Avrupa'da fln o ülkenin namusudur. Adamlar aşırı iyi meslek öğrenerek mezun oluyorlar.

Bizim ülkemizde de, her yere İmam Hatip yapıp duruyorlar.

Aynen ya! Şu anki eğitim politikası İHL açmak ve dershaneleri özel okula dönüştürmek. MEB meslek liselerini unuttu, meslektekiler de kendilerini unuttu. Meslek lisesi, ilköğretimi ite kaka bitiren ve amaçları iki alıp sınıf geçmek (herkesi geçiriyorlar) isteyen vatandaşlarla dolu. Bunların arasında eli yüzü düzgün tipler de vardır hiç disiplin cezası almamışlardır, ama çoğunluk serseridir. Mersin EML'de Din Kültürü öğretmeni ders anlatırken şaklabanlık yapan öğrenci tipli maymunlar bu sınıfa girer.

Ama bunlar sadece meslek lisesinde bulunmuyor, İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nde cetvelle öğretmeni tehdit eden soytarılar da vardı. (2007 tarihli video)

Bu adamlar üniversite öğrencisi olacak, işe girecek, böyle patrona dayılanırlarsa o adam prosedür dinlemez onu hemen kovar. Devlet dairesinde pek yaşanmaz çünkü adam koltukta krater bıraktığı için kasları güçsüzleşir.
    Bizim gençlik, yaptıklarını yanlarına kâr kalacaklarını zannediyor ancak bunlar onlara yol su elektrik olarak geri dönecek.

• Meslek lisesi okudum, yukarıdaki arkadaşın dediğin gibi ders falan gördüğüz yok. 4 yılda ne mi öğrendik? 0. Bırak kendini geliştirmeyi geriye gidiyorsun. Abartmıyorum gerçekten böyle. Meslek liselerinde ortamları görseniz bana hak verirsiniz. En kötü Anadolu Lisesinde bir tane sohbet edecek adam bulabilirsin ama meslek lisesinde öyle bir imkanın yok. Erkeklerde iki üç konu konuşur(kız+içki+cigara). Başka birşey yok. Bir tane sinemaya gidecek elaman bulamazsın. Bir tane kitap sohbeti çevirebileceğin arkadaşın olmaz meslek liselerinde. Çocuğunuzu sakın göndermeyin. Bırakın okumasın meslek lisesine gitmesinden iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.