Şimdi Ara

Kiracı - ev sahibi mevzusu - yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 yıldır bir evde kiracı olarak oturmaktayım.
    evde aşırı nemden dolayı tavanlar yeşeriyor, kışın da duvarlar ıslanıyor hatta duvarlardan su akıyordu nemden dolayı... Bunları ev sahibine bildirdim hatta eve çağırıp gösterdiğimde ise; bizim evde de oluyor., demişti...

geçen sene ev dış yalıtım yapıldı ve sorun bir miktar çözüldü ancak;

geçmiş 2 yıl boyunca ağlayan duvarların boyası kalktı, yeşil küflerden silmemize ve boyamamıza rağmen kurtulamadık ve en sonunda evden çıkmaya karar verdik...

Şimdi ev sahibi, boyası dökülen odaların ve yeşeren tavanların boyanmasını ve masrafı bizim karşılamamızı istiyor...

sizce buna hakkı var mı?

Ayrıca 3 yıl boyunca toplamda 25.000 tl civarı kirayı hiç gecikmeden cebine indiren evsahibinin; 500-600 liralık boya masrafı yuzunden çirkeflik yapmasını neyle açıklarsınız?

• bu konulardan pek anlamam ama ev onun evi sonuçta sen neden ödeyesin ki ?
  • Sorun kiracı kaynaklı olmadığından dolayı size ödetmeye hiçbir hakkı yok.

Ödemeyin o parayı.

Adam akıllı yaptırsaydı zamanında.
  • ev sahibi onu yaptırtmak zorunda hiç birşekilde sen bu evi bu şekil kabul etmedin o yüzden evde çıkan arızaların tüm sorumluluğu ev sahibine aittir çok yaşadık böyle olay.
  • quote:

Alıntı: tatbkath

Sorun kiracı kaynaklı olmadığından dolayı size ödetmeye hiçbir hakkı yok.

Ödemeyin o parayı.

Arkadaşa katılıyorum.
    Bizde ev sahibiyiz evde böyle bir sorun olsa asla kiracıya ödetmeyiz.
  • Hem ev sahibi hem kiracı olarak yazıyorum. Oncelikle yatırdığınız kiraları maarifet gibi yazmanızı doğru bulmuyorum o eve KIRACI olarak çıktığınıza göre kirayı zaten ödemek zorundasınız. Boya konusuna gelınce kendinizce haklı olabilirsiniz fakat ev sahibi de temiz verdiği evi boyaları dökülmüş olarak almak istemez. Uzun süre kalan kiracılarımızdan böyle bir şey talep etmedik ama 3 5 ay kalıp çıkanlara eve verdiği zararı karşılamasını istedik. Ama ev sahibi çok inatçı biriyse yarıyarıya karşılamanızı daha mantıklı buluyorum.
  • evde nemden dolayı olan yeşeren tavanlar ve boyası dökülen duvarların boyanması ve masrafların sizin karşılamanız olmaz. sonuçta onu siz yapmadınız . eğer siz hyapsaydınız isteyebilirdi.bence ev sahibinin hakkı yok böyle bir şeye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev sigorta hakkında yardım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eve girerken boyalı tertemiz almışsan istemeye hakkı var. Ama eve girerken sen temizleyip boya yapıp girmişsen yaptırma.
  • Duvardaki nemi,ıslaklık ve bundan kaynaklanan boya dokulmelerini, tavanın yeşermesini ev sahibini çağırıp göstermiştim...
    eve girdiğimizde temizdi boya ama nemden kaynaklanan sorunun parasını neden ben ödeyeyeyim ki? zaten adamı çağırıp gösterdim, ne yapabiliriz dedim...Kendi evlerinde de aynı sorun varmış (bizim 2 ust kat). yapacak bir şey yok dedi...

evi ben mi nemlendirdim? Yeşeren tavanı küfe karşı özel boya alıp boyadım, yine yeşerdi... bizim kullanmamızdan veya hatamızdan kaynaklanan bir sorun olsa kendim hallederim sorunu ama evin kendisinden kaynaklanan sorunu neden benden tahsil etmeye çalışıyor? ve buna hukuki açıdan hakkı varmıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

Sorun kiracı kaynaklı olmadığından dolayı size ödetmeye hiçbir hakkı yok.

Ödemeyin o parayı.

+1
  • şimdi anlattığınıza göre kesinlikle siz haklısınız yanlız kira sözleşmelerinde genelde evin teslim alındığı gibi teslim edilmesi üzerine bir madde olur.
    bu yüzden başınız ağrıyabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 2 Temmuz 2010; 13:41:57 >
  • Sen Kira Sözleşmesi Yapmazsan Hiçbir Hak İdda Edemessin. Bu Gibi Durumlarla Karşılaşmamak İçin Kira Sözleşmesi Yapın. Ayrıca Benim Bildiğim Eve Nasıl Girdiysen Aynı Şekilde Çıkman Gerekir. Bundan Sonra Kira'ya Çıkarsanız Kira Sözleşmesini Kesin Yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: berto

Duvardaki nemi,ıslaklık ve bundan kaynaklanan boya dokulmelerini, tavanın yeşermesini ev sahibini çağırıp göstermiştim...
    eve girdiğimizde temizdi boya ama nemden kaynaklanan sorunun parasını neden ben ödeyeyeyim ki? zaten adamı çağırıp gösterdim, ne yapabiliriz dedim...Kendi evlerinde de aynı sorun varmış (bizim 2 ust kat). yapacak bir şey yok dedi...

evi ben mi nemlendirdim? Yeşeren tavanı küfe karşı özel boya alıp boyadım, yine yeşerdi... bizim kullanmamızdan veya hatamızdan kaynaklanan bir sorun olsa kendim hallederim sorunu ama evin kendisinden kaynaklanan sorunu neden benden tahsil etmeye çalışıyor? ve buna hukuki açıdan hakkı varmıdır acaba?

quote:

Duvardaki nemi,ıslaklık ve bundan kaynaklanan boya dokulmelerini, tavanın yeşermesini ev sahibini çağırıp göstermiştim...

