Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.4 HAKKİNDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
53.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arac almayi dusunuyorum ancak actigim konularin haddi hesabi yok kesin 1 araba uzerine yogunlasip karar veremiyorum lutfen yardim

Bu aracin 1.4 modeli ara hizlanmalarda felan nasildir tamam 1.4 motor ama mesela seat leon 1.4 tsi felan. Var cok atik cok hizli soyle boyle diyorlar oda 1.4 buda ne farki varda o okdar hizli atik vs ben asiri hiz beklemiyorum ama yinede ara hizlanmalarda atik olmasini bekliyorum tdi tdci gibi modelleri var faklari nedir 2009 2011 model arasi bakiyorum (aracta donanim ariyorum ben ve az yakmasini sehir ici kullanicagim)

Bu markanin titanium titaniumX gibi degisik modelleri var en full modeli hangisidir ve en fullunde 2009 2011 arasi modellerde neler vardir en fullunde mesela opel vectra cok donanimli geldi bana ama agir ve cok yakan bi araba aile arabasi gibi 30 bin tl gidipte pesin sirf markasi icin bos bi arabaya vermek istemiyorum vectra gibi donanim ama dusuk motor ve ara hizlanmalari iyi daha genc isi araba bakiyorum

Not: Bu araca chip e uygunmu chip takip gucunu felan arttirma imkani varmi gercekten ise yararmi dizel tdci felan olmasi fark edermi chip takilmasi icin yoksa hepsine uyarmi verimlilik nasil olur

Cevaplariniz icin simdiden tskler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 26 Nisan 2012; 1:10:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Fiesta 1.4 Hakkında Bilgilendirme

Ford Fiesta 1.4, Türkiye'de son derece popüler bir otomobil modelidir. Üretilen çeşitli donanım paketleri ile kullanıcılarına farklı seçenekler sunar.

Donanım Paketleri

Fiesta 1.4 modeli için farklı donanım paketleri mevcuttur. En boş paketten en dolu pakete doğru sıralama şu şekildedir:

• Ambiente
    • Trend
    • Titanium
    • ST-Line

En Tutulan Model

Ford Fiesta 1.4'ün en çok tutulan modeli Titanium paketidir. Bu paket, dengeli özellikleri ve uygun fiyatıyla kullanıcıların beğenisini kazanmıştır.

En Dolu Paket

Fiesta 1.4'ün en dolu paketi, gelişmiş özellikleriyle öne çıkan ST-Line paketidir. Bu paket, sportif bir görünüm ve yüksek performanslı özellikler sunar.

1.4 TDCi Paket Sıralaması

Fiesta'nın dizel motor seçeneğine sahip 1.4 TDCi modelleri için donanım paketi sıralaması şu şekildedir:

• Ambiente
    • Trend
    • Titanium

Boş Paket

Fiesta 1.4'ün en boş paketi, temel özelliklere sahip Ambiente paketidir. Bu paket, bütçe dostu bir seçenek arayan kullanıcılar için uygundur.

Sonuç

Ford Fiesta 1.4, geniş donanım paketi seçenekleriyle farklı ihtiyaçlara hitap eden popüler bir otomobil modelidir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun paketi seçerek sürüş keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2011 tdci fiesta kullanıyorum en full paketi titanium x paket araçta hemen hemen herşey var yakıt konusunda çok iyi gayet az yakıyo ikinci eli gayet başarılı bunlar aracın iyi yanları kötü taraflarına gelince ;yol tutuş berbat, konfor ve araç içi sesler berbat, jantlar hemen eğiliyor, süspansiyon çok sert,ford servisleri tutarsız birinden 400 tl fiyat alıyorsun bakım için bir diğeri 200 tl diyor bunu anlamıyorum,benzinli kullanmadığım için performansını bilmiyorum ama motor teknolojiisi eski yakıt fazla ve performans kötüdür diye düşünüyorum bence seat,vw,opele bakın derim

