Şimdi Ara

Meslek liseleri neden kötüleniyor ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
12
Favori
12.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Meslek lisesinde bir tane bile akilli adam yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın gençler yaşım 21. Üni'de 2.sınıfım.
    Bende bir hata yaparak lise 2'de meslek lisesine geçmiştim.
    Hemde metal bölümü, lan bildigin kaynakçıyız ya la.
    Neyse girdik sınıfa 30 erkek, ben tabi metal bölümü felan hiçbirşey umrumda degil düz lise'de 1.sınıfı bitirmişim hani aynı öyle devam edicek zannediyorum.
    Hoca indirdi atölye'ye başladık çalışmaya, elimi kaç kere yaktım haddi hesabı yok.
    Atölyeden birşey kaybolur, hoca öğrencilerin anasına avradına söver kimseden çıt yok.
    1 dal sigara için çocugu sınıfta sıkıştırırlar, döverler.
    Ağlarsınız zırlarsınız kimse sizi iplemez.
    Meslek lisesi bu ülkenin yobaz ailelerinin çocuklarıyla dolmuş biryerdir.
    Yobazlıgın oldugu yerde nerede medeniyet görülmüştür ?
    Ben hayatımda böyle insanlar tanımadım, ben lise 3.sınıfta kaçtım gittim o okuldan hayatım düzeldi.
    Üni hedefi koydum vs. kazandım gittim.
    Ama beni hayatımda baya etkileyen bir sene oldu diyebilirim.
    Meslek lisesinden nadir olsa çıkar adam olucak çocuk. Yoksa alayının işi gücü esrar,sigara,kız.
    Aklınız var ise ailenize baskı yapın, ne yapın ne edin o okullardan uzak durun.
    Yobazlarla birlikte yaşanmaz.
    Felsefe hocasını döven adam tanıyorum, ulan hayır yobaz veletlerin arasına felsefe dersi koyan zihniyete tüküriyim bu adamlar medeniyet nedir nerden bilsinler.
    Genç arkadaşlarıma tekrar diyorum ne yapı ne edin kurtulun, gençligin en güzel dönemlerini güzel yaşayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: GaravelUsta

quote:

Orijinalden alıntı: Saxton Hale

meslek lisesi var meslek lisesi var biri resmen ahırdır biri gerçekten okuldur.

HEPSİ AHIR KARDEŞ

şu zamanı bilemeyeceğim ama benim zamanımda kaliteli meslek liseleri de vardı her yıl yurt dışı gezileri yapılan bilim fuarı oluşturulan. gerçi şu devirde anadolu liselerinin bile çivisi çıktı ya.
  • Meslek lisedinde okunacak bolumler

cnc
    mekatronik
    hidrolik pnomatik
    Makine ressamligi
    Ucak govde motor
    Klima

tabiki alaninda isim yapmis gerekli alet edevatlara sahip iyi hocalari barindiran okul olmali

bunun yani sira kendinizi gelistirmeniz gerekiyor yabanci dil,cizim programlari(catia solidworks vb)

matemagi ve geometrine el yetenegi iyi olanlarin tercih edecegi bolumler. Sozele ilgi duyanlar uzak dursun cok uzulursunuz son olarak yukaridaki bolumlerin disinda sakin bolum okumayin forum tabiri ile coptur! Mesela dokum metal mobilya ananizi aglatirlat hayvan gibi davranir hocalar. Ayrica zeka seviyesi sizden dusuk arkadaslar edinirsiniz. Hakaret olarak demiyorum adamin kafasi basmiyor kufur yiyor siddet goruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

Meslek lisedinde okunacak bolumler

cnc
    mekatronik
    hidrolik pnomatik
    Makine ressamligi
    Ucak govde motor
    Klima

tabiki alaninda isim yapmis gerekli alet edevatlara sahip iyi hocalari barindiran okul olmali

bunun yani sira kendinizi gelistirmeniz gerekiyor yabanci dil,cizim programlari(catia solidworks vb)

matemagi ve geometrine el yetenegi iyi olanlarin tercih edecegi bolumler. Sozele ilgi duyanlar uzak dursun cok uzulursunuz son olarak yukaridaki bolumlerin disinda sakin bolum okumayin forum tabiri ile coptur! Mesela dokum metal mobilya ananizi aglatirlat hayvan gibi davranir hocalar. Ayrica zeka seviyesi sizden dusuk arkadaslar edinirsiniz. Hakaret olarak demiyorum adamin kafasi basmiyor kufur yiyor siddet goruyor.

ELEKTRİK ELEKTRONİĞİ NEDEN SAYMADIN ?

