Şimdi Ara

Meslek liseleri neden kötüleniyor ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
12
Favori
12.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meslek lisesi pişmanlıktır meslek okuyanın üniversite gibi bi düşüncesi olması zor çünkü ders yok meslek lisesinde dershaneye gitsen barajı zor geçersin okulu takmayıp tamamen üniversiteye hazırlanmak lazım anca öyle bi ihtimal olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Gentleman06

Benim babamda meslek lisesi mezunu net brüt maaşı 3,5milyar mesaiye kaldı zaman 5 binliraya kadar çıkıyor bu amcamda hukuk mezunu aldığı maaş 6 bin gece gündüz çalışırken aradaki fark ne sizce

Herşey sadece para da değil. Babanın amcan kadar kültürlü ve kendini geliştirmiş olduğunu sanmıyorum.
  • Temmuz 2012'de dayımın oğlu evlendi, kendisi de oğlu da İnşaat Mühendisi. Oğlu için kiraladıkları evin elektrik işleri için tekniker geldi çalıştı, yaklaşık 1 haftadan kısa sürede hem de. Aldığı para da o zamanın parasıyla 2,000 TL civarıydı. Dayım da isyan ediyordu; "Ben senelerin mühendisiyim, ben bile bu kadar kısa sürede bu kadar parayı kazanamıyorum" diye...

Bilip bilmeden sallamayın hemen. Düz lise çıkışlıyım, MYO ile devam edip üniversite ile devam ettim. Şu an Türkiye'de ara elemana ihtiyaç var ve aşağılanan ara elemanlar daha fazla para kazanır noktaya geldi.
  • Çünkü meslek liselerine gelen öğrencilerin çoğu başarısız insan ve öğretmenlerde kaliteli değil en azından benim okulun öyleydi. Bilgisayar programcılığı okudum, ilk başlarda o kadar hevesliydim ki kodlama kitapları alıyordum kendime devamlı büyük bir site kurma, büyük şirketlerin güvenliğini sağlama gibi hayaller kuruyordum ta ki PC'den hiçbirşey anlamayan, cetvelle sıra dayağına çeken, 45 yasina gelmiş kart pınar hoca(?)yla tanisana kadar. Uzun uzadiya yazardim ama simdi o pislik geldi aklima moralim bozuldu o yüzden neyse diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FURY.

İyi bir ünivertsiteye gidemeyeceksen düz lise okumanın bir anlamı yok.

Yanlış bir düşünce. Düz lise, genel anlamda bilgi birikimi için bütün öğrencilerin görmesi gereken bir alan. Adam liseden mezun ama Freud adını duyunca bön bön bakıyor. Halbuki bu isim Psikoloji dersinin en bilindiklerindendir.
  • Mühendislik okuyan 2 bin ve üzeri maaşla işe başlyacağını zannetmesin beklemesin hiç. Önüne gelen mühendis oluyor artık. Uç örneklerden bahsetmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LG OPTIMUS

quote:

Orijinalden alıntı: kandorfeyta

Çünkü meslek liselileri derslerinde başarısız olanların yeridir.

Genelleme yapmayalım ucak bolumu taban puan 395 450 yle giren var

390 başarısızlıktır ama

• Meslek lisesi demeyelimde gideceginiz bolum onemli

• 2 binden fazla maas beklemeyin diyen arkadasa bu yazım staj zamanı termik santral de bi adam ile tanıştım ilkokul mezunu meslek öğrenip yıllarca çalışıp santrale girmiş aldığı maaş 8000 tl aynı yerde 1500 ile ise başlayan mühendis tanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 12 Mart 2015; 12:33:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuroki

quote:

Orijinalden alıntı: Coskun Marley

Meslek lisesinden mezun olan 2 bin den fazla maaş beklemesin gulesim geliyor

Babam meslek lisesi mezunu. Üniversiteye gitmedi. Muhasabe bürosu var. 4-5 bin arasıalıyor. Muhasebeci arkadaşları arasında 100den fazla müşterisi olan var mesela. Ofisinde 6-7 kişi çalıştırıyor 2si üniversite mezunu. 2000 küsür alıyorlar. Babamın arkadaşı da yani lise mezunu adam 15-20 bin civarı alıyor. Belki daha da fazla. Ama en az bu kadar diyebilirim. 500.000tlye ev almışlardı geçenlerde. Bilmeden sallamak kolay tabi. Millet okurken, bu adamlar çalışarak çevre yapıyordu. Ama ben de meslek lisesi mezunu olan biri olarak yollasalar bir daha asla gitmezdim bu da bir gerçek. 2000den fazla alamaz diyip piyasa hakkında bir halt bilmeden konuşmak çok kolay herhalde. Haa tabi meslek lisesinde apaçiler çok fazla. Onlar 1000-2000Tl ye çalıştığı doğru. Ama düzgün adamlar dediğim fiyatları da gayet kazanıyor.