Orijinalden alıntı: dsg35

2011 tdci fiesta kullanıyorum en full paketi titanium x paket araçta hemen hemen herşey var yakıt konusunda çok iyi gayet az yakıyo ikinci eli gayet başarılı bunlar aracın iyi yanları kötü taraflarına gelince ;yol tutuş berbat, konfor ve araç içi sesler berbat, jantlar hemen eğiliyor, süspansiyon çok sert,ford servisleri tutarsız birinden 400 tl fiyat alıyorsun bakım için bir diğeri 200 tl diyor bunu anlamıyorum,benzinli kullanmadığım için performansını bilmiyorum ama motor teknolojiisi eski yakıt fazla ve performans kötüdür diye düşünüyorum bence seat,vw,opele bakın derim

hocam yorumun için inan çok teşekkür ederim tam aradıgım şeyleri söyledin 2012 model sıfırını alıcaktım bayısı ilede görüşmüştüm ama bana park sensoru vs de hedıye edıceklerdı fakat donanım yonunden zayıf dıye vazgecmıstım tesekkur ederim

Bu özellikleri karşılayan fiesta gibi vw,seat yada opelden tavsiye edebiliceğin bir model varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: VIPERBOLD

quote:

2011 tdci fiesta kullanıyorum en full paketi titanium x paket araçta hemen hemen herşey var yakıt konusunda çok iyi gayet az yakıyo ikinci eli gayet başarılı bunlar aracın iyi yanları kötü taraflarına gelince ;yol tutuş berbat, konfor ve araç içi sesler berbat, jantlar hemen eğiliyor, süspansiyon çok sert,ford servisleri tutarsız birinden 400 tl fiyat alıyorsun bakım için bir diğeri 200 tl diyor bunu anlamıyorum,benzinli kullanmadığım için performansını bilmiyorum ama motor teknolojiisi eski yakıt fazla ve performans kötüdür diye düşünüyorum bence seat,vw,opele bakın derim

hocam yorumun için inan çok teşekkür ederim tam aradıgım şeyleri söyledin 2012 model sıfırını alıcaktım bayısı ilede görüşmüştüm ama bana park sensoru vs de hedıye edıceklerdı fakat donanım yonunden zayıf dıye vazgecmıstım tesekkur ederim

Bu özellikleri karşılayan fiesta gibi vw,seat yada opelden tavsiye edebiliceğin bir model varmı

Yeni Aveo HB LTZ tavsiye ederim. Donanım olarak yok yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

quote:

Alıntıları Göster
    2010 trend kullanıcısıyız araç az yakıyor motor kısa bir devir bandında atak ama hemen kesiliyor diyebilirim belkide sürekli daha güçlü araçlar kullandığımdan, ancak şehiriçi dahil 5 litreyi geçtiğini görmedim çok az yakıyor ve görüntü olarak çok güzel araç
    1995 Opel Calibra Turbo 4x4 C20let Getrag 297 HP Dyno (chip+filtre+turbo+katalizör iptali...)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    donanim olarak titanium x paket alırsan iyi bence çünkü araçta herşey var ama dediğim gibi aracın kötü yanları çok banada park sensörü ve kol dayama hediye etmişlerdi çok para tutmaz o hediyeler..araç tavsiyesine gelince bütçeniz ne kadar bilmiyorum ucuz olsun diyosanız seata bakın önce derim, biraz daha kalite diyosanız vw, doğuş grubundan farklı bir araç diyosanızda opel ama bence hepsine bakın test sürüşüne çıkın kararınızı öyle verin,

ford diyosanız mutlaka ama mutlaka test sürüşüne çıkın hatta uzun bir test sürüşü yapın derim..sonradan pişman olmayın benim gibi!!!

• quote:

donanim olarak titanium x paket alırsan iyi bence çünkü araçta herşey var ama dediğim gibi aracın kötü yanları çok banada park sensörü ve kol dayama hediye etmişlerdi çok para tutmaz o hediyeler..araç tavsiyesine gelince bütçeniz ne kadar bilmiyorum ucuz olsun diyosanız seata bakın önce derim, biraz daha kalite diyosanız vw, doğuş grubundan farklı bir araç diyosanızda opel ama bence hepsine bakın test sürüşüne çıkın kararınızı öyle verin,

ford diyosanız mutlaka ama mutlaka test sürüşüne çıkın hatta uzun bir test sürüşü yapın derim..sonradan pişman olmayın benim gibi!!!

