Şimdi Ara

Bina Otoparkı Yer Sorunu(Rus ev sahibi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Antalyada yabancıların yogun yaşadığı bir bölgede kalbalık bir sitede yaşıyorum.

hane sayısı kadar park yeri olmamasından dolayı kapalı otoparkı yer bulabilirsem kullanıyorum.

Ancak geldiğimden beri dikkatimi çeken bir şey var bazı kişiler 2-3 araç park diyor . Ben de site yöneticisine yazdım durumu ve bazı kişilerin birden fazla araç koyduğunu belirttim (kendisi de ukraynalı koyulan araçlarda rus ukrayna plaka)

cevap olarak beğenmiyorsam başka yere gidebileceğimi araç sahiplerinin en az 3 evi olduğunu o yüzden ev sayıları kadar araç koyabileceklerini ve kararı ev sahiplerinin aldığını söylediler. Tabiki bu başka yerde oturabilir ev bakabilirsin lafı beni delirtti ve misafir gelmiş birisi bana böyle konuşamaz ben buradan istediğimde giderim , sen devlet istediği için kalabilirsin gibi hafif bişeyler söyledim . Sanırım olay büyümesin diye çekindi ve özür diledi sizi kırdım mı dedi, keşke park yeri kadar vatan savunsanız diyesim geldi ama demedim konuyu kapatmaya çalıştı zaten.

şimdi sen 1 yabancıya 4-5 ev neden alıyorsun diye sormazsan böyle vatandaşınla dalgaya vururlar herşeyi.

her neyse konu dağılmadan bu yapılan etik ve norma mı ? Öncelikle 1 hane 1 araba koyduktan sonra bu ınsanların araç koyması gerekmez mı ? 2 araba koyup kullanmıyorlar ve ülkelerine gidiyorlar 6 ay araç çıkmıyor bile otoparktan. Uzun oldu kusura bakmayın birazda zoruma gitti sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uyruk ile ne alakası var tam çözemedim, olay sitenin altyapı eksikliğinden meydana gelmektedir.

aynı sitede türkiye uyruğum ile 3 dairem olsa ve 3 arabam olsa ve her ay tıkır tıkır 3 dairenin aidatını eksiksiz yatırıyorsam , evet bende 3 araçlık yere arabalarımı park ederdim.

hayırdır?

• Arkalarına park et. Çıkmak için seni arasınlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • site yöneticisi bile ukraynalıysa eğer bizim vatan elden gitmiş. bu arada milliyetten bağımsız, 1 daire 1 park yeri olmalı mantık olarak. 2 dairesi olan kişinin 2 park hakkı olmalı. bundan yana adaletsizlik yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 29 Ocak 2026; 11:38:7 >
  • Çok yapılabilecek bir şey yok. Araç sahibi ile doğrudan irtibata geçip uzun süreli park edeceği zaman başka yere park etmesini (zarar görmeyeceğini bildiğiniz bedava olan bir yer) söyleyebilirsiniz. Yakında böyle bir yer yok ise belediyenize sevimli iltifatlarınızı sunabilirsiniz.

Başka çözüm olarak onların aidatını ödeyip otoparkta belli bir yer elde etmek istediğinizi belirtebilirsiniz.

Aynı durumları ben de yaşıyorum. Aracı park ediyorum park ederken de acaba çıkabilir mi? Kapısını açabilir mi diye düşünüyorum eğer çıkamazsa aracı düzeltiyorum. Ama maalesef herke aynı değil. Tampon tampona park eden mi dersin kapımı açamayacak kadar park eden mi dersin. Millet cidden rahat.
    Bunun çözümü belli işte de biz öyle insan değiliz. Bazen olmak lazım gerçekten. Sizi çok iyi anlıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Valla bende şaşkınım ama onunda 2-3 dairesi varmış zaten ev sahibimde yabancı ama o burada değil yurt dışında vatan satılalı çok olmuş daha iyi anladım

Bir keresinde sırf tepki olsun diye iki kişilik yere tek araç park ettim sonra içime sinmedi 15 dakika sonra aşağıya inip aracımı tekrar düzelttim ancak ben yabancı bir memlekette olsam istediğim kadar evim olsun yine de çekinirim böyle şeyler yapmaya sonuçta evimden arkadaşlarımdan çevremden uzakta olurum bu insanlar bunu nasıl düşünmeden hareket ediyor onu da anlamadım dediğiniz gibi farklı karakterde bir insan da olabilirdim insanların bunu düşünmemesi de garip

havuz falan da olunca 1500 TL gibi bir aidat ücreti var zaten bu parayı verip de aracımı park edememek birazcık beni geriyor

Sokakta benzer bir tiple karşılaşıyorum, tam karşı evimde oturan daire sakinine ait bir araç var ve haftada bir dahi aracı hareket ettirmiyor. Aracı çıkardığı zamanlarda da motorsikletini getiriyor, bu nedenle park etmek mümkün olmuyor. Legal bir şekilde sokakta kendine yer ayırmış durumda ve elimden hiçbir şey gelmiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

aynı sitede türkiye uyruğum ile 3 dairem olsa ve 3 arabam olsa ve her ay tıkır tıkır 3 dairenin aidatını eksiksiz yatırıyorsam , evet bende 3 araçlık yere arabalarımı park ederdim.

hayırdır?

Dolaştığım ülkeler;
    / EUROPE: TURKEY, GREECE, BULGARIA, ROMANIA, GERMANY, ITALY, FINLAND, NORWAY
    / MIDDLE EAST: UAE, CYPRUS
    / ASIA: AZERBAIJAN, PAKISTAN, CHINA, HONG KONG, SOUTH KOREA
    / ASIA-PASIFIC: THAILAND, INDONESIA, MALAYSIA, SINGAPORE, PHILIPPINES, VIETNAM
  • 3 dairesi varsa 3 araç sokabilir. Ha 1 daire 2-3 araç sokuyorsa o başka. Biz o sorunu plaka okuma sistemi kurdurarak çözdük.

Yine aynı şey zaten ama ben kimseye başka ülkede git başka yerde otur deme cüretini kendimde göremem

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.