Baban milyonda bir olacak bir istisna..turkiyede 5 milyon civarinda asgari ucretle calisan var..meslek lisesi mezunlarina tas catlasa 1500 tl verirler ki o bile zor

• meslek liselerinin kötülenmesinin sebebi

meslek eğitimleri dışında öğrenciye yeterli eğitimin verilmemesi

salla geç modundalar

ayrıyetten iş veren bu vatandaşı hamal gibi görmekte
    bu sebeble insanlar bu liseleri kötülüyor

• ben de meslek lisesi mezunuyum , 25 yıldır çalışıyorum , aylık ortalama 3500 alıyorum fazla mesai ile 4500 lere çıktığı da oluyor ama bu demek değil ki her mezun bu kadar alır , çalıştığım yerde işçiler içinde bile 2 yıllık mezunlar var 1500-2000 alıyolar , şanslı iseniz iyi bir iş bulursanız alırsınız , ben imalatı kontrol ediyorum ve benim kontrol ettiğim işçiler içinde ilk okul mezunu ne adamlar var benden fazla maaş alıyorlar , ama geri dönecek olsam meslek lisesi okumazdım neden mi ? çünkü o kadar çok mühendis tanıdım ki adamalarda kafa diye bir şey yok içlerinde çok süper zeka olanlar da var tabi ama yarı yarıya o kafasızları gördükçe niye okumadım ki diye kafamı duvarlara vuruyorum ,,,
    üni sınavında tam puan 500 diyelim baraj kaç ? 180 eeee geçen sene 230-240 puan ile mühendislikler girenler oldu ondan sonra da sallasan da sallamasanda mühendise değiyo ( elimi ) , önceki sayfada da yazdım benim kızım bilgisayar veri tabanı okudu geçen sene 300 puan aldı tutturdu ben mat öğr istiyorum diye , yoksa geçen sene marmara bilg öğr. rahatlıkla giriyordu , o da geçen sen okulunu en yüksek puanını aldı , bu sene de sınav dersanesine gönderdim bakalım hafta sonu belli olur , şu anda 35 net mat 38-40 net türkçe den 20-25 fen den çıkartabiliyor , sosyal ise sıfır , yine mat öğr tutturamaz ama ne olur bilemiyorum ...

• bana biri anlatabilir mi meslek lisesinden çıkıp yurt dışına nasıl açılabilir insan ? yada nasıl akademik kariyer yapabilir ? bu meslek lisesi okuyanları da sanarsın okulda bilim irfan yüklüyorlar beyinlerine... Gittik gördük adamlar okeye 4.arıyor poker batak ne varsa oynuyorlar ha şöyle bir şeyde var anadolu lisesindeyim okul ortalamaları benimkinden yüksek havadan puan topluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fakirİnsan -- 12 Mart 2015; 12:52:02 >
  • eşşek gibi çalışmaya razı olman gerekiyor ve çıkabileceğim maks maaş belli yada yurt dışı hayallerin varsa onlarıda unutman gerekiyor dünyanın her yerinde işçi yeteri kadar var almanyanın yaptığı gibi ithal işçi getirmezler ama mühendislik vs. okuyan birisi gider 3-5 dil öğrenirse yada gerekli olan konular üzerinde uzmanlaşırsa yurtdışındada çalışabilir yurt içindede güzel maaşları ve hayatı kendine sağlayabilir. Meslek lisesinde yüksek meblağ para getiren bölüm belki bilgisayar olabilir çünkü o sektörde bireysel olarak para kazanabilme imkanı var ufakça yaptığın bir uygulama yada bir oyun sana binlerce lira kazandırabilir
  • düz liseye gideceğine mesleklisesine gidilmesi daha iyi
  • Herkes meslek lisesinden mezun olan istisnaları yazıyor.Kızlı erkekli meslek lisesi okuyanlar başı boş insanlar hayatta bir amacı olmayan serseri it kopuk diye tabir edeceğimiz tipler eğitim 0 hiç bir halt öğrenemiyorsun hele atölye hocaları kendilerini Padişah sanıyor ben adamı asarım keserim edasında.Kızlar bile birbirinin anasına küfür ediyor tuvalette sigara içiyor her bok var.Meslek lisesi pişmanlıktır.

Burdan meslek lisesine gitmeyi düşünen arkadaşlara veya göndermek isteyen aileler varsa eğer çocuğunuzda üniversite okuyacak kapasite varsa sakın göndermeyin.Yoksa o var olan kapasitede yok olur hayatı kayar.Açık lise bile çok daha iyi bir tercih olur.

• 4 yıllık bomboş ama eğlenceli geçen bir düz lise maceram oldu, meslek lisesine gitseydim en azından işim var diyebileceğim bir mesleğin ucundan tutardım.

yumurta tavuğun kıçına dayandıktan sonra anlıyor insan, lise yılları lise eğlenceleri falan hikaye. keşke kendime bir şeyler katabilseydim diyor insan

toplum olarak sorunumuz bu herhalde, rahatlık ve eğlenceye düşkünlüğümüz.
  • Meslek lisesinden tıpa gelen adam biliyorum ben hala lisliseye küfür ediyonuz Sorunu biraz da aynaya bakıp aramaya çalışın

• Meslek lisesi iyidir ancak Üniversite sınavlarında 4 yıllık kazanmaları çok zor oluyor
  • Keşke meslek liseleri daha gelişmiş yerler olsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.