Alıntıları Göster
    @`bELa
    Aveo ya baktım ama dış görünüş olarak hoşuma gitmemişti arka tarafı felan LTZ SİNE BAKMAMIŞTIM LTZ nin ne gibi farkları var? biraz açıklaya bilirmisin

@laax
    Evet az yakması ve Görünüşü dışında beni cezbeden hiç bir tarafı yok malesef
    -Motor gücü
    -Donanımsızlık
    ve dsg arkadaşın diğer saydıklarına bende katılıyorum ama sırf görünüş ve az yakıt için boş araca 30.bin bağlamak istemiyorum :( altarnatif arıyorum

@dsg35
    30.bin TL Ye kadar bütçem var hocam ama ne seatta nede vw de donanımlı ve fiestaya benzeyen araç bulamadım donanımlı sizin? bildiğiniz bi model varmı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@`bELa
    Aveo ya baktım ama dış görünüş olarak hoşuma gitmemişti arka tarafı felan LTZ SİNE BAKMAMIŞTIM LTZ nin ne gibi farkları var? biraz açıklaya bilirmisin

@laax
    -Motor gücü
    -Donanımsızlık
    ve dsg arkadaşın diğer saydıklarına bende katılıyorum ama sırf görünüş ve az yakıt için boş araca 30.bin bağlamak istemiyorum :( altarnatif arıyorum

@dsg35
    30.bin TL Ye kadar bütçem var hocam ama ne seatta nede vw de donanımlı ve fiestaya benzeyen araç bulamadım donanımlı sizin? bildiğiniz bi model varmı

Alıntıları Göster
    dsg35' Hocam şimdi sizin imkanınız olsa fiesta yerine ne alırdınız ?

Opelde Kasa ağır motor düşük benzin çok yakıyor ama donanım fazla lpg takılabiliyosa lpg ile felan bir şekilde taviz verip Opelde bakabılırım ama hangi modeline ?

Vw de donanım yok biraz fazla para alıyo gibime geliyo yada donanımlısını ben bilmiyorum.

• quote:

@`bELa

@laax
    -Motor gücü
    -Donanımsızlık

@dsg35

Alıntıları Göster
    dostum ortalama 3000 bin daha koyup ikinci el temiz bir 1,4 tsi leon bakabilirsin hem sınıf olarak daha üst hemde performans olarak seni yeterince tatmin eder.. ama görünüm ve donanım olarak fiesta gibisi gerçekten sınıfında yok buda bir gerçek illa fiesta diyosan ikinci elini çok iyi araştırıp temiz bir araç bak derim araç işi şans meselesi iç sesi az olan temiz bi araçta bulabilirsin ama sana tavsiyem çok iyi araştır alırken sonuçta az para vermiyosun.. sıfır almasanda galerilere git bu araçların deneme sürüşlerini yap derim en azından sende bir fikir oluşur

• quote:

dostum ortalama 3000 bin daha koyup ikinci el temiz bir 1,4 tsi leon bakabilirsin hem sınıf olarak daha üst hemde performans olarak seni yeterince tatmin eder.. ama görünüm ve donanım olarak fiesta gibisi gerçekten sınıfında yok buda bir gerçek illa fiesta diyosan ikinci elini çok iyi araştırıp temiz bir araç bak derim araç işi şans meselesi iç sesi az olan temiz bi araçta bulabilirsin ama sana tavsiyem çok iyi araştır alırken sonuçta az para vermiyosun.. sıfır almasanda galerilere git bu araçların deneme sürüşlerini yap derim en azından sende bir fikir oluşur

Alıntıları Göster
    Yol tutuş ve sürüş keyfi olarak en iyisi olduğu için ben o sınıfta Fiesta dan başkasına bakmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: laax

2010 trend kullanıcısıyız araç az yakıyor motor kısa bir devir bandında atak ama hemen kesiliyor diyebilirim belkide sürekli daha güçlü araçlar kullandığımdan, ancak şehiriçi dahil 5 litreyi geçtiğini görmedim çok az yakıyor ve görüntü olarak çok güzel araç

Dostum sen nerede yaşıyorsun ? Bahsettiğin şehiriçi 5 LT'yi dizel kullanıcıları bile şehirçinde görmüyor ya da zor görüyor. Ben Ankara'da %70 yoğun trafik tamamı şehiriçin 7 LT yakıyorum ve bu öpüp başıma koyduğum bir değer..

