Şimdi Ara

Meslek liseleri neden kötüleniyor ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
12
Favori
12.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim zamanımızda ortaokul vardı, ortaokulda ne kadar haylaz,okulda külhanbeyi gibi takılan mafyacılık oynayan serseri varsa hepsi meslek lisesine geçmişti çünkü başka liselere kabul edilme imkanı yok bu serserilerin.Şimdi hepsi işsiz geziyor siz ne 3000 lirasından bahsediyorsunuz kafanız mı iyi
  • Meslek liseleride kendi içinde ikiye ayrılır; eml ve anadolu olanlar. Anadolu olanlar bildiğin anadolu lisesi + meslek dersleri alıyorlar. Bu iki kesim arasında çok fark vardır. Eml lerin hayattaki tek amacı günlük sigara paramı çıkarayım derken anadolu olanlar aklı başındadır yani ne yapması gerektiğini bilir. Mesela bizim okulda e blok da eml ler var a blok da biz anadolular varız. A bloktan e bloğa geçince kendinizi hayvanat bahçesinde geziyormuş gibi hissedersiniz. Çok fark var yani bununla bitmiyor. Benim liseye gidecek arkadaşlara tavsiyem eğer meslek lisesine gidecekseniz anadolu bölümlerine gidin yoksa hayatınızın hatasını yaparsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek lisesinde okumadan anlayamazsın neden kötülendiğini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bi gidin kardeşim kendini geliştiririse 3500 alırmış mühendis teknikerden yardım istermiş siz mühendisin görevinin metal kesmek olduğunu mu sanıyorsunuz?uçak teknisyenini araştıracakmışız hangi işçiye 3500 veriliyor gösterin bana.Nerde o meslek liseliler?

• Ucak ne 3500 en az 7000 ile baslio en yakin arkadasimin babasi teknik sorumlusu 15000 alio ve isleride cok basit cogunlukla ucak kalmadan kalkar giderler motora bakarlar ona gore ucak kalkabilir derler ama gecenin her saatinde ise cairilmaya hazir olmaniz lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ercan TC

quote:

Orijinalden alıntı: Coskun Marley

Meslek lisesinden mezun olan 2 bin den fazla maaş beklemesin gulesim geliyor

Kendini geliştirmene bağlı o , tutupta bir mok bilmeden hadi bana 3000 tl maaş ver diyen adam 1000 tl alıp ağlamasın. Meslek lisesi mezunu olup kendini çok iyi geliştiren tanıdıklarım var en az 2500 tl maaş alıyorlar.

la meslek lisesinde kendini ne kadar gelistireceksin? mantigin ters bir kere.

• Ileride kimsenin tenezzül etmeyeceği ağır işlerde amelelik yapacak olan meslek liseliler kendini burada teselli ediyor işte.

• Düz lise mezunu 35 yaşında vasıfsız bir işsiz olarak meslek lisesine gitmeyi istemişimdir. Meslek altın bilezik derler vasıflı az çok geçerli bir mesleği olan her şekilde kazanır. Ya benim gibi vasıfsız olanlar ne yapsın. Üniversite atla deve değil. Önemli olan meslek oku oku nereye kadar. Zaten 4 4 4 berbat bir sistem eskisinden beter. Genel sağlık sigortası denen kelle vergisi alımında buda bir etken. Çünkü okul biter bitmez iş bulmazsan kelle vergisi var. Üniversite ve askerliği de düşünürsen o kelle vergisi tavan yapar. 8 sene istanbulda yaşayıp arkama baka baka gelmemim tek sebebi meslek olmaması. Artık geleceği hayal edemiyorum.

• Anadolu Teknik lisesi diplomam ile çoğu Üniversite mezunundan fazla para aldım uzun dönem. Sebebi çok basit. Piyasada iş bilen adam yok. Adam diyor ki bana kağıt gösterme (diploma) bunu yap!
    Şuan makine mühendisiyim bir üst yetkilim Meskel Lisesi mezunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carcharies -- 12 Mart 2015; 10:30:58 >
  • adalet meslek lisesi mezunuyum 4 yılım boşa gitti açıktan okusam daha yararlı olurdu o derece ne kpss ile ne başka bir şeyle iş imkanı var sadece torpilin varsa adliyeye giriyorsun orası da çalışılacak bir yer değil şimdi meslek lisesi okudum alanımla ilgili hukuka ek puan var dediler sonra bir baktık ki yokmuş başka bir bölüme gitsem ne adam akıllı ders gördüm ne de adam akıllı hocalarım oldu ha meslek lisesindeki o ne idügü belirsiz ergen tayfasını saymıyorum bile ideallerin falan varsa özellikle benim ki gibi bir okulda okumuş isen çok sürmez bir yıl sonra bütün umutlarım tükenir umut yiyici bir kurt gibidir meslek lisesi meslek lisesi pişmanlıktır

NOT: sağlık meslek lisesi falan okumuşsan o ayrıdır adamlar mezun oldular mı kpss ile hemen iş bulma imkanları var ablam hastanede memur lojmanda oturuyor karşı komşusu 1 yıllık mezun ATT

• 2006 2007 yillarinda meslek lisesinden mezun oldum. O zaman alt yapim cok kotuydu kolay olmasi acisindan meslek lisesi sectim meslegimi 3 sene yaptim su an baska is yapiyorum. Uni. Vs gitmedim gidemedim alt yapi kotu oldugu icin.