• Meslek liseleri çünki Türkiyede lise kazanamayanların kafasızların akılsızların gittiği bir yer eğitim sistemimizden dolayı. Avrupada meslek liselerine o bölümlerde yeteneği olan çocujlar yollanıyor neye ilgin yeteneğin varsa oraya yönlendiriliyorsun. Ancak bizim Türkiyede meslek liselerine hiç bir yer kazanamayanlar gittiğinden kötü gösteriliyor.
  • Bende bi yanlis sonucu meslek lisesine gidoorum suan haril haril ygs calisiyorum siz siz olun gitmeyin meslek lisesine 400 puan sbs +80 den asagi okul notum yoktu 8 e kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalifiye istemediğin kadar var merak etme. İşverenlerin isteği şu şekilde; elit seviye kalifiye olsun hemde bin liraya çalışsın. Durum böyle olunca kalifiye eleman bulamıyoruz efenim oluyor. Kalifiye adama istediği parayı verirler demişsin. Vermiyorlar sıkıntı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mytec -- 28 Ekim 2015; 20:36:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mytec

Kalifiye istemediğin kadar var merak etme. İşverenlerin isteği şu şekilde; elit seviye kalifiye olsun hemde bin liraya çalışsın. Durum böyle olunca kalifiye eleman bulamıyoruz efenim oluyor. Kalifiye adama istediği parayı verirler demişsin. Vermiyorlar sıkıntı bu.

asıl problemde, bu fazlalıktan kaynaklanıyor. eğer bir sektörde veya aynı seviyede olan, kalifiyeli insan sayısı arttıkça, kazanç miktarı azalır. işverenler, bin lira veya daha azını öneriyorlar ise, daha azına çalışacak kişiler olduğunu, bildikleri içindir. pek çok kişide, kazancın bol olduğu alanlara göre, kendisini geliştirmektedir. buda, bazı alanların ihtiyaç duyduğundan daha fazla, kalifiye eleman demek oluyor. bu insanların çoğuda, kağıt üzerinde kalifiye eleman görünüyor.

ayrıca, kalifiye olma kıstası, zamana ve duruma göre, değişmektedir. yıllar önce liseden mezun olmak, başlı başına kafiye özelliğiydi. günümüzde kalifiyeli eleman olma kıstasını, sadece diploma veya cv'de yazanlar değil, sektörlerin ve firmaların ihtiyaçları belirler. örneğin, 100 kişi içinde, 99 kişi sadece plc programlarken, 1 kişi ekstradan gömülü yonga programlama biliyordur. işte o tek kişi kalifiyeli olandır.

• Genesys kullanıcısına yanıt
    Gitme

• Herkese Merhaba , 8.sınıf falandım tabi ilkokulda kalma falan yok okula gittiğimizde yok sabah akşam bilgisayardım lamerlik yapıyorum tht'de takılarak veritabanı açığı olan siteleri hacklerdim zamanla bilgisayara ilgim çok artmıştı tabi son sene artık lise geçeceğiz dedim meslek lisesi bilgisayarcılık okuyayım o zamanlar meslek lisesi deyip geçmeyin SBS girenler bilir iyi puanları vardı az çok neyse tabi liseye geçtik ben bilgisayar kazanamadım hatta berbat bir okula yerleştim E.M.L olarak 2 ay gittim hemen nakil aldırdım evime daha yakın olan ve bilgisayar okumak istediğim liseye geçtim 9.sınıfta kaldım çift dikiştim 9'da kalıp 2.sene senemde 10.sınıf oldum bilgisayar bölümüne tabi gidemedim hatta okuldan bile soğumaya başlamıştım EML olduğu için hep erkek var hepsi barzo kılıklı çocuklar kızlar var erkeklerden daha erkek tipli küfürler şeyler okuma amacı olmayan tipler neyse bir çok okula gittim ( Kız meslekti hepsi ) hiçbiri almadı hemen ovv abaza sapık demeyin 2 sene eml'de okuduktan sonra kendinizi başka yerde görmek istiyorsunuz tabi okullar almayınca kendi okulumda dandik bir bölüm olan doğalgaz bölümüne gittim 3 senem heba oldu bilsem açık lise okurdum 3 sene doğalgaz hakkında hiçbirşey öğrenmedim + kültür derslerini saymıyorum bile ben hayatımda kimya görmedim sözlü sınavlarım 90-60 arası gelirdi hocalar yeterki geçsin bunlar sınıfı diyor yeni mezun oldum bu sene YGS-LYS çalıştım 4 yıllık kazanamadım maalesef 2 yıllık örgün MYO önlisans okuyorum kendi bölümümle alakası olmayan bir bölüm ama isteyerek gittiğim bi yer kısa sözün özeti kesinlikle EML-TL-ATL - ML okumayın hatta yeni sistem geldi mahallene yakın olan okula git bu sistem olduysa gitmeyi bırak önünden geçmeyin kaçın umarım liseye geçen kardeşlerim varsa mesajımı görür bu hatadan döner

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.