Bu durumda sadece boya değil biraz daha masraf çıkar gibi ( yosun vs. ile alakalı). Madem ilk girdiğinizde temizdi masrafı paylaşın derim.
    Not: Daha önce boya yapıp boyanızın bu sebeplerden dolayı boşa gittiğinizi düşünüyorsanız, siz haklısınız vermemelisiniz.

Birde kontratınız varmı? Ev sahibi vergisini ödüyormu?

• Benim Babamda Dedem de ew sahibi insanlar yıllardır bnm onlardan duyduğum kelime şu Nasıl Aldıysan Öyle Bırakırsın... genelde biz temiz sorunsuz bırakıoduk öle alıoduk kiracının gözüne takılan bişi oldumu girmeden yaptırır öle bırakırdık anahtarı ama öda çıkarken hiç bir şekilde sorunlu bırakmazdı.... tavan akma gibi bi sorun 1 kere oldu oda kiracıya çatıdan geliodu su zift döktük biz yaptık ara katlarda oldumu sizin bakım sorununuz oluo bi nevi. üst kattakinin tuvalet giderinde yada borularında patlak varsa dava açıp ondan tahsil edebilirsiniz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Hem ev sahibi hem kiracı olarak yazıyorum. Oncelikle yatırdığınız kiraları maarifet gibi yazmanızı doğru bulmuyorum o eve KIRACI olarak çıktığınıza göre kirayı zaten ödemek zorundasınız. Boya konusuna gelınce kendinizce haklı olabilirsiniz fakat ev sahibi de temiz verdiği evi boyaları dökülmüş olarak almak istemez. Uzun süre kalan kiracılarımızdan böyle bir şey talep etmedik ama 3 5 ay kalıp çıkanlara eve verdiği zararı karşılamasını istedik.
    Ama ev sahibi çok inatçı biriyse yarıyarıya karşılamanızı daha mantıklı buluyorum

Arkadaş marifet maksatlı yazmamış ki. Ben ev sahibini hiç üzmedim, ev sahibi de bana kıllık yapmasın demek istiyor. İyi ev sahibi kadar iyi kiracı bulmak ta zor. Herkes tıkır tıkır ödemiyor kirasını.

Hani yapısı sorunsuz olan bir ev olsa ev sahibi temiz verip temiz isteyebilir. Ama duvar tavan sürekli rutubet alıp boyayı döküyorsa bu kiracının suçu değildir. Sürekli nemlenen eve adam ikide bir badana mı yapacak.

Ayrıca uzun süre kalan kiracınızdan zararı karşılama talebinde bulunmayıp kısa süreli kalan kiracınızdan talepte bulunmanız mantığını da anlayamadım.

• Normalde evi nasıl teslim aldıysan o şekilde bırakman gerekir.
    Fakat rutubet nedeniyle duvarların dökülmesi tabiki sizin suçunuz değil.
    Bence eğer bir depozit vermediyseniz badanayı yaptırmayın.
    Fakat eğer verdiyseniz ve badana parasını geçiyor ise verdiğiniz depozit en ucuz boyayı lokal olarak yaptırarak çıkın.
  • quote:

Merhaba arkadaslar,
    3 yıldır bir evde kiracı olarak oturmaktayım.
    evde aşırı nemden dolayı tavanlar yeşeriyor, kışın da duvarlar ıslanıyor hatta duvarlardan su akıyordu nemden dolayı... Bunları ev sahibine bildirdim hatta eve çağırıp gösterdiğimde ise; bizim evde de oluyor., demişti...

geçen sene ev dış yalıtım yapıldı ve sorun bir miktar çözüldü ancak;

geçmiş 2 yıl boyunca ağlayan duvarların boyası kalktı, yeşil küflerden silmemize ve boyamamıza rağmen kurtulamadık ve en sonunda evden çıkmaya karar verdik...

Şimdi ev sahibi, boyası dökülen odaların ve yeşeren tavanların boyanmasını ve masrafı bizim karşılamamızı istiyor...

sizce buna hakkı var mı?

Ayrıca 3 yıl boyunca toplamda 25.000 tl civarı kirayı hiç gecikmeden cebine indiren evsahibinin; 500-600 liralık boya masrafı yuzunden çirkeflik yapmasını neyle açıklarsınız?

ORMAN ÇOCUKLUĞUYLA TABİKİDE

• Hiçbir şey ödemeyin. Adam eğer hukuka inanıyorsa dava açar. Bilirkişi heyeti inceleme yapar ve sizin haklılığınız kanıtlanır. Bu konuda yasal olarak sen haklı durumdasın. Diğer dostların da dediği gibi, dolabı kırmak, yıpratmak, duvarları çizmek gibi eylemlerde bulunsaydın sen haksız olurdun. Ama bu durumda sen haklısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.