Şimdi Ara

Eski ev sahibi evden çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet yanlış okumadınız. Ev sahibi evden çıkmıyor.

75 yaşında birisi ile evleri takas yaptık. Adamın sağlık problemi yok. Üzerinden neredeyse 1 ay geçti. Başta tamam çıkıcam. Yarın, haftaya, 15 güne çıkıcam derken artık beni çıkartamazsın diyor. Aramızda herhangi bir sözleşme yok.

Noterden ihtarname çektim.

Var mıdır başına gelen ya da tavsiyesi olan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gayrimenkul takası (trampa) sonucu mülkiyet size geçmişse ve karşı taraf evde hiçbir hukuki dayanak olmaksızın oturmaya devam ediyorsa bu durum haksız işgal niteliğindedir; aranızda herhangi bir kira veya kullanım sözleşmesi bulunmadığından kişinin artık “müşterek malik” veya “kiracı” gibi korunmuş bir sıfatı yoktur. Noterden ihtar göndermeniz doğru adım; ihtara rağmen çıkmaması halinde ilamsız tahliye prosedürü uygulanamaz, bu nedenle Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ecrimisil (haksız işgal tazminatı) talepli elatmanın önlenmesi ve tahliye davası açmanız gerekir; tapu ve trampa sözleşmesi en güçlü delillerinizdir. Dava sürecinde taşınmazın fiilen kullanıldığı her ay için ecrimisil talep edebilir, ayrıca ihtiyaten taşınmazın başkasına devrinin önlenmesi için tapuya şerh koydurmayı talep edebilirsiniz. Kişinin yaşı tek başına hukuki koruma sağlamaz yerel kolluk kuvvetleri tahliye yetkisine sahip değildir, süreç mahkeme kararıyla ilerleyecektir.

• Ortada bir yazılı sözleşme yoksa. Satıştan sonra 90 güne kadar tahliye süresi var diye biliyorum. Sen geciktirmeden noterden ihtar çek. Ciddiyetin farkına varır belki. Tamam 75 yaşında yaşlı insan ama baştan anlaşıp da sonra cayması art niyete girer. Hiç acıma çek ihtarı gitsin.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.