Şimdi Ara

2.5 Milyon Civarı Hangi Araç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Toyota Auris aracım var değiştirmek istiyorum artık.

Fiyat performans olarak alınabilecek en iyi SUV araç hangisidir? Sorunsuzluk, malzeme kalitesi, yakıt tüketimi öncelikli olarak değerlendirildiğinde ne alınabilir?

Nissan Qashqai sıfır Skypack paketi (2.3 milyon olan) hiç bir yerde yok. Honda Hrv fiyatları çok arttı. 2. el olarak bakıldığında sıfırına yakın fiyat istiyorlar 2. el almanın pek mantığı kalmadı gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 21 Aralık 2025; 11:34:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kia ev6 nın tasarımını çok beğendim ama hybrid değil

toyota corolla cross incelemiştim malzeme kalitesi çok hoşuma gitmedi ve dün bayiye gittim hiç kalmamış zaten

yani yerden yüksek olsa hiç düşünmeden honda civic alıp geçerim ama yere çok yakın ve bu yüzden çok başım ağrıdı

kia xceed ve cupra formentor inceliyorum şimdilik... ikisinin de ikinci elleri biraz sıkıntılı fakat bu fiyatta daha mantıklı bir seçenek bulamadım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2.5 Milyon civarı bütçeler, bugünün şartları ile "ayağımı yerden kessin" seviyesini geçiyor, kabul edilir derecede konforlu, donanımlı, insana Auris'ten sonra bir üst seviyeyi yaşatacak seçeneklere kapı açıyor.

B segment HR-V'yi zaten ciddiye bile almayın, Civic'le/Corolla'yla falan (ister sedan, ister cross olsun) verdiğiniz paranın karşılığı bir yaşam standardı artışını bulamayacaksınız, üzerine pek de bir şey katamadan model yılı güncellemiş gibi bir şey olacaksınız, onun için de bu paralar çok.

Elektrikli deseniz eşekten inip ata binme hissini yaşatacak çok seçenek var ama, elektrikli istemiyorsanız seçenekleriniz azalıyor. Chery de buna yakın bir durumda, ama Çinli istemiyorsanız o seçenek de elendi. VAG'ın zaten bu fiyat seviyesindeki hiç bir modeli, parasının karşılığını vermiyor.

Bunlar dışındaki seçeneklerin hiç biri 2.5M'nin karşılığı bir terfiyi sağlamaz. Qashqai de bulamıyorsanız tavsiyem, bütçenizi 2M'nin biraz üzerine kadar düşürüp öyle bakın (bu şartlarda 2.5M'ye alabilecekleriniz bundan pek de fazlası olmayacak zaten) ya da 2.5M'ye model yılında biraz geriye gidip D SUV'lara (Kodiaq, X-Trail, 5008) bakın. Bu arada 408 baktıysanız, onda EDCS6 değil, EAT8 şanzıman var, piyasadaki ZF'den sonra en iyi şanzıman denebilir. Birileri Peugeot deyince ezbere sorunlu deyip 1.2 PureTech'i kastetmiş olabilir ama ondaki triger kayışı sorunu da çözüldü çoktan. GT'si, konfor, donanım, malzeme kalitesi... olarak saydığınız seçeneklerin hemen hepsinden daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerakar -- 26 Aralık 2025; 14:42:21 >

• Sportage veya Tucson alın, 2.5 milyona çıkıyorsanız B Suv'lara bakmayın bile bence.

• Bende araba bakıyorum . bu civarlara Dizel bakıyorum ben ama şuanda aklıma tek yatan araç Peugeot 508 1.5 dizel özellikle ben dizel bakıyorum ondan 2. el alıcam mecburen 0 araç dizel yok gibi birşey.

• Kia Ev6 modelinde Elegance olan modellerin nedense 10 bine varmadan bir çok kullanıcı satış ilanı koymuş nedenini merak ettim. Aslında elektrikli araç istemiyordum fakat araştırınca kafama en çok yatan araç bu oldu tasarımı ile birlikte. 2. eli çok kötü olduğu için kimse yanaşmıyor sanırım. Bu araç hybrid olsa harika olurdu aslında.

Alternatif olarak ikinci el Tiguan/Tucson bakılır

Anormal bir fiyata 0 alıp, insanlar satın aldıktan aldıktan sonra ortaya çıkan sorunlar yüzünden fiyatı düşen modeller dışında "2. eli zayıf" denen şey, köylü kurnazı galerici safsatasından başka bir şey değil.

Sonuçta ucuza alıp ucuza satıyorsunuz, bu sürede de doğru düzgün bir arabaya binmiş oluyorsunuz. 2-3 yıl sonra pahalıya satabilmek için, bir arabaya şimdiden ederinin üzerinde para verdiğinizde kara geçmiş olmazsınız, sadece kazığı satarken değil alırken yediğiniz için bir kaç yıl sonra unutmuş olursunuz. Bu bir kaç yılı da, "piyasası iyi" safsatası yüzünden aynı paraya alabileceğinizin altında bir araba alıp, kendi paranızla kendinize eziyet ederek geçiriyorsunuz.

EV6 hybrid olsa, 2. eli hızlı olsa zaten D segmenti, o donanımda ve malzeme kalitesinde bir arabayı o fiyata göremezdik. Bu arabanın 300+ hp'lik 4X4, donanım/kalite/konfor olarak da o fiyattaki hybrid rakiplerinden 2 gömlek yukarında olan versiyonu 2.5M civarına satılıyor. 585 hp'liği 3M'ye satılıyor. İnsanların böyle arabalar varken 2. el fobisi, sanayi fobisi, menzil fobisi... yüzünden, leğen plastiği gibi iç aksama sahip, dolmuş gibi inleyen, bom boş arabalarla hayatlarını geçirdiğini görünce cidden acıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.