Viper arkadaşım sende sanırım otomobilden pek anlamıyorsun, o kadar alakasız şeyler yazmışsın ki.. Sen bene forumdan yorum tavsiye alarak değil gerçekten otomobilden anlayan bir yakınınla tara piyasayı.. Hele ki ikinci el almaya karar vermişsin allah kolaylık versin bu bilinmezliklerinle.. İşyerinde bir arkadaşım ben aldıktan sonra dayanamadım 2010 model Titanium benzinli aldı ve şehiriçi 8,5 LT yakıyormuş.. Zaten acemisen araca az da yaktıramazsın kısacası az yaksın çok kaçsın diye bir düşünüyorsan dizel alacaksın.. 30.000 TL'ye kilometresi düşük dizel Titanium'da alamazsın, ayrıca donanımlı aracım olsun istiyorsun vs. vs. ... Kısacası benzinli araç yakar kaçarın yok, 30.000 TL'ye C segmenti donanımlı temiz araç alamazsın.. Donanımda da neler bekliyorsun bilemiyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

Yol tutuş ve sürüş keyfi olarak en iyisi olduğu için ben o sınıfta Fiesta dan başkasına bakmam.

Alıntıları Göster
    dsg35 :

Fiesta yol tutuşu berbat demişsin . Katılmıyorum . Fiesta'nın yol tutuşu oldukça iyidir. Yol tutuş konusunda da kendini kanıtlamıştır. Saygılar

Orijinalden alıntı: Lego95

dsg35 :

Fiesta yol tutuşu berbat demişsin . Katılmıyorum . Fiesta'nın yol tutuşu oldukça iyidir. Yol tutuş konusunda da kendini kanıtlamıştır. Saygılar

Alıntıları Göster
    B-segmentinde Mazda2 ile birlikte en iyi yol tutan araçtır Fiesta. "Yol tutuşu berbat" doğru bir değerlendirme değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

dsg35 :

Alıntıları Göster
    nerde kanıtlamış kendini onuda söylesen!!!

Orijinalden alıntı: Roque_Jn

quote:

Dostum sen nerede yaşıyorsun ? Bahsettiğin şehiriçi 5 LT'yi dizel kullanıcıları bile şehirçinde görmüyor ya da zor görüyor. Ben Ankara'da %70 yoğun trafik tamamı şehiriçin 7 LT yakıyorum ve bu öpüp başıma koyduğum bir değer..

Viper arkadaşım sende sanırım otomobilden pek anlamıyorsun, o kadar alakasız şeyler yazmışsın ki.. Sen bene forumdan yorum tavsiye alarak değil gerçekten otomobilden anlayan bir yakınınla tara piyasayı.. Hele ki ikinci el almaya karar vermişsin allah kolaylık versin bu bilinmezliklerinle.. İşyerinde bir arkadaşım ben aldıktan sonra dayanamadım 2010 model Titanium benzinli aldı ve şehiriçi 8,5 LT yakıyormuş.. Zaten acemisen araca az da yaktıramazsın kısacası az yaksın çok kaçsın diye bir düşünüyorsan dizel alacaksın.. 30.000 TL'ye kilometresi düşük dizel Titanium'da alamazsın, ayrıca donanımlı aracım olsun istiyorsun vs. vs. ... Kısacası benzinli araç yakar kaçarın yok, 30.000 TL'ye C segmenti donanımlı temiz araç alamazsın.. Donanımda da neler bekliyorsun bilemiyorum ?