• Garip, bosuna yillarca ders caliyormusuz adamlar ilk seneden 3 4 milyar aliyor..

• Bölüm önemli diye düşünüyorum.Çevremde güzel kazananlarda var yok değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: gogogo.

Geçen sene meslek lisesindeydim sukur bu sene anadoludayım size yemin ederim ingilizceden ders işlenmedi hiç hoca inciciydi full monopoli tabu oynadık arkadaşlarla sonra matta ilk 5 dk ilkokul seviyesi sorular verilir o hafta ders işlenmez okul değilde cafeye gidiyorsun sanki sakın gitmeyin üniversite hayalleri olan insanlar için değil kendine güvenemeyip kısa yoldan küçük meslek sahibi olmak isteyeceklerin kolaylıkla meslek sahibi olacağı mekandır ama gerçek dostluk kardeşlikte oradadır

aynen kardeşim benim mezun olduğum okul okuma saati adında bir uygulamada pilot okulmuş hoca derse girerdi tabi ders işlemeye .ötü yok hadi kitap okuyun derdi telefonla oyun oynardı bir bayan hoca eline avon katoloğu alırdı okulda olduğunu unuturdu bir başkası sanki ders işlemeye gelmemişte kahvehaneye gelmiş gibi davranırdı bu meslek lisesi umut yiyici bir kurt gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Coskun Marley

Meslek lisesinden mezun olan 2 bin den fazla maaş beklemesin gulesim geliyor

Babam meslek lisesi mezunu. Üniversiteye gitmedi. Muhasabe bürosu var. 4-5 bin arasıalıyor. Muhasebeci arkadaşları arasında 100den fazla müşterisi olan var mesela. Ofisinde 6-7 kişi çalıştırıyor 2si üniversite mezunu. 2000 küsür alıyorlar. Babamın arkadaşı da yani lise mezunu adam 15-20 bin civarı alıyor. Belki daha da fazla. Ama en az bu kadar diyebilirim. 500.000tlye ev almışlardı geçenlerde. Bilmeden sallamak kolay tabi. Millet okurken, bu adamlar çalışarak çevre yapıyordu. Ama ben de meslek lisesi mezunu olan biri olarak yollasalar bir daha asla gitmezdim bu da bir gerçek. 2000den fazla alamaz diyip piyasa hakkında bir halt bilmeden konuşmak çok kolay herhalde. Haa tabi meslek lisesinde apaçiler çok fazla. Onlar 1000-2000Tl ye çalıştığı doğru. Ama düzgün adamlar dediğim fiyatları da gayet kazanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuroki -- 12 Mart 2015; 10:45:41 >

• İyi bir ünivertsiteye gidemeyeceksen düz lise okumanın bir anlamı yok.
  • Meslek lisesi okudum hayatım kaydı, inanın size vereceği hiçbir şey yok.Üni hayatında arkadaşlarınız harıl harıl türev integral çözerken siz mal mal bakacaksınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyadaki meslek liseleri ile Türkiye'deki arasında çok fazla algı-sistem farkı var çünkü.

Diğer ülkelerdekiyle gayet cüzzi bir rakamla çalışıyorsun buradan mezun olup.
    Bizim ülkede ise asgari ücret

Diğer ülkedekiler stajlarda amele değil,işin ehli olmaya gidiyorlar
    bizde bildiğiniz gibi amelelik.

Diğer ülkelerde işe yatkın olanlar meslek lisesine (bakın zeka seviyesi düşük demiyorum çünkü gayet iyi rakamlarla çalışıyorlar)
    Türkiye'de ise zeka seviyesi düşük insanlar meslek lisesine gönderiliyor

daha fazla sayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adittorie

Ileride kimsenin tenezzül etmeyeceği ağır işlerde amelelik yapacak olan meslek liseliler kendini burada teselli ediyor işte.

Eğer meslek liselerini apaçiler+zeka seviyesi düşükler doldurmasaydı,diğer ülkelerdeki sistem gibi olsaydı meslek liselerimiz emin ol gayet iyi paralar alacaklardı.Gayetten kastım 2500+ ki zaten orada adam gibi mesleğini öğrenen kişiler gerçekten de alıyor bu miktarları.Diğer apaçi diye tabir ettiklerimiz ise asgari ücret ile 1250 tl arası değişiyor
  • Benim babamda meslek lisesi mezunu net brüt maaşı 3,5milyar mesaiye kaldı zaman 5 binliraya kadar çıkıyor bu amcamda hukuk mezunu aldığı maaş 6 bin gece gündüz çalışırken aradaki fark ne sizce

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.