Şimdi Ara

Meslek liseleri neden kötüleniyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
12
Favori
12.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalışırsan lise farketmez, en kötü bir dershaneye gidersin, yine güzel bir üniye gidersin. Meslek lisesi falan bahane hep. Sanıyorlar ki oradan direk sanayiye gitmek zorundasın.
  • Bende meslek lisesi elektrik elektronik bölümü 3.sınıf öğrencisiyim.okuluna göre değişir o ders durumları.bizim sınıfta da it kopuk dolu ama hocaların hepsi dersi işler.hele atölye dersleri.bizim bölüm en sıkı olanı hocalar çok disiplinli.kısacası okulun ortamına göre değişir seçip seçmemek.380 puanla girdim.arada pişman olduğum oluyor ama benim okul iyi yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben saglık meslek çıkışlıyım herşey iyi güzelde ygs lys ye adam akıllı odaklanamıyorsun. tek bir artısı var iş imkanın kolay. tabi diğer meslek liselerini sevmiyorum. cidden çok berbat.
  • Meslek liselerin şöyle bir avantajı var kpss de daha az puanla memur olabiliyolar ayrıca eml mezunu en fazla 3 3.5 milyar alır 2 değil ama ben yine de tavsiye etmem
  • Meslek Lisesinde mezunuyum şu an üniversitedeyim,bölümüm iyi mezun olunca iyi bir maaşla işe başlayacağımı düşünüyorum.Kimse diplomaya göre maaş vermiyor.Kişi ister mühendis ister tıp fakültesi mezunu olsun kendini geliştirememişse o diploma hiç bir işe yaramaz,beğenmediği meslek lisesi mezunundan daha az maaşa çalışır.Ne insanlar tanıyorum makine mühendisi olup asgari ücrete çalışan.
  • Eml sistemi bana gore yanlis ogrencilere matematik ve fen dersleri verilmesi gerekirken turkce ve sosyal dersleri veriliyor

• Düz lise mezunuyum pişmanım meslek lisesine gitmediğim için.
  • Calisan azmeden kazanir gider kardesim meslek lisesi falan farketmez

• Lise öğrenciyi Üniye hazırlamak için var ve Ünide öğrenciye meslek öğretilir. Öğrenciye Lisede mesleki eğitim verilirse öğrenci Üniye hazırlanırken Derslerde ki yetersizlikten dolayı iyi bir puan alamaz.

Varsayalım ki 2 yıllık üniversiteyi bitirdi kendi bölümünden bu adam fıtık olana kadar çalıştırırlar nerden biliyorum derseniz çünkü çok yakın bir tanıdığım bu durumda da o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıradan insan

Calisan azmeden kazanir gider kardesim meslek lisesi falan farketmez

benim çocuğu meslek lisesine göndermiştim , bilgisayar bölümü veri tabanı , okulu 2. likle bitirdi , geçen sene mat -fen 300 puan aldı o girebileceği çok bölüm vardı ama bu sene dersaneye gidip tekrar denemeye karar verdi , bakalım pazar günü ne olacak , geçen sene kendi imkanları ile hazırlanmıştı , bu sene ise mat fen tahmini 370-400 arası olacak ama istediği bölüme yetmiyo galiba ,
    kısaca azmedersen olur ...
  • Mühendis olucam ben 2.000 Tl ile işe başlamaya razıyım resmen termodinamik o bu derken milletin ömrü çürüyor ama meslek lisesinden mezun adam bizden fazla para alıyor.Kimse bana o işi biliyor sen bilmiyorsun masalını filan anlatmaya kalkmasın ülkedeki düzene sokayım.

Edit:Ne güzelde sallamışsınız ya 3.5 alır en kötü 2 milyar alır filan.O zaman neden millet asgari ücretle çalışıyo bilader bu kadar adam kafayı mı yedi?Dünya kadar meslek lisesi mezunu tanıyorum 1.600 üstü alanı görmedim ne güzel sallıyosunuzlan siz öyle.Benim ve benden önceki zamanlarda dersleri kötü olan adamlar meslek lisesine giderdi şimdi onların hepsi yetişkin çalışan insanlar var hiç birisinin o kadar para aldığı yok biraz az atın.Millet açlıktan kırılıyor bunlar 3.500 Tl'den bahsediyor ya.2015 15 Ocak itibariyle doktorlar 4.000 Tl alıyor kafaya bak!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_23 -- 11 Mart 2015; 23:36:59 >
  • Okuldan okula fark var. Kimi okul güzel kimi okul kötü. Kiminin hocası iyi kiminin hocası kötü. Bunlar değişken şeyler iş bizde bitiyor. Ha bizim bi dezavantajımız var oda staj sıkıntımız. Sizin okullar nasıl bilmem ama ben kendi okulumdan pişmanım. Düze gitsem daha iyi eğitim alırdım.
  • Çünki meslek liseleri alt gelir tabanlı ailelerin çocuklarını gönderdiği yerlerdir.Bu tür aileler genelde buna benzer mahallede oturdukları ve çocukları sokak kültürsüzlüğüyle büyüdüklerinden dolayı buraya gelen kişilerde genelde saldırgan, bencil yada toplumsal dışlanma gibi olaylar gözlemlenir.Normal olanı yok mu tabii ki var

Üst gelir grubu her zaman çocuklarını tanınmış okullara yollar bu da karşımıza elinde diploması olan ama hiçbir beceriye sahip olmayan üniversite mezunlarını beraberinde getirir.Her 2 okulun kendine has avantajı dezavantajı var

Sonuçta ben de meslek lisesi mezunuyum (2007) ve üniversiteye falan da gitmiş değilim.3 yıl boyunca okuduğum bölümle uzaktan yakından alakası olmayan bir işte çalışıyorum

• Eğitim yok,keko yuvası.
  • kandorfeyta kullanıcısına yanıt
    doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: Coskun Marley

Meslek lisesinden mezun olan 2 bin den fazla maaş beklemesin gulesim geliyor

meslek lisesinden mezun oldum şuan elektrik elektronik mühendisliği okuyorum ve bölümüm %100 ingilizce +olarak şuan italyanaca öğreniyorum ve japonca ogrenecegim umarım sence 2000 liraya mi çalışırım ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek lisesinde okuyorum her yıl bizim okuldan birsürü kişi hukuk kazanıyo. Ankara hukuk dahil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde meslek liselerinin el üstünde tutulup eğitim ve uygulamalı ders kalitesinin arttırılması gerekir.

Ama imamhatipler çoğaltılıp,okullara eğitimde devrim diye beleş tablet dağıtılıyor...
  • tic meslek okuyordum bizim sınıfta ilk 3'e giren bende dahil hiç kimse değil 4 senelik tutturmak barajı bile geçemedi meslek lisesinde ders göstermiyorlar ve 1 senelik dershaneylede kazanamazsınız yani olay bu...
  • Meslek lisesi mezunuyum iş imkanı dediğin gibi iyi ama gençlik gitti be malların arasında.

bu arada imam hatip mezunlarıda hepsi devlet kollarında düşünün gerisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 12 Mart 2015; 1:10:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.