Evet araçtan anlamıyorum fazla ehliyeti vs yeni aldım 18 yaş Benim anlamadığım ( ALAKASIZ,BİLİNMEZLİK'ten kastın nedir

Fiesta,Leon gibi HB kasa araç arıyorum almışken iyi birşey alayım diye 4-5 sene kullanacagım donanım olarak

Sunroof-DİJİTAL ÇİFT YÖNLÜ KLİMA * 4 CAM OTOMATİK SIKIŞMA SENRÖRLÜ * ELEKTRİKLİ - HAFIZALI SÜRÜCÜ KOLTUĞU ELEKTRİKLİ YOLCU KOLTUĞU*ELEKTRİKLİ KATLANAN YAN AYNALAR * ÖN - ARKA PARK SENSÖRÜ - YAĞMUR SENSÖRÜ - FAR SENSÖRÜ * CD - CHANGER * ÇELİK JANT * XENON FAR * ABS * ASR ESP ELEKTRİKLİ ARKA PERDE MANUEL YAN PERDE YOL BİLGİSAYARI HIZ SABİTLEYİCİ

Bu donanımları arıyorum işte bu donanımların oldugu dış görünüşü güzel motoru 1.4-1.6 dizel benzinli olabilir lpgli olarak kullanıcam buyuk ıhtımal hb 30 binlik bi araç arıyorum senın anlamadıgın ne ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Roque_Jn

quote:

Evet araçtan anlamıyorum fazla ehliyeti vs yeni aldım 18 yaş Benim anlamadığım ( ALAKASIZ,BİLİNMEZLİK'ten kastın nedir

Fiesta,Leon gibi HB kasa araç arıyorum almışken iyi birşey alayım diye 4-5 sene kullanacagım donanım olarak

Sunroof-DİJİTAL ÇİFT YÖNLÜ KLİMA * 4 CAM OTOMATİK SIKIŞMA SENRÖRLÜ * ELEKTRİKLİ - HAFIZALI SÜRÜCÜ KOLTUĞU ELEKTRİKLİ YOLCU KOLTUĞU*ELEKTRİKLİ KATLANAN YAN AYNALAR * ÖN - ARKA PARK SENSÖRÜ - YAĞMUR SENSÖRÜ - FAR SENSÖRÜ * CD - CHANGER * ÇELİK JANT * XENON FAR * ABS * ASR ESP ELEKTRİKLİ ARKA PERDE MANUEL YAN PERDE YOL BİLGİSAYARI HIZ SABİTLEYİCİ

Bu donanımları arıyorum işte bu donanımların oldugu dış görünüşü güzel motoru 1.4-1.6 dizel benzinli olabilir lpgli olarak kullanıcam buyuk ıhtımal hb 30 binlik bi araç arıyorum senın anlamadıgın ne ?

Alıntıları Göster
    @dsg35

Benimde hoşuma çok gidiyor ama 30 binin üstüne çıkabileceğimi sanmıyorum :( 1.2 tsı style olanı nasıl ? o daha ucuz donanım 1.4 den sadece motor farkı var sanırım

• quote:

@dsg35

Benimde hoşuma çok gidiyor ama 30 binin üstüne çıkabileceğimi sanmıyorum :( 1.2 tsı style olanı nasıl ? o daha ucuz donanım 1.4 den sadece motor farkı var sanırım

Alıntıları Göster
    ben gidip fiesta almam onu baştan söyleyeyim (bu benim düşüncem ) ama sakın alma filan demiyorum yaşın genç yakışır ama BANA göre konfor ve yol tutuş yok araçta(bana göre arkadaşlar lütfen polemik yaratmayın ben sevmiyorum yol tutuşunu konforunu) bence fiesta fiyat olarak yüksek bütçen 30000 tl madem lpg filan diyosan 2009-2010 temiz 1.6 leonlara bak derim senin istediğin donanımlara yakındır fiestada alsan 2009 2010 alırsın o paralara onun yerine BENCE leon daha mantıklı.1,2 tsı ler fiyat olarak yüksek ama şunu unutma ikinci elde ne kadar acele edersen ve anlamıyosan (yanına mutlaka anlayan birisini al) çooook kazıklanırsın bunuda unutma.

• quote:

ben gidip fiesta almam onu baştan söyleyeyim (bu benim düşüncem ) ama sakın alma filan demiyorum yaşın genç yakışır ama BANA göre konfor ve yol tutuş yok araçta(bana göre arkadaşlar lütfen polemik yaratmayın ben sevmiyorum yol tutuşunu konforunu) bence fiesta fiyat olarak yüksek bütçen 30000 tl madem lpg filan diyosan 2009-2010 temiz 1.6 leonlara bak derim senin istediğin donanımlara yakındır fiestada alsan 2009 2010 alırsın o paralara onun yerine BENCE leon daha mantıklı.1,2 tsı ler fiyat olarak yüksek ama şunu unutma ikinci elde ne kadar acele edersen ve anlamıyosan (yanına mutlaka anlayan birisini al) çooook kazıklanırsın bunuda unutma.

Alıntıları Göster
    bu sınıfts yol tutuş standardını fiesta belirler bana göre sana göre yok. şu ana kadar tüm testlerde açık ara en iyi yol tutan ve direksiyon hissine sahip olan araçtı.

fiesta artılar:

- mükemmel yol tutuş
    - hisli ve net tepkili direksiyon
    - titanium alırsanız zengin donanım
    - güçlü frenler
    - güçlü 2. el

eksiler
    - sert süspansiyon ile gelen konfor zaafiyeti
    - lastik gürültüsü
    - tutarsız iç mekan kalitesi bir yerde kaliteli işçilik varken mesela direksyonun altında gözüken kablolar falan görünce insan pek hazzetmiyor.
    - dar arka koltuklar
    - bu kasaya yakışmayan motorlar

fiesta gençleriçin güzel bir araç. tasarımı ve sürüşüyle.

• quote:

Alıntıları Göster
    Benzinli için eski motor denilebilir.(1.4) Diğer markaların 1.4 motorlarının daha başarılı olduğunu düşünüyorum.Araç b sınıfı ve küçük olduğu için dikkatli kullanım gerektiriyor.Titanium en full diye tabir edilen pakettir x pakette eklenmişse en fule ekstra başka özellikler eklenmiş denebilir.kronik olarak ilk çıkan modellerde boya atması vardı sonra düzeldi..Fordlar genel olarak içeri fazla ses alır süspansiyonları sertttir ama yol tutuşları iyi ve sağlam araçlardır.

x pakette

abs
    Yolcu,Yan,Sürücü hava yastıkları
    Immobilizer
    Merkezi Kilit
    Isofix
    Elektrikli ön-Arka Camlar
    Yol Bilgisayarı
    Ayarlanabilir elektirikli ve hisrolik Direksiyon
    Digital klima
    Deri Direksiyon
    Otm.Kararan Dikiz Aynası
    Hız Sabitleyici
    Arka Cam Buz Çözücü
    far sensörü
    Elektirikli ayna
    Sis farı alışım jant
    Yağmur sensörü,krom ön ızgara
    6 hoparlör sony mp3 çalarlı teyp,usb aux var,duruma göre esp

Ford Focus TDCİ/11

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

bu sınıfts yol tutuş standardını fiesta belirler bana göre sana göre yok. şu ana kadar tüm testlerde açık ara en iyi yol tutan ve direksiyon hissine sahip olan araçtı.

fiesta artılar:

- mükemmel yol tutuş
    - hisli ve net tepkili direksiyon
    - titanium alırsanız zengin donanım
    - güçlü frenler
    - güçlü 2. el

eksiler
    - sert süspansiyon ile gelen konfor zaafiyeti
    - lastik gürültüsü
    - tutarsız iç mekan kalitesi bir yerde kaliteli işçilik varken mesela direksyonun altında gözüken kablolar falan görünce insan pek hazzetmiyor.
    - dar arka koltuklar
    - bu kasaya yakışmayan motorlar

fiesta gençleriçin güzel bir araç. tasarımı ve sürüşüyle.

vaaay bee fiesta neymiş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.